خانه قرآن نورالهدایه
1⃣در بسيارى از آيات زن و مرد مومن در كنار يكديگر ذكر شده اند و پاداش آنها يكسان بيان شده است: إِنّ
2⃣ تعبيراتى مانند #مومنون و الذين آمنوا و يا ايها الذين آمنوا #عام و كلى است و شامل زن و مرد مومن هر دو مى باشد و اختصاصى به مرد ندارد❌
و پاداشى كه براى اهل ايمان ذكر شده مشترك ميان زن و مرد است. به عنوان مثال به اين آيه توجه نماييد:
👇👇👇
قُلْ أَ أُنَبِّئُكُمْ بِخَيْرٍ مِنْ ذلِكُمْ لِلَّذِينَ اتَّقَوْا عِنْدَ رَبِّهِمْ جَنَّاتٌ تَجْرِى مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ خالِدِينَ فِيها وَ أَزْواجٌ مُطَهَّرَهٌ وَ رِضْوانٌ مِنَ اللَّهِ وَ اللَّهُ بَصِيرٌ بِالْعِبادِ (آل عمران- ۱۵) الَّذِينَ يَقُولُونَ رَبَّنا إِنَّنا آمَنَّا فَاغْفِرْ لَنا ذُنُوبَنا وَ قِنا عَذابَ النَّارِ (۱۶) الصَّابِرِينَ وَ الصَّادِقِينَ وَ الْقانِتِينَ وَ الْمُنْفِقِينَ وَ الْمُسْتَغْفِرِينَ بِالْأَسْحارِ (۱۷)
بگو: آيا شما را از چيزى آگاه كنم كه از اين (سرمايههاى مادى)، بهتر است؟ براى كسانى كه پرهيزكارى پيشه كردهاند، (و از اين سرمايهها، در راه مشروع و حق و عدالت، استفاده مىكنند،) در نزد پروردگارشان (در جهان ديگر)، باغ هايى است كه نهرها از پاى درختانش مىگذرد، هميشه در آن خواهند بود، و همسرانى پاكيزه، و خشنودى خداوند (نصيب آنهاست). و خدا به (امور) بندگان، بيناست.
#باقرآن_خوشبخت_شوید
─━━⊱🍂⊰๑🕊๑⊱🍂⊰━━─
@Quran_rahe_khoshbakhti
─━━⊱🍂⊰๑🕊๑⊱🍂⊰━━─
خانه قرآن نورالهدایه
2⃣ تعبيراتى مانند #مومنون و الذين آمنوا و يا ايها الذين آمنوا #عام و كلى است و شامل زن و مرد مومن هر
3⃣برخى خطابات قرآنى #مختص_زنان است
و در آن پاداش و يا كيفر براى گروه خاصى از زنان ذكر شده است مانند اين آيات از سوره مبارك احزاب: يا أَيُّهَا النَّبِىُّ قُلْ لِأَزْواجِكَ إِنْ كُنْتُنَّ تُرِدْنَ الْحَياهَ الدُّنْيا وَ زِينَتَها فَتَعالَيْنَ أُمَتِّعْكُنَّ وَ أُسَرِّحْكُنَّ سَراحاً جَمِيلاً (۲۸) وَ إِنْ كُنْتُنَّ تُرِدْنَ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ وَ الدَّارَ الْآخِرَهَ فَإِنَّ اللَّهَ أَعَدَّ لِلْمُحْسِناتِ مِنْكُنَّ أَجْراً عَظِيماً (۲۹) يا نِساءَ النَّبِىِّ مَنْ يَأْتِ مِنْكُنَّ بِفاحِشَهٍ مُبَيِّنَهٍ يُضاعَفْ لَهَا الْعَذابُ ضِعْفَيْنِ وَ كانَ ذلِكَ عَلَى اللَّهِ يَسِيراً (۳۰) وَ مَنْ يَقْنُتْ مِنْكُنَّ لِلَّهِ وَ رَسُولِهِ وَ تَعْمَلْ صالِحاً نُؤْتِها أَجْرَها مَرَّتَيْنِ وَ أَعْتَدْنا لَها رِزْقاً كَرِيماً (۳۱)
۲۸- اى پيامبر به همسرانت بگو: اگر شما زندگى دنيا و زرق و برق آن را مىخواهيد بيائيد هديهاى به شما دهم و شما را به طرز نيكويى رها سازم ۲۹- و اگر شما خدا و پيامبرش و سراى آخرت را طالب هستيد خداوند براى نيكوكاران شما پاداش عظيم آماده ساخته است.
۳۰- اى همسران پيامبر هر كدام از شما گناه آشكار و فاحشى مرتكب شود عذاب او دو چندان خواهد بود، و اين براى خدا آسان است.
۳۱- و هر كس از شما براى خدا و پيامبرش خضوع كند، و عمل صالح انجام دهد، پاداش او را دو چندان خواهيم ساخت، و روزى پر ارزشى براى او فراهم ساخته ايم.
#باقرآن_خوشبخت_شوید
─━━⊱🍂⊰๑🕊๑⊱🍂⊰━━─
@Quran_rahe_khoshbakhti
─━━⊱🍂⊰๑🕊๑⊱🍂⊰━━─
خانه قرآن نورالهدایه
3⃣برخى خطابات قرآنى #مختص_زنان است و در آن پاداش و يا كيفر براى گروه خاصى از زنان ذكر شده است مانن
4⃣در منابع #روايى چنين آمده كه در روز #قيامت، اگر همسر #زن_مؤمن، اهل #بهشت بود،
👌 او را اختيار میكند و اگر از اهل جهنم بود، يك مرد را از ميان مردان بهشتى برمیگزيند.
🌺 شايد #فلسفه اين كار اين باشد كه زن برخلاف مرد، از نظر طبيعت تعدّدپذير نيست. ❌
به همين جهت مردى را انتخاب میكند. از مضمون برخى آيات و روايات، چنين برمی آيد كه مسئله #لذتهاى_جنسى، اختصاصى به مردان ندارد ❌
بلكه زنان نيز در بهشت میتوانند براى خويش شوهرانى دلخواه برگزينند.✅
#باقرآن_خوشبخت_شوید
─━━⊱🍂⊰๑🕊๑⊱🍂⊰━━─
@Quran_rahe_khoshbakhti
─━━⊱🍂⊰๑🕊๑⊱🍂⊰━━─
خانه قرآن نورالهدایه
4⃣در منابع #روايى چنين آمده كه در روز #قيامت، اگر همسر #زن_مؤمن، اهل #بهشت بود، 👌 او را اختيار میك
✍ اصطلاح « #حور» نيز اختصاصى به زنان ندارد❌ بلكه حورهاى مذكر نيز در بهشت وجود دارند. 👌
براى نمونه از اميرمؤمنان عليه السلام روايت شده است:
👇👇
🌺 «در بهشت بازارى است كه در آن خريد و فروشى نيست❌ تنها در آنجا تصوير مردان و زنان وجود دارد. هر كس كه تمايلى به آنان پيدا كند، از همان جا بر او وارد میشود» (بحارالانوار، ج ۱، ص ۱۴۸)
❣ در بهشت هم حوريان بهشتى وجود دارند كه از نعمتهاى بهشتی اند و در دنيا نبوده اند و هم زنان دنيا- كه اهل بهشت باشند با زيبايى و شكوهى برتر از حوريان در بهشت حضور دارند و چنانچه مايل باشند، به شوهران خويش میپيوندند.🌸🌸
#باقرآن_خوشبخت_شوید
─━━⊱🍂⊰๑🕊๑⊱🍂⊰━━─
@Quran_rahe_khoshbakhti
─━━⊱🍂⊰๑🕊๑⊱🍂⊰━━─
خانه قرآن نورالهدایه
✍ اصطلاح « #حور» نيز اختصاصى به زنان ندارد❌ بلكه حورهاى مذكر نيز در بهشت وجود دارند. 👌 براى نمونه ا
✅ بايد توجه داشت كه زنان با ايمان در قيامت در كنار زنان بهشتى (حورالعين) با مردان بهشتى قرين میباشند.
🌺 و زنان با ايمان با همسران با ايمان خود وارد بهشت میشوند.
✍ ادخلوا اَلْجَنَّهَ أَنْتُمْ وَ أَزْواجُكُمْ تُحْبَرُونَ وارد بهشت شويد شما و همسرانتان در نهايت شادباش (زخرف، آيه ۷۰). و منظور از ازواج، همان زنان با ايمانى هستند كه در دنيا بودند، (تفسير الميزان، ج ۱۸، ص ۱۲۹). و بودن در كنار همسران با ايمان و مهربان هم براى مردان لذتبخش است و هم براى زنانشان.
۲- وَ أَزْواجُهُمْ فِى ظِلالٍ عَلَى اَلْأَرائِكِ متكئون آنها و همسرانشان در سايههاى قصرها و درختان بهشتى بر تختها تكيه كردهاند (يس، آيه ۵۶). و آياتى كه داخل شدن همسران صالح را به بهشت وعده داده شده است. از جمله: رَبَّنا وَ أَدْخِلْهُمْ جَنَّاتِ عَدْنٍ اَلَّتِى وَعَدْتَهُمْ وَ مَنْ صَلَحَ مِنْ آبائِهِمْ وَ أَزْواجِهِمْ وَ ذُرِّيَّاتِهِمْ إِنَّكَ أَنْتَ اَلْعَزِيزُ اَلْحَكِيمُ (مؤمن، آيه ۸) جَنَّاتُ عَدْنٍ يَدْخُلُونَها وَ مَنْ صَلَحَ مِنْ آبائِهِمْ وَ أَزْواجِهِمْ وَ ذُرِّيَّاتِهِمْ (رعد، آيه ۲۳). از اين آيات استفاده مىشود كه زنان و مردانى كه در اين دنيا همسر يكديگرند هرگاه هر دو با ايمان و بهشتى باشند در آنجا به هم ملحق مىشوند و با هم در بهترين شرايط و حالات زندگى مىكنند و حتى از روايات استفاده مىشود كه مقام اين زنان برتر از حوريان بهشت است به خاطر عبادات و اعمال صالحى كه در اين جهان انجام دادهاند، بنابراين لذتهاى بهشت مخصوص مردان بهشتى نيست، بلكه كسى كه داخل بهشت مىشود از نعمتها و زيبايىها لذت خواهد برد. چنان كه قرآن مىفرمايد: و فِيها ما تَشْتَهِيهِ اَلْأَنْفُسُ وَ تَلَذُّ اَلْأَعْيُنُ در بهشت آنچه دل خواهد و چشم از آن لذت مىبرد موجود است (زخرف، آيه ۷۱) و در اين امر نيز بين مرد و زن بهشتى فرقى نيست هر كدام از آنها هر نوع لذتى بخواهند بر ايشان موجود است و براى زنان بهشتى نيز مردان بهشتى بدلخواهشان هست.
💠 منبع: پرسمان
#باقرآن_خوشبخت_شوید
─━━⊱🍂⊰๑🕊๑⊱🍂⊰━━─
@Quran_rahe_khoshbakhti
─━━⊱🍂⊰๑🕊๑⊱🍂⊰━━─
🔸🔶 عسی أَنْ تَکْرَهُوا شَيْئاً وَ هُوَ خَيْرٌ لَّکُمْ
💠 بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است
#باقرآن_خوشبخت_شوید
─━━⊱✨⊰๑🕊๑⊱✨⊰━━─
@Quran_rahe_khoshbakhti
─━━⊱✨⊰๑🕊๑⊱✨⊰━━─
💠 آیه 60 سوره غافر
🔸🔶 و قالَ رَبُّکُمُ ادْعُوني أَسْتَجِبْ لَکُمْ إِنَّ الَّذينَ يَسْتَکْبِرُونَ عَنْ عِبادَتي سَيَدْخُلُونَ جَهَنَّمَ داخِرينَ
📎 ترجمه: و پروردگارتان فرمود: «مرا بخوانید تا شما را اجابت کنم. در حقیقت، کسانی که از پرستش من کبر می ورزند به زودی خوار در دوزخ درمی آیند.»
#باقرآن_خوشبخت_شوید
─━━⊱✨⊰๑🕊๑⊱✨⊰━━─
@Quran_rahe_khoshbakhti
─━━⊱✨⊰๑🕊๑⊱✨⊰━━─
خانه قرآن نورالهدایه
❣ #اقسام_صلوات_در_قرآن❣ 🔰🔰🔰🔰
✍ در آیات قرآن، صلوات، اختصاصی به صلوات مردم نسبت به پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) ندارد،❌
😊 بلکه شامل:
۱. صلوات خدا بر خلق؛
۲. صلوات پیامبر(ص) بر مردم؛
۳. صلوات فرشتگان بر مردم؛
۴. صلوات مردم بر پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) میشود.👌
خانه قرآن نورالهدایه
✍ در آیات قرآن، صلوات، اختصاصی به صلوات مردم نسبت به پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) ندارد،❌ 😊 بلکه شامل: ۱
✅ ۱. صلوات خدا بر پیامبر(ص):
👇👇👇
بر اساس آموزههای قرآن، خدا به پیامبر(ص) صلوات میفرستد.
💠 خدا میفرماید: إِنَّ الله وَ مَلائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ؛
همانا خدا و فرشتگان بر پیامبر صلوات میفرستند.(احزاب، آیه ۵۶)
🌺 صلوات خدا، صفت فعل او است و از آیات قرآن به دست میآید که صلوات الهی، قرار گرفتن پیامبر در مراتب و مقامات عالی است که دسترسی برای غیر ایشان مقدور نیست؛❌
زیرا ایشان در مرتبه ظهور اول قرار دارند.(نجم، آیات ۸ و ۹)
✍ پیامبر(ص) از نورانیتی برخوردار است که دیگران فاقد آن هستند.👌
✍ پیامبر(ص) به عنوان مظهر اسمای الهی است که از ایشان فیض به همه عوالم میرسد؛
❤️ پس اگر رحمتی از خدا به خلق میرسد از مظهر اتم و اکملش خواهد بود. از همین رو مرحوم استاد علامه طباطبايى (قدس سره) مىفرمودند:
🔰🔰
معناى صلوات بر محمد و آل محمد اين است كه خدايا! رحمتت را بر آنان فرو فرست كه از آنان به ما برسد.
✍ پس اگر بخواهد رحمتى ببارد ابتدا بر اين خاندان مى بارد و سپس از این مظاهر الهی به ديگران مى رسد؛ لذا طلب رحمت كردن مستلزم اجابت دعا است. در حقیقت باید گفت:
😊 «بِيُمْنِهِ رُزِقَالْوَرَى وَ بِوُجُودِهِ ثَبَتَتِ الْأَرْضُ وَ السَّمَاءُ؛
به يمن وجود امامعصر(عج) جهانيان روزى مى خورند و به پاس وجود آن حضرت آسمان و زمين برجا است.(مفاتيح الجنان، دعاى عديله) پس همه بركات از اين خانواده به سايرين مىرسد؛ چرا که « بَلْ قُلوُبُنا اوْعِيَهًْ لِمَشِيَّهًْ اللَّه؛ قلوب ایشان ظروف مشیت الهی است.»(بحارالانوار، ج ۲۵، ص ۳۳۶) و هر چه به دیگران میرسد از این ظروف الهی است.
✅ ۲. صلوات خدا بر مومنان:
خدا در قرآن درباره این قسم از صلوات میفرماید: هُوَ الَّذِي يُصَلِّي عَلَيْكُمْ وَ مَلائِكَتُهُ لِيُخْرِجَكُمْ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النُّورِ؛ آن خدایی است که بر شما صلوات میفرستد و همچنین فرشتگان صلوات میفرستند تا شما را از ظلمات به سوی نور خارج کند.(احزاب، آیه ۴۳)
خدا در جایی دیگر میفرماید: وَ جَعَلْنا لَهُ نُوراً يَمْشِي بِهِ فِي النَّاسِ؛
برای او نوری قرار میدهیم تا میان مردم بدان راه میرود.(انعام، آیه ۱۲۲) پس تاثیر صلوات الهی بر مومنان همان ایجاد نورانیت در دلها و رهایی از ظلمتها است. از آنجا که اسلام و ایمان از مصادیق برتر نورانیت است، کسی که از صلوات الهی بهرهمند میشود، از نورانیت ایمان و اسلام نیز بهره میبرد. پس اگر توفيقى نصيب انسان شد و در فضاى دلش تاريكى احساس نكرد، بلكه نورانيتى ديد معلوم مىشود صلوات الهى و فرشتگان نصيب او شده است.
#باقرآن_خوشبخت_شوید
─━━⊱🍂⊰๑🕊๑⊱🍂⊰━━─
@Quran_rahe_khoshbakhti
─━━⊱🍂⊰๑🕊๑⊱🍂⊰━━─
✅ ۳. صلوات خدا بر صابران:
صلوات خداوند بر صابرانِ در سختیها و ناملایماتی که به سبب آزمایشها و ابتلائات با آن مواجه میشوند،
یکی از اقسام صلوات است که پرتوی از ربوبیت و جلوه اى خاصّ از رحمت الهى است؛ چنانکه خدا میفرماید:
وَلَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَيْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِنَ الأَمْوَالِ وَالأَنْفُسِ وَالثَّمَرَاتِ وَبَشِّرِ الصَّابِرِينَ أُولَئِكَ عَلَيْهِمْ صَلَوَاتٌ مِنْ رَبِّهِمْ وَرَحْمَهًْ وَأُولَئِكَ هُمُ الْمُهْتَدُونَ؛
و هر آینه شما را به چیزی از خوف و گرسنگی و نقص و کمبود در اموال و نفوس و میوهها میآزماییم و به صابرین بشارت ده؛ همانان که برایشان صلواتی از سوی پروردگارشان و رحمتی است و آنان همان راه یافته گان هستند.(بقره ، آیالت ۱۵۶ و ۱۵۷)
#باقرآن_خوشبخت_شوید
─━━⊱🍂⊰๑🕊๑⊱🍂⊰━━─
@Quran_rahe_khoshbakhti
─━━⊱🍂⊰๑🕊๑⊱🍂⊰━━─
خانه قرآن نورالهدایه
✅ ۳. صلوات خدا بر صابران: صلوات خداوند بر صابرانِ در سختیها و ناملایماتی که به سبب آزمایشها و ابت
✅ ۴. صلوات فرشتگان بر مومنان:
از آیه ۴۳ سوره احزاب به دست میآید فرشتگان نیز بر مومنان صلوات میفرستند تا مومنان را از ظلمات به سوی نور ببرند.
🌸همان طوری صلوات خدا به معنای نورانى كردن دلهای مومنان است، همچنین صلوات فرشتگان در حق مومنان از چنین خاصیتی برخوردار است؛
👌پس اگر اين فيض قطع شود و خداوند و فرشتگان بر كسى درود نفرستند، او در ظلمت خواهد ماند.
ما بايد خود را با اين معيار بسنجيم كه اگر توفيق اطاعت و انجام تكاليف شرعى نصيب ما شد و از احكام و آداب عبادات كم و بيش به حكمت آنها ره يافتيم، بدانيم كه صلوات خدا و فرشتگان نصيب ما شده است و گرنه لغزش داشته و گرفتار گناه شده ايم.
#باقرآن_خوشبخت_شوید
─━━⊱🍂⊰๑🕊๑⊱🍂⊰━━─
@Quran_rahe_khoshbakhti
─━━⊱🍂⊰๑🕊๑⊱🍂⊰━━─
✅ ۵. صلوات مومنان بر پیامبر(ص):
خدا به عنوان یک عمل واجب بر مومنان حکم میکند تا بر پیامبر(ص) صلوات بفرستند:
إِنَّ الله وَمَلاَئِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيمًا؛
همانا خدا و فرشتگانش بر پیامبر صلوات میفرستند.ای کسانی که ایمان آورده اید بر پیامبر صلوات و سلام کامل و تمام بفرستید.(احزاب، آیه ۵۶)
🌸 از این آیه به دست میآید که مؤمنان، موظّف به فرستادن صلوات بر آل محمّد(ص)، در پى ذکر صلوات بر پیامبر(ص) هستند.(الميزان، ج ۱، ص ۳۸۴)
🌸همچنین خدا با آوردن فعل مضارع «یصلون» بیان میکند که خود و فرشتگانش به طور دائم و مستمر بر پیامبر(ص) صلوات میفرستند.(تفسير التحريروالتنوير، ج ۱۱، جزء ۲۲، ص ۹۷)
بنابراین، مومنان بهتر است که این گونه باشند و صلوات ایشان نیز مستمر و دائمی باشد.
🌸از نظر قرآن اهل ایمان اهل صلوات بر پیامبر(ص) هستند، چنانکه در اهمیت صلوات همین بس که در قرآن ذكر صلوات خدا و ملائكه پيش از دستور به مؤمنان نسبت به صلوات بر پيامبر(ص) است؛
یعنی خدا خود نخست به صلوات پیاپی اقدام کرده و سپس دیگران را دستور میدهد تا ایشان نیز این گونه باشند و به تبعیت خدا و فرشتگان بر آن حضرت(ص) صلوات بفرستند.
🌸همچنین سلام و صلوات بر پیامبر(ص) میبایست با تسلیم و التزام عملی همراه باشد و تنها علاقه قلبی و محبت باطنی کفایت نمیکند. همچنین صلوات بر پیامبر(ص) میبایست کامل و تمام باشد و به شکل ابتر و دم بریده صلوات و سلام نفرستد؛ چنانکه در کتابهاى شش گانه اهل سنّت روایاتى آمده که از پیامبر اکرم پرسیدند: چگونه صلوات بفرستیم؟ فرمود: بگویید: «اللّهم صلّ على محمّد و آل محمّد». در صحیح بخارى (باب چگونگى صلوات بر پیامبر) وقتى این حدیث را نقل مى کند، در همان نقل حدیث، کلمه «آل محمّد» را حذف کرده و چنین مى نویسد: از محمّد «صلّى اللّه علیه و سلّم» پرسیدند: چگونه صلوات بفرستیم؟ فرمود: بگویید: «اللّهم صلّ على محمّد و على آل محمّد»!؟ در کنار نام پیامبر، ذکر صلوات مهم است. رسول خدا(ص) فرمود: «هرکه درکتاب و نوشته اى بر من صلوات فرستد تا آن صلوات در آن نوشته باقى است، براى او پاداش خواهد بود»(تفسير روحالبيان؛ ذیل آیه) همچنین در روایت است: هركس بر حضرت محمّد (ص) يك صلوات فرستد، خداوند ده صلوات بر او مىفرستد و ده لغزش او را مىپوشاند.(تفسير مجمع البيان؛ ذیل آیه)
#باقرآن_خوشبخت_شوید
─━━⊱🍂⊰๑🕊๑⊱🍂⊰━━─
@Quran_rahe_khoshbakhti
─━━⊱🍂⊰๑🕊๑⊱🍂⊰━━─
خانه قرآن نورالهدایه
✅ ۵. صلوات مومنان بر پیامبر(ص): خدا به عنوان یک عمل واجب بر مومنان حکم میکند تا بر پیامبر(ص) صلوات
✅۶. صلوات پیامبر(ص) بر مومنان:
از آیه ۱۰۳ سوره توبه و آیات ۱۵۳ تا ۱۵۷ سوره بقره به دست میآید پیامبر(ص) موظف بود تا بر مومنان صلوات بفرستد: خُذْ مِنْ أَمْوَالِهِمْ صَدَقَهًْ تُطَهِّرُهُمْ وَتُزَكِّيهِمْ بِهَا وَصَلِّ عَلَيْهِمْ إِنَّ صَلاَتَكَ سَكَنٌ لَهُمْ وَاللهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ؛
از اموالشان صدقهای برگیر که آنان را تطهیر میکنی و بدان تزکیه میکنی و بر ایشان صلوات بفرست و دعا کن که دعای تو موجب آرامش آنان است و خدا شنوا و دانا است.(توبه ، آیه ۱۰۳) نقل شده كه هر گاه افرادى براى پرداخت صدقه (زكات واجب مال خود) به محضر حضرت رسول(ص) شرفياب مى شدند، آن حضرت مىفرمود: اللهم صل عليهم.
از عبدالله بن ابى اوفى نيز روايت شده كه هنگام پرداخت صدقه به پيامبر(ص) آن حضرت فرمود: اللهم صل على آل ابى اوفى.(مجمع البيان، ج ۵ – ۶ ، ص ۱۰۳)
نظر مرحوم طبرسى اين است كه «صل عليهم»؛ يعنى براى آنان دعا كن.(مجمع البيان، ج ۵ – ۶، ص ۱۰۳) در آیات قرآن در تعلیل و چرایی صلوات بر مومنان به نکاتی توجه داده شده که بسیار مهم و اساسی است؛
زیرا عامل اینکه جایز شده تا بر مومنان صلوات فرستاده شود، همان ایمان، ذکر و تسبیح بسیار آنان(احزاب، آیات ۴۱ تا ۴۳)، انفاق و صدقه(توبه، آیه ۱۰۳) و اخلاص و تقرب به خدا(توبه، آیه ۹۹) است.
این گونه است که مومنان با صلوات خدا و فرشتگان و پیامبر(ص) از ظلمت به سوی نور بیرون میآیند و از نورانیت و سکونت و آرامش برخوردار شده (همان؛ توبه، آیه ۱۰۳)
و از رحمت رحیمی و خاص خدا نسبت به خود بهره مند شده(احزاب، آیه ۴۳) و از غفران و آمرزش گناهان از سوی خدا سود میبرند(توبه، آیه ۹۹)؛
زیرا احتمال دارد ضمير «إنّها» به صلوات برگردد. مقصود از «صلوات الرّسول» دعاهاى آن حضرت است. جمع آمدن آن بدين جهت است كه آن حضرت در پى هر انفاقى در حق انفاق كننده دعا مى كردند.
(تفسير التحريروالتنوير، ج ۶ ، جزء ۱۱، ص ۱۵؛ لباب التّأويل، بغدادى، ج ۲، ص ۳۹۹)
منبع : سایت کیهان
#باقرآن_خوشبخت_شوید
─━━⊱🍂⊰๑🕊๑⊱🍂⊰━━─
@Quran_rahe_khoshbakhti
─━━⊱🍂⊰๑🕊๑⊱🍂⊰━━─
🔴 #یه_خبر_خووووووب😍
سازمان تبلیغات اسلامی موافقت قطعی خود را مبنی بر اعطای #گواهینامه_معتبر به قرآن آموزان دارالقرآن #نورالهدایه اعلام کرد 👌
قرآن آموزان عزیز شرکت کننده در دوره جاری آموزش قرآن ، در صورت تمایل ،جهت #صدور و #اخذ مدرک لازم است مدارک زیر را به آیدی ثبت نام ارسال نمایند :
1⃣ عکس واضح از صفحه اول شناسنامه و کارت ملی
2⃣ یک قطعه عکس (اسکن شده) با حجاب
3⃣ آدرس دقیق + کدپستی و شماره تماس
4⃣ واریز مبلغ 30 هزار تومان به شماره کارت
6037991782638591
💌 برای دنیاطلبان غفلتزده، زندگی دنیا را به بارانی تشبیه کن که از آسمان میفرستیم و با آن، گیاهان زمین میرویند و روی هم موج میزنند،؛ اما بعد از مدتی، خشکوخزان میشوند و بادها به هرسوپراکندهشان میکنند.
(۴۵ کهف)
امیرالمومنین علیهالسلام: کسی از دنیا شادمانی ندید، جز آنکه پس از آن با اشک و آه روبرو شد؛ هنوز با خوشیهای دنیا روبرو نشده است که با ناراحتیها و پشت کردن آن مبتلا میگردد، شبنمی از رفاه و خوشی دنیا بر کسی فرود نیامده جز آن که سیل بلاها همه چیز را از بیخ و بن میکنند. *
#قرآن
#دنیــــا
#امیرالمومنین_علیهالسلام
------------------------------------------------
* 📚 تفسیر اهلبیت علیهمالسلام، ج۸، ص۴۸۶