بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز:
«حضرت امالبنین(س) نمونهای از شیر زنان و مادران دلاور تاریخ»
روز چهارشنبه، ١٣٩٩/١١/٠٨
✍️ مناسبت روز:
در تقویم رسمی کشور، امروز ۱۳ جمادیالثانی، به عنوانِ «روز تکریم مادران و همسران شهدا» نام گرفته و علت این نامگذاری این است که «حضرت ام البنین(س)» همسر امیرالمومنین(ع) و مادر چهار شهید دشت نینوا، از جمله حضرت ابوالفضل العباس (ع)، در چنین روزی روی در نقاب خاک کشیده و در جوار رحمت حضرت حق آرمیدند.
بهراستی، اگر نبود، ایثار و شهامت، شجاعت، صبر و استقامت این شیر زنان امت اسلامی، خدا میدانست تا به امروز، چه بر سر اسلام و انقلاب میآمد! چراکه این دلاور زنان بودند که فرزندان جوان و نوجوان خود را با صبر و استقامت و توکل به خداوند متعال، به میدان جنگ فرستادند!
و همچنين حماسهی همسران شهیدان که بسیاری از آنان نوعروس بودند، اما با ایمان و عشق به سالار شهیدان، همسران خود را برای حضور در خط مقدم جبهه تشویق کردند!
به راستی چه روز بزرگی است، روز تکریم از این شیر زنان و دلاور مادران تاریخ که همچون بانوی ایثار، حضرت امالبنین (س) پسران خود را سینه چاک و فدایی ولایت و مقتدای خود ساختند!
✍️ حضرت امالبنین (س) بانوی ایثاگر تاریخ، اگر چه خود در دشت کربلا حضور نداشتند، اما عطر ایمان، نگاه ولایتمدار، تفکر حسینی و شجاعت یک مسلمان واقعی را، قطره قطره در کام فرزندانشان نشانده و چنان بارشان آورده بودند که در دشت تفتیده کربلا، وفا و شجاعت و شهامتشان، لرزه بر تن دشمنان میانداخت!
👈 عالمان شیعه در طول تاریخ، همواره شجاعت، فصاحت و علاقهی شدید ام البنین (س) به اهلبیت عصمت و طهارت (ع) را ستودهاند و از ايشان به نیکی و بزرگی یاد کردهاند؛ چنانچه شهید ثانی (ره) میگوید: « امالبنین (س) نسبت به خاندان پیامبر خدا، محبت شدیدی داشت و خود را وقف خدمت به آنان کرده بود! اهل بیت (ع) نیز برای ایشان، احترام ویژه قائل بودند و در روزهای عید، نزد حضرت امالبنین (س) میرفتند» [ستاره درخشان مدینه حضرت ام البنین، ص۷]؛ همچنین باقر شریف قرشی نیز میگوید: «در تاریخ، زنی همچون امالبنین (س) دیده نشده که نسبت به فرزندان هووی خود، محبتی چنین خالصانه ورزد و آنان را حتی بر فرزندان خویش مُقَدم بدارد!» [عباس بن علی، ص۲۸]
و حضرت آیت الله العظمی سید محمود حسینی شاهرودی (ره) از مراجع تقلید شیعه نیز میفرمودند: من در مشکلات، برای حضرت امالبنین (س)، صد مرتبه صلوات میفرستم و حاجت خود میگیرم! [چهره درخشان قمر بنی هاشم ابوالفضل العباس(ع) ج۱، ص۴۶۴].
👈 حضرت امالبنین (س) همچنین در میان زنان شیعه و مخصوصاً ایرانی، جایگاه ویژهای دارند، و آنها برای برآورده شدن حاجات خود و همچنین برای بالا بردن نیروی شکیبایی و تحمل مصائب به ایشان متوسل میشوند!
✍️ آنچه گذشت تنها بخش کوچکی از فضائل حضرت امالبنین (س) بود که در این مجال کوتاه به آن بسنده میکنیم و روزبرگ امروز را با مرثیهای از زبان حضرت امالبنین (س)، به پایان میبریم، که در ریاحین الشریعه، چنین نقل شده که وقتی خبر شهادت فرزندان در کربلا را به شنید، باران اشک از دیدگان مبارک فرو ریختند و با روحیهای مثالزدنی در اشعاری فرمودند: «ای کسی که فرزند رشیدم عباس را دیدی که همانند پدرش بر دشمنان میتاخت، فرزندان علی (ع) همه شیران بیشه شجاعتند! شنیده ام بر سر عباسِ من، عمود آهنین زدند، در حالی که دستهایش را قطع کرده بودند؛ اگر دست در بدن پسرم بود، چه کسی میتوانست نزد او آید و با او بجنگد؟» (ریاحین الشریعه، ج٣، ص ٢٩۴)
🔰 «گلبرگ احکام»
❓پرسش: آیا از نظر شرع مقدس، نیکی به پدر و مادر واجب است؟
✅ پاسخ: بر اساس آیات قرآن کریم و طبق نظر فقها، نیکی کردن به والدین، از مهمترین واجبات بعد از توحید است، همچنانکه مسئله عقوق والدین بعد از شرکورزیدن به خدا از بزرگترین گناهان کبیره است.
📚 تفسیر نمونه، ج۱۲، ص۷۳.
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ روزبرگ شیعه
☀️ پنجشنبه - ٩ بهمن ۱۳۹٩
🌙 الخميس، 14 جمادیالثانی 1442
Thursday 28 January 2021🌲
👈 امروز متعلق است به امام حسن عسکری (ع)
🕋 اذکار روز:
-لااِلهَ اِلّا اللهُ الْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبین(١٠٠بار)
- یا غفور یا رحیم (١۰٠٠ مرتبه)
- یا رزاق (٣٠٨ مرتبه) برای وسعت رزق
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 سالروز شهادت نابغه جنگ، شهید حسن باقری (ره) ١٣۶١ شمسی
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز:
«مغز متفکر اطلاعات نظامی ایران»
روز پنجشنبه، ١٣٩٩/١١/٠٩
✍️ مناسبت روز: امروز سالروز شهادت «مغز متفکر اطلاعات نظامی ایران» شهید حسن باقری است؛ او در نهم بهمن ماه سال ۶۱ در محور عملیاتی فکه بهشهادت رسید تا تاریخ ایران و دفاع مقدس یکی از نخبگان خود را از دست بدهد؛ لذا ضمن گرامیداشت نام و یاد این نابغه بزرگ، سخن امروز را به این شخصیت ارزشمند اختصاص میدهیم؛
در میان افراد شاخص و نخبگان سالهای انقلاب و دفاع مقدس، شخصیت غلامحسین افشردی (حسن باقری) بهعنوان یکی از شاخصترین این افراد مطرح است.
او که در سن ٢۴ سالگی وارد عرصه جنگ شد، تنها ظرف مدت ٢ سال توانست به استراتژیست بزرگ جنگ تبدیل شده و واحد اطلاعات رزمی سپاه و جنگ را پایهگذاری کند! توانمندی شهید باقری تا جایی بود که به او لقب «نابغه جنگ» را دادهاند!
در اوایل انقلاب، حاج محسن رضایی که بعداً بهعنوان فرمانده سپاه معرفی شد، با تحویل گرفتن سه اتاق در ساختمان سابق اداره پنجم ساواک در حال تشکیل « واحد اطلاعات سپاه» بود و بهدنبال نیروهای ویژه میگشت، روزی آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) با محسن رضایی تماس میگیرند و جوان خبرنگاری را برای همکاری با اطلاعات سپاه به او معرفی میکنند، این جوان، کسی نیست جز حسن باقری!
محسن رضایی میگويد: چون با حسن باقری صحبت کردم، در او استعدادی عجیب دیدم، از همین رو، او را برای همکاری در اطلاعات سپاه دعوت کردم و نام اصلی او که «غلامحسین افشردی» بود را به نام اطلاعاتی «حسن باقری» تغییر دادیم! و فعالیت او در اطلاعات سپاه، رسماً آغاز شد.
با شروع جنگ تحمیلی عراق، در روز اول مهرماه ١٣۵٩، شهید باقری با دستور محسن رضایی به مسئولیت اطلاعات ستاد عملیات جنوب، منصوب شد و با حضور او، اولین واحد اطلاعات رزمی در سپاه شکل گرفت!
در آن دوران، حسن باقری، دانشجوی ٢۴ ساله رشته حقوقی قضایی دانشگاه تهران، با شناخت عمیق از دشمن و چیرگی بر منطقه جغرافیایی جنگ و تغییرات حاصل از آن، علاوه بر طراحی و اجرای عملیاتهای مهم، در شکلگیری سازمان رزم، برآورد اطلاعات و تهیه طرح عملیات، کادرسازی و تربیت فرماندهان تأثیرگذار و کارآمد، نقشی اساسی در جنگ، ایفا نمود!
او عملیاتهای زیادی را از جمله: «شکست حصر آبادان» و «آزادسازی بُستان» را طراحی نمود و پس از این عملیاتهای موفق، بهعنوان نماینده فرمانده کل سپاه در قرارگاه مشترک ارتش و سپاه حضور یافت و با طراحی عملیات مشترک «طریق القدس»، توان بالای خود برای فرماندهی و هدایت عملیات را بهنمایش گذاشت!
حالا دیگر تمامی فرماندهان ارتش و سپاه، او را بهعنوان «مغز متفکر اطلاعات نظامی ایران» میدانستند و فرصت مناسبی برای طراحی عملیات بزرگ «فتح المبین» بود؛ او در این عملیات، چهار قرارگاه برای اجرای عملیات پیشبینی کرد و خودش فرماندهی قرارگاه نصر را بهعهده گرفت!
در این عملیات نیز، «نابغه جنگ» باز هم توانست با هدایت صحیح یگانهای تحت امرش و با ابتکاراتی که از خود نشان داد، در همان مرحله اول عملیات، به تمام اهداف از پیش تعیینشده دست پیدا کند و پیروز میدان شود!
پس از این عملیات، حاج محسن رضایی فرمانده وقت سپاه، به او دستور میدهد تا تمام کارهای خود را تعطیل و عملیات آزاد سازی خرمشهر را طراحی کند! و این عملیات بزرگ نیز بر اثر هدایت و فرماندهی حسن باقری و ایستادگی سپاهیان اسلام، با آزادی خرمشهر به پایان میرسد!
پس از آزادسازی خرمشهر، حسن باقری به قرارگاه کربلا میرود و در این دوران نیز نقش بارزی در طراحی و هدایت عملیاتهای مختلف، از جمله: مسلمبن عقیل و محرم، ایفا مینماید و بالاخره در روز ٩ بهمن ماه سال ١٣۶١ شمسی، حسن باقری در محور عملیاتی فکه، زمانی که همراه شهید مجید بقایی مشغول شناسایی عملیات والفجر مقدماتی بود در سنگر دیدهبانی بر اثر اصابت خمپاره به شهادت و سعادت ابدی، نائل میشود!
💠 شهید حسن باقری ستارهای است که در آسمان ایران، همواره میدرخشد و الگوی مناسبی برای کسانی است که قصد دارند، الگوی خود را از جنس سردارانی انتخاب کنند که با شجاعت از دین و سرزمین خود دفاع کردند و با تدبیر، سد راه نفوذ دشمنان اسلام شدند و افتخارات زیادی را تا لحظه شهادت نصیب کشورشان نمودند!
✍️ یادش گرامی، نامش همواره جاودان و راهش پر رهرو باد!
🔰 «گلبرگ احکام»
❓پرسش: آیا در دفاع از حریم و ناموس و وطن خود، جایز است فردی را بِکُشیم؟
✅ پاسخ: اگر کسی به حریم شما هجوم بَرَد و تجاوز نماید، دفع او با هر وسیله ای که ممکن است واجب می باشد ولو به کشته شدن مهاجم منتهی شود...
📚 برگرفته از رساله فقهی امام خمینی (ره)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ روزبرگ شیعه
☀️ شنبه - ١١ بهمن ۱۳۹٩
🌙 السبت، 16 جمادیالثانی 1442
Saturday 30 January 2021🌲
👈امروزمتعلق استبه پیامبراکرم(ص)
🕋 اذکار روز:
- یا رَبَّ الْعالَمین (١٠٠ مرتبه)
- یا حی یا قیوم (١٠٠٠ مرتبه)
- يا غنی (١٠۶٠ مرتبه) برای غنی شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 امروز مناسبت خاصی نداریم.
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز:
«فجر نور ١»
روز شنبه، ١٣٩٩/١١/١١
✍️ مناسبت روز: امروز مناسبت خاصی نداریم اما در آستانهی آغاز دهه فجر انقلاب اسلامی ایران هستیم، لذا سخن امروز را با گرامیداشت این ایام فرخنده، آغاز مینمائیم؛
مردم ایران در حالی به چهل و دومین سال پیروزی انقلاب خود، نزدیک میشوند که با ظالمانه ترین فشارها و تهدیدها و تحریمها دست و پنجه نرم میکنند و متأسفانه به دلیل بعضی از وادادگی ها و خیانتها و همچنین برخی اشتباهات در داخل نیز این وضعیت، تشدید گردیده، لذا برخی از دشمنان داخلی و خارجی از این فرصت، بیشترین استفاده را نموده و با دادن آدرس غلط به مردم، میخواهند انقلاب را شکست خورده و ورشکسته معرفی نمایند؛ چنانچه رهبر فرزانه انقلاب فرمودند: «ملت ایران امروز به استقلال، ایستادگی، آبروی بینالمللی و نفوذ منطقهای خود افتخار میکند اما دشمن بهدنبال آن است که با شایعه، دروغ و برجستهسازی ضعفها، این احساس افتخار را از ملت سلب کند و با شکست جلوه دادن پیروزیها و پیشرفتها، حرکت امیدوارانه را که حلّال مشکلات کشور است، از بین ببرد...» (سخنان معظمله مورخ ١٣٩٧/٠٣/٠٢)
انقلاب شکوهمند اسلامی ایران را میتوان تنها انقلابی در جهان دانست که توانسته با وجود همه مشکلات، خیانتها، هجمهها، فشارها، تحریمها، تهدیدها، جنگ تحمیلی ۸ ساله و ناجوانمردانه ترین جنگ اقتصادی تاریخ، روی پای خود بایستد و بدون انحراف از اصول و مبانی بنیادین خود، با پیشرفتهای کم نظیر در عرصههای علمی، صنعتی و نظامی، در اوج عظمت و اقتدار و سربلندی در عرصه بینالملل، چهل و دومین سالگرد پیروزی خود را آغاز کند!
✍️ در انقلاب اسلامی، نقش بیبدیل مردم از همان روزهای آغازین انقلاب، برجسته بوده و تداوم انقلاب نیز به حضور مردم، متکی بوده و هست، که این موضوع در عرصههای مختلف نظیر گرامیداشت ایام اللَّه دهه فجر، شرکت در انتخاباتها، راهپیماییها و... تجلی مییابد!
امام خامنهای (مدظله العالی) در این زمینه میفرمایند: «انقلاب اسلامی دو خصوصیت استثنایی داشت؛ یک خصوصیت اینکه مبنای این انقلاب، ارزشهای دینی و اخلاقی و معنوی بود و خصوصیت دیگر این بود که، انقلاب بر پایه اراده و خواست مردم در تشکیل و ادارهی حکومت باقی ماند...» (خطبههای نماز جمعهی تهران مورخ ١٣۶٨/١١/٢٠).
👈 بیشک یکی از عرصههای تبلور حضور و ظهور مردم در تداوم انقلاب، اهتمام به گرامیداشت دهه فجر و پیروزی انقلاب اسلامی است که نمایانگر تأکید بر اصول و آرمانهای انقلاب و نماد فهم و بصیرت ملی در دفاع از ارزشهای انقلاب است و بههمین دلیل است که میزان اهتمام به برنامهریزی و اجرای هرچه باشکوهتر جشن انقلاب در این ایام، اهمیت بسیاری دارد، که برخی از ثمرات آن، عبارت است از:
۱- اثبات پایگاه مردمی نظام اسلامی برای جهانیان به ویژه دشمنان نظام اسلامی؛
۲- خنثی کننده جنگ همه جانبه دشمنان و تحمیل شکستی دیگر بر استکبار جهانی؛
۳- برهم زننده نظام محاسباتی دشمن برای برنامهریزی جهت تهدیدات امنیتی و یا جنگهای نیابتی در منطقه؛
۴- ناامید سازی دشمن از پیگیری استمرار فشارها و تحریمهای اقتصادی و سیاسی؛
۵- ناامید سازی گروهها وجریانات ضد انقلاب داخلی و خارجی که توسط سردمداران رژیمهای مزدور در منطقه، حمایت مالی میشوند؛
۶- ایجاد انسجام و افزایش خودباوری در میان نیروهای مدافع نظام وایجاد انگیزه در میان آنها برای ایستادگی و مقابله با دشمنان؛
۷- ایجاد امیدواری بیشتر در میان نیروهای جبهه مقاومت در منطقه بویژه در یمن، عراق، سوریه و لبنان؛
۸- امیدوار سازی دوستداران انقلاب اسلامی در سراسر جهان.
✍️ با توجه به آنچه گذشت، به نظر میرسد هر ایرانی که دارای عِرقِ ملی و مذهبی و درک درست از ضرورت امنیت، آرامش و حیات ایران اسلامی داشته باشد، ایام اللَّهِ دهه فجر انقلاب اسلامی را به هر صورت ممکن گرامی خواهد داشت!
🔰 «گلبرگ احکام»
❓پرسش: از نظر شرع مقدس، آیا حفظ نظام اسلامی واجب است؟
✅ پاسخ: حفظ نظام، یکی از واجبات شرعیه و عقلیه است و نظام اسلامی باید محفوظ بماند...
📚 صحیفه امام، ج١١، ص۴٩۴.
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG