کانال مذهبی خادم الشریعه
روش خواندن نماز عید فطر
- نماز عید فطر و قربان دو رکعت است، که در هر رکعت بعد از خواندن حمد و سوره، سه تکبیر بگوید، و بهتر آن است که در رکعت اوّل پنج تکبیر بگوید، و میان هر دو تکبیر یک قنوت بخواند، و بعد از تکبیر پنجم تکبیر دیگری بگوید به رکوع رود، و دو سجده بجا آورد و برخیزد، و در رکعت دوّم چهار تکبیر بگوید، و میان هر دو تکبیر یک قنوت بخواند، و بعد از تکبیر چهارم تکبیر دیگری بگوید و به رکوع رود، و بعد از رکوع دو سجده کند و تشهّد بخواند و نماز را سلام دهد.
- در قنوت نماز عید فطر و قربان هر دعا و ذکری بخوانند کافی است ولی بهتر است این دعا را بخواند «اللهمَّ اَهْلَ الکبْریاءِ وَالعَظَمَةِ، وَاَهْلَ الْجُودِ وَالْجَبَرُوتِ، وَاَهْلَ العَفْوِ وَالرَّحْمَةِ، وَاَهْلَ التَّقْوَی وَالمَغْفِرَةِ، اَسْأَلُک بِحَقِّ هذَا الیوْمِ، الَّذِی جَعَلْتَهُ لِلْمُسْلِمِین عِیداً، وَلِمُحَمَّدٍ صلی الله علیه و آله وسلم ذُخْراً وَشَرَفاً وَکرامَةً وَمَزِیداً، اَنْ تُصلِّی عَلی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ، و آن تُدْخِلَنِی فِی کلِّ خَیرٍ اَدْخَلْتَ فِیهِ مُحَمَّداً وَآلَ مُحَمَّدٍ، و آن تُخْرِجَنِی مِنْ کلِّ سُوءٍ اَخْرَجْتَ مِنْهُ مُحَمَّداً وَآلَ مُحَمَّدٍ صَلَواتُک عَلَیهِ وَعَلیهِمْ، اللهمَّ اِنِّی اَسْأَلُک خَیرَ ما سَأَلَک بِهِ عِبادُک الصّالِحُونَ، وَاَعُوذُ بِک مِمَّا اسْتَعَاذَ مِنْهُ عِبَادُک المُخْلَصُونَ»
کانال مذهبی خادم الشریعه🔰🔰🔰
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db
کانال مذهبی خادم الشریعه
فرا رسیدن سالروز فتح خرمشهر« روز ملی ایثار و مقاومت »بر همه ایرانیان ولایت مدار در سراسر دنیا تبریک و تهنیت باد.🌷🌷🌷🌷
کانال مذهبی خادم الشریعه🔰🔰🔰
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db
کانال مذهبی خادم الشریعه
درروايات شنيده ام که ميگويند دختر رحمت است و پسر نعمت، خداوند درقيامت از رحمت بازخواست نميکند ولي از نعمت بازخواست ميکند، اينکه ميگويد از رحمت بازخواست نميکند يعني چه ؟
پاسخ:
آنچه در مورد این روایات میتوان گفت، این است که: این تعابیر با توجه به شرایط زمانیای که دختران دارای چندان جایگاهی در میان اعراب، به ویژه اعراب جاهلی نبودند صادر شده است، تا به آنها اعلام کند دختران، هدیه الهی هستند و با آنها متناسب با شأن آنان برخورد کنید؛ و خداوند در قبال آنها فقط پاداش میدهد، اما پسران نعمتاند که باید نسبت به آن پاسخگو باشید. جامعهای که وقتی به پیامبرش(ص) مژده فاطمه(س) داده شد، ناخرسندی در چهره اصحابش نمایان میشود. اینجا است که پیامبر(ص) به آنان میفرماید چه شده است شما را؛ چرا چهرهها دگرگون شده است؟! دختر گل معطّری است که آنرا میبویم و روزیش هم با خداوند است. (العروسى الحویزى، عبد على بن جمعة، تفسیر نور الثقلین، محقق، مصحح، رسولى محلاتى، هاشم، ج 3، ص 61، اسماعیلیان، قم، چاپ چهارم، 1415ق. « و قال: انه بشر النبی صلى الله علیه و آله بفاطمة علیها السلام، فنظر فی وجوه أصحابه فرأى الکراهیة فیهم، فقال: مالکم ریحانة أشمها و رزقها على الله »)
روایاتی نیز همین مساله را بیان می فرمایند:
«وَ قَالَ (ع) الْبَنَاتُ مِحْنَةٌ وَ الْبَنُونَ نِعْمَةٌ وَ اللَّهُ تَعَالَى یُعْطِی الْجَنَّةَ بِالْمِحْنَةِ لَا بِالنِّعْمَة...»؛[4] امام صادق(ع) میفرماید: دختران مشقت و گرفتاری و پسران نعمتاند، خدای تعالی بهشت را به محنت میدهد نه به نعمت.
از لحن روایات فهمیده میشود که فرزندان پسر برای مردم، نوعی سرمایه کاری و پشتوانه اقتصادی به شمار آمده و دختران از نگاه آنها تنها نیروی مصرف کننده بودند؛ لذا تعبیر به سؤال از نعمت میتواند به همین جنبه نظر داشته باشد که ای مردم این نعمتی که خداوند به شما داده و از او در جنبههای مالی و اقتصادی استفاده میکنید، فردا باید پاسخگو باشید.
اما فرزندان دختر برای آنها یک سربار اقتصادی و حیثیتی به شما رمیآمدند(عقیده اشتباه) خدا برای اصلاح این رفتار اجتماعی دختر را رحمت الهی معرفی می کند . از آنجا که داشتن فرزند یک نعمت بزرگ الهی برای بشر است و بر این نعمت باید شکر بگوید خدا دختر را رحمت مشخص کرده تا این رسم جاهلی بر طرف شود. و الا هر چیزی که انسان دارد در حقیقت نعمتی از سوی خداست که شکر می خواهد و این که خدا می گوید از این نعمت الهی (دختر) سوال نمی شود به خاطر رساندن اهمیت دختر در زندگی است.
کانال مذهبی خادم الشریعه🔰🔰🔰
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db
کانال مذهبی خادم الشریعه
کارت به کارت کردن فطریه
آیا می شود زکات فطره را درشب عید فطر ویا در روز عید فطر،کارت به کارت کرد وآیا صرف کارت به کارت کردن کافی درتحقق زکات می باشد؟
رهبری: اگر با این کار، تحویل فقیر شود، کافی است.ش564662
زنجانی : اگرزکات فطره کنارگذاشته باشدبایدبه وکالت ازفقیرزکات فطره راقبض کندوسپس به جای آن به حسابش واریز کندواگرکنار نگذاشته جایزاست به حساب فقیرواریز کندودرهرصورت بایدوقت ادای زکات فطره –که دررساله آمده است –رارعایت کند.ش10098
صافی:اگر پول را به عنوان فطریه جدا کرده همان پرداخت شود واگر جدا نکرده کارت به کارت اشکال ندارد (نقل از حاج اقای علوی)
سیستانی:مادامی که فقیرآن را برداشت نکرده اداء فطره اززکات محسوب نمی شود
مکارم:درروزعیدقبل ازنماز اشکال ندارد.ش197971
کانال مذهبی خادم الشریعه🔰🔰🔰
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db
کانال مذهبی خادم الشریعه
لطفاً چند نمونه از مزيت هاي حکومت جمهوري اسلامي را نسبت به دوران محمد رضا شاه پهلوي بيان کنيد.
پاسخ:
1- مهم ترين و اصلي ترين مزيت حكومت اسلامي نسبت به حكومت شاهنشاهي نوع مشروعيت حكومت است كه در اولي مبتني بر مشروعيت الهي است كه در آن افراد صرفا بر اساس داشتن ويژگي ها و لياقت هاي خاصي به حكومت مي رسند ، اما دومي فاقد مشروعيت و يا حداكثر داراي مشروعيت مبتني بر زور ، غلبه و وراثت مي باشد.
در نظام جمهوری اسلامی حاكم كه اصطلاحا ولي فقيه خوانده مي شد با توجه به داشتن ويژگي ها و شرايطي همچون تقوا ، عدالت ،علم ، فقاهت ، مديريت و كارداني تصدي اين مسئوليت را بر عهده مي گيرد
2- مقايسه استقلال دوران پس از انقلاب اسلامي با دوران شاه : به نظر ما در هر زمينه اي ميان دوران انقلاب اسلامي با شاه ، مقايسه اوليه به منظور قضاوت در مورد نحوه آن شاخص ها در دو دوره صورت گيرد ، در زمينه استقلال ، حتي نبايد مقايسه اوليه صورت گيرد ، چرا كه استقلال در دوران شاهنشاهي ، گوهر گمشده اي بود كه هيچ كس در نبودش شكي نداشت كما اينكه همين موضوع در دوران بعد از پيروزي انقلاب اسلامي به گوهري پيدا شده تبديل شد كه به خاطر آن ، سالهاست انواع فشارها را از سوي دشمنان در حال تحمل كردن هستيم و اين موضوع به اندازه اي عيان است كه كمتر كسي در آن شك مي كند .
3- مقايسه وضعيت آزادي در ايران قبل وبعد از انقلاب : بيشك با وقوع انقلاب اسلامي يكي از مسائل مهمي كه در جامعه ما اتفاق افتاد آزاد شدن مردم از مسائلي بود كه در رژيم گذشته به شدت ترويج ميشد. فساد و فحشاء قانوني در سطح گسترده كه نمونهي آن بيشتر بودن تعداد مشروبفروشيها از تعداد كتابفروشيها در كشور بود، نمونهاي از اين امر است. وقوع انقلاب اسلامي باعث شد كه جوانان و روشنفكران كشور اجازه پيدا كنند تا در مسائل مختلف اظهار نظر نموده و عمدهترين مسائل را كه پيش از آن حتي اجازه صحبت درباره آنها داده نميشد.
4- وضعیت اقتصادی مردم ایران: آمارهاي جهاني گوياي بهتر شدن وضعيت رفاه مردم ما در سالهاي پس از انقلاب است. بر اساس آمار بانك جهاني، 46 درصد مردم ايران در سال 1356 زير خط فقر بودند؛ اما اين رقم در سال 1378 به 16 درصد كاهش يافته يعني بيش از 8/2 برابر وضعيت رفاه جامعه بهتر شده است
5- فن آوری:
ما قبل از انقلاب چیزی به نام صنعت هسته ای نداشتیم اما
فناوري هسته اي و انرژي هسته اي جمهوري اسلامي به رغم تحريم هاي شديد امريكا و فشار به كشورهاي ديگر براي نداشتن همكاري در طرح هسته اي ايران، توانست چرخه سوخت هسته اي را با دستان دانشمندان داخلي به صورت چشمگيري افزايش دهد تا جايي كه تعجب جهانيان را برانگيزد. در اين خصوص، نظام جمهوري اسلامي توانست با كشف و استخراج اورانيوم طبيعي در يزد و فناوري آن در اردكان يزد و سپس تبديل آن به سه ماده: «هگزا فلورايد اورانيوم، «اكسيد اورانيوم» و «تترا فلورايد اورانيوم» را در «پايگاه هستهاي اصفهان»، بزرگترين گام هاي چرخه سوخت هسته اي بردارد و سپس با تأسيس پايگاه در «نطنز» با استفاده از دستگاههاي سانتريفوژ به غني سازي اورانيوم دست يابد. اين امر، ايران را به رديف دهمين كشور با فناوري هسته اي ارتقا داده است.
6- در عرصه علم :
به اذعان کارشناسان خارجی ایران در رتبه اول شتاب علیمی در جهان است و در برخی از علوم پایه در ردیف 9 کشور اول جهان است مانند نانو و ... این در حالی است که ایران قبل از انقلاب از عقب مانده ترین کشور ها از لحاظ علمی بوده است.
و ده ها مولفه دیگر که قابل بررسی است از جمله مساله نظامی، اقتدار در جهان، ارتباطات سیاسی و خارجی، رفاه عمومی، خدمت رسانی ، فرهنگ و ...
کانال مذهبی خادم الشریعه🔰🔰
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db
کانال مذهبی خادم الشریعه
🥀☘عید واقعی :
💠 امام علی علیه السلام می فرمایند:
إنَّما هُوَ عيدٌ لِمَن قَبِلَ اللّهُ صِيامَهُ
وشَكَرَ قِيامَهُ،
🌻 وكُلُّ يَومٍ لا يُعصَى اللّهُ فيهِ فَهُوَ عيدٌ .
🌹 اين، عيد كسى است كه خداوند، روزه او را پذيرفته
و عبادتش را قبول كرده است
🕯 🥀 و هر روزى كه در آن، خدا معصيت نشود، آن روز عيد است.
🌹 📗نهج البلاغة : حكمت ٤٢٨
🌷 💦 💥 💐 یا علی مدد
🌷 💦 التماس دعای مخصوص
🌹🍀🥀☘💐🌿🌻
کانال مذهبی خادم الشریعه🔰🔰🔰
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db
کانال مذهبی خادم الشریعه
ميخواستم بدونم اگه يه خواسته اي ازخداداشته باشيم وبه آن اصراربورزيم ولي اون خواسته ازنظر خدابه نفع مانباشه،امکان داره به دليل اصرارها ودعاهاي زياد ما خدا اون خواسته رو برآورده کنه ولي عواقبش روبه پاي خودمون بذاره؟؟؟
يانه...اگه چيزي که ازخداميخوايم به ضررمون باشه حتي اگه دعاهم کنيم خداهيچوقت اون رو برآورده نميکنه؟؟
پاسخ:
رحمت و لطف و مهربانی خدا اقتضا می کند که اگر بنده خواسته ای داشته باشد که مفسده ای برای آن بنده دارد آن دعا را اجابت نکند مگر این که بر اثر اسرار و پا فشاری اگر خدا ان را اجابت نکند مفسده بزرگ تری مثل مایوس شدن از خدا، شرک ، کفر و یا سست شدن ایمان برای آن فرد پیش بیاید که این مفسده دوم از آن مفسده آن کار خواسته شده بیشتر است برای همین خدا دعای او را بر آورده می کند تا از مفسده بزرگتری جلو گیری کند ولو این که آن مورد خواسته هم دارای مفسده است.
به عنوان مثال فرذدی دعا می کند که خدا وسائل ازدواج او را با فلان زن فراهم سازد خدا که با علم خود می داند که این مورد ازدواج به صلاح او نیست و مفسده هایی را به دنبال دارد مثلا این ها کارشان به طلاق می انجامد ولی از طرفی این فرد آنقدر شیفته این زن است که خواسته خود را مهمترین امر زندگی خود می داند و اگر این خواسته را نگیرد از دین خارج می شود و یا به خدا بد بین می شود خدا ازدواج با آن زن را برای او (با وجود آن مفسده) فراهم می سازد تا جلو بی دین شدن این فرد را بگیرد.
امام باقر علیهالسلام میفرماید: «واللّه لا یُلِحُّ عبدٌ مُؤمِن علَى اللّه عز و جل فی حاجتِهِ إلاّ قضاها لَهُ». بـه خـدا سوگند هیچ بـنده مؤمنى در حاجت خود به درگاه خداوند عز و جل اصرار نورزد، مگر آن که حاجتش را بر آورد. الکافی: 2/ 475/ 3
بنا بر این ما باید اصرار بر دعا داشته باشیم اما اصرار بر استجابت نداشته باشیم چراکه نفس این دعا به نفع ماست و آیا مورد این دعا به نفع ما باشد یا نه را ما نمی دانیم و باید آن را به خدا واگذار کنیم:
«عَسى أَنْ تَكْرَهُوا شَیْئاً وَ هُوَ خَیْرٌ لَكُمْ وَ عَسى أَنْ تُحِبُّوا شَیْئاً وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَ اللَّهُ یَعْلَمُ وَ أَنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ»(بقره/216)
کانال مذهبی خادم الشریعه🔰🔰🔰
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db
کانال مذهبی خادم الشریعه
چرا کفار از هر لحاظ از ما بالاترن چرا اونا امکاناتشون از ما بيشتر چه از لحاظ نظامي چه اقتصادي ولي مسلمانان پايين هستند؟
پاسخ:
در پاسخ به این پرسش می بایست به چند نکته توجه بفرمایید:
نکته اول:
اگر به دوران طلایی تمدّن اسلامی (بین قرنهای ۲ تا ۱۰ هجری قمری (۷ و ۱۶ میلادی)) نگریسته شود، این نکته بخوبی روشن می شود که اهتمام مسلمانان به اسلام و دستورات قرآن کریم هر چه بیشتر باشد، پیشرفت علمی و معنوی ایشان نیز به همان نسبت بیشتر خواهد شد( به خلاف جریان فکری در اروپا که با کنار گذاشتن دین کلیسایی، به پیشرفت دست یافت). لذا بر خلاف آنچه شما فرمودید که : بزرگترين دانشمندان و کاشفان جهان مسلمان نيستند... ، مسلمانان در برهه ای از تاریخ بزرگترین پرچم داران علمی در جهان به حساب آمده و تمدّن امروزه غربی، مدیون بهره مندی از دستاوردهای علمی مسلمانان است. از آنجا که بیان حتی برخی از این دستاوردها در اینجا به اطاله کلام منجر خواهد شد، توصیه می کنیم به منابع زیر مراجعه بفرمایید:
- فرهنگ اسلام در اروپا – نوشته دکتر زیگرید هونکه ، ترجمه مرتضی رهبانی – دفتر نشر فرهنگ اسلامی
- تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی- نوشته علی اکبر ولایتی- دفتر نشر معارف
- دانش مسلمین- نوشته محمدرضا حکیمی- نشر فرهنگ اسلامی
- پویایی فرهنگ و تمدن اسلام و ایران- نوشته علی اکبر ولایتی-چاپ و انتشارات وزارت امور خارجه
نکته دوم:
برای عقب ماندگی مسلمانان در روزگار کنونی می توان دلایل بسیاری بر شمرد (1) ولی به نظر ما علّت اصلی این عدم پیشرفت، اتفاقا در پشت کردن به قرآن کریم و حقایق عالیه اسلامی است. چه اینکه اگر پیکره جامعه انسانی را به پیکره جسمانی بشر تشبیه کنیم، آنچه در حکم خونِ جاری در رگ های زندگی بشر است، روح تعالیم دین است. در نتیجه پويايي زندگي وامدار معرفت و عمل به دستورهاي الهي است و پيامد جهل و بياعتنايي به فرامين خداوند، ايستايي و انحطاط و عقب ماندگي است.» (2)
برای حسن ختام این متن به بیانی از استاد شهید مرتضی مطهری اشاره می کنیم که می فرماید:
«تا آن روزى كه به اسلام ولو به طور نسبى عمل مىكرديم، پيشرفتهترين ملتهاى دنيا بوديم. به اتفاق تمام اهل تحقيق، از ابتداى ظهور اسلام تا قرن پنجم و بلكه قرن ششم هجرى، مشعلدار تمدن و فرهنگ جهان، جهان اسلام بوده است؛ جهان اسلام بود كه از قطعهها و تكّه پارهها و از موادّ متلاشى شده تمدنهاى مختلف، مايهاى ساخت و از اين مايه حقيقتى را به نام «تمدن و فرهنگ اسلامى» به وجود آورد، و در آن وقت دنياى مسيحيّت در نهايت توحّش و بربريّت زندگى مىكرد ... و از آن روزى كه ما واقعيت و حقيقت اسلام را رها كرديم و فقط يك قشر و پوستهاى از آن براى ما باقى ماند بدبخت شديم؛ به خيال خودمان اسلام در ميان ما عمل مىشود ولى اسلام در ميان ما عمل نمىشود. (3)
موفق باشید.
پی نوشت ها:
1- ر.ک . استاد شهید مرتضی مطهری، انسان و سرنوشت (مقدمه)
2- آیت الله جوادی آملی، جامعه در قرآن - ص184
3- مجموعهآثاراستادشهيدمطهرى ج13 485
کانال مذهبی خادم الشریعه🔰🔰🔰
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db
کانال مذهبی خادم الشریعه
چرا اگر نماز خونيم وارد جهنم مي شويم
پاسخ:
ورود به بهشت دو شرط دارد. ایمان و عمل صالح
و طبیعتا کفر و ارتکاب اعمال قبیح سبب ورود به جهنم می شود.
ترک نماز به صورت عمدی دلیل روشن کفر است. چرا که اگر انسان به خدای متعال ایمان داشته باشد، در مقابل مهم ترین دستورات او مثل نماز کوتاهی نمی کند.
البته خدای متعال به نماز نیاز ندارد. کما اینکه جهنم رفتن یک شخص، به دلیل احساس منفی و دشمنی خدا علیه او نیست. چون خدای متعال منزه از این امور است و اگر می گوییم او غضب کرده، منظورمان این است که آنچه معمولا در بین خودمان به دنبال غضب است، همان اتفاق برایش می افتد.
و از آنجا که ترک نماز و ذکر الهی انسان را از رفتن به سمت کمالات باز می دارد و در شهوات و نفسانیات و دنیای پست باقی نگاه می دارد، با کنار رفتن پرده های دنیا، محنت و رنج فرو رفتن در این شهوات پست را خواهد چشید.
کانال مذهبی خادم الشریعه🔰🔰🔰
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db