ادامه مطلب قبل...
#ذکر
🔻مثلا یکی از اذکاری که برای حلّ مشکلات مادی و معنوی بسیار مفید است و انسان مورد عنایت خدا قرار میگیرد، ذکر «یا غفورُ یا رحیم» است؛ ولی گاهی هست که این ذکر با یک ذکر دیگر ارتباط دارد که باید در قرآن آن را پیدا کرد؛ مثلاً خداوند میفرماید: اِنَّ رَبَّک مِنْ بَعْدِها لَغَفُورٌ رَحیمٌ؛
درباره ذکر «غفور و رحیم» و اذکار مربوط به این دو اسم، میتوان تمام مواردی که این دو اسم در قرآن آمده را پیدا کرد، بعد ببینیم چه اسمایی در کنار آن ذکر آمده است. چه بسا اسم «ربّ» با این دو اسم مربوط باشد با توجّه به آیه ی «إِنَّ رَبَّک مِنْ بَعْدِها لَغَفُورٌ رَحیمٌ» یا بعضی از اسماء دیگر که این ذکر به آنها مربوط میشود و خداوند آنها را آورده است. بنابراین اسم «ربّ» را باید قبل از «غفور و رحیم» گفت یا بعد از «غفور و رحیم»؟ اینگونه کارکردن در أسماءاللّه، شاید جدید باشد. من ندیدم در کتب اینگونه کار کرده باشند. این، فتح بابی برای درمان میشود؛ اگر هر اسمی از اسماء را اینگونه نگاه کنیم، قضیّه فرق میکند. شاید نگاه ما خیلی سطحی و بیفایده باشد.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
@nasery_ir
آدمهای مریض با پخش شایعه به دنبال ایجاد تنش در جامعهاند. عدهای هم نادانسته هر خبری را سریع پخش میکنند.
💌 اگر منافقان و كسانى كه در دلهايشان مرضى هست و شايعهافكنان که دنبال تنش در مدينه هستند، باز نايستند، تو را سخت بر آنان مسلط مىكنيم تا جز [مدتى] اندك در همسايگى تو نپايند. (۶۰ احزاب)
💌 و چون خبرى [حاكى] از ايمنى يا وحشت به آنان برسد، انتشارش دهند. (۸۳ نساء)
دل بخاطر غفلت و گناه، مثل سنگ میشود. کوه و سنگهای سخت یا از درون، بخاطر آب شکاف میخورند یا چیزهایی که از بیرون رویشان اثر میکند. دل هم یا با مواعظ بیرونی نرم میشود یا با تفکر درونی.
💌 سپس دلهاى شما بعد از اين سخت شد، مثل سنگ يا سختتر از آن، چرا كه از برخى سنگها، جويهايى بيرون مىزند، و پارهاى از آنها مىشكافد و آب از آن خارج مىشود، و برخى از آنها از بيم خدا فرو مىريزد ... (۷۴ بقره)
هنگام طوفانِ شکها، دل جایی بند نباشد کوچکترین تردیدی با خود میبرد و غرق میکند. گوشهای ایستادن و کنارهگیری کردن هم دردی را دوا نمیکند.
💌 و آن کشتی، آنها را از میان امواجی همچون کوهها حرکت میداد؛ نوح فرزندش را که در گوشهای بود صدا زد: پسرم! همراه ما سوار شو، و با کافران نباش.
پیامبر: مَثَل اهل بیتم در میانتان مثل کشتی نوح است، هر کس سوارش شود نجات مییابد، و هر که سوار نشود، غرق میشود.
شب اول ربیع مشرکان علیه پیامبر نقشه کشیدند و داشتند اقدام میکردند، خدا پیغام فرستاد:
💌 و [ياد كن] روزهایی را كه بیدینها برایت نقشه مىکشیدند، که تو را دستگیر یا ترور يا [از مكه] بیرون كنند، بله دشمنان برضدّ تو نقشه میکشند، و خدا هم برضدّ آنها نقشه میکشد، البته خدا ماهرترین نقشهکِشنده است.
(۳۰ انفال)
امیرالمومنین با اشتیاق جای پیامبر خوابیدند، تا رسولالله سالم بمانند.
#لیلة_المبیت
همه موجودات زمینی و پرندگان، مثل انسانها، گروههاییاند با هدفهای مشترک و برنامههای گروهی. نشانه قدرت و زیبایی خدایند. نقشی را بین خود و در عالم دارند. غرایزی دارند. حدی برای رشد و کمال متناسب با خود و حساب و کتاب و حشر دارند.
💌 چرندگان زمین و پرندگان هوا، گروههایی مثل شما آدمها هستند: دستهجمعی میبرندشان به محضر خدا. بله در کتاب آفرینش چیزی را از قلم نینداختهایم. (۳۸ انعام)
اگر به عملی، عادت کنیم، در وجودمان «ملکه» میشود؛ و ما مثل سربازی، در خدمتش.
وَجَاءَهُ قَوْمُهُ يُهْرَعُونَ إِلَيْهِ وَمِنْ قَبْلُ كَانُوا يَعْمَلُونَ السَّيِّئَاتِ ... (۷۸ هود)
قومش، در حالی که اخلاق زشتشان آنها را به جلو میراند، پیشش آمدند، و [به این دلیل که] قبلش كارهاى زشت مىكردند.
مطالعه بیشتر 👈 ۱۵۵ آلعمران
قرآن جیبی
اگر به عملی، عادت کنیم، در وجودمان «ملکه» میشود؛ و ما مثل سربازی، در خدمتش. وَجَاءَهُ قَوْمُهُ يُه
💡 ریشهی یُهرَعونَ، هَرع است. مفهومی که در «هرع» وجود دارد؛ شتاب در حرکت به همراه اضطراب، گاردگیری و کنار زدن دیگران برای رسیدن به هدف است. برای اینکه نشان دهد اختیاری نداشتند و انگار هُلشان میدادند، و برای رسیدن به فرشتگان در منزل لوط یکدیگر را کنار میزدند، یُهرَعونَ مجهول آمده.
التحقیق، علامه مصطفوی
گاهی اسیر اخلاقی زشت هستیم، درگیر گناهی که کنار گذاشتنش سخت است. شاید یک مورد برایمان از دیگریها بزرگتر و سختتر باشد. نسخهای را امیرالمومنین علیهالسلام، تجویز کردهاست:
پرهيزكاران در شب بر پا ايستاده مشغول نمازند، قرآن را جزء جزء و با تفكّر مىخوانند ... و از خدا آزادى خود را از آتش جهنّم مى طلبند. (خطبه متقین)
💌 آيات الهى را در دل شب مىخوانند و سر به سجده مىنهند. (۱۱۳ آلعمران)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#معجزه_علمی
#حرکت_خورشید_سیارهها
وَالشَّمْسُ تَجْرِي لِمُسْتَقَرٍّ لَهَا ۚ ذَٰلِكَ تَقْدِيرُ الْعَزِيزِ العَلیم ... وَ كُلٌّ فِي فَلَكٍ يَسْبَحُونَ
💌 و خورشید [نشانهای از قدرت ماست] که همواره به سوی قرارگاهش حرکت میکند، این اندازهگیری خدای نفوذناپذیر داناست ... ماه، خورشید، ستارگان و سیارهها، همه در مداری شناورند. (۳۸و۴۰ یس)
کسی که یاد خدا از دلش رفت، فرقی با چهارپا ندارد. نتیجه راه دادن به شیطان، غیر از تسلطش و سواری دادن به او و فراموشی خدا نیست.
وه! چه خوش میگفت در راه حجاز
آن عرب، شعری به آهنگ حجاز
کُلّ مَن لَم یَعشِقُ الوَجهَ الحسن
قَرّبِ الجَلّ الیه و الرَسن
یعنی؛ آن کس را که نبود عشق یار
بهر او پالان و افساری بیار
💌 شيطان بر آنان مسلط شده و خدا را از يادشان برده؛ آنها حزب شيطانند. (۱۹ مُجادله)
قرآن جیبی
کسی که یاد خدا از دلش رفت، فرقی با چهارپا ندارد. نتیجه راه دادن به شیطان، غیر از تسلطش و سواری دادن
مطالعه بیشتر 👈 ۲۰۰ اعراف، ۶۲ إسراء، ۴ حج
إستِحواذ از «حوذ» گرفته شده. حوذ یعنی حرکت کردن و به حرکت درآوردن سریع، که همراه با تسلط باشد.
مثلا کسی که پشت حیوانی حرکت کند، و آن را به حرکت درآورد، جوری که بر آن تسلط داشته باشد و اگر لازم شد نگهش دارد، یا مسیرش را عوض کند و ... (التحقیق، علامه مصطفوی)
سلام 🌹 یه ایدههایی تو سر داریم که وقتشه با شما درمیون بذاریم.
اینطوری برنامهریزی کرده بودیم که مدتی به شکل همیشگی پیام بذاریم؛ یعنی مفهوم و پیامی رو از آیات انتقال بدیم، تا شکل کاربردی قرآن و اُنس با اون برامون کمی روشنتر و دغدغه بشه.
بعدش، بریم سراغ ارائه کردن مواد اولیه فهم آیات و روشهاش، مثل ترجمه. اون هم نه ترجمه شبیه چیزی که تو ترجمهها هست و بخاطر وسعت معنی تو عربی کامل و جامع نمیشه ترجمه کرد. چون ترجمه اصولی داره و حد و حدودی.
یکی از اون ابزار همین واژهها هستند که قرآن باهاشون نازل شده، و حتما علتی داشته که با واژه خاصی خدا مفهوم رو نازل کرده.
اولش، در کنار واژههای - مُفرَدات - قرآن کمی به قواعد هم نیاز داریم. البته قواعد رو از سطح خیلی پایین و ساده شروع میکنیم.
و این رو که کمی جلوتر رفتیم وارد مراحل بعد میشیم.
خیلی خوشحال میشیم نظرات و راهکارهاتون رو باهامون در میون بذارید.
همگی ضعیفیم؛ هم ما، هم کسانی که به جای خدا چشم امید، به آنها داریم. آنها که چشم امید بهشان داریم، اگر مگسی، خونی چیزی از آنها بردارد، کاری از دستشان برنمیآید.
... و إِن يَسلُبهُمُ الذُّبابُ شَيْئًا لا يَستَنقِذُوهُ مِنهُ ۚ ضَعُفَ الطّالِبُ و المَطلوب (۷۳ حج)
💌 اگر مگس، چيزى از کسانی که به جای خدا آنها را میخوانید، بردارد؛ نمىتوانند دوباره پس بگيرندش. هم آنها بیچاره و ناتوانند هم مگس.
چقدر به حکیم، رزاق، رحیم و ... بودن خدا باور داریم؟ همانقدر با ما برخورد میکند.
امام رضا علیهالسلام: خدا میگوید «من نزد ظنّ و خیال بنده مؤمنم هستم، اگر گمانش خوب بود، برخوردم خوب، اگر بد بود، بد خواهد بود.»
وذٰلِكُم ظَنُّكُمُ الَّذي ظَنَنتُم بِرَبِّكُم أرداكُم فَأصبَحتُم مِنَ الخاسِرین(۲۳ فصلت)
💌 همین خیالهای خامتان درباره خدا بود که شما را به تباهی کشاند و آخرسر سرمایه عمرتان را باختید.
هر چه که برای «من و ما» و پیش ما باشد، با خودمان از بین میرود. چه بهتر که هر چه داریم را، پیش او بفرستیم، که تا همیشه باقی بماند.
ما عِندَكُمْ يَنفَدُ ۖ و ما عِندَ اللَّهِ بَاقٍ ۗ َ و لَنجزِيَنَّ الَّذِينَ صَبَروا أجرَهُم بِأحسَنِ ما كَانوا يَعمَلُون (۹۶ نحل)
💌 آنچه پیش شماست تمام میشود و آنچه پیش خداست پایدار است. و به کسانی که شکیبا بودند، بهتر از اعمالی که انجام میدادند پاداش خواهیم داد.
عدهای آمدند و میآیند میچاپند و میدوشند و ... دنیا لگدی میزند که بس است. و دنیا به سیاست، اقتصاد، عدالت و ... اهلبیت رو میکند.
امیرالمومنین فرمود: دنيا پس از سركشى، به ما روى مىكند، مثل شتر ماده بدخو كه پس از دوشیدن زیادش به فکر بچهاش میافتد و لگد میزند تا شیر برای بچهاش بماند، بعد اين آيه را خواند:
میخواهیم بر مستضعفان زمین منّت نهیم و آنان را پیشوایان و وارثان زمین گردانیم. (۵ قصص)