محمدحسین شهیدی:
☘️ تقویم تاریخ ☘️
۲۹ اسفند، روز ملیشدن صنعت نفت
تصویب قانون ملیشدن صنعت نفت ایران در روز ۲۹ اسفندماه سال ۱۳۲۹ نقطه عطفی در تاریخ سیاسی، اقتصادی و مبارزات مردم ایران برای نجات سرمایههای ملی این مرز و بوم از دست بیگانگان بهشمار میرود.
زمانی که اولین چاه نفت ایران، بیش از یکصدسال قبل در مسجد سلیمان در استان خوزستان توسط یک شرکت انگلیسی کشف شد، دولت وقت ایران آگاهی و درکی از این اتفاق مهم نداشت. اما کاشفان آن بهخوبی میدانستند به چه ثروتی در ایران دست یافتهاند و پایههای استعمار خود در ایران را با قراردادهای استثماری استخراج، تولید و فروش نفت خام ایران بنا نهادند. شرکتهای خارجی سالها سرمایه مردم ایران را بهتاراج بردند و دولتهای وقت ایران هیچگونه تلاش و توجهی برای احقاق حقوق مردم انجام ندادند.
دکتر “محمد مصدق” بزرگمرد تاریخ سیاسی و اقتصادی ایران، حرکت بزرگی را در کشور آغاز کرد که سنگ بنای تفکر اقتصاد “بدون نفت” بود. وی در شهریورماه ۱۳۲۰ در انتخابات دوره چهاردهم بار دیگر بهمجلس راه یافت. شرایط بینالمللی در این دوره، بهنحوی بود که کشورهای مختلف بهویژه روسیه، انگلیس و آمریکا با پیشنهادهایی به دولت ایران، خواستار کسب امتیاز نفتی بودند و از آنجا که انگلیس، امتیاز بهرهبرداری از منابع نفت جنوب کشور را در اختیار داشت، روسها درصدد کسب امتیاز منابع نفتی شمال و آمریکاییها نیز بهدنبال امتیاز نفت در ایران بودند.
چندی بعد در انتخابات مجلس شانزدهم، مصدق در دور دوم انتخابات بهمجلس راه یافت و در این دوره طرح “ملی شدن صنعت نفت” به رهبری وی در مجلس تصویب شد. قانون ملی شدن صنعت نفت در واقع پیشنهادی بود که به امضای همه اعضای کمیسیون نفت در مجلس شورای ملی ایران در ۱۷ اسفند ۱۳۲۹ بهمجلس ارائه شد.
کمیسیون نفت، کمیسیونی بود که در اول تیرماه ۱۳۲۹ در دوره شانزدهم مجلس شورای ملی ایران، برای رسیدگی بهلایحه نفت "معروف به لایحه گس-گلشائیان" تشکیل شد. همین کمیسیون پیشنهاد ملی شدن صنعت نفت را در ۱۳۲۹ بهمجلس ارائه داد.
سرانجام با تلاشهای دکتر مصدق و همراهان وی، ماده واحده ملی شدن صنعت نفت در روز ۲۴ اسفند ماه سال ۱۳۲۹ در مجلس شورای ملی مطرح و در روز ۲۹ اسفندماه همان سال بهتصویب رسید.
☘☘☘☘☘☘☘☘
🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
#اموزشگاه_فرقانی۲
#مدیریت_خانم_گلفشان_بزرگوار
#بسیج_فزقانی_۲
هدایت شده از اطلاع رسانی روزآمد(رواق ناحیه یک قم)
حکمت 38 نهج البلاغه با صداي سعيد جوکار.mp3
1.36M
#پای_درس_مولا
#حکمت_سی_و_هشتم_نهج_البلاغه(قسمت دوم)
#قسمت_پنجاه_و_هشتم
❇️ ارزش ها و آداب معاشرت با مردم ( اخلاقى، اجتماعى، تربيتى)
✍ يَا بُنَيَّ إِيَّاكَ وَ مُصَادَقَةَ الْأَحْمَقِ فَإِنَّهُ يُرِيدُ أَنْ يَنْفَعَكَ فَيَضُرَّكَ
وَ إِيَّاكَ وَ مُصَادَقَةَ الْبَخِيلِ فَإِنَّهُ يَقْعُدُ عَنْكَ أَحْوَجَ مَا تَكُونُ إِلَيْهِ
وَ إِيَّاكَ وَ مُصَادَقَةَ الْفَاجِرِ فَإِنَّهُ يَبِيعُكَ بِالتَّافِهِ
وَ إِيَّاكَ وَ مُصَادَقَةَ الْكَذَّابِ فَإِنَّهُ كَالسَّرَابِ يُقَرِّبُ عَلَيْكَ الْبَعِيدَ وَ يُبَعِّدُ عَلَيْكَ الْقَرِيبَ .
✍ ب- هشدارها :
پسرم از دوستى با احمق بپرهيز، چرا كه مى خواهد به تو نفعى رساند امّا دچار زيانت مى كند.
از دوستى با بخيل بپرهيز، زيرا آنچه را كه سخت به آن نياز دارى از تو دريغ مى دارد.
و از دوستى با بدكار بپرهيز، كه با اندك بهايى تو را مى فروشد.
و از دوستى با دروغگو بپرهيز، كه او به سراب ماند: دور را به تو نزديك، و نزديك را دور مى نماياند.
🆔@ettelaresani_roozamad