#فرزندپروری
🟥احساس تنهایی از کجا می آید؟
ریشه احساس تنهایی یا احساس محروم بودن از محبت، برآورده نشدن کافی نیاز به محبت یا بیش از حد برآورده شدن این نیاز اساسی در کودکی است. این اتفاق ممکن است به چند دلیل بیفتد.
🔺فوت یا طلاق والدین در کودکی
نبودن فیزیکی یک یا هر دو والد در کودکی می تواند ما را مستعد احساس تنهایی کند. این نبودن می تواند از طلاق یا فوت والدین ناشی شود. هر چه این اتفاق در سنین پایین تری بیفتد تاثیر عمیق تری دارد. البته اگر والد دیگر حضور داشته باشد و به اندازه کافی محبت کند، یا یک نفر دیگر جایگزین محبت فردی که نیست شود، احساس تنهایی شکل نمی گیرد یا کمرنگ می شود.
🔺خانواده پر جمعیت و فقر
اگر هم خانواده پر جمعیت باشد و هم شرایط اقتصادی مناسب نباشد، ممکن است والدین واقعا فرصت نداشته باشند توجه یا محبت کافی به همه بچه ها کنند و احساس تنهایی شکل بگیرد. البته این به مدیریت عاطفی والدین بستگی دارد و ممکن است در همین شرایط هم فرزند احساس کمبود عاطفی نکند.
🔺والدین سرد و بی محبت
والدینی که معمولا خودشان در خانواده های بی محبت بزرگ شده اند و روی شخصیت خودشان هم کار نکرده اند، مستعد محبت نکردن به فرزندان شان هستند. بچه های این خانواده ها معمولا احساس نزدیکی عاطفی به والدین ندارند. خانه بیشتر به یک پادگان سرد نظامی شبیه است تا محل یک خانواده گرم.
🔺والدین دعوایی
بخشی از نیاز به محبت ما در رابطه گرم والدین برآورده می شود. والدین بیش از حد پر تنش و دعوایی می توانند بچه هایی با احساس تنهایی زیاد بزرگ کنند.
🔺والدین تنها
پدر یا مادری که مدام در خلوت با فرزندان از بی محبتی همسر می نالد و احساس تنهایی اش را داد می زند، می تواند الگوی نامناسبی برای بچه هایی باشد که بعدها فرض شان این است که دیگران بی محبتند.
🔺والدین بیش از حد محبت کننده
بعضی از والدین می خواهند هر چه محبت ندیده اند با محبت زیاد به فرزندان جبران کنند. آنها نمی خواهند فرزندشان کوچک ترین اخم و تخمی ببیند. آنها فرزندان شان را در پر قوی محبت بزرگ می کنند. فرزندان وقتی بزرگ می شوند و می بینند در هیچ رابطه ای آن میزان از محبت نیست، سرخورده می شوند و احساس تنهایی می کنند.
@Quranahlebayt
امير المومنين عليه السلام فرمود: عقل پوششی پوشاننده است وشایستگی زیبای ای آشکار است پس رخنه های طبیعی خودت را با شایستگی ات بپوشان وبه کمک عقل خویش با هوای نفست مبارزه کن تا دوستی سالم وخالصانه برایت حاصل شود ومحبت نیز برایت آشکار گردد.
كتاب جهاد بانفس شيخ حر عاملي
@Quranahlebayt
#سخن_بزرگان
کمتر کسی پیدا می شود که زندگی بر وفق مراد او باشد. هرگونه عیش و نوش دنیا، با هزار تلخی و نیش همراه است!
اگر کسی دنیا را این گونه پذیرفت و شناخت، در برابر ناگواریها و بدیهای همسر و همسایه و... کمتر ناراحت می شود؛ زیرا از دنیا بیش از این که خانه بلا است، انتظار نخواهد داشت!
📚 آیت اللّه #بهجت رحمه الله علیه
@Quranahlebayt
أمیرالمومنین علیه السلام ( إِذَا قَالَ الْمُؤْمِنُ لِأَخِیهِ أُفٍ انْقَطَعَ مَا بَیْنَهُمَا فَإِذَا قَالَ لَهُ أَنْتَ کَافِرٌ کَفَرَ أَحَدُهُمَا وَ إِذَا اتَّهَمَهُ انْمَاثَ الْإِسْلَامُ فِی قَلْبِهِ کَمَا یُمَاثُ الْمِلْحُ فِی الْمَاء.
امام علی (علیه السلام)- هرگاه مؤمنی به برادرش بگوید: أُفٍّ، رشتهی برادری بین آن دو بریده میشود و اگر به او بگوید: تو کافری، یکی از آن دو کافر میگردد. و هرگاه برادرش را متّهم سازد، اسلام در دل او همچون آبشدن نمک در آب، حل میشود.
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۸، ص۱۳۶ بحارالأنوار، ج۱۰، ص۱۰۲/ نورالثقلین
@Quranahlebayt
❤ سـاعت عاشقی ❤
ساعت هشت به وقت امام هشتم
صلوات خاصه امام رضا علیه السلام
اللهّمَ صَلّ عَلي عَلي بنْ موسَي الرّضا المرتَضي الامامِ التّقي النّقي و حُجَّّتكَ عَلي مَنْ فَوقَ الارْضَ و مَن تَحتَ الثري الصّدّيق الشَّهيد صَلَوةَ كثيرَةً تامَةً زاكيَةً مُتَواصِلةً مُتَواتِرَةً مُتَرادِفَه كافْضَلِ ما صَلّيَتَ عَلي اَحَدٍ مِنْ اوْليائِكَ
خدایا رحمت فرست بر علی بن موسی الرضا امام با تقوا و پاک و حجت تو بر هر که روی زمین است و هر که زیر خاک، رحمت بسیار و تمام با برکت و پیوسته و پیاپی و دنبال هم چنان بهترین رحمتی که بر یکی از اولیائت فرستادی.
التماس دعا🙏
@Quranahlebayt
🔖ضررهای #خواب بیش از اندازه
خــواب بیـش از اندازه، قــوای بدن را بــر روح مسلــط مـی سازد و سپس آن را بر #سـلطـــه_شیـطـان در می آورد. خــــواب
معتدل و سحـــرخیــزی، روح را بـر قـوای
بــدن چیـــره مــی کنـــد، #اراده را قـــــوی
مـی سازد و سلـطــه شیطـــان را کــاهش
مـی دهـد. خـــواب بیـش از اندازه، بـرای
ساختار روانی و فیزیولوژیکی ضررهایی
دارد و بــاعــث فـــرسودگـی و عدم لــذت
از زنــدگــی مـی گــردد.
🔖از جمله آسیب های پرخوابی عبارتند از:
▫️از دست دادن روابط اجتماعی لذت بخش،
▪️به خطر انداختن آینده،
▫️احساس حقارت و خودکم بینی و بی کفایتی و افسردگی،
▪️از دست دادن تمرکز در کارهای روزانه،
▫️غضب خداوند،
▪️فقیر شدن در دنیا و آخرت،
▫️عدم شکوفایی استعدادها،
▪️احساس گیجی و منگی،
▫️بی هدفی و بی ارادگی.
@Quranahlebayt