🔰 «گلبرگ احکام»
مناسبت: «میلاد حضرت اباالفضل (ع)»
موضوع: «احکام تبعیت از رهبر جامعه»
❓پرسش: آیا اطاعت از «ولی امر» واجب است؟
✅ پاسخ: بر اساس مذهب شیعه، همه مسلمانان باید از اوامر ولایی ولی امر مسلمین اطاعت نموده و تسلیم امر و نهی او باشند و به نظر مشهور فقها، التزام به ولایت فقیه قابل تفکیک از التزام به اسلام و ولایت ائمّه معصومین(علیهم السلام) نیست!
لذا اطاعت از حکم ولی فقیه بر همگان واجب است و در صورت تعارض فتوای ولی امر مسلمین با فتوای دیگر مراجع در اموری که مربوط به اداره کشور اسلامی و یا مرتبط به عموم مسلمانان است، نظر ولی امر مسلمین باید اطاعت شود؛ ولی در مسائل فردی محض، هر مکلفی باید از فتوای مرجع تقلید خودش پیروی نماید.
📚استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ روزبرگ شیعه
☀️ جمعه - ٢٩ اسفند ۱۳۹٩
🌙 الجمعة، 05 شعبان 1442
Friday 19 March 2021🌲
👈 امروز متعلق است به صاحب العصر و الزمان حضرت مهدی (عج)
🕋 اذکار روز:
- اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ (١٠٠ مرتبه)
- یا ذاالجلال و الاکرام (١٠٠٠ مرتبه)
- یا نور (٢۵۶ مرتبه) برای عزیز شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 ميلاد با سعادت حضرت سجاد(ع)
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز: «اسوه کمالات»
روز جمعه، ١٣٩٩/١٢/٢٩
✍️ مناسبت روز: امروز پنجم شعبان، سالروز میلاد با سعادت زینت عابدان و سرور ساجدان، حضرت علی ابن حسین (ع) است، لذا ضمن عرض تبریک و تهنیت به همهی مسلمانان جهان، سخن امروز را آغاز مینمائیم؛
بی شک یکی از ظلم های بزرگی که ما در طول تاریخ نمودهایم، نوع معرفی و معرفت به ساحت مقدس سرچشمه کمالات انسانی و اسطوره علم و عمل، حضرت سجاد (ع) است، چنانچه متأسفانه بسیاری از مردم، حضرت را به عنوان فردی مریض احوال و گوشه گیر که از صبح تا شب فقط به گریه و عبادت مشغول بودهاند، تصور میکنند!!!
این موضوع در حالی است که حتی با بررسی اجمالی زندگی امام سجاد(ع) نیز میتوان به شخصیّت والا و ژرفای تفکّرات آن حضرت پی برد! بهگونهای که حضرت در پرتو خصال حمیده و صفات مجیده شخصی، با وجود تمام محدودیّت ها و مظلومیّت ها، در طول ٣۴ سال امامت و ولایت، توانستهاند با رهبری حکیمانه و هدایت مسلمانان، موانع رشد جامعه را از میان برداشته و مسلمانان را از یکی از سختترین تنگناهای سیاسی و اجتماعی عبور دهند!
دوران جوانی حضرت علیّ ابن الحسین (ع)، با حادثه جانسوز کربلا همراه شد که به حکمت الهی، حضرت دچار مریضی سختی شدند و به همین واسطه، جان ایشان برای ادامه راه اسلام حفظ شد و این مریضی تا رسیدن به کوفه نیز ادامه داشت ولی با رسیدن به شام کمکم رفع گردید بهگونهای که حضرت با شجاعت در مسجد اموی، در حضور یزیدِ ملعون به ایراد خطبه آتشین پرداخته و ترفند شوم بنی امیه را، نقش بر آب ساختند!
امام پس از بازگشت به شهر مدینه، شاهد اختناق شدید و سرکوب شیعیان بودند؛ بهصورتی که حاکمان مستبدّ بنی امیّه و بنی مروان، جوّ سنگینی از وحشت و کشتار را بر جامعه اسلامی حکم فرما کرده و هرکس که به عنوان شیعه امیرالمؤمنین (ع) و یار اهل بیت (ع) کوچکترین حرکتی مینمود، سر می بریدند!
در این وضعیّت دهشت بار که جرأت هرگونه حرکتی، در سرزمین پهناور اسلامی، از شيعيان سلب شده بود؛ امام سجاد(ع) با آگاهی از شرایط زمان و مکان و فقدان یاران وفادار و فداکار و با توجه به قدرت و سیطره حکومت استکبار و علم به شکست قیام های مسلّحانه در آن بُرههی زمانی، شیوهی جدیدی را برای هدایت و راهبری جامعه و مبارزه با استکبار برگزیدند و با استفاده از «دعا و تضرع» به روشنگری مردم همت گماردند!
امام که تحت فشار شدید حکومت جائر زمان، اجازه تشکیل جلسات رسمی و حوزه درس و بحث به صورت آزاد را نداشتند، با حضور مؤثر در مسجد و قرائت دعا و تضرّع، رسالت خود را باهدايت گری و تهذیب روحی بندگان خدا، عملی ساخته و با تقویت بنیانهای فكری و اعتقادی مکتب تشیع، حقایق شریعت را در قالب نیایش و دعا به مسلمانان منتقل و آنها را هدايت و رهبری می نمودند؛
کتاب شریف «صحیفه سجادیه» از جملهی معارف ناب حضرت زینالعابدین (ع) در این زمینه است!
👈 البته در کنار بیان شخصیت ویژه اجتماعی و سیاسی حضرت، نباید از شخصیت بی نظیر فردی و فضائل اخلاقی امام سجاد(ع) غفلت نمود، شخصیتی که دوست و دشمن بر آن اعتراف داشته و دارند که متأسفانه فرصت بیان آن در این مجال کوتاه وجود ندارد لذا مخاطبین عزیز را به مطالعه و تحقیق بیشتر در این زمینه دعوت مینمائیم!
✍️ و بالاخره روزبرگ امروز را با سخنی از امام رضا (ع) در مقام بلند آن امام همام به پایان میبریم که فرمودند:
«حضرت سجاد (ع)، امام یکتای زمان است که احدی [در فضیلت] به او نمی رسد و هیچ دانشمندی با او برابری نمی کند و بدیل و مثل و نظیری ندارد... وکیست که بتواند به حد شناخت امام معصوم برسد، هرگز، هرگز، چرا که عقل آدمی [از درک امام و شناخت او] عاجز است!» (اصول کافی، ج١، ص١٩٨)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🔰 «گلبرگ احکام»
مناسبت: «میلاد حضرت سجاد (ع)»
موضوع: «احکام زیارت»
❓پرسش: آیا سجده روبروی حرم اهلبیت (ع) جایز است؟
✅ پاسخ: سجده، عملی عبادی به معنای نهادن پیشانی بر زمین به نشانه خضوع فرد در مقابل خدا است و از برترین عبادات به شمار میآید؛
👈 سجده برای غیر خداوند حرام است؛ خواه برای معصومان باشد یا غیر ایشان! اما سجده در حرم اهل بیت(ع)، به قصد شکرگزاری خداوند بر توفیق یافتن به زیارت ایشان، جایز است!
📚 العروة الوثقی، ج۲، ص۵۸۷.
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ روزبرگ شیعه
☀️ شنبه - ٣٠ اسفند ۱۳۹٩
🌙 السبت، 06 شعبان 1442
Saturday 20 March 2021🌲
👈امروزمتعلق استبه پیامبراکرم(ص)
🕋 اذکار روز:
- یا رَبَّ الْعالَمین (١٠٠ مرتبه)
- یا حی یا قیوم (١٠٠٠ مرتبه)
- يا غنی (١٠۶٠ مرتبه) برای غنی شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 تحويل سال نو در ساعت ١٣:٠٧:٢٨
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز: «بهار در بهار»
روز شنبه، ١٣٩٩/١٢/٣٠
✍️ مناسبت روز: «عید نوروز»
«عید» در فرهنگ اسلامی، روزی است که خداوند، خلق را از غم و اندوه به شادمانی " عودت " می دهد و برای مسلمانان روز مبارک و فرخنده ای است؛
واژهی «عید» در قرآن کریم تنها یکبار در آیه ١١۴، سوره مائده آمده است که در آن، حضرت عیسی (ع) فرمودهاند: «بارالها ! برای ما از آسمان مائده ای بفرست تا این روز، برای ما و کسانی که پس از ما میآيند، عید باشد...» پس عید، روزی است که در آن از جانب خداوند رحمان و رحیم، سود و منفعتی و رحمتی فرود آید و در دین مقدس اسلام، چهار عید بزرگ (غدیر ، قربان، فطر و روز جمعه) در طول سال وجود دارد!
همانطور که در آیه فوق، به نزول برکات آسمانی و تکرار و بازگشت آن در روز عید اشاره شده، از این جهت، عید، آیت و حجتی از جانب خداوند متعال برای انسان ها و فرصتی برای ایجاد ارتباط با خدا و ذکر و یاد او در دل ها و زبان ها میباشد!
هرچند در اعیاد اسلامی، نامی از عیدنوروز ذکر نشده است اما برای این روز نیز همچون دیگر اعیاد، اعمالی همچون غسل کردن، پوشیدن جامه نو و معطر گردیدن به بوی های خوش و روزه داشتن ذکر شده، ضمن آنکه مانند دیگر اعیاد اسلامی، نمازی ویژه نیز برای آن بیان شده است! لذا نوروز نیز همچون اعیاد اسلامی، فرصتی است برای نزدیکی و تقرب به خداوند متعال و توسل به اهل بیت عصمت و طهارت (ع)؛ و صد البته، دوری از گناه و معصیت و نافرمانی خدا! چنانچه امیرالمؤمنین (ع) فرمودند: «هر روزی كه در آن روز، نافرمانی خداوند نشود، عيد است!» (نهج البلاغه ، حكمت ۴٢٨)
✍️ اما بهار سال ١۴٠٠ هجری شمسی، با دیگر سالها تفاوت بزرگی دارد! چراکه امسال بهار در بهار است! بهگونهای که سال نو را در حالی آغاز می کنیم که عید نوروز، دست در دست اعیاد بزرگ شعبانیه گذاشته و اولین روزهای سال جدید، مزیّن به ایام نیمه شعبان و نام و یاد منجی عالم بشریت گردیده و در انتهای آن نیز، بار دیگر ایام نورانی نیمهی شعبان را درک خواهیم نمود که این اتفاق مبارک، بشارت از سالی سراسر نور و برکت مهدوی میدهد!
لذا بجاست که ما نیز در سال جدید، همواره به یاد حضرت حجت (عج) باشیم و در طول سال نسبت به معرفت افزایی و تبلیغ، ترویج، تعمیق و توسعه فرهنگ و معارف مهدویت حداقل در بین فرزندان و خانواده خود گام برداریم، که بدیهی است برای رسیدن به این مهم میبایست برنامهریزی ویژه نماییم! لذا روزبرگ شیعه پیشنهاداتی را در این زمینه در دو بخش به حضورتان تقدیم مینماید:
💠 پیشنهادات برای ایام نوروز و نیمه شعبان:
1️⃣ خواندن دعای فرج (الهی عظم البلاء...) با تمامی اعضای خانواده در لحظه تحویل سال جدید؛
2️⃣ اضافه نمودن هفت سین مهدوی در کنار سفره هفت سین عید نوروز، مزین به هفت لقب حضرت مهدی (عج) «سِرُّاللّه، سبیل اللّه، سیف اللّه، سید، سابق، ساعة، سلالة النبوه» با خط خوش و رنگ آمیزی اعضای خانواده ترجیهاً روی هفت عدد تخم مرغ؛
3️⃣ آذین بندی خانه و ایجاد جشنهای خانگی در روز نیمه شعبان (البته با رعایت محدودیتهای کرونایی و نکات بهداشتی لازم)؛
4️⃣ آغاز یا اتمام، تمامی میهمانیها در این ایام با دعای سلامتی امام زمان (اللهم کن لولیک الحجة ابن الحسن...)؛
5️⃣ تهیه هدیه و اهدای آن در روز نیمه شعبان به همسر و تمامی اعضای خانواده با نام و یاد میلاد باسعادت حضرت مهدی (عج)؛
6️⃣ پخش شیرینی و گل در روز نیمه شعبان (با رعایت کامل نکات بهداشتی در ایام کرونا)؛
7️⃣ برنامه ریزی برای «اطعام مهدوی» در روز نیمه شعبان در حد وسع و توان و ارسال آن برای فامیل و اعضای خانواده با عنایت به ایام کرونا؛
8️⃣ انجام کمک مؤمنانه در روز نیمه شعبان در حد وسع و توان خود به فقرای محل و اهدای ثواب آن به امام زمان (عج)؛
و...
💠 پیشنهادات برای اجرا در طول سال:
1️⃣ خواندن دعای فرج (الهی عظم البلاء...) با تمامی اعضای خانواده هر شب ساعت ٢١ همراه با پخش از شبکههای تلویزیونی؛
2️⃣ دادن صدقه در هر روز، برای سلامتی امام زمان (ولو به مبلغ اندک)؛
3️⃣ خواندن دعای سلامتی امام زمان (اللهم کن لولیک الحجة ابن الحسن... ) بعد از هر نماز واجب؛
4️⃣ انجام یک ختم قرآن به صورت خانوادگی برای فرج مولا
5️⃣ خواندن دعای عهد هر روز بعد از نماز صبح؛
6️⃣ برگزاری مسابقه کتابخوانی مهدوی بین اعضای خانواده و اهدای جایزه به بهترین جوابها؛
و...
✍️ در پایان فراموش ننماییم که اگر ما خود را برای ظهور آماده کنیم، انشاالله حضرت حجّت (عج) خواهد آمد!
«عمریست که از حضور او جا ماندیم
در غربت سرد خویش تنها ماندیم
او منتظر است تا که ما برگردیم
ماییم که در غیبت کبری ماندیم!»
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🔰 «گلبرگ احکام»
مناسبت: «عيد نوروز»
موضوع: «اعمال نوروز»
❓پرسش: لطفاً اعمال مستحب در روز عید نوروز را بیان فرمائید؟
✅ پاسخ: در کتاب شريف مفاتیح الجنان، شیخ عباس قمی (ره)، روایتی از امام صادق (ع) ذکر کرده که حضرت فرمودند: «چون نوروز شود، غسل کن و پاکیزه ترین جامههای خود را بپوش و به بهترین بوی های خوش خود را معطر گردان و بعد از نماز ظهر و عصر و نافله آن، چهار رکعت نماز بگذار (هر دو رکعت به یک سلام) و در رکعت اول بعد از حمد ده مرتبه سوره قدر و در رکعت دوم بعد از حمد ده مرتبه سوره کافرون و در رکعت سوم بعد از حمد، ده مرتبه سوره توحید و در رکعت چهارم بعد از حمد ده مرتبه سوره های ناس و فلق را بخوان و بعد از نماز به سجده شکر برو و این دعا را بگو: «اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ الْأَوْصِیَاءِ الْمَرْضِیِّینَ وَ عَلَی جَمِیعِ أَنْبِیَائِکَ وَ رُسُلِکَ بِأَفْضَلِ صَلَوَاتِکَ وَ بَارِکْ عَلَیْهِمْ بِأَفْضَلِ بَرَکَاتِکَ وَ صَلِّ عَلَی أَرْوَاحِهِمْ وَ أَجْسَادِهِمْ اللَّهُمَّ بَارِکْ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ بَارِکْ لَنَا فِی یَوْمِنَا هَذَا الَّذِی فَضَّلْتَهُ وَ کَرَّمْتَهُ وَ شَرَّفْتَهُ وَ عَظَّمْتَ خَطَرَهُ اللَّهُمَّ بَارِکْ لِی فِیمَا أَنْعَمْتَ بِهِ عَلَیَّ حَتَّی لا أَشْکُرَ أَحَدا غَیْرَکَ وَ وَسِّعْ عَلَیَّ فِی رِزْقِی یَا ذَا الْجَلالِ وَ الْإِکْرَامِ اللَّهُمَّ مَا غَابَ عَنِّی فَلا یَغِیبَنَّ عَنِّی عَوْنُکَ وَ حِفْظُکَ وَ مَا فَقَدْتُ مِنْ شَیْءٍ فَلا تُفْقِدْنِی عَوْنَکَ عَلَیْهِ حَتَّی لا أَتَکَلَّفَ مَا لا أَحْتَاجُ إِلَیْهِ یَا ذَا الْجَلالِ وَ الْإِکْرَامِ»: «خدایا بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست، آنجانشینان پسندیده، و بر تمام پیامبران و رسولانت، با برترین درودهایت، و ایشان را برکت ده به برترین برکتهایت، و درود فرست بر جانها و تن هایشان؛ خدایا بر محمّد و خاندان محمّد برکت ده، و به ما در این روز برکت ده که آن را برتری و کرامت و شرافت دادی، و مرتبهاش را بزرگ نمودی؛ خدایا به من برکت ده، در آنچه به من نعمت دادی، تا احدی را جز تو سپاس نگویم، و به روزی من وسعت ده،؛ ای صاحب بزرگی و بزرگواری؛ خدایا هر آنچه از من غایب شده باک نیست، مبادا کمک و نگهداری تو از من دور گردد، و هرآنچه را گم کردهام، باکی نیست، مبادا که یاری تو را گم کنم تا در آنچه به آن نیازمند نیستم، خود را به زحمت نیفکنم، ای صاحب بزرگی و بزرگواری» و سپس بسیار بگو: «یا ذالجلال و الاکرام» تا گناهان پنجاه ساله تو پاک گردد!
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ روزبرگ شیعه
☀️ یکشنبه - ٠١ فروردین ١۴٠٠
🌙 الأحد، 07 شعبان 1442
Sunday 21 March 2021🌲
👈 امروز متعلق است به امیرالمؤمنین (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س)
🕋 اذکار روز:
- یا ذَالْجَلالِ وَالْاِكْرام (١٠٠ بار)
- ایاک نعبد و ایاک نستعین(١٠٠٠ بار)
- یا فتاح (۴٨٩ بار) برای فتح
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 عيد نوروز ١۴٠٠ هجری شمسی
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز: «عيد نوروز، عيد ولایت!؟»
روز یکشنبه، ١۴٠٠/٠١/٠١
✍️ مناسبت روز: امروز اولین روز سال ١۴٠٠ هجری شمسی و عید نوروز است و از جمله اعیادی است که دارای قدمت زیادی بوده و ملتهای بسیاری از زمان عهد باستان تا به امروز با آداب و رسوم متفاوت این عید را جشن گرفتهاند!
❓ولی سؤال این است که آیا این عید، مورد تأیید دین مقدس اسلام نیز میباشد و آیا در روایات اسلامی از آن یاد شده است؟
✅ در جواب به این سؤال، همانطور که بارها گفتهایم، دین اسلام با سنن و رسوم اقوام و قبایل مختلف، مشروط به اینکه با اخلاق اسلامی و احکام شرع مقدس، تناقضی نداشته باشد، هیچگونه مشکلی ندارد! ولی در رابطه با عید نوروز علاوه بر این موضوع، در روایات اسلامی نیز بر اهمیت و پاسداشت آن تأکید گردیده که در این مجال کوتاه به حدیثی از امام صادق (ع) اشاره مینمائیم:
✍️ معلی بن خنیس نقل کرده است که در روز نوروز بر امام جعفر صادق (ع) وارد شدم؛ امام خطاب به من فرمودند: آیا این روز را می شناسی؟ عرض کردم، قربانت شوم، این روزی است که ایرانی ها آن را بزرگ و نیکو می شمارند و به همدیگر هدیه می دهند! پس امام فرمودند: علت این امر را که بسی دیرینه است برایت میگویم و سپس فرمودند:
1️⃣ نوروز، روزی است که خداوند از بندگانش پیمانهایی گرفت که تنها خدای یکتا را بپرستند و برای او همتا قرار ندهند، و ایمان به رسولان و حجتهای خدا و امامان (ع) بیاورند؛
2️⃣ نوروز اولین روزی است که خورشید در آن طلوع کرد و بادهای ناگهانی وزیدن گرفت و سیاره زمین در چنین روزی ایجاد شد؛
3️⃣ نوروز روزی است که علی (ع) در نهروان، خوارج را هلاک کرد؛
4️⃣ نوروز، روزی است که طوفان حضرت نوح (ع) فرو نشست و کشتی آن حضرت بر کوه «جودی» قرار گرفت؛
5️⃣ نوروز همان روزی است که جبرئیل بر پیامبر (ص) نازل شد؛
6️⃣ نوروز، روزی است که رسول خدا(ص)، علی (ع) را بر دوش خود حمل کردند تا بت های قریش را در مکه سرنگون کند و پیش از آن، حضرت ابراهیم (ع) نیز، در این روز بتهای کافران را درهم شکستند؛
7️⃣ در این روز رسول خدا (ص) به اصحاب خود امر کرد که با علی(ع) به عنوان امیرمؤمنان بیعت کنند؛ (عید غدیر به تاریخ شمسی)
8️⃣ در چنین روزى (بعد از مرگ عثمان) براى خلافت حضرت على(ع) بیعتى دوباره گرفته شد؛
9️⃣ نوروز روزی است که قائم ما در این روز بر دجال پیروز می شود و او را بر زباله دان کوفه آویزان می کند؛
🔟 نوروز، روزی است که قائم آل محمّد (عج) ظاهر خواهد شد و هیچ نوروزى بر ما نمى گذرد، مگر آن که ما در آن روز انتظار فرج میکشیم، زیرا نوروز از ما و شیعیان ما است! آن روز را، مردم عجم حفظ کردند و حرمت آن را نگه داشتند، ولی شما مردم عرب آن را ضایع ساختید...
📚 مستدرک الوسائل ج ۶، ص ۳۵۳ و بحارالانوار، ج ۵٩، ص ٩١.
👈 ضمناً در روز گذشته اشاره شد که برای روز عید نوروز، اعمالی شبیه به اعیاد دیگر، مانند: «غسل، پوشيدن لباسهای تميز، معطر شدن به بوهای خوش، روزه، دعا و ذكر، دادن هديه، ديد و بازديد و صله رحم» و نمازی مانند نماز روز جمعه و روز عید غدیر خم در روایات وارد شده است! که این موضوع نیز دلیل بر اهمیت این روز از دیدگاه اسلام باشد!
📚 مفاتیح الجنان، اعمال نوروز.
👈 هرچند که روایتی نیز در نکوهش نوروز از امام کاظم (ع) وارد شده اما علامه مجلسی (ره) در بررسی این روایت میگوید اولاً روایات در تأیید و ستایش نوروز بیشتر از روایت یا روایات سرزنش گونه است و سند آنها قویتر و اعتبار بیشتر دارد و ثانیاً ممکن است روایت منسوب به امام کاظم (ع) از روى تقیه بوده باشد! (بحارالانوار، ج٢۶)
✍️ ضمناً سیره علماى بزرگ و مراجع عظام تقلید، در روز نوروز و گرامیداشت آن، بیانگر آن است که نوروز، از روزهاى برجسته و مبارک است! که در سالهای اخیر نیز حضرت امام خمینى (ره) و امام خامنهای (مدظلهالعالی) در این ایام، جلوس داشته و دارند و تبریک گفته و تبریک دیگران را مى پذیرند و در پیام تلویزیونى خود، این روز را بزرگ داشته و تبریک میگویند.
👈 البته مسلماً اطلاق «عید اسلامی» براى نوروز، پذیرفتنى نیست، چرا که در اسلام به طور رسمى فقط چهار روز، عید دانسته شده است که عبارتند از: «عید فطر، عید قربان، عید غدیر و روز جمعه!»
✍️ اما آنگونه که از روایات اسلامی به دست میآید، روز نوروز نیز، روز مهم و برجستهای است که پیوند عمیقی با مسأله ولایت و رهبری مسلمانان دارد و طبق برخی روایات برابر با عید غدیر و بیعت با امیرالمؤمنین (ع) به تاریخ هجری شمسی بوده است، از این روی شایسته است که عید نوروز را «جشن ولایت» دانسته و پیوسته در آن به یاد ظهور منجی عالم بشریت حضرت مهدی(عج)، باشیم!
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🔰 «گلبرگ احکام»
مناسبت: «عيد نوروز»
موضوع: «احکام نوروزی»
❓پرسش: استفاده از سفره هفت سین در عید نوروز چه حکمی دارد؟
✅ پاسخ: فی نفسه اشکال ندارد.
❓پرسش: رسم است که در عید نوروز، پول های نو را لای قرآن می گذارند و عیدی می دهند؛ آیا این کار اشکال دارد؟
✅ پاسخ: فی نفسه اشکال ندارد.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ روزبرگ شیعه
☀️ دوشنبه - ٠٢ فروردین ١۴٠٠
🌙 الإثنين، 08 شعبان 1442
Monday 22 March 2021🌲
👈 امروز متعلق است به امام حسن و امام حسین علیهما السّلام
🕋 اذکار روز:
- یا قاضِیَ الْحاجات (١٠٠ مرتبه)
- سبحان الله و الحمدلله (١٠٠٠ مرتبه)
- یا لطیف (١٢٩ مرتبه) برای کثرت مال
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 روز جهانی آب
🔹 آغاز عملیات فتح المبین (١٣۶١شمسی)
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز: «آب، مایع حیات»
روز دوشنبه، ١۴٠٠/٠١/٠٢
✍️ مناسبت روز: امروز در تقویم به نام «روز جهانی آب» نامگذاری شده است، لذا سخن امروز را با موضوع «آب، مایع حیات» آغاز مینمائیم؛
روز جهانی آب، اولین بار در سال ۱۹۹۲ میلادی، در کنفرانس محیط زیست و توسعه سازمان ملل در کشور برزیل رسماً مطرح شد و در این کنفرانس از کلیه کشورها خواسته شد تا در راستای اجرای بیانیه شماره ۲۱ سازمان ملل، این روز را به عنوان روز ترویج و آگاهسازی مردم در مورد آب، اختصاص دهند!
✍️ این در حالی است که دین مبین اسلام، در هزار و چند صد سال پیش، به ارزشمندی آب و صرفهجویی و عدم اسراف آن، سفارش فراوان نموده است که در این مجال کوتاه به برخی از آیات و روایات در این زمینه اشاره مینمائیم:
👈 آیه ٣٠ سوره انبیاء: «آب مایه حیات همه چیز است»: «وَجَعَلْنَا مِنَ الْمَاء کُلَّ شَیْءٍ حَیٍّ…»
👈 آیه ۴۵ سوره نور: «آب منشأ خلقت هر جنبنده ایست»: «وَاللَّهُ خَلَقَ کُلَّ دَابَّةٍ مِنْ ماءٍ…»
👈 آیات ۴٨ سوره فرقان و ١١ سوره انفال: «آب، پاک کننده وطهور است!»: «...وَأَنْزَلْنَا مِنَ السَّمَاءِ مَاءً طَهُورًا» و «...وَيُنَزِّلُ عَلَيْكُمْ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً لِيُطَهِّرَكُمْ بِهِ...»
👈 آيات ٩٩ سوره انعام و ١٨ سوره مؤمنون: « نزول آب از آسمان و ذخیره به اندازه آن در زمین»: «وَأَنْزَلْنَا مِنَ السَّمَاءِ مَاءً بِقَدَرٍ فَأَسْكَنَّاهُ فِی الْأَرْضِ» و...
👈 آیات ۶٨ تا ٧٠ سوره واقعه: «دقت و تفکر در آب و شکرگزاری نسبت به این نعمت بزرگ»: «أَفَرَأَيْتُمُ الْمَاءَ الَّذِي تَشْرَبُونَ؛ أَأَنْتُمْ أَنْزَلْتُمُوهُ مِنَ الْمُزْنِ أَمْ نَحْنُ الْمُنْزِلُونَ؛ لَوْ نَشَاءُ جَعَلْنَاهُ أُجَاجًا فَلَوْلَا تَشْكُرُونَ»
✍️ همچنین در روایات اسلامی بر اهمیت آب تأکید فراوان گردیده است، چنانچه امام صادق (ع) در جواب شخصى که پرسيد: آب چه طعمى دارد؟ فرمودند: «طعم آب، طعم حيات و زندگى است!» و سپس به آیه ٣٠ سوره انبیاء اشاره نموده و ادامه دادند: «خداوند مى گويد: ما هر موجود زندهاى را از آب آفريديم!»
معنای واقعی حدیث فوق را انسان پس از يك تشنگى طولانى و ممتد، هنگامی که به آب گوارايى برسد، متوجه میشود كه گویی با آشامیدن آب، روح و جان جدیدی به كالبدش میدمد و در واقع، امام، ارتباط و پيوستگى زندگى و آب را با اين تعبير زيبا مشخص کردهاند!
✍️ همچنین در روایات بسیاری بر صرفه جویی و عدم اسراف در مصرف آب، تأکید شده تا جایی که امام صادق (ع) میفرمایند: «کمترین اندازه اسراف، دور ریختن ته مانده ظرف آب (خوردن) است!» (وسائل الشيعه، ج ۵، ص ۵١)
و اهمیت مصرف بهینه آب در اسلام تا بدان جاست که پیامبر اکرم (ص) میفرمایند: «بهترین امت من کسانی هستند که با آب کمتر، وضو می گیرند!» (مستدرك الوسائل، ج ١، ص ٣۴٨)
💠 و سخن امروز را با حدیثی از امام صادق(ع) به پایان میبریم که حضرت فرمودند: «از نظر من، تفاوتی نمی کند که به خائن اعتماد کنم! یا به ضایع کننده و اسراف کننده!» (الحياة، حکیمی، ص۵۴٠)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG