بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز: «انسان کامل»
روز پنجشنبه، ١٣٩٩/١٢/٠٧
✍️ مناسبت روز: سیزدهم رجب، خجسته زادروز بزرگمردی است که ولادت و شهادتش در خانه خدا بود و در سایه تربیت ناب نبوی، وجود گرانقدرش، سرچشمه همهی نیکیها و فضایل انسانی است!
آزادمردی که پدرِ امّت بود و پیروان مکتب نورانی او، روز میلاد مسرورش را «روز پدر» نامیدهاند، چراکه ارج نهادن به مقام بلند پدر را از سیره ارزشمند مولایشان آموختهاند! لذا ضمن عرض تبریک و تهنیت این روز خجسته، سخن امروز را آغاز مینمائیم؛
✍️ شیعیان همواره به خود میبالند و افتخار میکنند که پیشوا و مولا و الگویشان حضرت علی (ع) است، چراکه امیرالمؤمنین (ع) را انسان کامل و استوره تمامی فضایل و ارزشهای انسانی میدانند!
در نگاه مکتب اهلبیت (ع) «انسان کامل»، مظهر تمامی اسمای حسنای الهی و آیینه تمامنمای خدا است! و علت اصلی خلقت و سبب ایجاد و بقای نظام هستی است!
استاد شهید مرتضی مطهری (ره) در این رابطه میگوید: علی (ع) انسان کامل است...
👈 وقتی شب میشود و خلوت شب فرا میرسد، هیچ عارفی به پای او نمیرسد!
و چنان روحِ عبادت، در او رسوخ میکند که گویی در حال پرواز به سوی خداست، درست همانند وقتی که آدمی در گرماگرم جنگ و ستیز، قسمتی از بدنش مجروح و جدا میگردد ولی آنچنان متمرکز در مبارزه است که اصلاً احساس نمیکند که قطعهای از بدنش جدا شده است!
علی (ع) در حال عبادت چنين بود و آن عشق الهی، چنان در وجودش شعله میکشید که گویی اصلاً در این عالم وجود ندارد! لذا تیری که بیرون آوردن آن، درد فراوانی داشت را، در محراب عبادت از بدنش بیرون میآورند، ولی او آنچنان مجذوب حق گردیده که کوچکترین دردی را احساس نمینماید!
👈 همین انسان عابد و گریانِ در شب، روز که میشود، (برخلاف زُهاد و عُباد ما، که گویی خاصیت زهدشان این است که بر همه مردم مِنّت دارند و رویشان را ترش و عبوس میکنند) چنان با چهرهی باز و خندان با مردم روبرو میشود و به قدری خوش مجلس و بذلهگو است که دشمنان وقتی بر علیه علی (ع) تبلیغ میکردند، میگفتند: او به درد خلافت نمیخورد چراکه بسیار خنده رو و اهل مزاح است! در حالی که خلافت و حکومت، آدم عبوس میخواهد که مردم از او بترسند!
👈 او «جامع الاضداد» است، چنانچه سید رضی (ره) در مقدمه نهجالبلاغه میگوید: مطلبی که همیشه با دوستانم در میان میگذارم و اعجاب آنها را برمیانگیزد، این موضوع است که جنبههای گوناگون سیره و سخنان علی (ع) به گونهای است که انسان، در هر قسمتی از آن، وارد میشود، با یک دنیای متفاوت روبرو میگردد!
گاهی در دنیای عباد است و گاهی در دنیای زهاد؛ گاهی در دنیای فلاسفه، گاهی در دنیای عرفا؛ گاهی در دنیای سربازان و افسران و گاهی در دنیای حکام عادل؛ و گاهی در دنیای قضات و گاهی در دنیای مفتیها و علماء است! علی (ع) در همهی این دنیاها وجود دارد و از هیچ دنیایی از دنیاهای بشریت، غائب نیست!
او حلیمی در نهایت درجه حلم و گذشت و در همان حال، شجاعی در نهایت درجه شجاعت است؛ چنانچه در یکجا، اخلاق او، آنچنان لطیف و رقیق و آنچنان نازک است که نسیم از لطافت این اخلاق، شرمسار میگردد و در جای دیگر آنچنان روحیهی جهاد، تهاجم و مجاهده دارد که سنگ ها و جمادات و فلزات در برابر او، آب میشوند!
✍️ لذا وقتی میگوییم که علی(ع)، انسان کامل است یعنی در همه میدانهای انسانیت و در همه ارزشهای انسانی قهرمان است!
بنابراین ما به عنوان پیروان مکتب اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام، میبایست با تأسی به سیره این امام همام، درس کمال و جامع بودن را بیاموزیم! هرچند که قطعاً نمیتوانیم مانند علی (ع) در همه عرصهها و ارزشها قهرمان شویم، اما میتوانیم، همه ارزشها را با یکدیگر دنبال کنیم و اگر نمیتوانیم «انسان کامل» باشیم، لااقل یک «انسان متعادل» باشیم! آن وقت است که ما میتوانیم ادعا کنیم که شیعهی امیرالمؤمنین علی (ع) هستیم!
📚 برداشتی از کتاب انسان کامل، استاد شهید مطهری (ره)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🔰 «گلبرگ احکام»
مناسبت: «روز پدر»
موضوع: « احترام به والدین »
❓پرسش: آیا از نظر شرع مقدس، احترام به والدین واجب است يا مستحب؟
✅ پاسخ: مسأله احسان به پدر و مادر بعد از مسأله توحید خدا، واجبترین واجبات است؛ همچنان که مسأله عقوق والدین بعد از شرک ورزیدن به خدا از بزرگترین گناهان کبیره است! لذا بیحرمتی به پدر و مادر و کوتاهی در رعایت حقوق آنان، گناه و نیازمند توبه است!
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ روزبرگ شیعه
☀️ جمعه - ٠٨ اسفند ۱۳۹٩
🌙 الجمعة، 14 رجب 1442
Friday 26 February 2021🌲
👈 امروز متعلق است به صاحب العصر و الزمان حضرت مهدی (عج)
🕋 اذکار روز:
- اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ (١٠٠ مرتبه)
- یا ذاالجلال و الاکرام (١٠٠٠ مرتبه)
- یا نور (٢۵۶ مرتبه) برای عزیز شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 روز بزرگداشت حکیم، عارف و عالم وفیلسوف بزرگ ملاهادی سبزواری (ره)
🔹 روز امور تربیتی و تربیت اسلامی
🔹 سالروز شهادت سردار پاسدار حاج حسین خرازی (ره) فرمانده لشگر ١۴ امام حسین (ع)
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز: «شهدا، الگوی بشریت»
روز جمعه، ١٣٩٩/١٢/٠٨
✍️ مناسبت روز: امروز، روز بزرگداشت حکیمِ عارف، و عالم و فیلسوف بزرگ قرن سیزدهم حاج ملاهادی سبزواری (ره) است که نام و یاد این عالِم وارسته را گرامی میداریم؛ همچنین در تقویم ملی، امروز به عنوان «روز امور تربیتی و تربیت اسلامی» ثبت گردیده و در تقویم دفاع مقدس، امروز با عنوان سالروز شهادت سردار اسلام حاج حسین خرازی (ره) فرمانده لشگر ١۴ امام حسین (ع) معرفی شده است، لذا ضمن گرامیداشت یاد و نام این سردار بزرگ، سخن امروز را آغاز مینمائیم؛
👈 از نظر دین مبین اسلام، اولین مربی بشریت، خداست که خالق جهانیان است و علاوه بر آفرینش، تربیت و پرورش خلق را نیز بر عهده گرفته، چنانچه یکی از نامهای الهی، «رب» است، یعنی حق تعالی می آفریند و آفریده هایش را دانه دانه تا شکوفایی، و پله پله تا اوج، می پرورد و منزل به منزل، بساط رشد و تعالی را برای آنها گسترده و مخلوقات خویش را هرگز رها نمینماید!
👈 دومین مربی بشر در اسلام، کتاب راهنما «قرآن» است؛ که نامه خصوصی معبود به عبد است! کتابی که سوره به سوره و آیه به آیه، دل آدمی را به سوی نغمه های «هدایت» می کشاند، و اهالی سفر دنیا را دمی به خویش وانمی گذارد!
👈 در این مکتب انسانساز، مربی سوم، رسول خدا و اهل بیت عصمت و طهارت (ع) هستند؛ که رساله های وحی را ابلاغ کرده و تفسیر کنندگان آیات قرآن و تزکیه کنندگان لایه های ظلمت، و هادی و صراط و نور هدایتند!
آن والا مربیان الهی که جان قدسیشان، مالامال از عشق به هدایت بشریت است، چنانچه رسول خدا (ص) فرمودند: «ای علی! اگر خداوند به دستان تو انسانی را هدایت کند، از آنچه خورشید بر آن تابیده، برای تو بهتر است!» و نیز فرمودند: «خدا را برای مردم محبوب سازید، تا خداوند شما را دوست بدارد!» و به راستی چه چیز بالاتر از هدایت بشریت و رشد در مسیر اِلَیاللّه؟!
✍️ مهم ترین نکته در مسیر هدایت انسان، پس از شناخت مربی، شناخت شیوه های تعلیم و تربیت است! و یکی از بهترین این شیوهها در اسلام، روشِ الگوگیری است؛ زیرا شخصیت الگو، در شکل گیری رفتار الگوگیرنده، آثار زیادی بر جای میگذارد!
همچنین نیاز به الگو، از نیازهای طبیعی بشر است و انسان را وا می دارد تا با در نظر داشتن الگوی مورد نظر، تلاشی هدفمند و آگاهانه برای رسیدن به ویژگی های رفتاری و اخلاقی الگو، در پیش گیرد! به همين دلیل خداوند در قرآن کریم به برخی از افرادِ الگو، به صورت مستقیم اشاره و بر پیروی از ایشان سفارش مینماید!
👈 خداوند در آیه ٢١ سوره احزاب، رسول گرامی اسلام(ص) را بهعنوان والاترین الگوی شایسته و اُسوه حسنه معرفی کرده و در این الگوگیری فرقی میان مردم زمانهای مختلف نگذاشته، اما شاید به دلیل مقتضیات جدید بشر، لازم باشد که مردم امروز، علاوه بر پیامبر و اهلبیت (ع) به عنوان الگوهای اصلی، الگوهایی نیز از جنس مردم زمان خودشان داشته باشند تا از نظر پذیرش الگو و مصادیق اسوه پذیری، بهراحتی راه و رسم و سیرهی اخلاقی و عملی آنها را لمس کنند!
✍️ بیشک یکی از بهترین این الگوها در زمان معاصر، «شهدا و ایثارگران» بهعنوان «قهرمانان ملی و دینی» هستند و در این میان شهید حاج «حسین خرازی» یکی از بهترین آنهاست!
بزرگمردی که در چنین روزی، تمام هستی خویش را با خدای متعال، معامله نموده است!
سردار رشیدی که ایثار، گذشت، شجاعت، نبوغ، ابتکار، خلاقیت و حسن اخلاق و رفتار او، هنوز هم زبانزد خاص و عام است!
او که فرماندهی «لشکر امام حسین(ع)» را برعهده داشت، گویی با تأسی به سردار نینوا، حضرت عباس (ع)، در اسفند ١٣۶٢ در عملیات «خیبر»، دستِ راست خود را به خداوند تقدیم کرد! و بالاخره در هشتم اسفند ١٣۶۵، تمام وجودش الهی شد و با اثابت ترکش به قلبش، به فیض عظمای شهادت نائل گردید!
✍️ سردار شهید حاج حسین خرازی (ره) در بخشی از وصیتنامه خود، راه حق و هدایت را اینچنین ترسیم نموده است:
«... از مردم میخواهم که پشتیبان ولایت فقیه باشند، (و بدانند) راه شهدای ما راه حق است... آنهایی که با بودنشان و زندگیشان به ما درس ایثار دادند و با جهادشان، درس مقاومت و با رفتنشان درس عشق به ما آموختند...»
👈 روحش شاد، نامش همواره پایدار و راهش پر رهرو باد...
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🔰 «گلبرگ احکام»
مناسبت: «ايام اعتکاف رجب»
موضوع: « نماز جناب جعفر طیار »
❓پرسش: در این ایام که بهواسطه بیماری کرونا، توفیق برگزاری اعتکاف ماه رجب از بسیاری از جوانان و متدینین گرفته شده است، رهبر معظم انقلاب، مردم را به خواندن نماز جناب جعفر طیار، سفارش نمودهاند، لطفاً طریقه اقامه این نماز پرفضیلت را بفرمایید؟
✅ پاسخ: نماز جعفر طیار، نمازی مستحبی است که پیامبر اکرم (ص) به هنگام بازگشتِ جعفر بن ابیطالب (برادر امیرالمؤمنین) از حبشه برای قدردانی از زحماتش، به عنوان هدیه به او آموزش دادند؛ از این رو به نماز جعفر طیار مشهور شد. [من لا یحضره الفقیه، ج۱، ص۵۵۳]
در روایات اسلامی بر خواندن این نماز تأکید فراوان گردیده و آمرزش گناهان و برآورده شدن حاجات را از آثار آن ذکر کردهاند! [زاد المعاد، ص۳۲۱-۳۲۲]
👈این نماز پرفضیلت به سه روش خوانده میشود، که در روش اول، دو نماز دو رکعتی مانند نماز صبح خوانده میشود که در هر رکعت بعد از حمد و سوره، ۱۵ مرتبه: «سُبْحانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ للَّه وَ لا الهَ الَّا اللَّهُ وَ اللَّهُ اکْبَر» گفته میشود، همین تسبیحات را ۱۰ مرتبه در رکوع و ۱۰ مرتبه بعد از سر برداشتن از رکوع، و ۱۰ مرتبه در سجده اول و ۱۰ مرتبه بعد از سر برداشتن از آن و ۱۰ مرتبه در سجده دوم و ۱۰ مرتبه بعد از سر برداشتن از آن تکرار میگردد، که مجموع تسبیحات میشود ۳۰۰ مرتبه!
این نماز بعد از حمد، سوره مخصوصى ندارد، لیکن افضل آن است که در رکعت اول، سوره «إذا زُلْزِلَتْ» و در رکعت دوم، سوره «وَ الْعادِیاتِ» و در رکعت سوم، «إذا جاءَ نَصْرُ اللهِ» و در رکعت چهارم، سوره «قُلْ هُوَ اللهُ اَحَد» خوانده شود؛
همچنین بعد از نماز، دعایی وارد شده که در مفاتیحالجنان با این تعبیر شروع میشود: «سُبْحانَ مَنْ لَبِسَ الْعِزَّ وَالْوَقارَ، سُبْحانَ مَنْ تَعَطَّفَ بِالْمَجْدِ وَتَکَرَّمَ بِهِ... » و سپس دعای دیگر هم دارد: «اللّهُمَّ إِنِّى أَفْتَتِحُ الْقَوْلَ بِحَمْدِکَ... » و بعد از آن چند مرتبه «یَا رَبِّ یَا رَبِّ»، «یَا اللهُ یَا اللهُ» و «یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ» وارد شده که عزیزان، انشاالله به مفاتیحالجنان مراجعه و این نماز را به صورت کامل انجام دهند.
👈 اما شیوهی دوم این نماز که از اهلبیت (ع) به ما رسیده است و آنهایی که خیلی طاقت شیوه سخت اول را ندارند، میتوانند بهراحتی انجام بدهند، چنین است که دو نماز دو رکعتی بخوانند و بعد از نماز بنشینند و ۳۰۰ مرتبه تسبیحات اربعه را گفته و سپس در صورت امکان دعاهای بعد از نماز که گذشت را بخوانند؛
👈 و اما شیوه سوم نماز جناب جعفر طیار که از امام رضا (ع) به ما رسیده، این است که نماز شب را با نماز جعفر طیار ترکیب کنیم! همانطور که میدانید نماز شب بدین صورت است: چهار تا دو رکعت نافلهی شب، دو رکعت نافله شفع و یک رکعت وتر است؛ در این روش، چهار رکعت از نافلهی شب را به نیت نماز جعفر طیار بهجا میآوریم و مانند روش دوم، سیصد مرتبه تسبیحات اربعه را بعد از نماز میخوانیم.
👈 اميد آنکه در این ایام خود را از این اکسیر اعظم محروم ننماییم!
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG