#نکات_آموزشی_حفظ_قرآن_کریم
♤قرآن آموز عزیز♤
✍ اگر میخواهید یک حفظ جدید عالی داشته باشید و یا اینکه مرور های شما اثر بخشی بالایی داشته باشد در باید سعی کنید در محیطی حفظ و مرور کنید که تمرکز کافی داشته باشید.
✅ حفظ و مرور بدون تمرکز یعنی:
🔹صرف زمان بیشتر
🔸و اثربخشی کمتر
⛔️مکان پر سروصدا...
⛔️پر رفت و آمد...
⛔️شلوغ و پرجمعیت...
⛔️زمان خستگی و خواب آلودگی...
⛔️گرسنگی و ضعف...
⛔️و...
🔺مناسب حفظ و مرور نیستند و شما را به نتیجه دلخواه نمیرسانند و در اکثر اوقات اثر تلاش هایتان را تا 50 درصد کاهش میدهند.
🔚 موفقیت
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🌐مرکز آموزش مجازی قرآن
https://eitaa.com/Quran_online1
🌷امام علی علیه السلام:
الزُّهْدُ كُلُّهُ بَيْنَ كَلِمَتَيْنِ مِنَ الْقُرْآنِ، قَالَ اللَّهُ سُبْحَانَهُ: "لِكَيْلا تَأْسَوْا عَلى ما فاتَكُمْ وَ لا تَفْرَحُوا بِما آتاكُمْ"؛ وَ مَنْ لَمْ يَأْسَ عَلَى الْمَاضِي وَ لَمْ يَفْرَحْ بِالْآتِي، فَقَدْ أَخَذَ الزُّهْدَ بِطَرَفَيْهِ
تمام زهد در دو جمله از قرآن آمده است: خداوند سبحان فرمود(آیه 23 سوره حدید): « تا بر آنچه از دستتان رفته تأسف مخوريد، و بر آنچـه به شما رسيده شـاد نگـرديد». پس آن كه بر گذشته اندوه نخورد، و بر آينده شاد نگردد هر دو جانب زهد را يافته
📚حکمت 439 نهج البلاغه
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🌐مرکز آموزش مجازی قرآن
https://eitaa.com/Quran_online1
#آموزش_حفظ_قرآن
♻️شکیات حفظ
✍ در هنگام تلاوت محفوظات، گاه شخص حافظ دچار شک می شود و در حالت ذهنی خود دچار انواعی از تردیدها می گردد بطور خلاصه شکیات عارض بر حافظه در حین اجرای حفظ را میتوان در چهار شکل بررسی کرد :
1⃣- شک قبل از اجرای کلمه یا جمله :
🔷 مثلا شخص حافظ در آیه شریفه ( و قال الملک أئتونی به فلما ) دقیقا پس از خواندن کلمه (به) شک می کند که عبارت بعد با فلّما شروع می شود یا با ولّما.
🔶 شک از نوع اول معمولا از ضعف کیفیت حفظ در حافظه ناشی می شود که به دلایل مختلفی از جمله عدم استفاده از روش صحیح حفظ ، تکرار نکردن مستمر حفظ در فواصل منظم ، پراکندگی تمرکز در هنگام تمرینات روزانه وفشار های بی مورد برمغز به هنگام تمرینات،باز می گردد.
💠 @Quran_online1
💢 راه اجابت دعا
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 إذَا كَانَتْ لَكَ إِلَى اللَّهِ سُبْحَانَهُ حَاجَةٌ، فَابْدَأْ بِمَسْأَلَةِ الصَّلَاةِ عَلَى رَسُولِهِ (صلى الله عليه وآله)، ثُمَّ سَلْ حَاجَتَكَ، فَإِنَّ اللَّهَ أَكْرَمُ مِنْ أَنْ يُسْأَلَ حَاجَتَيْنِ، فَيَقْضِيَ إِحْدَاهُمَا وَ يَمْنَعَ الْأُخْرَى.
🔹هرگاه حاجتى به درگاه حق داشتى، نخست با صلوات بر پيامبر(صلى الله عليه وآله) شروع كن، سپس حاجت خود را بخواه زيرا خداوند، كريم تر از آن است كه دو حاجت از او بخواهند، يكى را قبول و ديگرى را رد كند.
📚 حکمت 361 نهج البلاغه
💠 @Quran_online1
❤️حضرت پيامبر صلى الله عليه و آله❤️
مَن ساءَ خُلقُهُ عَذَّبَ نَفسَهُ وَ مَن كَبُرَ هَمُّهُ سَقُمَ بَدَنُهُ؛
هر كس بد اخلاق باشد، خودش را عذاب مى دهد و هر كس غم و غصه اش زياد شود، تنش رنجور مى گردد.
📚نهج الفصاحه ص 766 ، ح 3002
💠 @Quran_online1
💢 #اعتقادی
✅پرسش: آیا در زمان پیامبر (ص) هم چیزی به اسم حجاب اجباری بود؟!
✍️پاسخ: از لحن آیات و روایات استفاده می شود، در آن زمان رعایت حجاب لازم بوده است، زیرا حجاب از واجبات الهی بوده و هست. باید واجبات و حدود و احکام الهی در عصر رسول خدا بیش تر رعایت می شد، زیرا که بر امام و حاکم لازم است به این مسایل اهمیت دهد: «لیس علی الامام إلاّ ما حُمّلَ من أمر ربّه... والاحیاء للسنّه؛جز آن چه پروردگار بر عهده امام گذارده است... و زنده کردن سنت ها وظیفه ای ندارد».
🔹به علاوه یکی از وظایف مهم حاکم و رهبر امر به معروف و نهی از منکر و اقامه حدود الهی بیان شده است. روشن است که بی حجابی، از منکرات اسلام است که باید از آن نهی شود. در صورت وجود چنین مسئله ای حضرت رسول(صلی الله علیه و آله) این وظیفه را بهتر انجام می داد. پیامبر و معصومین (علیهم السلام) علاوه بر تأکیداتی که بر رعایت حجاب داشته اند، با ارائه دستورعمل هایی، جامعه اسلامی را به سوی تهذیب و پاکی، رهنمون گشته اند.
🔸در روایتی از پیامبر گرامی اسلام آمده: « عن رسول الله أنه نهی النساء أن ینظرن الی الرجال و أن یخرجن من بیوتهن الا باذن ازواجهن و نهی أن یدخلن الحمامات الا من عذر و قال أیما إمرأه وضعت خمارها فی غیر بیت زوجها فقد هتکت حجابها ؛ رسول خدا زنان را نهی می کرد که به مردان نگاه کنند و از منزل شان خارج شوند مگر با اجازه شوهران شان. و می فرمود: هر زنی که روسری خود را در غیر خانه شوهرش قرار دهد،حجابش هتک شده است. همچنین در منابع اهل سنت آمده : « عن عایشه أن أسماءبنت ابی بکر دخلت علی رسول الله و علیها ثیاب رقاق فأعرض عنها رسول الله و قال یا أسماء أن المرأه اذا بلغت المحیض لم تصلح أن یری منها الا هذا و هذا و ءشار الی وجهه و کفیه ؛روزی اسما خواهر عایشه - که خواهر زن پیامبر بود-، با جامه بدن نما و نازکی به خانه پیامبر آمد. پیامبر، روی خود را از او برگرداند و فرمود: «ای اسما، وقتی زن به حد بلوغ رسید، نباید جایی از بدن و اندامش دیده شود، مگر صورت و دست ها» عایشه همواره زنان انصار را چنین ستایش می کرد: « زنانی بهتر از زنان انصار ندیدم. همین که آیات سوره نور نازل شد، یک نفر از آنان دیده نشد که مانند سابق بیرون بیاید. سرخود را با روسری های مشکی می پوشیدند. گوئی کلاغ روی سرشان نشسته است»
ـــــــ
📚مرکز ملّی پاسخگویی به سؤالات دینی
💠 @Quran_online1
#تلنگر
⚠️اخلاق و رفتار حافظان قرآن، زیر ذره بین مردم میباشد و آنرا قطعا به حساب قرآن خواهند گذاشت.
💠سعی کن کسی که تو را می بیند، آرزو کند مثل تو باشد.⬇️
▫️از ایمان سخن نگو!
بگذار از نوری که بر چهره داری، آن را احساس کند.
▪️از عقیده برایش نگو!
بگذار با پایبندی تو آن را بپذیرد.
▫️از عبادت برایش نگو!
بگذار آن را جلوی چشمش ببیند .
▪️از اخلاق برایش نگو !
بگذار آن را از طریق مشاهده ی تو بپذیرد .
▫️از تعهد برایش نگو !
بگذار مردم با اعمال تو خوب بودن را بشناسند !
▫️از حافظ بودن خود برایش نگو !
بگذار آنرا در گفتار و رفتار تو ببیند.
" پس برادر و خواهر حافظ قرآن، الگوی زیبایی برای دیگران باش"
💠 @Quran_online1
✅ قال رسول اللّه صلى الله عليه و آله:
إنّ الرِّزقَ لا يَجُرُّهُ حِرصُ حَريصٍ ولا يَصرِفُهُ كَراهِيَةُ كارِهٍ .
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله می فرمایند:
نه حرص زدن حريص ، روزى را به سوى او مى كشاند و نه ناخوش داشتن كسى، آن را از او باز مى دارد.
📚بحار الأنوار: 77/68/7.
💠 @Quran_online1