🔰 «گلبرگ احکام»
مناسبت: «شب نیمه شعبان»
موضوع: «اعمال شب نیمه شعبان»
❓پرسش: مهمترین اعمال شب نیمه شعبان چیست؟
✅ پاسخ: برای شب نیمه شعبان اعمال زیادی وارد شده که بخشی از آن، عبارت است از:
1️⃣ غسل کردن که باعث تخفیف گناهان میشود؛
2️⃣ احیاء این شب به نماز به دعا و استغفار؛
3️⃣ خواندن دعای کمیل؛
4️⃣ زیارت امام حسین(ع) که باعث بخشش گناهان میشود؛
5️⃣ خواندن دعاهای «اَللّهُمَّ اقْسِمْ لَنا مِنْ خَشْیَتِكَ...» و «اَللّهُمَّ بِحَقِّ لَیْلَتِنا وَ مَوْلُودِها...»که در حکم زیارت امام زمان (عج) است (به مفاتیحالجنان مراجعه شود)؛
6️⃣ ذکرهای "سُبْحانَ اللّهِ" ، "الْحَمْدُلِلّهِ" ، "اللّهُ اَكْبَرُ" وَ "لا اِلهَ اِلا اللّهُ" صد مرتبه گفته شود؛
7️⃣ خواندن نماز جعفر طیار (به مفاتیح مراجعه شود)؛
8️⃣ خواندن چهار ركعت نماز [دو نماز دورکعتی] در هر ركعت حمد و سپس توحید صد مرتبه و بعد از اینکه نماز تمام شد این دعا را می خواند: «اللهم انی الیک فقیر...»
9️⃣ هر كس در شب نيمه شعبان، سه مرتبه سوره ياسين (یس) را بخواند، (مرتبه اول به نيت طول عمر، مرتبه دوم به نيت توانگری و مرتبه سوم به نيت دفع بليات)، در آن سال از آفات و فقر در امان میماند و عمر او طولانی میگردد، و پس از تمام كردن سوره در هر مرتبه دعای زير را با تضرّع بخواند:
بسم الله الرحمن الرحيم
اللهم يا ذَالمنِّ لا يُمَنُّ عليك يا ذالطَّولِ لا اله الا انت، انت ظهرُ اللاجين و جارُ المستجيرين و امان الخائفين اِن كُنتُ شقيّاً محروماً مُقْتِراً في الرزق، فامحُ في امِّ الكتاب شقاوتي و حرماني و اقتارِ رزقي و اثبتني عندك مرزوقاً موفِّقاً للخيراتِ، فانك قُلتَ في كتابكَ المنزل يمحواللهُ ما يشاءُ و عندهُ امُّ الكتابِ. (سرالمستتر،شيخ بهایی)
📚 مفاتیحالجنان، اعمال نیمه شعبان
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ روزبرگ شیعه
☀️ دوشنبه - ٠٩ فروردین ١۴٠٠
🌙 الإثنين، 15 شعبان 1442
Monday 29 March 2021🌲
👈 امروز متعلق است به امام حسن و امام حسین علیهما السّلام
🕋 اذکار روز:
- یا قاضِیَ الْحاجات (١٠٠ مرتبه)
- سبحان الله و الحمدلله (١٠٠٠ مرتبه)
- یا لطیف (١٢٩ مرتبه) برای کثرت مال
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 ميلاد با سعادت حضرت حجت (عج) سال ٢۵۵ هجری قمری
🔹 روز پرفضیلت نیمه شعبان
🔹 روز جهانی مستضعفین
🔹 روز گرامیداشت سربازان گمنام امام زمان (عج)
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز: «انتظار، آرزو یا عمل؟!»
روز دوشنبه، ١۴٠٠/٠١/٠٩
✍️ مناسبت روز: روزدوشنبه، پانزدهم شعبان، سالروز ولادت با سعادت منجی عالم بشریت، حضرت مهدی (عج) است، لذا ضمن تبریک و تهنیت، روزبرگ شیعه را آغاز مینمائیم؛
چقدر زیباست خورشید، هنگامی که در سینه آسمان، پرتو افشانی میکند و نور امید و گرمای حیات و نشاط را به دلها میپاشد! صفا، صمیمیت و مهر را در جانها میدمد، ولی در این هنگام با همه لطف و عظمتش، مورد بی مهری همگان قرار گرفته و کسی به خورشید نمیاندیشد! اما در برابر آن، چقدر غم انگیز است روزهای ابری، که نشانی از خورشید نیست! وچقدر سخت و دردناک است اگر غیبت خورشید پشت ابر، سالیان سال به طول انجامد؟!
❓در این زمان، همه میپرسند که اشکال از کجاست وچرا خورشید دیگر از پشت ابرها، نمایان نمیشود؟ آیا اشکال از جانب خداست که فیض محض است! و یا از جانب خود خورشید است که نور مطلق است؟ اما هرگز چنین نیست! هر چه اشکال هست در ماست که خورشید تابان را فراموش کردهایم و امروز هم فقط مُدّعی انتظار هستیم!
✅ در فرهنگ ما، انتظار، به معنای چشم به راه بودن برای آمدن غایب و یا توقع تحقق یک آرزوست! اما وقتی عزیز ما غایب است و ما چشم به راه اوییم؛ اینگونه نیست که فقط بنشینیم و دست روی دست بگذاریم، بلکه برمی خیزیم و خود و خانه خود را برای استقبال از او آماده میکنی؛ و هر قدر میهمان عزیزتر باشد، آمادگی بیشتری برای استقبال از او کسب میکنیم و کارهای بیشتری برای آمدنش، انجام میدهیم! حال اگر یار غایب از نظر، خورشید عالم تاب و مصلح کل جهان حضرت حجت ابن الحسن امام زمان (عج) باشیم، طبیعتاً وظایف منتظران، بسیار بزرگتر و گسترده تر خواهد بود!
لذا در اسلام درباره اهمیت و فضیلت و چگونگی انتظار فرج و وظایف منتظران واقعی، روایات بسیاری وارد شده است که در بعضی از آنها، انتظار فرج را نه فقط یک آرمان و آرزو بلکه از بزرگترین اعمال و عبادات دانستهاند، چنانچه پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «افضل اعمال امت من، انتظار فرج است». [بحار الانوار، ج۵۲، ص۱۲۲]
و حضرت امیرالمؤمنین (ع) فرمودند: «منتظر فرج باشید و از رحمت خداوند ناامید نشوید، به درستی که بهترین اعمال نزد خداوند عزوجل، انتظار فرج است» [بحار الانوار، ج۵۲، ص۱۲۳]
و امام صادق (ع) نیز فرمودند: «اگر کسی از شما (شیعیان) بمیرد در حالی که منتظر امر فرج امام مهدی (عج) باشد، همانند کسی است که در کنار قائم (عج) و در خیمه اش بوده است!» سپس اندکی درنگ کرده و فرمودند: «نه بلکه مانند کسی است که در کنار حضرت جنگیده و شمشیر زده است!» سپس ادامه دادند: «نه به خدا قسم، بلکه مثل کسی است که در کنار رسول خدا (ص) به شهادت رسیده باشد!» [بحار الانوار، ج۵۲، ص۱۲۶]
با دقت در این روایت و روایات مشابه دیگر، روشن میشود که در فرهنگ اهلبیت (ع)، انتظار نه صرفاً یک آرزو و حالت روانی، بلکه با فضیلت ترین عمل است، لذا منتظر واقعی، باید عامل باشد!
از نظر عقلی نیز، روانشناسان، نشاط و پویایی بشر در زندگی فردی و اجتماعی را، مرهون نعمت «امید و انتظار» میدانند! بهگونهای که اگر امید و انتظار از انسان و جامعه رخت بربندد؛ ادامه زندگی برای بشر؛ بی روح، بی معنا و بی لذت خواهد بود!
لذا در اهمیت انتظار موعود همین بس که دشمنان، آن را بزرگترین مانع خود در سیطره و تسلط بر مسلمانان برشمردهاند! و بزرگترین نظریهپردازان غربی در بحث مبارزه با اسلام، «قیام امام حسین (ع)» و «انتظار فرج» را دو عامل مهم پایداری و قیام مسلمانان در جهان معرفی میکنند! [موعود شناسی، ص۹۸]
✍️ در پایان مبحث امروز، نباید فراموش کنیم که اگر منتظران با وظایف خود آشنا نباشند و برای عمل به آنها قیام نکنند! تاریخ تکرار خواهد شد و همان گونه که در زمان امام حسین (ع)، عدهی زیادی ادعای شیعه بودن را داشتند، لیکن از میان آنها، تنها ۷۲ نفر به وظیفهی خود قیام و عمل کردند لذا امام در کربلا تنها مانده و آن چه نمیبایست اتفاق بیفتد، اتفاق افتاد! در زمان غیبت هم، چنانچه شیعیان به وظایف خود عمل نکنند، امام زمانشان تنها خواهد ماند و ظهور حضرت باز هم به تأخیر خواهد افتاد!
✍️انشاالله در روزبرگ فردا از وظایف منتظران، سخن خواهیم گفت...
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🔰 «گلبرگ احکام»
مناسبت: «روز نیمه شعبان»
موضوع: «احکام مرتبط با جشنهای نیمه شعبان»
❓پرسش: دست زدن (کف زدن) در مسجد، در جشن نیمه شعبان به طور متعارف چه حکمی دارد؟
✅ پاسخ: به طور کلی کف زدن فی نفسه به نحو متعارف در جشن های أعیاد یا برای تشویق و تأیید و مانند آن اشکال ندارد؛ ولی بهتر است فضای مجالس دینی به خصوص مراسمی که در مساجد و حسینیه ها و نمازخانه ها برگزار می شود، به ذکر صلوات و تکبیر معطر گردد، تا انسان به ثواب آن ها برسد.
❓پرسش: اجرای نمایش طنز و خنده دار در مراسم نیمه شعبان چه حکمی دارد؟
✅ پاسخ: اگر همراه گناهی مانند توهین یا مسخره کردن مؤمنین نباشد، فی نفسه اشکال ندارد.
❓پرسش: اجرای مراسم نور افشانی در مراسم جشن نیمه شعبان چه حکمی دارد؟ چون برنامه معمولاً با صدای زیاد اجرا می شود؟
✅ پاسخ: اگر موجب ضرر و یا ایذای دیگران گردد، جایز نیست؛ وگرنه فی نفسه مانعی ندارد.
❓پرسش: استفاده از برق شهری (سرتیر، پشت کنتور) جهت مراسم دینی مانند جشن نیمه شعبان یا هیئات محرّم و ...اشکال شرعی دارد یا خیر؟
✅ پاسخ: باید با اجازه از شرکت برق (یا شهرداری) باشد و بدون اجازه جایز نیست؛ و شخص ضامن است.
❓پرسش: مبلغی برای صدقه کنار گذاشته شده، آیا می توان از این مبلغ برای جشن نیمه شعبان استفاده کرد؟
✅ پاسخ: اگر صدقه مستحبی بوده و مربوط به خودتان است و یا اگر مربوط به دیگران باشد با اجازه ی آنان باشد، مانعی ندارد.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ سهشنبه - ١٠ فروردین ١۴٠٠
🌙 الثلاثاء، 16 شعبان 1442
Tuesday 30 March 2021🌲
👈 امروز متعلق است به امام سجاد، امام باقر و امام صادق عليهم السلام
🕋 اذکار روز:
- یا اَرْحَمَ الرّاحِمین (١٠٠ مرتبه)
- یا الله یا رحمان (١٠٠٠ مرتبه)
- یا قابض (٩٠٣ مرتبه) برای حاجت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 سالروز وفات آیتالله العظمی سید حسین طباطبائی بروجردی (ره)؛ (١٣۴٠ شمسی)
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG