#وحی
#قرآن
بسیاری از مسائل در زندگی انسان وجود دارد که هیچ راهی برای رسیدن به آن جز وحی وجود ندارد به عنوان نمونه: انسان از هيچ راهى نمىتواند به حوادث پس از مرگ پىببرد. چنانكه اطلاع بشر از تاريخ گذشته، بسيار محدود و همراه با حدسيّات است. تنها از طريق وحى مىتوان به این موارد آگاهی یافت. همان طور که قرآن کریم می فرماید:
«تِلْكَ مِنْ أَنْبٰاءِ اَلْغَيْبِ نُوحِيهٰا إِلَيْكَ مٰا كُنْتَ تَعْلَمُهٰا أَنْتَ وَ لاٰ قَوْمُكَ مِنْ قَبْلِ هٰذٰا فَاصْبِرْ إِنَّ اَلْعاقِبَةَ لِلْمُتَّقِينَ» ﴿هود، 49﴾
اینها از خبرهای غیبی است که آن را به تو وحی می کنیم، نه تو آنها را پیش از این می دانستی و نه قوم تو؛ پس [در ابلاغ پیام ما با بهره گرفتن از این خبرها] شکیبایی ورز؛ یقیناً فرجام [نیک] برای پرهیزکاران است.
و باز می فرماید:
«كَمٰا أَرْسَلْنٰا فِيكُمْ رَسُولاً مِنْكُمْ يَتْلُوا عَلَيْكُمْ آيٰاتِنٰا وَ يُزَكِّيكُمْ وَ يُعَلِّمُكُمُ اَلْكِتٰابَ وَ اَلْحِكْمَةَ وَ يُعَلِّمُكُمْ مٰا لَمْ تَكُونُوا تَعْلَمُونَ» ﴿البقرة، 151﴾
همان گونه که [تغییر قبله، کامل کردن نعمت است، این حقیقت هم کامل کردن نعمت است که] در میان شما رسولی از خودتان فرستادیم که همواره آیات ما را بر شما می خواند، و شما را [از هر نوع آلودگی ظاهری و باطنی] پاک و پاکیزه می کند، و کتاب وحکمت به شما می آموزد، وآنچه را نمی دانستید به شما تعلیم می دهد.
قرآن کتاب زندگی
http://eitaa.com/joinchat/47579154C8f70b97d6d
🏴حضرت آیت الله خامنهای:
⚫️ امام بزرگوار یکی از معجزات دهر بود،
خود او از آیات بزرگ الهی بود،
آیتالله العظمای واقعی، او بود.
قرآن کتاب زندگی
http://eitaa.com/joinchat/47579154C8f70b97d6d
#کتاب_قانون
#برنامه
زندگی #اجتماعی انسان نیازمند به قانون است و با وجود استفاده از #عقل بشری و #تجربیات_علمی، قوانین بشری، بخاطر دلیل های زیر، از اطمینان و دقت کافی برخوردار نیست.
#هوسهاى درونى، فشارهاى بيرونى، گرايشهاى فردى، حزبى، نژادى، تصورات و اوهام و پندارها، كجفكرىها، بدانديشىها، سوءظنها، ترسها و طمعها،خطاها، نسيانها، و پشيمانىها، تغییر ، بطلان نظریه ها و...
اما خداوند متعال در قرآن کریم مىفرمايد: #هدايت بشر بر عهده ما است
«إِنَّ عَلَيْنٰا لَلْهُدىٰ» ﴿الليل، 12﴾
بی تردید هدایت کردن بر عهده ماست.
در همه كشورها، قوانين در حال تغيير است و حتى قانون اساسى بعضى كشورهاى پيشرفته دهها بار عوض شده، اما قرآن تنها كتابى است كه هيچ باطلى در آن راه نيافته و از سوى خداوند حكيم نازل گشته است:
«إِنَّهُ لَكِتٰابٌ عَزِيزٌ لاٰ يَأْتِيهِ اَلْبٰاطِلُ مِنْ بَيْنِ يَدَيْهِ وَ لاٰ مِنْ خَلْفِهِ تَنْزِيلٌ مِنْ حَكِيمٍ حَمِيدٍ» ﴿فصلت،41 و 42﴾
بی تردید قرآن کتابی است شکست ناپذیر، که هیچ باطلی از پیش رو و پشت سرش به سویش نمی آید، نازل شده از سوی حکیم و ستوده است.
قرآن کتاب زندگی
http://eitaa.com/joinchat/47579154C8f70b97d6d
#شناخت قرآن و پیروی از دستورات آن امری جداناپذیر از زندگی انسان است تا بتواند به #سعادت واقعی در دنیا و آخرت برسد.
قرآن کریم کتابی است که با وجود #جامعیت موضوعی خود دارای اهدافی است و یکی از مهمترین هدف های آن، که در آیات #قرآن نیز به آن اشاره شده است، هدایت و #تربیت جامعه و افراد آن است.
قرآن کریم کتاب #هدایت است و بهترین #برنامه ها را برای سعادت انسان آورده و تمام مواردی که برای #سعادت دنیوی و اخروی نیاز دارد، بیان نموده است. همان طور که امام صادق علیه السلام می فرمایند:
«إنّ اللَّه أنزل في القرآن تبيان كلّ شيء حتى و اللَّه ما ترك شيئاً يحتاج إليه العباد حتى لا يستطيع عبد يقول لو كان هذا أنزل في القرآن إلّا أنزله اللَّه فيه»
امام صادق علیه السلام: خداوند بیان هر چیزی را در قرآن نازل کرده است و به خدا قسم که چیزی را که بندگان به آن احتیاج داشته باشند را ترک نکرده است تا جایی که بنده ای نمی تواند بگوید که اگر این مطلب در قرآن نازل می شد، مگر اینکه خداوند آن را نازل کرده است.
قرآن کتاب زندگی
http://eitaa.com/joinchat/47579154C8f70b97d6d
#هدایت
قرآن کریم در آیاتی جنبه هدایتگری را یکی از دلائل نزول قرآن بر شمرده است.
شَهْرُ رَمَضٰانَ اَلَّذِي أُنْزِلَ فِيهِ اَلْقُرْآنُ هُدىً لِلنّٰاسِ وَ بَيِّنٰاتٍ مِنَ اَلْهُدىٰ وَ اَلْفُرْقٰانِ ﴿البقرة، 185﴾
[این است] ماه رمضان که قرآن در آن نازل شده، قرآنی که سراسرش هدایتگر مردم است و دارای دلایلی روشن و آشکار از هدایت می باشد، و مایه جدایی [حق از باطل] است.
هٰذٰا بَيٰانٌ لِلنّٰاسِ وَ هُدىً وَ مَوْعِظَةٌ لِلْمُتَّقِينَ ﴿آلعمران، 138﴾
این [قرآن] برای مردم، بیانگر [حوادث و واقعیات] و برای پرهیزکاران، سراسر هدایت و اندرز است.
قرآن کتاب زندگی
http://eitaa.com/joinchat/47579154C8f70b97d6d
و این نشانه اهمیت امر هدایت در این کتاب عزیز می باشد. حال کتابی که یکی از اهداف مهم آن امر هدایت و سعادت دنیوی و اخروی مردم است، می تواند چیزی از این موارد را فروگذار نماید و بیان نکند؟
نیازهای انسان به دو دسته تقسیم می شود:
یکی مربوط به سعادت اخروی و هدایت او به سمت کمال است
ودیگری مربوط به زندگی دنیایی و رفاه دنیوی. که در هر یک از موارد قرآن به رسالت خودش عمل کرده است و قوانین مورد نیاز انسان ها را بیان نموده است.
قرآن کتاب زندگی
http://eitaa.com/joinchat/47579154C8f70b97d6d
یک آیه و ۷٠ حکم
آیت الله #جوادی_آملی به آیه:
إِنَّ اَللّٰهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَ اَلْإِحْسٰانِ وَ إِيتٰاءِ ذِي اَلْقُرْبىٰ وَ يَنْهىٰ عَنِ اَلْفَحْشٰاءِ وَ اَلْمُنْكَرِ وَ اَلْبَغْيِ يَعِظُكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ ﴿النحل، 90﴾
به راستی خدا به عدالت و احسان و بخشش به خویشاوندان فرمان می دهد، و از فحشا و منکر و ستم گری نهی می کند. شما را اندرز می دهد تا متذکّر [این حقیقت] شوید [که فرمان های الهی، ضامن سعادت دنیا و آخرت شماست.]
اشاره کرده و قوانین آن را استخراج کرده و می فرماید:
«اين آيه، ظرفيت دارد كه دهها قانون و امرونهی و... از آن استخراج و استنباط شود؛ مانند: 1. انصاف و عدالت 2. درستي و راستي 3. فراگيري دانش 4. پيگيري کسبوکار و تجارت 5. توجه به صنعت و كشاورزي 6. استخراج معادن و توسعه كار و فرصتهاي شغلي 7. حمايت از كارگر و طبقات زحمتکش 8. برادري و برابري 9. حفظ اصول آزادي طبق قانون خرد و منطق 10. كمك به یکدیگر 11. بخشش به زيردستان 12. احترام به پدر و مادر 13. راستكرداري در معاملات 14. نگهباني از ايّام 15. صله ارحام 16. حفظ امانت 17. صلحجويي 18. نیکخواهی 19. اصلاح بين مردم 20. پرداخت وام به نيازمندان 21. كمك رايگان به مستمندان 22. پرداخت سرمايه به بيكاران 23. رعايت حقوق كارگران 24. توجه به كارگران در امر کارفرمایان 25. مدد به همسايگان 26. نجات گمراهان 27. مهرباني با خردسالان 28. رهنمايي جوانان 29. احترام به پيرمردان 30. استقامت در رویدادها 31. بردباري در كدورتها 32. جلوگيري از شرارتها 33. خيرخواهي مردم. همچنين دوري و نهي از: 34. جهل و بيسوادي 35. بيكاري و وِلگردي 36. آزار مردم 37. دروغگويي 38. دزدي 39. خيانت 40. نفاق و دورنگی 41. رباخواري 42. بخل در مال 43. تهمت 44. غيبت 45. سخنچینی 46. رشوهخواری 47. كينهتوزي 48. غشّ در معاملات 49. بدخواهي نسبت به پدر و مادر 50. بدنگري به مردم 51. كينهتوزي 52. آزار ايتام 53. بريدن از اقوام 54. نشر فساد 55. جنگخواهي و فتنهانگیزی 56. قتل 57. آشوب خواهي 58. عدم توجه نسبت به بيچارگان 59. تضييع حقوق كارگران 60. اخلال در كار كارفرمايان 61. آزار به همسايگان 62. فريب همنوعان 63. بدخويي با خردسالان 64. گمراه كردن جوانان 65. ناسزاگویی به پيرمردان 66. بدگماني به افراد 67. ناشكيبي در رویدادها 68. ايجاد فتنه و غوغا 69. بدخواهي براي جمله بشر، در هر نقطه و مكان و به هر وسيله و امكان.»
ایشان از یک آیه این احکام را بدست آورده است
قرآن کتاب زندگی
http://eitaa.com/joinchat/47579154C8f70b97d6d
#جامعیت
قرآن به موضوعات متنوعی اشاره کرده است که هر کدام به شکلی در هدایت انسان موثر است.
«نمودارى از اين موضوعات به قرار زير است:
- طرح اصول اعتقادى از جمله توحيد و خداشناسى، معاد و رستاخيز، نبوّت و پيامبرى، امامت و زمامدارى و ...
- طرح اصول و ضوابط اخلاقى، ارائه نمودارى از فضايل و رذايل و تأكيد بر ثبات ارزشهاى انسانى همانند تقوا، عدالتخواهى، وفاى به عهد، امانتدارى و صدق و راستى.
- انسانشناسى و طرح ويژگيها و ابعاد شخصيّت انسان با تكيه بر ضعفها و قوّتهاى نفسانى بشر.
- ارائه معيارها و اصولى جهت زندگى اجتماعى انسان؛ از جمله اتّحاد و جهاد، امر به معروف و نهى از منكر، تعاون و همكارى، تعهّد و ايثار، سفارش به حق و صبر و مسئوليت اجتماعى.
- ارائه سرگذشتهاى تاريخى به منظور بهرهبردارى از عبرتهاى تاريخى و آشنايى انسان با اصول و سنن حاكم بر هستى.
- ارائه استدلالهاى متين و منطقى در مورد مبدأ و معاد، بحث و احتجاج با مشركان و شرحى از درگيرى پيامبران با مخالفاتشان و ...
- ارائه تكاليف و مقرّرات دينى و طرح احكام عبادى از جمله نماز، روزه، حج و ...»
بنابر این یکی از وجوه اعجاز محتوایی قرآن اعجاز هدایتی آن است و با رهنمود های خود به تمام نیاز های انسان پاسخگو بوده است.
قرآن کتاب زندگی
http://eitaa.com/joinchat/47579154C8f70b97d6d
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞فیلم مستند تخریب بارگاه ائمه بقیع علیهم السلام به دست وهابیون سعودی
قرآن کتاب زندگی
http://eitaa.com/joinchat/47579154C8f70b97d6d
#جامعیت
إسلام به دليل ویژگی جامعيت به ابعاد مختلف زندگي انسان نظر دارد و براي زواياي گوناگون سياسي، عبادي، اجتماعي، اقتصادي و غيره طرح و انديشه ارائه داده است و با رجوع به قرآن و کنکاش آن می توان این معارف را بدست آورد.
پرباری قرآن در معارف خود، بخاطر ویژگیهایی است که با جامعیت عجین شده است. ویژگیهایی مانند:
1_ هدفمندی قرآن
2_ عمل گرایی نه آرمان گرایی
3_ خاستگاه الهی قرآن
4_ واقع گرایی نه تخیل گرایی
5_ کامل و تمام بودن قرآن
6_ عدم اختلاف، هماهنگی و انسجام در برنامه ها
7_ استمرار و ثابت بودن
8_ آسانی با کرامت
9_ تخصص محور بودن قرآن
10_ همراهی با اهل بیت علیهم اسلام
قرآن کتاب زندگی
http://eitaa.com/joinchat/47579154C8f70b97d6d
با این مطالب مشخص شد که خداوند متعال این کتاب قیّم را برای ترسیم راه زندگی به ما ارزانی داشته است.
حال تفکر کنیم:
چه مقدار در زندگی پایبند به قرآن هستیم؟
آیا قرآن در طاقچه ی دل جای دارد یا بر طاقچه یِ گِل؟
در صورت عمل به آن، به همه اش عمل می کنیم یا هر چه که با میل ما همخوانی داشته باشد؟
تفکر کنیم که راه حل این سردرگمی ها، همراهی با این کتاب است و بس.
#حرکت
بعد از همه ی این امکانات که خداوند متعال به ما عطا کرده است و ما فقط نشسته و دیدهایم، یک کار باقی میماند. تا اینجای کار، خداوند خودش همه چیز را برای ما مشخص کرده و فقط یک کار را بر دوش ما نهاده است.
شاید بگوییم در زندگی همه چیز مهیّاست و همه چیز را می دانیم، میدانیم هدف چیست. میدانیم راه کدام است. میدانیم راهنما کیست و میدانیم چه ابزاری برای طی مسیر باید همراه داشته باشیم... ولی از افق بالاتری که به آن نگاه میکنیم، میبینیم جز کسادی چیزی نیست و رونقی در زندگی مشاهده نمیکنیم و این دانسته های مراحل قبل، توفیری برای ما ندارد.
اینجاست که معلوم میشود درِ دیگری وجود دارد که قفل آن را نگشوده ایم.
در سفر وقتی مقصد و راه و راهنما و توشه آماده شد، نوبت به رکن اصلی و پایه حیاتی مسافرت میرسد.
پایه اصلی و رکن زندگی حرکت به سمت مقصد است.
قرآن کتاب زندگی
http://eitaa.com/joinchat/47579154C8f70b97d6d