شاه و مساله فلسطین
این بُرش روزنامهها و ویدئو از مواضع شاه ایران علیه اسرائیل یا در دفاع فلسطین ناقص و دور نمودن اذهان از واقعیت است. شاه اولین یتیم خانه را در فلسطین ساخت. دو چک پانصدهزارتومانی به یاسر عرفات داد. پس از به آتش کشیدن مسجدالاقصی پیشنهاد اتحاد و کنفرانس اسلامی را داد.
اما...
۱. شاه تحت فشار افکار عمومی جهان عرب و اسلام بود. ۲. در رقابت با رهبری جمال عبدالناصر مصر قرار داشت. ۳. اسرائیل در اوج نفرت عمومی بود. ۴. در داخل کشور از واکنش مردم و علما هراس داشت. یک نمونه را عرض میکنم.
تابستان ۱۳۵۴ رابین نخست وزیر اسرائیل مخفیانه وارد ایران شد و در هتل رامسر با نام مستعار برای او اتاق ذخیره کردند که بعدتر لو رفت. چندین مورد مقامات اسرائیلی با تغییر چهره به ایران آمده و شاه از اینکه اعلام کند دیدارو استقبال رسمی از آنان داشته هراس داشت. این ترس، به دلیل نفرت شدید مردم از صهیونیست ها بود.
با این حال؛ شاه می بایست از اسرائیل حمایت میکرد. در جنگ اعراب و اسرائیل مسیر ارسال و دسترسی نفت به این رژیم مسدود شد. اعراب، متحدا اسرائیل را تحریم کردند. تنها یک کشور به اسرائیل نفت رایگان میداد تا زنده بماند. ایران بود. شاه در اثر فشار آمریکا، مجبور بود.
اعراب آن زمان به ایران و شاه ایران در مطبوعات شان می گفتند: "اخ الیهود" برادر یهودی ها! چون ما در حال جنگ بودیم اما شما به آنها نفت رساندید! سیاست شاه تابع و متاثر از عوامل متعددی بود. و نمیتوانست مستقل از آن رفتار کند.
تناقض در سیاست های شاه درباره فلسطین و اسرائیل که گاهی طرفدار سرسخت و گاهی دشمن مخفی آنهاست ریشه در همان عدم استقلال داشت و تصمیم گیری نهایی برای او محال بود.
#علیرضا_زادبر
https://eitaa.com/Politicalhistory
#استوری_کنید
بزرگترین زندان روباز جهان
طرفداران حقوق زنان، این زنان را داخل آدمیزاد نمیدانند!؟
https://eitaa.com/Politicalhistory
6.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بمباران بی سابقه و پرحجم غزه!
هجوم جنون آمیز اسرائیل برای جبران شکست و فروپاشی هیبتشان!
https://eitaa.com/Politicalhistory
#استوری_کنید
چرا زنان و کودکان به مدارس و بیمارستانها پناه میبرند؟
https://eitaa.com/Politicalhistory
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به آمبولانس هم رحم نمی کنند!؟
بعد یک عده روشنفکرای برای این قوم قاتل دل می سوزانند!
https://eitaa.com/Politicalhistory
هدایت شده از MajidBehestani مجید بهستانی
قیام مسلحانه غزه و مفهوم «حملات دفاعی» در حقوق بین الملل
مجید بهستانی
همواره یکی از مطالب مناقشه برانگیز در حقوق جنگ و حقوق بین الملل تعیین متجاوز است. متجاوز کسی است که برای نخستین بار شیپور جنگ را می کشد. تا قبل از تأسیس جامعه ملل این قضیه اهمیتی نداشت و با تاسیس سازمان ملل اهمیتی دوچندان پیدا کرد. کشورها می کوشند حتی اگر شروع کننده باشند، با پرونده سازی بهانه¬هائی بیابند که تقصیر آغاز به جنگ را به طرف مقابل بچسبانند. مثال ملموس آن جنگ ایران و عراق بود که هم عراق می کوشید طرف ایرانی را مقصر جلوه دهد،و هم ایران از قبول قطعنامه های سازمان ملل سرباز می زد زیرا طرف متجاوز در آنها تعیین نشده بود.
منشور سازمان ملل متحد در عین اینکه اصل را بر عدم مشروعیت جنگها می گذارد،ولی در دو مورد برای آن استثنا قائل می شود. یکی اقدام علیه وضعیتی که صلح و امنیت به خطر افتاده باشد، و دیگری دفاع مشروع. اولی به تشخیص مقام شورای امنیت سازمان است ولی دومی با اعلام از طرف کشورها به سازمان ملل ممکن می شود.
حالا سئوال این است که تهاجم نیروهای مقاومت فلسطینی به خاک اسرائیل «توسل به زور» و از نظر حقوق بین المللی نامشروع است؟ نخست اینکه از نظر مردم فلسطین و بسیاری از مردم جهان اطلاق «خاک اسرائیل» برای آن محدوده غلط است بلکه آنجا سرزمین فلسطینی است که از سوی صهیونیستها اشغال شده است. این نبرد برای پس زدن اسرائیلی ها از خانه قدیمی خودشان انجام می گیرد. اگر چه برخی از نویسندگان در سالهای اخیر بیان کرده اند که بدلیل گذشت چندین نسل و مرور زمان، آنجا خاک اسرائیل محسوب می شود و ادعای فلسطینیان آواره به سرزمینهای دیگر یا انباشته در منطقه غزه و کرانه باختری، دیگر وجهی ندارد،ولی باید گفت به لحاظ حقوقی در این مسائل مرور زمان نقشی ندارد و ادعای فلسطینیان برای بازگشت به سرزمین اصلی محکم پابرجاست.
در همین باره،این نکته اضافه شود که جدای از فلسطینیان و مسلمانان، کشورهای غیرمسلمان و مقام سازمان ملل بارها اسرائیل را به عنوان یک اشغالگر شناسائی و محکوم کرده اند هر چند درباره محدوده سرزمینی دولت فلسطینی اختلاف نظر وجود دارد. رجوع شود به قطعنامه های متعدد شورای امنیت علیه رژیم اشغالگر از جمله 497 و 2334.
دوم اینکه، اسرائیلی ها در تمام این سالها،ماه ها و روزها علی الدوام به منطقه غزه تجاوز کرده اند. چندین جنگ به راه انداخته اند،زنان و کودکان را کشته اند،جوانان را به اسارت برده،و بعد از انتخابات دموکراتیک که به پیروزی حماس منجر شد، با یورش به غزه، بسیاری از اعضای کابینه یا مجلس فلسطینی را به اسارت بردند. در تمام این سالها ادبیات تحقیر و مرگ بود که از سوی تل آویو به سوی فلسطین نثار میشد. تهاجم کنونی فلسطینان پاسخی مشروع به انواع اقدامات نظامی اسرائیلیها علیه آنان بوده است. از این جهت،این تهاجم مسلحانه، اقدامی مشروع با عنوان «حمله تدافعی» ذیل اصل «دفاع مشروع» شناخته می شود. https://eitaa.com/mbehestani
#استوری_کنید
نقد دکتر شریعتی به روشنفکرانی که از اسرائیل دفاع می کنند!
https://eitaa.com/Politicalhistory
آیا در اسرائیل غیرنظامیان توسط حماس کشته میشوند؟
چرا ما تصور میکنیم فقط ایران و جمهوری اسلامی در دنیا حامی فلسطین است؟
پس از این تحولات، اسرائیل در ایران دست به خرابکاری جدید و گسترده ای خواهد زد؟
https://telewebion.com/episode/0x902b808
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استوری_کنید
لعنت خدا بر هرکس که حامی رژیم کودک کُش اسرائیل است.
https://eitaa.com/Politicalhistory
⭕️ رهبر انقلاب: دشمن خبیث صهیونیستی حالا که سیلی را خورده سیاست مظلومنمایی در پیش گرفته است!
دشمن خبیث و ظالم حالا که سیلی را خورده، سیاست مظلومنمایی در پیش گرفته. دیگران هم کمکش میکنند. رسانههای دنیای استکبار کمکش میکنند، این مظلومنمایی صددرصد خلاف واقع و دروغ است.
چون مجاهدان فلسطینی توانستند خود را از محاصرۀ غزه بیرون بیاورند، خلاص کنند و برسند به مراکز نظامی و غیرنظامی صهیونیستها. او مظلوم است؟ هرچه این رژیم غاصب هست، مظلوم نیست. ظالم هست، متجاوز هست، جاهل هست، یاوهگو هست، اما مظلوم نیست. ظالم است. هیچ کس نمیتواند از این هیولای دیوسیرت چهرهی یک مظلوم بسازد.
https://eitaa.com/Politicalhistory