♦️۲۸ درصد افراد بالای ۱۸ سال کشور قلیان مصرف میکنند
🔹رئیس مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت: ۲۸ درصد افراد بالای ۱۸ سال کشور قلیان مصرف میکنند که بسیار نگران کننده است.
🔹بر اساس مطالعات انجام شده در افراد ۱۳ تا ۱۵ سال کشور ، ۱۰.۲ درصد آنها مصرف کننده مواد دخانی بودند که ۵۷.۷ درصد این گروه سنی قلیان مصرف می کردند و ۱.۹ درصد نیز مصرف کننده مواد دخانی بدون دود بودند.
♦️۲۸ درصد افراد بالای ۱۸ سال کشور قلیان مصرف میکنند
🔹رئیس مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت: ۲۸ درصد افراد بالای ۱۸ سال کشور قلیان مصرف میکنند که بسیار نگران کننده است.
🔹بر اساس مطالعات انجام شده در افراد ۱۳ تا ۱۵ سال کشور ، ۱۰.۲ درصد آنها مصرف کننده مواد دخانی بودند که ۵۷.۷ درصد این گروه سنی قلیان مصرف می کردند و ۱.۹ درصد نیز مصرف کننده مواد دخانی بدون دود بودند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این سه مرد داوطلبانه به پشتبام متروپل رفتند و چیلرهای ساختمون را برای جابهجایی آماده کردند
🔹خطر همزمان ریزش ساختمان و گازی که در چیلرها بود و امکان انفجار داشت، این کار را بسیار پرخطر کرد.
#خوزستان_تسلیت
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
کمی با هم مدارا کنیم
این روزها همه ما زخمی داریم به نان ایران
به نام آبادان...
آبادان عزیز تسلیت 🌴🖤🌴
همه با هم همدردیم 😔😔😔
💠 وقتی به بانیان وضع موجود مسکن می گوییم چرا منازل و طرح های بزرگ مسکن را افقی و ویلایی نمی سازید می گویند صرفه اقتصادی ندارد.
🔸نتیجه این عقلانیت لیبرال که به ما القاء کردند همین می شود که اولین چیزی که همه ی امور را با آن متر می کنند، پول و هزینه تمام شده است.
می گویند وقتی می شود با 1000 متر زمین، 50 واحد ساخت چرا بیاییم به جایش دو واحد بسازیم.
می گویند شما دیوانه شدید که با آپارتمان سازی انبوه مخالفت می کنید و حرف از ضرورت و امکان افقی سازی و ساخت خانه های ویلایی در بسیاری از نقاط کشور میزنید!
🔹 چرا این کار را دیوانگی می دانند؟
چون صرفه اقتصادی را در این می دانند که زمین را صرف تجارت ساخت و ساز کنند؛ مسکن را کالای تجاری کنند؛ حتی اگر به قیمت تنزل مسکن و مأوای انسان که محل تربیت انسان است به خوابگاهی برای شبخوابی باشد.
انسانی که از وقت صبح خارج از منزل باشد و شب فقط برای غش کردن و خوابیدن به یک سقف نیاز داشته باشد، این انسان 15 متر هم زیادش است مثل وضعی که امروز انسانهای استثمار شده ژاپن دارند؛
ارمغان تمدن غرب برای انسان عادی و غیر فئودال این است که مجبور باشد همه زندگی خود را در یک قفس و قوطی کبریت سپری کند و همه آزادی و تفریحش را در خیابان و خارج از چهارچوب خانواده و بیت دنبال کند!
🔸 استاد ما نقل میکرد در نجف از قدیم به انسانهای دارای اصالت و تربیت شریف می گفتند ابن البیت (فرزند خانه) و به انسانهای شرور و فاقد اصالت و شرافت، ابن الشارع (فرزند خیابان) اطلاق می شد؛ چیزی که تمدن لیبرال با تضعیف خانواده به دنبال فراگیر کردن آن است یعنی اینکه خیابان به جای خانواده، کودکان را تربیت کند و بدیهی است که خیابان در اختیار آنهاست نه پدر و مادر؛
مسکن، یکی از مهمترین ابزارهای خانواده در فراهم کردن محیط مناسب برای تربیت قابل کنترل فرزندان است و الا باید تربیت او را از سر بی جایی و کمبود فضا، به تلویزیون و ماهواره و فضای مجازی مانند اینستاگرام و تلگرام سپرد که مربیان آن دیگر سلبریتی ها هستند نه پدر و مادر.
حرف ما این است:
✳️ اولاً اینطور نیست که افقی سازی و توسعه منازل ویلایی همه جای کشور غیر ممکن باشد، در بسیاری از نقاط کشور زمین های ارزان و گسترده بسیار است و هیچ بهانه و توجیهی برای آپارتمان سازی با این حجم از مفاسد در این مکانها وجود ندارد. مستندات و تحقیقات مبسوط این تفاوت های آمایشی موجود است.
✳️ثانیاً اینطور نیست که عمودی سازی یعنی آپارتمان سازی همیشه ارزانتر از ویلایی سازی باشد، محاسبات مستدلی در این زمینه انجام شد و در اختیار متولیان نهضت ملی مسکن و مسئولین مختلف از وزارت خانه ها و سازمانها قرار گرفت که اثبات می کند هزینه های توسعه ویلایی در مجموع اگر ارزانتر نباشد گرانتر نیست.
✳️ ثالثاً باید عینک را عوض کرد، خانه محل حیات بشر است، این سبک زندگی که برنامه ریزی کردند که از اول صبح کار در اداره و کارخانه، کودکان در مهد، غذا در رستوران، تفریح در پارک و کافه ها باشد و آخر شب برای سر به زمین گذاشتن تا خروسخوان فردا بروند در خانه، این غلط است؛
🔹در خانه انسان هست؛ مادر و فرزندان می خواهند در این مسکن حیات خود را داشته باشند؛ در این سبک زندگی اولویت، زندگی در خانه است؛ برخلاف زندگی در غرب که زندگی بیرون از خانه است نه زندگی درون خانه.
🔸 با مردم عادی که یک خانه برای خودشان می سازند کاری نداریم، مردم بر اساس هزینه ها و تمکن مالی یا هر اولویتی صلاح بدانند خانه می خرند یا آپارتمان می سازند؛ حرف ما با دولت است که مسکن سازی انبوه دارد، چرا هزینه تمام شده مسکن را فقط در آجر و آهن و مصالح می بینید، هزینه های کوتاه مدت و میان مدت اجتماعی و تمدنی این سبک آپارتمان سازی را چرا دولت محاسبه نمی کند، هزینه توسعه و افزایش یافتن بزه کاری، افسردگی، بیماری های متعدد، اختلالات تربیتی و شخصیتی و ... را مگر دولت از جیب مردم نباید بدهد، خوب اینها تحقیقات مدون در جهان و ایران دارد و این هزینه ها را بر ساخت مسکن سرشکن کردند و چند دهه در همه دنیا آزمایش کردند حتی در انگلیس و کانادا و امریکا و اسرائیل بر اساس این تحقیقات سالهاست دارند افقی سازی می کنند؛ چرا عینک و منطق محاسبه هزینه و فایده خود را عوض نمی کنید.
مضافاً که ای کاش یک دهم فایده های بلند مدتی را که غربی ها برای خودشان می سنجند شما هم محاسبه می کردید؛ شما دارید مقر تحقق تمدن اسلامی را احداث می کنید؛ هزینه ی احداث بیت می پردازید. هزینه ی پرورش انسان می دهید. حالا به صرفه هست یا نه.
🔶 استشمام بوی گیاهان و تأثیرات آن
📌 استشمام بوی گیاهان بسیار توصیه شده و تأثیرات خوب و مثبتی بر جسم و روح انسان دارد که به چند مورد از آنها اشاره میکنیم:
🔸 بوییدن عطر گل رز باعث کاهش فشار خون میشود و مقدار کمی اکالیپتوس باعث هوشیاری میگردد.
🔸 استشمام بوی رزماری با تحرک نورونهای مغزی باعث افزایش هوشیاری، افزایش قدرت حافظه و بهبود بازدهی کاری میشود.
🔸 عطر درخت صنوبر موجب ایجاد آرامش روانی و کاهش اضطراب میشود، به همین دلیل هم وقتی ما برای گردش به جنگل میرویم، کاملاً از نظر روانی به آرامش میرسیم.
🔸 استشمام بوی نعناع تازه باعث خنک شدن راههای تنفسی، افزایش تمرکز، هوشیاری و تحرک میشود.
🔸 بوی علف تازه باعث آزاد شدن ترکیبات شیمیایی در مغز میشود که این ترکیبات، احساس رضایتمندی و آرامش را برای شما به ارمغان خواهند آورد.
🔸 استشمام بوی سیب به تخفیف علائم سردردهای میگرنی کمک میکند و استرس و عصبانیت را هم کاهش میدهد.
📚 منبع: مجله پزشکی مثبت سبز
همچنین؛
🔸 پيامبر اکرم صلىالله عليه و آله میفرمایند:
«الطِّيبُ يَشُدُّ القَلبَ» بوىِ خوش، قلب را تقويت مىكند. الكافی جلد ۶، صفحه ۵۱۰
🔸 امام رضا عليهالسلام از امیرالمؤمنین عليهالسلام نقل فرمودند: پيامبر خدا صلىالله عليه و آله با دو دست مبارک خود گل سرخى را به من هديه فرمود، هنگامى كه آن را به بينى خود نزديک كردم، فرمود: اين (گل سرخ) بعد از برگ درخت «مورد» از سيّد گلهاى بهشت است.
صحيفة الرضا علیهالسلام / ترجمه حجازی، ج۲، ص ۶۵۴۷
✍️ با توجه به موارد یاد شده در تأثیر عطر بر جسم و روح که تنها گوشه کوچکی از عطرهای موجود هستند، ما میتوانیم در طراحی فضاها از این گیاهان بهره ببریم. مثلاً استفاده از انواع گلها در خانه و فضاهای کاری و همچنین در صورت داشتن حیاط، کاشت درختان مثمر و همچنین کاشت گلمحمدی و سرخ در گوشهای از باغچه و همچنین قرار دادن یک گلدان گل رز در فضای داخلی خانه مثل پذیرائی و کاشتن نعناع در فضای بالکن و... همهی موارد گفته شده میتواند در بخشهای گوناگون و با توجه به نیاز استفاده کنندگان و صاحب خانه در طراحی معماری مدنظر قرار بگیرد.