پژوهشگاه فضای مجازی (پردیس قم)
🎬شانزدهمین فیلم نشست با موضوع «خلق واقعیت یا محو واقعیت» 📽همراه با معرفی، نمایش و نقد سریال The P
🔻توجه 🔻 🔻توجه🔻
به دلیل برودت هوا و مدیریت مصرف انرژی و با توجه به تعطیلی ادارات و موسسات، با عرض پوزش از همراهان و مخاطبین گرامی، فیلم نشست به تاریخ دیگری موکول شد که متعاقبا اطلاع رسانی خواهد شد.
🌐 دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی مرکز ملی فضای مجازی
🆔 @OISC_Majazi
✍️ دکتر محمدمهدی چگینی مدیر واحد بین الملل دفتر مطالعات اسلامی فضای مجازی می نویسد:
⬅️ هفته گذشته فرصتی مهیا شد تا در جلسه کمیسیون ملی یونسکو بهمنظور بررسی پیشنویس «سند راهنمای تنظیم پلتفرمهای دیجیتال» مرتبط با «کنفرانس اینترنت برای اعتماد: تنظیم پلتفرمهای دیجیتال برای اطلاعات بهعنوان کالای همگانی» شرکت کنم. سازمان فرهنگی یونسکو اخیراً با تهیه پیشنویسی، تلاش کرده است که نسبت به قاعدهگذاری و قانونمندکردن فعالیت پلتفرمها و سکوهای دیجیتال جهان اقدام کند....
📝جهت مطالعه متن کامل این گزارش به سایت رسمی دفتر مطالعات اسلامی فضای مجازی مراجعه فرمایید.
➡️ yun.ir/mwhu24
🌐 دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی مرکز ملی فضای مجازی
🆔 @OISC_Majazi
✅ چالشهای حوزه و فضای مجازی
🔻 در گفتوگو با حجت الاسلام محمد حسین بهرامی مدیر انجمن مطالعات فضای مجازی حوزه مطرح شد؛
🔹 یکی از خلأهایی که در حوزه فضای مجازی وجود داشت و امروز هم وجود دارد، بحث مطالعات فضای مجازی است. ما کنشگر فضای مجازی در حوزه زیاد داریم، به این صورت که افراد دغدغه مندی در ابعاد مختلف، در حال فعالیت در فضای مجازی هستند.
🔹 در حوزه، نهادها و مراکزی که در عرصه فضای مجازی خیلی خوب وارد شدند، می بینید که غالبا کنشگر فضای مجازی هستند و در باب مطالعات و اندیشه های بنیادین فضای مجازی خیلی کار انجام نداده اند. در حالی که ما دنبال کنشگران نیستیم. ما دنبال کسی نمی رویم که کنشگر باشد، بلکه دنبال کسی می رویم که در عرصه فضای مجازی مقاله و کتاب و تحلیل داشته باشد.
🔹 یکی از چالش های حوزه دین و فضای مجازی یا حوزه و فضای مجازی، ارائه یک تعریف جامع از نظام مسائل و نیازسنجی این حوزه است. یعنی امروز یک طلبه ای که در باب فضای مجازی کار پژوهشی انجام دهد و پایان نامه بنویسد و حتی افرادی که در این حوزه تخصصی نسبتی دارند، باید ببیند که خلأها کجاست؟ چه انتظاری در این عرصه از حوزه می رود؟ چه پرسش هایی هنوز جواب داده نشده است؟ نهادهای حاکمیتی ما مردم و خانواده ها و طلاب ما با چه مسائلی مواجه اند که باید برایش چاره اندیشی کنیم؟
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29761
⬅️ به نقل از پایگاه خبری تحلیلی مفتاح
🌐 دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی مرکز ملی فضای مجازی
🆔 @OISC_Majazi
🔰توسعه فرهنگ قرآنی به لشکر سایبری نیاز دارد
🔹علیرضا معاف، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به راهاندازی قرارگاه فضای مجازی در حوزه قرآن گفت: با توجه به رشد و توسعه فضای مجازی به لشکر سایبری قرآنی نیازمند هستیم که اگر در این فضا حضور مؤثر نداشته باشیم با مخاطب نیز ارتباط نخواهیم داشت.
(ایکنا)
🌐 دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی مرکز ملی فضای مجازی
🆔 @OISC_Majazi
⭕️ راه اندازی پلتفرم سرمایه گذاری اجتماعی InvestSky در امارات
❇️ این استارتاپ اقتصادی با سرمایه اولیه 3.4 میلیون دلاری به رهبری Emkan Capital کار خود را با هدف ایجاد سرمایه گذاری فراگیر، شهودی و آگاهانه در منطقه خلیج فارس آغاز کرد.
🔹 این پلتفرم به کاربران اجازه می دهد تا سهام را با قیمت 1 دلار (3.67 درهم) خریداری کنند و یک جامعه اجتماعی برای همکاری کاربران فراهم می کند.
🔸 همچنین دادههای اطلاعاتی بازار را فراهم میکند که به سرمایهگذاران بیشتر قدرت میدهد تا تصمیمات آگاهانهتری را مطابق با اصول سرمایهگذاری خود اتخاذ کنند.
📍 این استارت آپ در سال 2021 توسط نیتیش میتال و ترکی آلشایخ تأسیس شد.
✍️ بازار خدمات سرمایهگذاران خردهفروش در منطقه هنوز بسیار بکر است. بر اساس گزارش CMA، تعداد سرمایهگذاران خردهفروشی که از راهحلهای فینتک استفاده میکنند در سال گذشته تنها در عربستان سعودی بیش از 180 درصد رشد داشته است.
منبع: زاویه
https://b2n.ir/d75195
🌐 تهیه شده در واحد #بین_الملل
#استارتاپ #سرمایهگذاری #امارات #خبر
🌐 دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی مرکز ملی فضای مجازی
🆔 @OISC_Majazi
📝 #گزارش_خبری نشست چالشهای اخلاقی متاورس
🔹به گزارش واحد بینالملل دفتر مطالعات اسلامی فضای مجازی، دوشنبه، ۲۸ آذر ماه ۱۴۰۱ پانزدهمین نشست از سلسله نشست های بین المللی دین و فضای مجازی با عنوان «چالش های اخلاقی متاورس» با ارائه دکتر چگینی برگزار شد.
🔰جهت مطالعه این گزارش خبری به سایت رسمی دفتر مطالعات اسلامی فضای مجازی مراجعه فرمایید:
➡️ yun.ir/wt98wf
🌐 دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی مرکز ملی فضای مجازی
🆔 @OISC_Majazi
#خبرنامه
#بولتن_خبری
📗 چهاردهمین خبرنامه «اسلام و فضای مجازی» منتشر شد.
✅ چهاردهمین خبرنامه اسلام و فضای مجازی منتشر شد. این بولتن خبری به مهمترین رویدادهای حوزه اسلام و فضای مجازی در آذر-دی 1401 پرداخته است.
📌 تهیه شده توسط روابط عمومی دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی مرکز ملی فضای مجازی
👇👇👇این خبرنامه را در سایت رسمی دفتر مطالعات مرکز ملی فضای مجازی بخوانید
yun.ir/lxnk0b
🌐 دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی مرکز ملی فضای مجازی
🆔 @OISC_Majazi
🟢 گسترش دامنه فعالیتهای پلتفرم «نُسُک» در خدمت به حجاج
🔹عبدالرحمن بن فهد شمس، معاون وزیر حج و عمره در امور عمره با اعلام فراهم شدن امکانات جدید در پلتفرم «نسک» با هدف ارائه خدمات اضافی به زائران از اروپا، آمریکا و استرالیا از اقدامات این وزارتخانه برای ایجاد بیش از ۲۰۰ مرکز خدماتی مرتبط با کمک به زائران در این کشور خبر داد.
📍وی خاطرنشان کرد: ما در حال حاضر تلاش میکنیم تا با تأسیس مراکزی در برخی از کشورها خدمات مختلفی را بر اساس نیاز زائران از طریق این پلتفرم به آنها ارائه کنیم.
🔸 در عین حال مصعب بن محمود هاشم، معاون اجرایی سازمان گردشگری عربستان سعودی اعلام کرد که هدف «نسک» پوشش دادن ۹۵ درصد از زبانهایی است که مسلمانان در سراسر جهان به آنها سخن میگویند.
📌 در حال حاضر این پلتفرم ۷ زبان مختلف را پوشش میدهد.
🔹علاوه بر این در کارگاه آموزشی تارنمای نسک و بهبود تجربه زائران بیتالله الحرام، حاضران بر تداوم تلاشها به منظور تسهیل خدماترسانی به زائران و همچنین غنی ساختن تجربه آنها از سفر حج در کنار آسودگی و اطمینان خاطر تأکید کردند.
🔻 این طرح را سازمات دادهها و هوش مصنوعی «سدایا» در عربستان و برنامه خدمت به میهمانان الرحمن با مشارکت شرکت stc راه اندازی کرده است.
✍️ پلتفرم Nusuk، اولین پلتفرم رسمی با هدف برنامه ریزی سفر به عربستان، رزرو هتل و انجام مناسک حج میباشد.
منبع: مساراوی
https://b2n.ir/g22333
🌐 تهیه شده در واحد #بین_الملل
#نسک #حج #عربستان #خبر
🌐 دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی مرکز ملی فضای مجازی
🆔 @OISC_Majazi
🟢 دوره کارگاهی تولید محتوا در فضای مجازی با رویکرد بینالمللی
⭕️ سرفصلها:
🔸 کنشگری در فضای مجازی
🔹 تقویت فن بیان و گویندگی
🔸 ساختار محتوا برای جذب مخاطب
🔹 اصول نریشن
🔸 اصول تولید پادکست
🔹 تولید کلیپ با موبایل
🏆 مزایای دوره
🖌 ارائه گواهی رسمی دفتر مطالعات اسلامی مرکز ملی فضای مجازی
🖌 پشتیبانی و ارتباط با استاد در طول دوره
🖌 دعوت از افراد برتر جهت تدریس در مراکز آموزشی
📌 ویژه طلاب زباندان
#ظرفیت_محدود
📆 مهلت ثبت نام: 5 بهمن ۱۴۰۱
🏢 مکان برگزاری: قم، بلوار فردوسی، ساختمان نعیم
📝 لینک ثبت نام در دوره:
https://b2n.ir/t24747
🌐 دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی مرکز ملی فضای مجازی
🆔 @OISC_Majazi
💠شانزدهمین فیلم نشست با موضوع "خلق واقعیت یا محو واقعیت " همراه با معرفی، نمایش و نقد سریال The Peripheral با حضورحجتالاسلام انبیایی دکترای فلسفه دین و استاد حوزه و دانشگاه، به همت دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی مرکز ملی فضای مجازی برگزار شد.
📜گزارش خبری این فیلم نشست را در سایت رسمی دفتر مطالعات اسلامی فضای مجازی بخوانید
➡️ http://yun.ir/411rf7
🌐 دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی مرکز ملی فضای مجازی
🆔 @OISC_Majazi
🟣 محکومیت دو ویرایشگر ویکی پدیا به حبسهای طولانیمدت در عربستان
❇️ این محکومیت در پی حکم 3.5 سال زندان توسط دادگاهی در آمریکا برای یک کارمند پیشین توییتر به اتهام قرار دادن اطلاعات حساس کاربران در اختیار دولت عربستان طی سالهای 2014 و 2015 انجام شده است.
🔸سازمان «اکنون دموکراسی برای جهان عرب» وسازمان SMEX" مستقر در بیروت در بیانیه ای مشترک اعلام کردند که تحقیقات انجام شده توسط ویکیمدیا نشان داد که دولت عربستان با نفوذ در ردههای مدیران منطقهای ویکیپدیا، در تلاش برای کنترل محتوای آن بوده است.
🔹ویکیمدیا از ژانویه سال گذشته تحقیقات درخصوص این موضوع را آغاز و نفوذ عوامل دولت عربستان بر پلتفرم محتوای باز ویکیپدیا را تاییدکرد.
📌 ویکیمدیا ماه گذشته دسترسی به محتوای خود را برای 16 کاربر ممنوع کرد. سازمانهای مذکور اعلام کردند که این 16 نفر از عوامل دولت عربستان بودند.
✍️ نفوذ آل سعود در ویکیپدیا از طریق عوامل دولتی تحت عنوان ویراستاران مستقل و همچنین بازداشت ویراستارانی که با دولت ریاض همکاری نکردهاند ، نه تنها استفاده مداوم از جاسوسان در سازمانهای بینالمللی را نشان میدهد، بلکه هشداری نسبت به تهدیدهای تأثیرگذار بر تولید محتوای مستقل است».
منبع: یورو نیوز
https://b2n.ir/y22439
🌐 تهیه شده در واحد #بین_الملل
#ویکی_پدیا #جاسوسی #عربستان #خبر
🌐 دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی مرکز ملی فضای مجازی
🆔 @OISC_Majazi
🔰انقلاب هوش مصنوعی و ضرورت توجه بیشتر حوزه علمیه به این عرصه
🔹The Heart of Imam Hussain
He was a man of peace, and he lived his life that way.
He was a man of fairness, and he lived his life that way.
He was a man of justice, and he lived his life that way.
🔸But when the time came for him to stand up and fight, he did so without hesitation or fear.
Because Imam Hussain believed in standing up for what was right, even at the cost of his own life;
because Imam Hussain believed in protecting those who couldn't protect themselves;
because Imam Hussain believed in defending freedom from tyranny…
🔹And because Imam Hussain believed in fighting for justice for those who were oppressed…
He stood up to Yazid's army when they came to kill him and his family on Ashura.
💢 متن بالا، شعری زیبا درباره حماسه امام حسین علیه السلام و مصائب کربلا به زبان انگلیسی است که از ساختار متقنی نیز برخوردار است. نکته جالب در مورد شعر این است که شاعر آن، هوش مصنوعی است و انسان نیست. در واقع این شعر توسط سایت copy.ai و به درخواست بنده سروده شده است. تنها کاری که من انجام دادم این بود که از هوش مصنوعی سایت درخواست کردم شعری در مورد حماسه امام حسین بسراید!
🔹در مورد هوش مصنوعی و انقلابی که می تواند در عرصه تولید محتوا انجام دهد سخنان بسیاری گفته شده است. با اینحال این مساله چندان توجه مراکز تصمیم گیر در ایران را به خود جلب نکرده است. تصور اینکه شما بتوانید یک کتاب علمی و بدیع را در کسری از ثانیه ایجاد کنید، امر قابل ملاحظه ای است.
🔸در واقع بسیاری بر این باورند که عمر تحقیقات کنونی و تولید محتوا به سبک حاضر چندان به درازا نخواهد انجامید. در عصر هوش مصنوعی افرادی موفق تر از دیگر ظاهر می شوند که بهتر از ابزار هوش مصنوعی بهره برند. همین حالا نیز بسیاری از آژانس های تبلیغاتی در جهان از هوش مصنوعی برای تولید محتوای شبکه های اجتماعی خود استفاده می کنند. هوش مصنوعی حتی می تواند رمانی کامل برای شما بنویسد؛ برای نمونه سایت sudowrite.com از بهترین هوش مصنوعی برای خلق یک رمان جدید بهره می برد و می تواند رمانی چند صد صفحه ای را در کسری از ثانیه خلق کند!
🔹پیش بینی می شود که در آینده ای کوتاه، هوش مصنوعی قادر به نگارش پایان نامه ها و مقالات علمی به صورت کامل هم باشد. البته همین حالا نیز برخی از سرویس های هوش مصنوعی این امکان را فراهم کرده اند اما به نظر می رسد در آینده ای نزدیک، هوش مصنوعی می تواند سوالات فرعی و اصلی و همچنین متغیرهای یک پایان نامه را بر اساس فاکتورهای مشخص تنظیم کند.
🔸بهرروی آنچه روشن است سرعت بالای تحولات مربوط به هوش مصنوعی در جهان است که لازم است متخصصان ایرانی نیز توجه بیشتری نسبت به آن داشته باشند. مراکز علمی از قبیل حوزه علمیه نیز اگرچه در سالیان اخیر در این زمینه اقداماتی داشتهاند، با اینحال به نظر می رسد که راهی طولانی جهت بهره مندی هرچه بیشتر آن از ابزارها و فوائد هوش مصنوعی وجود داشته باشد.
✍️ حجت الاسلام دکتر محمدمهدی چگینی
#یادداشت
#هوش_مصنوعی
🌐 دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی مرکز ملی فضای مجازی
🆔 @OISC_Majazi