eitaa logo
قرآن جیبی
1.3هزار دنبال‌کننده
495 عکس
14 ویدیو
3 فایل
احساس نمی‌کنید جای یک قرآن کوچک بین کانال‌ها و گروه‌هایتان خالی‌ست؟ روزی یک مطلب کوتاهِ تفسیری کاربردی از قرآن! همراه با تصویر و کلیپ! همیشه «قرآن جیبی» همراهتان باشد. 📱ID @BP98273
مشاهده در ایتا
دانلود
به چوبی که، کنار درخت یا گیاهی که نمی‌تواند روی پایش بایستد، می‌زنند، تا «سر پا» نگهش دارند، « قَیّم یا قَیّوم» می‌گویند. اللَّهُ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ (۲ آل‌عمران) 💌 معبودی جز خدای یگانه‌ی زنده، «پایدار و نگهدارنده مخلوقات»، نیست.
نه اینکه فقط با اعضای خانواده حرف بزنیم و گرم بگیریم، بلکه باید دورشان، پروانه‌وار بچرخیم، و قربان صدقه‌شان برویم. ... طَوَّافُونَ عَلَيْکُمْ بَعْضُکُمْ عَلي بَعْضٍ ... (۵۸ نور) 💌 بر گِرد یکدیگر بگردید [و با‌ صفا و صمیمیت باهم معاشرت کنید.]
خدا انسان را از هر نظر موزون آفریده، هم جسمی، هم روحی و عقلی. استعدادهای گوناگونی را در وجودش قرار داده، و او را برای طی کردن راه کمال آماده کرده‌است. در طب سنتی معتدل بودن جسم و مزاج انسان، عامل مهمی برای کمال روحی است. 💌 که ما انسان را در بهترین صورت و نظام آفریدیم. (۴ تین) الَّذِي أَحْسَنَ كُلَّ شَيْءٍ خَلَقَهُ ۖ وَبَدَأَ خَلْقَ الْإِنْسَانِ مِنْ طِينٍ (۷ سجده) 💌 او همان كسى است كه هر چیزی را به بهترین شکل آفريده، و آفرينش انسان را از گِل آغاز كرد.
قبل از این‌که بخواهید به كسى بگویید كاری را نکند يا سراغ چيزى نرود، اول جایگزینش را مشخص کنید و راه‌های درست را باز بگذارید. این را هم بگوییم که چیزهایی که می‌توان انجام داد خیلی بیشتر از انجام ندادنی‌هاست. وَقُلْنَا يَا آدَمُ اسْكُنْ أَنْتَ وَزَوْجُكَ الْجَنَّةَ وَكُلَا مِنْهَا رَغَدًا حَيْثُ شِئْتُمَا وَلَا تَقْرَبَا هَٰذِهِ الشَّجَرَةَ فَتَكُونَا مِنَ الظَّالِمِينَ (۳۵ بقره) 💌 و گفتيم: «اى آدم، خودت و همسرت در اين باغ ساکن شوید؛ و از [میوه‌ها و نعمت‌های آن] از هر قسمتش و هرقدر که می‌خواهيد بخوريد؛ و[لى‌] به اين درخت نزديك نشويد، كه از ستمكاران خواهيد بود.»
💌 [خدا] نگاه‌هاى دزدانه و آنچه را كه دل‌ها پنهان مى‌کنند، مى‌داند. (۱۹ غافر) نگاه به نامحرم، نگاه تحقيرآميز به ديگران، نگاه از روی خشم به پدر و مادر و ...، از نمونه‌هاى خيانت چشم است. حضرت صادق عليه‌السلام فرموده: خیانت چشم، نگاه‌هاى زير چشمى است.
انبیا معجزه‌ها و دلایل روشنی آوردند، دشمنان‌‌شان سعی کردند، جلوی دهان‌شان را بگیرند، و نگذارند صدایشان به گوش مردم برسد. الان هم، تمام تلاش نظام سلطه این است که، با کمک رسانه‌هایش، نگذارد صدای اسلام حقیقی، به گوش جهانیان برسد. 💌 ... جَاءَتْهُمْ رُسُلُهُمْ بِالْبَيِّنَاتِ فَرَدُّوا أَيْدِيَهُمْ فِي أَفْوَاهِهِمْ ... (۹ ابراهیم)
... وَ مُبَشِّرًا بِرَسُولٍ يَأْتِي مِنْ بَعْدِي اسْمُهُ أَحْمَدُ ... (۶ صف) 💌 بشارت دهنده فرستاده‌ای هستم، که پس از من آید و نامش «احمد» است. در انجیل پیامبر بعدی با فارقلیط معرفی شده، که عربی پَرَکلیتوس است. پَرَکلیتوس یعنی کسی که نامش بر سر زبان‌هاست. امروزه به جای این معنی، در ترجمه‌ انجیل، «تسلّی دهنده» می‌آورند.
من لایق نیستم تا بگشایم بندهای نعلین رسول‌الله را! (انجیل برنابا، شبیه‌ترین انجیل به قرآن، فصل ۴۲) چرا این انجیل، بین مسیحیان جایگاهی که انجیل‌های چهارگانه دارند، را ندارد؟
چرا «انجیل برنابا» بین مسیحیان جایگاهی ندارد؟ البته در چند جا، مواردی داخلش اضافه کرده‌اند ولی: ۱. انجیل برنابا مخالفتهای صریحی با اناجیل دیگر دارد، که سبب شده بگویند این انجیل جعلی است. ۲. اگر چه الفاظش شبیه قرآن نیست، نه در معانی نه در الفاظ، اما خیلی شبیه به روایاتِ عالی ماست. ۳. جرم اصلی انجیل برنابا، مخالفت شدیدش با تعالیم پولس (صاحب یکی از انجیل‌های اصلی) است. ۴. انجیل برنابا، برخلاف سایر اناجیل، موضوع صلیب مسیح را شدیدا انکار و آن را زشت‌ترین نسبت ناروا به وی می‌داند. ۵. تثلیث ( خدای سه گانه؛ پدر، پسر و روح القدس) را از میان می‌برد و توحید حقیقی را اثبات می‌کند. ۶. انجیل برنابا بر خلاف پولس که شریعت را نسخ کرده، تنها راه سعادت را عقیده و عمل پاک می‌داند. ۷. انجیل برنابا اینکه، هر کاری کردید بکنید، عیسی به‌خاطر گناه ما کشته شده را، قبول ندارد. ۸. پس از اسلام، جُرم دیگری، به انجیل برنابا اضافه شده، و آن بشارت‌های صریح و مکرر آن به آمدن حضرت رسول صلی‌الله علیه و آله است.
دنیا اردوی آمادگی و تمرین است که در آن آماده‌ی ورود به میدان مسابقه، که قیامت است، می‌شویم. نتیجه‌ی خط پایان را خودمان در این‌جا، مشخص کرده‌ایم. جایزه‌ی برندگان بهشت؛ و چیزی که بازندگان دچارش می‌شوند، جهنّم و آتش است. أَلَا وَ إِنَّ الْيَوْمَ الْمِضْمَارَ وَ غَداً السِّبَاقَ وَ السَّبْقَةُ الْجَنَّةُ وَ الْغَايَةُ النَّارُ   آگاه باشيد؛ حواس‌تان باشد، كه امروز روز تمرين، و فردا زمان مسابقه است، جایزه‌ی برنده بهشت، و سرانجام بازنده آتش است. (خطبه ۲۸ نهج‌البلاغه) ... وَ فِي ذَٰلِكَ فَلْيَتَنَافَسِ الْمُتَنَافِسُونَ 💌 پس سبقت گیرندگان در دستیابی به مواهب بهشتی، باید بکوشند و از هم سبقت بگیرند. (۲۶ مُطَفّفین)
آیت الله بهجت: سزاوار است با گرسنگی و صبر بر خرده نان هم شده، آن (قرآن) را تحصیل و تدریس نماییم، و به معارف آن آگاهی پیدا کنیم، که لا تَفْنی عَجآئِبُهُ؛ شگفتی های موجود در آن پایان ناپذیر است.
ما برای خداییم، هر چه که ما را از او بگیرد، باید از ما گرفته شود. ترس‌ها، تکیه به دارایی‌ها، همسر و فرزند و ... 💌 حتما امتحانتان می‌کنیم با کمی ناامنی، گرسنگی، ضرر مالی، بلای جانی و خسارت در محصول. البته به اهل صبر مژده بده. همان کسانی که هرگاه مصیبتی برایشان پیش بیاید می‌گویند: "ما برای خداییم و به سوی او برمی‌گردیم." ۱۵۵ و ۱۵۶ بقره
سلام! از همه دوستان بخاطر این مدتی که نبودیم معذرت میخواییم. مشکلاتی پیش اومد که کارمون رو متوقف کرد. و دسترسی به کانال و اینترنت نداشتیم. 🌸🌷🌹🌺
ما برای خداییم، نکند شیطان برای خودش بردارد. الَّذِينَ إِذَا أَصَابَتْهُمْ مُصِيبَةٌ قَالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ (۱۵۶ بقره) لَعَنَهُ اللَّهُ ۘ وَقَالَ لَأَتَّخِذَنَّ مِنْ عِبَادِكَ نَصِيبًا مَفْرُوضًا (۱۱۸ نساء) 💌 کسانى كه چون مصيبتى به آنان برسد، مى‌گويند: «ما از آنِ خدا هستيم، و به سوى او باز مى‌گرديم.» 💌 خدا شیطان را لعنت كند، گفت: «قطعا، از ميان بندگانت سهمی معين [براى خود] برخواهم گرفت. ۱۵۶ بقره، ۱۱۸ نساء
اگر بخـواهیم و بخوانیـمش ما را تنها نمی‌گذارد. وَ زَکَرِیّا إِذْ نادى رَبَّهُ رَبِّ لاتَذَرْنِی فَرْداً وَ أَنْتَ خَیْرُ الْوارِثِینَ (۸۹ انبیا) 💌 و یاد آن موقعی باش که زکریا پروردگارش را صدا کرد و گفت: «خدایا! نگذار تنها باشم (و فرزندی به من عطا کن) و تو بهترین وارثانى».
براى خارج شدن مرده از زنده و زنده از مرده، نمونه‌هاى زيادى گفته شده، مثلا ايجاد انسان از نطفه و ايجاد نطفه از انسان، بهار، فرزند مؤمن از والدين كافر و بالعكس، كه همه‌ى اينها نشانه‌ى قدرت خدا در جهان و توانايى او در برپايى قيامت و حشر موجودات است. يُخْرِجُ الْحَيَّ مِنَ الْمَيِّتِ وَيُخْرِجُ الْمَيِّتَ مِنَ الْحَيِّ وَيُحْيِي الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِهَا ۚ وَكَذَٰلِكَ تُخْرَجُونَ (۱۹ روم) 💌 زنده را از مرده بيرون مى‌آورد، و مرده را از زنده بيرون مى‌آورد، و زمين را بعد از مرگش زنده مى‌سازد؛ و بدين گونه [از گورها] بيرون آورده مى‌شويد.
رنگ‌ها تفاوت‌ها را نشان می‌دهند، حس و حال‌مان را عوض می‌کنند. راحت به‌چشم می‌آیند، حتی اگر حال و حوصله‌ی تفکر و تعقل هم نداشته باشیم موجب یادآوری هستند. خدا تابلویی رو کرده که کسی به گَردِ پایش نمی‌رسد. 💌 در زمین هم، موجودات، مواد و معادن رنگارنگ را آفریده، گسترش داده، و در اختیارتان گذاشته است. در آفرینش این‌ها هم نشانه‌ای از یکتایی خداست، برای مردمی که می‌خواهند به خود بیایند. (۱۳ نحل) 🔸در آیه‌های قبلش تفکر و تعقل را مطرح کرده ولی در این آیه یادآوری که راحت‌تر است را.
همیشه کسی هست که به حرف و خواسته‌ام گوش کند. گوش دیگرش هم دروازه نیست، حواسش هست. الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي وَهَبَ لِي عَلَى الْكِبَرِ إِسْمَاعِيلَ وَإِسْحَاقَ ۚ إِنَّ رَبِّي لَسَمِيعُ الدُّعَاءِ (۳۹ ابراهیم) 💌 سپاس خداى را كه با وجود سالخوردگى، اسماعيل و اسحاق را به من بخشيد. به راستى پروردگار من شنونده ( و اجابت‌کننده‌ی) دعاست.
قرآن مثل طنابی است که خدا برای خارج شدن از چاه طبیعت و دنیا پایین انداخته. از چاه شور این جهان، در دلو قرآن رو، برآ / ای یوسف آخر بهر توست، این دلو در چاه آمده (مولوی) چون همی دانی که قرآن را رَسن خواندست حق/ پس تو در چاه طبیعت، چند باشی با وَسن (سنایی) 💌 همگی و در تمام مسائل به ریسمان خدا، چنگ بزنید و آن را بگیرید و پراکنده نشوید. (۱۰۳ آل‌عمران)
امام صادق سلام‌الله‌عليه: يُبَيّنُ الألسُن و لا تُبَيّنُه الألسُن (کافی، ج ۲، ص ۶۳۲) زبان عربی توان بیان همه‌ی ریزه‌کاری‌های موجود در ساير فرهنگ‌ها و زبان‌ها را، دارد. اما عربی لطايفی دارد كه ديگر زبان‌ها آن را نمی‌توانند تبيين كنند. همه جانبه‌نگری و دقت در ریزه‌کاری‌ها خودش عاملی است برای تعقل و تفکر در قرآن. 💌 ما آن را قرآنى عربى قرار داديم، تا [در آن] بينديشيد. (۳ زُخرُف)
نمونه‌ای از جامعیت کلمات را مطرح می‌کنیم و دقت در مفاهیم موجود را به خود عزیزان می‌سپاریم: سه کلمه سبیل، طریق و صراط را معمولا در فارسی به "راه" ترجمه می‌کنند ولی این‌ها تفاوت‌های دارد: ۱. سبیل: راهی است ادامه‌دار، که از نقطه‌ای آغاز می‌شود و رفتن در آن و رسیدن به نقطه مد نظر آسان است. ۲. طریق: راهی هست که با عمل ساخته می‌شود و نیاز به زحمت دارد. ۳. صراط: طریقی که مشخص و وسیع است. ( التحقیق، علامه مصطفوی)
مستکبران و رهبران غیر الهی از جهل مردم استفاده، و نظر خود را ترویج و تحمیل می‌کنند. آیت‌الله جوادی: بزرگترين کاری که وجود مبارک پيغمبر اکرم(صلّی‌الله عليه و آله) بعد از مسئله توحيد، وحی و نبوت انجام دادند، اين است که عالِم شدن را بر جامعه واجب کردند؛ فرمود شما بايد عالم باشيد، وگرنه جامعه‌ای که عالم نباشد هر کس او را به يک سمت می‌برد، «طَلَبُ الْعِلْمِ فَرِيضَة». 💌 فرعون گفت: شما را فقط به چیزی که خودم می‌بینم و در نظر دارم توصیه می‌کنم. (۲۹ غافر)
animation.gif
4.18M
"گوش داخلی" وظیفه‌ی تعادل را بر عهده دارد. ۱۴۰۰ سال پیش قرآن درباره‌ی عده‌ای که به گوششان ضربه خورده و در همان حالت خوابیده‌اند، توضیح داده است: فَضَرَبْنَا عَلَىٰ آذَانِهِمْ فِي الْكَهْفِ سِنِينَ عَدَدًا (۱۱ کهف) وَتَحْسَبُهُمْ أَيْقَاظًا وَهُمْ رُقُودٌ ... (۱۸ کهف) 💌 ما در غار بر گوششان زدیم، و سالها در خواب فرو رفتند. 💌 و خیال می‌کنی که بیدارند؛ در حالی که خواب هستند! اگر خواب باشیم، هر چیزی ممکن است بیدارمان کند، ولی اگر ضربه‌ای خورده باشد چیزی بیدارمان نمی‌کند. به مسابقه بوکس نگاه کنید تا متوجه تفاوت این دو مورد شوید. از آن‌جایی که خدا بر گوش اصحاب کهف زده بوده، آن‌ها نمی‌توانستند بیدار شوند.
فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْراً ٭ إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْراً هم يُسر دوبار تکرار شده، هم عُسر. اگر توجه کنیم یُسر بدون «الف و لام» آمده ولی عُسر به همراه «الف و لام». چون عسر با «الف و لام» آمده، دومی همان اولی حساب می‌شود ولی یُسر دوم همان یُسر اول نیست؛ این یعنی دشواری یکی است و آسانی دو تا. حالا که این‌طور است اگر مدتی صبر کنیم دشواری و مشکلات تمام می‌شود و می‌گذرد. 💌 خدا بزودی بعد از سختی‌ها آسانی قرار می‌دهد! (۷ طلاق)
قرآن کتاب معرفت است، کتاب نور است. قرآن را باید با توجّه خواند؛ با توجّه به معانى، مرادات قرآنى. اگر این شد، آن وقت جامعه‌ى اسلامى راه خودش را پیدا می‌کند. از ظلمات خرافات، از ظلمات گمراهى‌ها، از ظلمت ترس، از ظلمت توهّمات، انسان خارج می‌شود. [به‌سوی] نور هدایت، نور معرفت، نور تقرّب به پروردگار، نور انس با پروردگار. این‌ها خصوصیّاتى [است‌] که با نشستن با قرآن و انس با قرآن براى انسان به‌وجود مى‌آید و ما به این احتیاج داریم؛ امّت اسلامى امروز به این احتیاج دارد. [ برگرفته از سخنان آیت‌الله خامنه‌ای ۱۳۹۳/۰۴/۰۸ ] 💌 خداوند، ولی و سرپرست کسانی است که ایمان آورده‌اند؛ آنها را از ظلمتها، به سوی نور بیرون می‌برد. (۲۵۷ بقره)