هدایت شده از 🔅 سید منیرالدّین حسینےِ الهاشمے
💥 «نگاه تجلیلآمیز به کارخانه متمرکز»، حرامتر است از «نگاه به زن نامحرم».
چرا؟ چون کارخانه در این الگو، نظام طبقاتی ایجاد میکند و ابزار پیدایش محرومیت اقتصادی، محرومیت سیاسی و محرومیت فرهنگی و ابزار اقامۀ ظلم اجتماعی است.
🔵 استاد سید منیرالدین حسینی الهاشمی:
«ما یک کارهایی را بهراحتی جزو گناهان میشماریم، امّا یک گناههایی را اصلاً گناه نمیدانیم. چرا؟ برای اینکه حساسیت ما در آنجا اصلاً بیدار نشده است.
ما نگاه به یک زن نامحرم و بیحجاب را بسیار زشت میدانیم، ولی نگاه تجلیلآمیز به یک کارخانه [با تعریف نظام سرمایهداری،] و عظیم دانستن آن را هرگز بد نمیدانیم! تولید در این کارخانه، «متمرکز» است و ابزار انگیزش مادی میشود و تمرکز را به نفع یک عدّه و بر علیه یک عدّۀ دیگر درست میکند و دلهای جمع زیادی را به طرف دنیا متوجّه میکند.
در نگاه به نامحرم، گناهی که واقع میشود، گناه فردی است، اما در اینجا، شما با آن تعظیم و آن نگاهِ تجلیلآمیز، یک سیستم اقتصادیِ مادی [و لوازم آن] را تأیید میکنید. در مواجهه با نامحرم، چشمتان را میبندید و رویتان را بر میگردانید و ثواب کسب میکنید، اما در اینجا چگونه میتوانید چشم را ببندید و بگویید ما باید تردید کنیم در اینکه «صرفهجویی در مقیاس تولید در اینجا چگونه به کار رفته است»؟
اصلاً فرض کنید کارخانه، به این عظیمی نباشد و آن را کوچک درست کنند، اما با این حال، نظامِ شبکهای که میخواهد آن را اداره کند، چه نحوه انگیزشی را در جامعه اصل قرار میدهد؟ و چه نرمافزاری دارد؟ میگوییم همین «تردید کردن» [در اینجا،] مثل چشم فروبستن [در آنجا] است و اجازه دادن به خود و دیگران برای فکر کردن است.
ممکن است کسی مظالم را جدای از آنچه که در تمدن موجود است ملاحظه کند و بگوید ظلمها بد است و کمکم برطرف میشود! اما باید به او بگوییم این نوع کارخانه، کارخانۀ تولید ظلم است و تولید محرومیتِ اقتصادی، محرومیتِ سیاسی و محرومیتِ فرهنگی میکند و جریان توسعۀ نیازمندیها با این ماشینی که دارد، یک عده را تحت فشار قرار میدهد؛ میتوانیم بگوییم این ماشین، اقامۀ فساد میکند، نه اینکه مثل نگاه به زن نامحرم [ صرفاً یک ارتکاب گناه فردی باشد.]
هر کاری که براساس یک معیاری، آن را «فاسد» فرض میکنیم، میتوانیم بگوییم «ارتکابِ» آن کار، بد است، اما «ترویج و اشاعۀ» آن بدتر است و «اقامۀ ناهنجاری و به پا داشتن فساد»، بهمراتب از دو سطح قبلی بدتر است. حال، اگر ما فقر، جهل، سلبِاختیار را ناهنجار با فطرت بشر بدانیم، باید بگوییم این ماشین (یعنی کارخانه با تولید متمرکز) اینها را در مقیاسهای بسیار بزرگ به وجود میآورد، اقامه فساد میکند، اخلاق جامعه را مادی میکند، بستر پرورشی را عوض میکند و استغنای از دین را [تدریجاً] به پذیرش اجتماعی میرساند... .
[اساساً باید دید] اقامۀ کفر در عالَم چگونه انجام میگیرد و بستر پرورشی جامعه چگونه با جهانبینی، ناهنجار میشود.
☑️ @AndisheMonir
سمفونی امواج VLF سیستم عصبی بدن ما را احاطه کرده و فرکانسهای آن که طیفی از دویست هرتز تا سی هزار هرتز را شامل میشوند در طیف سیستم عصبی ما قرار میگیرند. علاوه بر این همان طور که کونیگ مشاهده کرد، این فرکانسها دربردارنده فرکانسهای مربوط به تکانههای عصبی هستند که مغز ما به ماهیچهها میفرستد. اثر VLF روی وضعیت زندگی ما به خوبی در 1954 توسط رینهولد ریتر بیان شد. او نتایج تحقیقاتی که خود و همکارانش روی یک میلیون نفر در آلمان انجام داده بودند را جدولبندی کرد. این نتایج نشان میدادند در روزهایی که شدت اسفریکهای VLF بالا بوده است، تولد، مرگ، خودکشی، تجاوز، مصدومیتهای شغلی، تصادفات رانندگی، سرعت واکنش انسان به پدیدهها، درد اعضای قطع شده بدن و همچنین شکایت مردم از مشکلات مغزی، همگی افزایش قابل توجهی داشتهاند.
#کتاب_افسانه_روشنایی
ترجمه محمد مظفرپور
انتشارات کتاب فردا
@Question_the_Unquestioned
گزارشها میگفتند که آنفلوانزای اسپانیایی، برای زنان باردار کشندهتر است. نکته گیجکننده دیگر برای پزشکان این بود که در اکثر موارد، پس از آنکه دمای بدن بیماران به حالت عادی برگشته بود، نبض آنها به زیر ۶۰ بار در دقیقه افت میکرد و چند روز در همین میزان باقی میماند. در موارد وخیمتر، ضربان نبض به ۳۶ تا ۴۸ بار در دقیقه هم افت میکرد که نشان از انسداد قلب داشت. این نکته هم با نگرش ویروسی قابل تبیین نیست اما اگر از بیماریهای ناشی از امواج رادیویی اطلاع داشته باشیم معنادار خواهد شد.
#کتاب_افسانه_روشنایی
ترجمه محمد مظفرپور
انتشارات کتاب فردا
@Question_the_Unquestioned
با توجه به اینکه کلیپ ارتباط با مباحث کانال پیدا میکند بارگذاری میکنم. بحث اثر ترس بر جسم و جان آدمی و نقش آن در تحولات جهان امروز، حایز اهمیت و اطلاع اجمالی از آن برای هر فردی ضروری است.
هدایت شده از پاسخ به شبهات فجازی
38.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸 اگر نگران دختران و دانشآموزان خود هستید حتماً این فیلم را ببینید؛ چه طرفدار جمهوری اسلامی هستید چه مخالف
اگر والدینی را میشناسید که از اتفاقات اخیر در مدارس ایران نگران هستند، با ارسال این فیلم به آنها کمک خواهید کرد.
🆔 @Shobhe_ShenaSi
🌏 ghorbanimoghadam.ir
بازنشر این کلیپ هم صرفا برای آشنایی با این مبحث هست نه پذیرش یا رد کامل ادعاها و تایید یا نفی گوینده.
متن زیر از کتاب صنعت ویروسبازی میتواند در مواجهه خانوادهها با بعد روانی پدیده مسمومیت دانشآموزان راهگشا باشد.
**
فیلسوفی به نام پاول واتزلاویک در کتاب خود با عنوان "چگونه واقعیت، واقعیت میشود؟"میگوید:
"در اواخر دهه 50 بود که مساله عجیبی در شهر سیاتل آمریکا همهگیر شد. هر روز تعدادی راننده ادعا میکردند که روی شیشه جلوی خودروی آنها ترکهایی به وجود آمده است. این پدیده چنان اهمیت پیدا کرد که آیزنهاور رییسجمهور وقت به درخواست راسولینی فرماندار واشنگتن، گروهی از کارشناسان اداره استاندارد را به سیاتل اعزام کرد تا واقعیت ماجرا معلوم شود. فردی به نام جکسون که بعدا خلاصه این ماجرا را روایت کرد گفته بود که این کمیته سریعا متوجه شد دو نظر در این باره بین مردم شهر شایع شده است:
بر اساس یک نظر که به "نظر بارش رادیواکتیو" مشهور شد آزمایشهای هستهای اخیر شوروی موجب آلودگی جو شده و مواد رادیواکتیو به جامانده به شبنمهایی ضدشیشه در اقلیم مرطوب سیاتل بدل شدهاند. از طرف دیگر، طرفداران نظریه آسفالت هم میگفتند خطوط طولانی بزرگراهها که به تازگی و در قالب برنامه راهسازی بلندپروازانه تراسولینی تمیز شدهاند باعث شده قطرات اسید روی شیشه ماشینها که قبلا تماسی با این ماده نداشتهاند بنشیند و در هوای مرطوب این منطقه چنین اتفاقی را به بار بیاورد. تیم تحقیق به جای بررسی این مسایل، روی واقعیتی بسیار ملموستر تمرکز کردند و به این نتیجه رسیدند که در کل سیاتل عملا تعداد ترک خوردن شیشهها افزایشی نداشته است.
در واقعیت اما این پدیده بسیار شیوع پیدا کرده بود. با جمعآوری گزارشهای مربوط به این شیشههای ترکخورده مشخص شد رانندگان بیشتری به بررسی دقیق شیشه خودروی خود روی آوردهاند. بیشتر آنها برای این کار از بیرون ماشین روی شیشه خم میشدند تا از نزدیک شیشه را بررسی کنند و از داخل ماشین یعنی از زاویه دید همیشگی به شیشه دقت نمیکردند. به همین خاطر متوجه خراشهایی روی شیشه میشدند که در حالت عادی نیز وجود دارد اما معمولا کسی به آنها توجه نمیکند. آن چه در سیاتل اتفاق افتاد همهگیری خراش شیشه نبود بلکه همهگیری خیره شدن به شیشه بود. این توضیح ساده به درد کسی نمیخورد و در نتیجه کار به گزارشهای هیجانانگیز رسانهای کشیده شد که رسانههای بزرگ ابتدا به خورد مردم دادند ولی در ادامه ماجرا، توضیحات سخیفی که واقعیت آنها مخفی نگه داشته شدند کار را به کار غیراخلاقی ارایه اطلاعات غلط به مردم کشاندند.
#صنعت_ویروس_بازی
ترجمه محمد مظفرپور
انتشارات سروش
@Question_the_Unquestioned
مصرف بیش از اندازه آنتیبیوتیکها باعث میشود باکتریها نیز مقاومتر شوند. امروزه 70درصد میکروبهایی که عامل بیماریهای ریوی شناخته میشوند در برابر درمان مقاوم شده اند. این افزایش مقاومت باکتریها داروسازی را وادار میکند تحقیقات گستردهتری برای کشف آنتیبیوتیکهای جدید انجام دهد. کشف این مولکولهای جدید مستلزم طی فرآیندی طولانی، دشوار و پرهزینه است. (در حدود 600 میلیون دلار برای هر مولکول) سالهاست که هیچ آنتیبیوتیک جدید ویژهای به بازار نیامده است. در عوض، هر روز ترکیبات دارویی قویتری تولید میشوند که باکتریها را مقاومتر کرده و مواد سمی بیشتری تولید میکنند.
سوالات مهمی مانند علت عفونتهای ریوی یا عفونت گوش میانی را نمیتوان صرفا با استناد دادن به میکروبها به عنوان عواملی کشنده و سپس از بین بردن آنها پاسخ داد. با این حال مردم همچنان میکروبها را متهم میکنند چرا که اسیر برداشت خود از میکروب به عنوان یک دشمن و در واقع اسیر بینشی محدودنگر هستند که انگشت اتهام را صرفا به سوی میکروبها نشانه رفته است.
#صنعت_ویروس_بازی
ترجمه محمد مظفرپور
انتشارات سروش
@Question_the_Unquestioned
وقتی قرار است شرکتی داروی ساخت خود را آزمایش کند باید دو گروه مشابه آزمایشی را در نظر بگیرد و داروی خود را روی یک گروه آزمایش کند و روی گروه دیگر آزمایش نکند و سپس با مقایسه نتایج، کیفیت عملکرد داروی خود را محک بزند. حال اگر این شرکت بخواهد کیفیت داروی خود را با دیگر داروهای مشابه موجود در بازار مقایسه کند به چند روش میتواند دست به تقلب بزند:
• داروی رقیب را از بین داروهای ضعیف انتخاب کند که کارایی چندانی ندارند و درنتیجه در مقایسه، کیفیت داروی خودش بیشتر نشان داده شود
• دوز کمی از داروی رقیب را انتخاب کند طوری که داروی رقیب در مقایسه ضعیفتر جلوه کند
• دوز زیادی از داروی رقیب را انتخاب کند طوری که داروی رقیب شدیداً سمی جلوه کرده و درنتیجه میزان سمی بودن داروی خودش در مقایسه کمتر به نظر برسد
• شاخصههای چندگانهای (مانند میزان دوام دارو، کاهش فشارخون و ...) را برای ارزیابی کیفیت دارو در نظر گرفته و از بین این شاخصهها، فقط آنهایی را که نتایج مطلوبی دادهاند منتشر کند
• آزمایشهایی را روی داروی خود انجام دهد که تفاوت نتایج حاصل از آنها با نتایج حاصل از داروهای رقیب ناچیز باشد (تا داروی رقیب کماهمیتتر به نظر برسد و معلوم شود این دارو نیز دستکمی از داروهای رقیب خود ندارد. در واقع یعنی جنبههایی از دارو را لحاظ کند که کارایی آن با داروهای رقیب تفاوت چندانی ندارد و در عوض از پرداختن به سایر جنبههای دارو که در مقایسه با داروهای رقیب ضعیفتر هستند چشمپوشی شود.)
• آزمایشهای خود را در مراکز مختلف آزمایشگاهی انجام دهد و نتایج مراکزی را برای انتشار انتخاب کند که به نتیجه مدنظر شرکت نزدیکتر باشند.
#صنعت_ویروس_بازی
ترجمه محمد مظفرپور
انتشارات سروش
@Question_the_Unquestioned
دانشمندان بارها اعلام کردهاند که حداقل در سیصدسال گذشته، بیشترین احتمال وقوع همهگیریهای جهانی آنفلوانزا در زمان اوج فعالیت مغناطیسی خورشید بوده که در نقطه اوج چرخه یازده ساله خورشیدی اتفاق میافتد. آخرین مورد از این هشدار در سال 2001 به وسیله کِن تَپینگ ستارهشناس کانادایی و دو پزشک اهل بریتیشکولومبیا صادر شد.
این روند، تنها جنبه گیجکننده این بیماری برای ویروسشناسها نیست. در 1992 دکتر اِدگار هوپ سیمپسون از مسئولین ارشد جهان در حوزه همهگیرشناسی آنفلوانزا کتابی منتشر کرد و در آن به بررسی دانستههای ضروری شناختهشده راجع به این بیماری پرداخت. او در کتاب خود اشاره کرده بود که این دانستهها موید انتقال این بیماری از طریق تماس مستقیم فرد به فرد نیستند. مدتها بود که مساله آنفلوانزا، دکتر هوپ سیمپسون را حیران کرده بود. این حیرت در واقع از زمانی شروع شد که او در ماجرای همهگیری آنفلوانزا در سالهای 1932 و 1933 به عنوان یک پزشک عمومی جوان به معالجه بیماران مبتلا در دورسِت انگلستان میپرداخت. در این همهگیری، برای اولین بار، ویروسی که مرتبط با این بیماری دانسته میشد ایزوله گردید. با این حال اما او در طول دوره حرفهای 71 ساله خود هیچ گاه
پاسخی برای سوالاتش پیدا نکرد...
در سال 1836 هاینریش شوایخ مشاهده کرد که همه فرآیندهای فیزیولوژیک، برق تولید میکنند. در همین راستا بود که او این ایده را مطرح کرد که اختلال الکتریکی جو شاید مانع از تخلیه الکتریکی بدن میشود. او ادعایی را که در آن زمان رایج بود تکرار میکرد که انباشت الکتریسیته در بدن باعث بروز علایم آنفلوانزا میگردد. تاکنون کسی این ادعا را رد نکرده است.
#کتاب_افسانه_روشنایی
ترجمه محمد مظفرپور
انتشارات کتاب فردا
@Question_the_Unquestioned
از 1645 تا 1715 یعنی دوره زمانی که ستارهشناسان، آن را "کمینه ماندِر" مینامند، خورشید چنان بدون فعالیت شده بود که هیچ لکهای بر سطح آن دیده نشد و شبها نیز در قطب اثری از شفق قطبی نبود طوری که طبق یک سخن قدیمی کانادایی، اگر نوری در آسمان دیده میشد مردم فرار میکردند. جالب این که در این مدت، هیچ موردی از همهگیری جهانی آنفلوانزا هم گزارش نشده است. در 1715 لکههای خورشیدی پس از یک عمر غیبت، دوباره ظاهر شدند.
در سال ۱۷۱۶ ادموند هالی ستارهشناس مشهور انگلیسی در شصت سالگی، توصیفی چشمگیر از نورهای شمالی ارایه کرد. اولین بار بود که او چنین چیزی میدید. با این حال اما خورشید هنوز کاملا فعال نشده بود.
#کتاب_افسانه_روشنایی
ترجمه محمد مظفرپور
انتشارات کتاب فردا
@Question_the_Unquestioned
تا پیش از دهه شصت قرن نوزهم، دیابت چنان نادر بود که پزشکان به ندرت در طولعمر حرفهای خود، بیش از یک یا دو بیمار دیابتی را معاینه میکردند. ویژگیهای این بیماری نیز تغییر کردهاند: زمانی دیابتیها افرادی بسیار لاغر بودند و افراد چاق هرگز به آن دچار نمیشدند.
در آن روزها، ناراحتی قلبی، بیست و پنجمین بیماری شایع محسوب میشد و در ردهبندی، بعد از غرق شدن تصادفی قرار میگرفت. ضمن این که این بیماری در نوزادان و افراد مسن رخ میداد و بسیار بعید بود که دیگر ردههای سنی به ناراحتی قلبی مبتلا شوند.
سرطان هم بسیار بسیار نادر بود. جالب این که حتی مصرف تنباکو نیز در دوره قبل از برقکشی جهان، باعث سرطان ریه نمیشد.
#کتاب_افسانه_روشنایی
ترجمه محمد مظفرپور
انتشارات کتاب فردا
@Question_the_Unquestioned
این روزها سالگرد چندین اتفاق بزرگ در طول هشت سال جنگ ایران و عراق است. در همین راستا دو سه مطلب کوتاه مربوط به ترجمه یکی از اسناد سازمان سیا که در سال 2013 از ردهبندی خارج شد را در کانال ارایه میکنم.
سرهنگ ریک فرانکونا بازنشسته نیروی هوایی آمریکا که در 1988 وابسته نظامی آمریکا در بغداد بود به فارینپالیسی گفت که در سال 1987 (اواخر سال 1366 شمسی) ماهوارههای شناسایی سیا متوجه شدند ایران تعداد زیادی نیرو و تجهیزات در شرق بصره مستقر کرده و قصد دارد از شکاف موجود بین خطوط دفاعی عراق در جنوب شرق بصره بهره ببرد. این شکاف بین محل استقرار سپاه سوم عراق در شرق بصره و سپاه هفتم این کشور قرار داشت که در جنوب شرق این شهر و در فاو و اطراف آن مستقر بود.
تصاویر ماهوارهای نشان میدادند که ایران، تجهیزات مهندسی و پلسازی خود را مخفیانه به مقابل این شکاف انتقال داده است و از این رو این نقطه، محل اصلی عملیات سالانه بهاری ایران خواهد بود.
تحلیلگران نهاد اطلاعاتی پنتاگون موسوم به DIA در گزارشی فوقمحرمانه با عنوان «در آستانه دروازههای بصره» نوشته بودند که این حمله، بزرگتر از حملات ایران در بهار سالهای قبل و فرصتی بسیار مناسب برای نفوذ به خطوط عراقیها و گرفتن بصره خواهد بود. گزارش، هشدار داده بود که در صورت سقوط بصره، ارتش عراق متلاشی شده و ایران جنگ را خواهد برد.
https://foreignpolicy.com/2013/08/26/exclusive-cia-files-prove-america-helped-saddam-as-he-gassed-iran/
@Question_the_Unquestioned
ریگان این گزارش را خواند و برای فرانک کارلوچی وزیر دفاع نوشت: «پیروزی ایران قابل قبول نیست.» در ادامه، تصمیمی رده بالا در دولت آمریکا گرفته شد که مسلما با تایید شورای امنیت ملی و سیا انجام شده بود. به DIA دستور داده شد تمام اطلاعات جزییِ خود درباره استقرار و تحرکات همه واحدهای نظامی ایران را به سرویسهای اطلاعاتی عراق بدهد. این اطلاعات شامل تصاویر ماهوارهای و شاید مقادیری اطلاعات الکترونیک بود. تمرکز عمدتا روی شرق بصره بود.
آژانس اطلاعات دفاعی DIA اطلاعات مربوط به محل استقرار تاسیسات لجستیکی ایران و توان و قابلیت نیروی هوایی و پدافند هوایی ایران را نیز دراختیار عراق قرار داد. فرانکونا اغلب، این اطلاعات را بستههای هدفگذاری مینامد که برای استفاده به وسیله نیروی هوایی عراق جهت نابودی این اهداف کارایی داشتهاند. در ادامه، حمله با گاز سارین صورت گرفت.
سیا تلفات ایران در هر یک از چهار حمله شیمیایی نهایی عراق را که قبل از هر حمله نظامی این کشور علیه ایران انجام شد بین صدها تا هزاران نفر برآورد میکند. طبق ادعای سیا، دوسوم همه سلاحهای شیمیایی که عراق در کل جنگ استفاده کرد در 18 ماه آخر جنگ استفاده شدند.
https://foreignpolicy.com/2013/08/26/exclusive-cia-files-prove-america-helped-saddam-as-he-gassed-iran/
@Question_the_Unquestioned
هوانگ وو سوک دامپزشک اهل کره جنوبی در ماه مه 2005 یادداشتی در نشریه ساینس منتشر کرد که در آن نشان داده بود چگونه برای اولین بار موفق شده سلولهای بنیادی انسان را از جنین شبیهسازیشده استخراج نماید. از این کار بهعنوان افتخاری جهانی و از هوانگ نیز بهعنوان پیشتاز شبیهسازی یاد شد اما در اواخر همان سال معلوم شد کار هوانگ کاملاً جعلی بوده است.
#صنعت_ویروس_بازی
ترجمه محمد مظفرپور
انتشارات سروش
@Question_the_Unquestioned
این واقعیت که نالی، چند ماهی و یک گنجشک را به کمک همین ابزار به کشتن داده بود مانع از هجوم مردم به سمت بازی با برق نشد. او در شهر ورسای و در حضور پادشاه، جریان برق را از بدن 240 سرباز گارد سلطنتی فرانسه که دست به دست هم داده بودند عبور داد. او آزمایش مشابهی را نیز روی راهبههای صومعه کارتوزین پاریس انجام داد. آنها در حلقهای به شعاع یک مایل جمع شده بودند و هر یک با سیمهای آهنی به دیگری اتصال داشتند.
این آزمایش چنان همهگیر شد که مردم گله میکردند که چرا باید برای لذت بردن از برق حتما در صف بایستند یا با یک پزشک مشورت نمایند. کمکم مردم تقاضا میکردند دستگاههای قابل حملی با قیمت مناسب تولید شوند تا هرکس بتواند به صورت خصوصی از این تفریح لذت ببرد.
#کتاب_افسانه_روشنایی
ترجمه محمد مظفرپور
انتشارات کتاب فردا
@Question_the_Unquestioned
در سال 1971 ریچارد نیکسون رئیسجمهور ایالات متحده در حضور مقامات بهداشت عمومی (خصوصاً ویروسشناسان) اعلام «جنگ با سرطان» کرد. جامعه پزشکی قول داد تا 1975 درمانی برای سرطان ارائه نماید. بااینهمه اما بشریت همچنان چشمانتظار است. این در حالی است که به اذعان مرکز تحقیقات سرطان آلمان هیچ شاهدی مبنی بر نحوه به وجود آمدن سرطان وجود ندارد. نظریات غالب در مورد سرطان نیز تعارضات فاحشی دارند. باوجود این، صدها میلیارد دلار تاکنون به دامن تحقیقات مرتبط با سرطان سرازیر شده است. این تحقیقات به صورتی کاملاً یکطرفه روی تولید داروهای مؤثر جدید تمرکز کردهاند؛ روندی که سودهای کلانی را نصیب شرکتهای دارویی، پژوهشگران و پزشکان میکند.
**
تصویر، نیکسون را در ۲۳ دسامبر ۱۹۷۱ در حال سخنرانی درباره قانون ملی مبارزه با سرطان نشان میدهد.
#صنعت_ویروس_بازی
ترجمه محمد مظفرپور
انتشارات سروش
@Question_the_Unquestioned
در قرن هجدهم، آزمایش برق روی موجودات زنده چنان در اروپا و آمریکا رواج یافت که باعث شد گنجینه ارزشمندی از دانش مربوط به اثرات این پدیده روی انسانها، گیاهان و حیوانات جمعآوری شود. این دانش که کاملا به فراموشی سپرده شده است، بسیار گستردهتر و مفصلتر از دانستههای پزشکان امروزی راجع به برق است؛ این پزشکان روزانه شاهد آثار برق روی بیماران خود هستند بدون این که از وجود چنین دانشی اطلاع داشته باشند. این دانش در هر دو شکل رسمی و غیررسمی وجود دارد: نامههای شخصی افرادی که تجربه کار با برق داشتهاند، متون نوشته شده در مجلات و روزنامهها، کتابها و رسالههای پزشکی، مقالات ارایه شده در نشستهای علمی یا منتشر شده در مجلات علمی که به تازگی تاسیس شدهاند.
#کتاب_افسانه_روشنایی
ترجمه محمد مظفرپور
انتشارات کتاب فردا
@Question_the_Unquestioned
همون طور که قبلا وعده داده بودم، به لطف خدا و زحمت دوستان خانه اندیشهورزان، لینک نشست تخصصی نقدوبررسی کتاب زمامداری توحش در آپارات قرار گرفت. حدود نیم ساعت آخر نشست، وبینار با حضور نویسنده است:
https://www.aparat.com/v/TgnLj
@Question_the_Unquestioned
"شهامت پرسش"
پروفسور ادوارد کاس استاد پزشکی دانشگاه هاروارد در سخنرانی خود به مناسبت افتتاحیه همایش جامعه بیماریهای واگیردار آمریکا در سال 1970 گفت که نباید دانشمندان علوم پزشکی و شکارچیان میکروب را برای مهار بیماریهای بزرگی مانند سل، دیفتری، سرخک، سیاهسرفه یا عفونتهای ریوی تحسین کرد چراکه دادههای متقن نشان از آن دارند که نرخ مرگومیر ناشی از این بهاصطلاح بیماریهای عفونی، از اواسط قرن نوزدهم میلادی یعنی بسیار پیش از آنکه جامعه پزشکی و شکارچیان میکروب وارد عمل شوند، کاهش قابلتوجهی داشته است.
#صنعت_ویروس_بازی
ترجمه محمد مظفرپور
انتشارات سروش
@Question_the_Unquestioned
دوشن که به تفصیل از ساختار گوش اطلاع داشت، برای تبیین عملکرد یک عصب به نام طناب صماخی که از گوش میانی میگذرد، از تعدادی ناشنوا درخواست کرد داوطلبانه تحت چند آزمایش الکتریکی قرار بگیرند. بهبود تصادفی و غیرمنتظره شنوایی این افراد باعث شد ناشنوایان زیادی از او بخواهند برای درمانشان به پاریس بیاید. از این رو او با استفاده از همین ابزاری که برای تحقیق خود ساخته بود به درمان افراد دارای ناشنوایی عصبی پرداخت. ابزار ساخت او به راحتی در مجرای گوش قرار میگرفت و حاوی یک الکترود تحریککننده بود.
#کتاب_افسانه_روشنایی
ترجمه محمد مظفرپور
انتشارات کتاب فردا
@Question_the_Unquestioned
کری مولیس مخترع تستPCR، از دانشمندان برجسته قرن بیستم و برنده جایزه نوبل که در سال 2019 وفات یافت میگوید: «سالها بعد، مردمی که به ما به چشم پیشینیان خود مینگرند، اعتقاد ما به ویروس HIV بهعنوان عامل بیماری ایدز را به همان اندازه مسخره خواهند دانست که ما امروزه محاکمه گالیله صرفاً به این دلیل که ادعا میکرد زمین مرکز عالم نیست را مسخره میدانیم. این تأسفبار است که بسیاری از دانشمندان مطلقاً از این امتناع میکنند که شواهد موجود را بدون تعصب بررسی کنند تا ببینند آیا واقعاً ویروس HIV عامل بیماری ایدز است؟»
#صنعت_ویروس_بازی
ترجمه محمد مظفرپور
انتشارات سروش
@Question_the_Unquestioned
پنجاه سال قبل از اشپرنگر، یوهان لیندهولت پزشک سوئدی در استکهلم گزارش کرد که توانسته در یک دوره درمانی دوماهه، شنوایی چند بیمار را به صورت کامل یا جزیی بازگرداند. بیماران او عبارت بودند از: یک مرد 57 ساله که به مدت 32 سال ناشنوا بود، یک جوان 22 ساله که به تازگی شنوایی خود را از دست داده بود، یک دختر ۷ ساله که ناشنوا به دنیا آمده بود، یک جوان 29 ساله که از ۱۱ سالگی مشکل شنوایی داشت و مردی ناشنوا که در گوش چپ خود احساس وزوز میکرد. لیندهولت در گزارش خود نوشته بود: «همه این بیماران به کمک جریان ملایم برق اعم از جریان عادی یا باد الکتریکی درمان شدند.»
#کتاب_افسانه_روشنایی
ترجمه محمد مظفرپور
انتشارات کتاب فردا
@Question_the_Unquestioned