#پاسخ_شبهات
💢 در اسلام #علت بوجود آمدن رعد و برق #تازیانه و شلاق #فرشتگان است!! که به دستور خدا به ابرها میزنند!
در حدیث آمده که امام صادق به اصحاب گفت: رعد و برق صدای #شلاق فرشته ها بر ابرهاست!؟
این خرافات را باور کنیم؟
📚من لا یحضره الفقیه، ج 1، ص 525
#پاسخ
✅نکته اول
پیش از تحلیل و فهم هر جمله یا حدیث باید #سندیت و اعتبار آن مورد بررسی قرار گیرد:
در #روایتی مُرسل چنین آمده است: ابوبصیر از امام صادق(ع) در مورد صداى رعد پرسید؟ آنحضرت فرمود: «آواى رعد همچون #فریادى است که چوپانان و شتربانان براى راندن و بازداشتن شتران به صورت "هاى هاى" از گلو خارج میکنند»، ابوبصیر پرسید: فدایت گردم برق چه حالتى دارد؟ فرمود: «برق به منزله تسمه و دوال #فرشتگان است که با آن ابرها را میزنند و میرانند به جایى که خداوند عزّ و جلّ مقدّر فرموده تا باران در آنجا فرو بارد».
#روایات دیگری نیز شبیه این روایات به صورت «رُوِیَ» و مرفوع درباره صدای رعد و برق #نقل شده است.
همچنین مشابه این روایات در منابع تفسیری و روایی #اهل_سنت از رسول خدا(ص) نیز نقل شده است.
در نتیجه از #جهت_اعتبار روایی این حدیث محل بحث است.
📚الجامع لأحکام القرآن، ج 1، ص 217
✅نکته دوم
در صورتی که از مبحث سندی و روایی آن صرف نظر کنیم:
در اینگونه #روایات، ظاهر آنچه گفته شد مراد نیست، بلکه تنها از باب مثال و تشبیه است. به عبارت دیگر، در جامعه آن روز که هیچ #آگاهی نسبت به عوامل و اسباب طبیعی و غیر طبیعی رعد و برق وجود نداشت، امامان(ع) با این تعابیر خواستهاند از نیروهای ناپیدا و ناشناخته خبر دهند و #قدرت خدا را به رخ مردم بکشند.
✅نتیجه گیری:
با این وجود، نسبت دادن بسیاری از امور #طبیعی به امور ماورائی، نافی عوامل طبیعی آن نیست؛ چنانکه در احادیث فراوان از #نگاهبانان و فرشتگان شب و روز و فرشته #مرگ و فرستادگانى که براى یارى رساندن به مؤمنان گسیل و سبب آرامش خاطر آنان میشوند، سخن رفته است.
#مباهله_قرن_21
@mobahelegharn_21
💢همه پیغمبران به توحید دعوت کردهاند، ولی من به شرک
#شهید_مطهری
🔸گفتند مرحوم شیخ جعفر شوشترى، یک روز رفت بالاى منبر و گفت: ایها الناس! همه پیغمبران آمدهاند شما را به توحید دعوت کردهاند، من آمدهام شما را به شرک دعوت مىکنم. بعد گفت: همه پیغمبران آمدهاند گفتهاند فقط خدا را بپرستید، فقط براى خدا کار کنید، من مىگویم یک کمى هم براى خدا کار کنید، یعنى همه کارهایتان خالصانه براى غیر خدا نباشد.
🔹انسان در برخى از کارها خدا را وسیله قرار مىدهد براى خواستههاى نفسانى خودش. این گونه کارها و لو در آن «خدا» وسیله است و هدف نیست امّا باز یک نوع رفتن به در خانه خداست؛ مىروم به در خانه خدا امّا براى مشکلات دنیا.
🔸شک ندارد که این خودش نوعى شرک است، یعنى پرستشى است که خدا از هدف بودن خارج، و وسیله شده است براى خواسته نفسانى. ولى خداوند متعال این نوع شرکها را که شرکهاى خفىّ است به نوعى از انسان مىپذیرد، یعنى همان چیزى را که انسان مىخواهد به او مىدهد.
🔹در آخرت هم همینطور است. اگر انسان عبادت را انجام بدهد براى خواستههاى اخروى، خداى متعال همان خواستههاى اخروى را به او مىدهد، امّا این، عبادت به معناى واقعى عبادت و پرستش خدا که خدا پرستش شده باشد نیست.
🔸خدا آن وقت پرستش شده است که خدا براى خود خدا پرستش شده باشد، یعنى پرستش حقیقى و اخلاص حقیقى فقط و فقط آن است.
📚 فطرت، ص195-193
#مباهله_قرن_21
@mobahelegharn_21
💢خوشرویی با دوست و دشمن
✅حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعليها:
خوشرويى با مؤمن، موجب دستيابى به بهشت مىشود
و خوشرويى نسبت به دشمن، انسان را از عذاب آتش حفظ مىكند.
📚بحارالانوار، ج ۷۳، ص ۴۰۱
#مباهله_قرن_21
@mobahelegharn_21
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#سبک_زندگی
💢روایت پدر بهار از ماجرای عجیب حمله سگ در لواسان: صاحبان سگهایی که در لواسان به دخترم حمله کردند میگفتند چرا به سگ لگد میزنی!
@mobahelegharn_21
💢 فیاض: «تاکشو»های تلویزیون همجنسگرایانه است
ابراهیم فیاض، مردمشناس و عضو هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران:
🔹سلبریتیگرایی وقتی بوجود میآید که جامعه دچار فرمالیسم شده باشد. در چنین جامعهای محتوا تکراری است و همه فرآیندها نیز مدام تکرار میشوند، بنابراین به ناچار فرمها عوض میشوند.
🔹دانشگاهها و حتی حوزههای علمیه نیز فرمالیست شده و محتوایی ندارند و تمام خلاقیت خود را به سمت فرم بردهاند.
🔹جامعه فرم زده مدام به دنبال کسانی میگردد که فرمها را برایش شکل دهند و سلبریتیها از اینجا وارد جامعه میشوند.
🔹در تاریخ گذشته نیز ما این فرمالیسم را داشتهایم.
🔹در زمانه فعلی مساله غربگرایی هم به این فرمالیسم دامن زده است.
🔹(درباره ساختار برنامههای مبتذل درباره ترویچ سلبریتی گرایی) یکی نمونه از این برنامهها «تاک شو»ها هستند که همگی غربی هستند.
🔹سیاست ما در این دهههای اخیر را سلبریتیها تعیین کردهاند. این روند از دوم خرداد ۱۳۷۶ به بعد معمول شد.
🔹سرمایه داری مغز متفکر نمیخواهد و به دنبال سلبریتی است.
🔹افسار سیاست امروز ایران در دستان اقتصاد سرمایهداری پست مدرن است.
🔹سیاست امروز ما مقولات جامعه را بدنمند کرده است. فلان سلبریتی مرد که مجری برنامهای است فلان سلبریتی بازیگر را دعوت کرده و در برنامه به او میگوید که تو هر روز خوشپوشتر و تودلبروتر میشوی؟تاکشوهای تلویزیون دقیقا در حال ترویج همجنسگرایی است.
🔹مجریهای امروز سلبریتی شده صدا و سیما همه چهرهای زنانه دارند و کلامشان عشوهگرانه است و مدام هم بازتولید میشوند. پیشتر مهران مدیری، محمدرضا گلزار، رضا رشیدپور و اکنون علی ضیا.
🔺این ساختار دارد ما را به سمت همجنس بازی هدایت میکند. این مجریهای عشوهگر جامعه ما را غربیتر از غرب کردهاند. جامعه امروز غرب بسیار عفیفتر از جامعه ماست.
🔹دورهای را پیشبینی میکنم که ما از سلبریتی گذر کردهایم اما هیچ گروه مرجعی نخواهیم داشت.
🔹جلیقه زردها در فرانسه که مرجع مردم شدهاند همه متفکرند. سلبریتیها آخرین سوژههای مبتذل هستند.
🔹صدا و سیما امروز به شدت در حال سقوط است چون سلبریتیها از بیان میروند. همیشه انقلابهای جمهوری خواهی نیز از فرانسه شروع شده است.
🔹صدا و سیمای ما اگر میخواهد زنده بماند باید این سلبریتیگرایی را به سمت نشان دادن نخبههای علمی بویژه از میان نسل جدید ببرد.
@mobahelegharn_21
4_5917970407058572741.mp3
17.35M
#صوت_شب_دوم
#ازدواج_سفید #همجنسبازی
✅موضوع: کارکردهای اجتماعی دین
آیا دین توان حل #بحرانهای دنیای مدرن را دارد؟
#علیرضا_زادبر
@mobahelegharn_21
#خطر_اجتماعی
💢افزودن "گُل" به توتون برای شادیآور کردن قلیان
رئیس انجمن پزشکان و متخصصان داخلی ایران نسبت به اضافه کردن ماده مخدر "گل" به مواد توتون برای شادیآور کردن آن هشدار داد و گفت: همین موضوع باعث افزایش روزافزون استعمال قلیان در جوانان و نوجوانان شده است.
@mobahelegharn_21
#تاریخ
💢انقلاب برای #آب و #برق مجانی!
میگویند: #شاه خوب بود، مردم را فریب دادند تا خودشان به حکومت برسند.
چگونه مردم را #فریب دادند؟
سلطنت طلبها #سند می آورند: آیت الله خمینی به مردم #وعده آب و #برق مجانی، مسکن و اتوبوس رایگان داد و مردم طبقه ضعیف و پایین شهر فریب خوردند!
در مجموع وعده های این چنینی را #علت فریب مردم و انقلاب میدانند.
✅اولا #اولین بار این وعده در تاریخ ۸ اسفند ۱۳۵۷ توسط #سخنگوی_دولت موقت، عباس امیر انتظام با قیدی قابل تأمل اعلام می گردد:" برای کم درآمدها آب و برق مجانی می گردد."
یعنی بعد از پیروزی انقلاب این #شعار مجانی شدن مطرح شد.
خنده دار نیست که اول مردم در ۲۲ بهمن #انقلاب میکنند و بعد تازه فریب شعاری را میخورند که ۱۶ روز بعد در ۸ اسفند داده شده است!!!!!!
✅ثانیا؛ به دروغ میگویند امام، اولین بار در ۱۲ بهمن سال۵۷ در بهشت زهرا(س) این وعده را داد اما با این حال این نیز یک #لطیفه_تاریخیست چون مردم حدود یکسال از ۱۹ دی ۵۶ در خیابان بودند.
✅اما امام اولین بار چه زمانی این حرف را مطرح میکند:
در پیام ۱۴ مادهای نهم اسفند سال ۵۷، قبل از ترک تهران به مقصد قم با توجه به وضعیت حاکم بر کشور و بالا رفتن انتظارات مردم و قول و قرارهای بعضی سران و رهبران انقلاب بعد از اعلام دولت موقت، خطاب به ملت ایران میفرمایند:
«من به دولت راجع به #مجانی کردن آب و برق و بعضی چیزهای دیگر #فعلا برای #طبقات کمبضاعتی که در اثر تبعیضات خانمان برانداز رژیم شاهنشاهی دچار محرومیت شدهاند و با برپایی حکومت اسلامی به امید خدا این محرومیتها برطرف خواهد شد، سفارش اکید نمودم که عمل خواهد شد.»
📚صحیفه امام، ج۶، ص۲۶۲
نخستین بار امام هم پس از پیروزی انقلاب این مساله را مطرح میکنند و در #پیام خود از کلمه (فعلا و طبقات کم بضاعت) استفاده میکنند؛ یعنی این یک وعده عمومی برای همه نبود که امروز اینگونه جلوه میدهند.
✅ در مجموع در دو تاریخ دیگر؛ یعنی ۱۰ و ۱۱ اسفند ۵۷ (بعد از پیروزی انقلاب) در قم مجددا امام به این موضوع میپردازند؛ آدرس جهت مطالعه:
📚صحیفه امام، ج۶، ص ۲۷۳
📚صحیفه امام، ج۶، ص ۲۹۷
✅ از طرف دیگر؛ باوجود اسناد بالا، #فرض میکنیم، امام و انقلابیون چنین وعده ای داده باشند، #سلطنت_طلبانی که مدام میگویند مردم در زمان شاه در رفاه زندگی میکردند و فی المثل گرانی نبود، چقدر پایین شهری و فقیر داشت که حاضر شدند #بخاطر آب، برق، اتوبوس یا مسکن مجانی خون بدهند تا یک نظام سرنگون شود؟
این وعده اگر مورد پذیرش #جامعه آن دوره قرار گرفته است، در نتیجه خودتان ناخواسته اعتراف میکنید که وضعیت زندگی مردم خوب نبوده است.
✅ #پهلوی یک نظام سیاسی قوی بود.
ارتش، ساواک، پشتوانه نفت، دربار و آمریکا پایه ها و بازوان قوی این رژیم بودند، چنین نظامی با این وعده ها #سرنگون نمیشود، عمق فاجعه در جامعه عصر پهلوی فراتر از این ساده انگاری هاست.
#علیرضا_زادبر
@mobahelegharn_21
💢اگر به ما فحش بدهند چه می کنیم
✅امام سجاد عليه السلام در حال خروج از مسجد بودند که يکي از دشمنان با صدای بلند به ايشان فحاشي کرد.
اطرافيان امام قصد داشتند به او حمله کنندکه امام سجاد مانع شدند و فرمودند:
«آنچه از باطن من بر او پنهان مانده،بيش تر از فحش هايي است که داده است!»
آن مرد، شرمنده شد و از امام سجاد علیه السلام عذرخواهي کرد.
📚مختصر تاريخ دمشق، جلد ۱۷، صفحه ۲۴۳
#مباهله_قرن_21
@mobahelegharn_21
💢فرق بين #حسادت و #غبطه چيست که ميگويند غبطه بخوريد اما حسادت نورزيد؟
#پاسخ:
✅حسد، يكي از گناهان كبيره بوده و عبارت است از اينكه شخص نتواند نعمتي را براي ديگري ببيند و دوست داشته باشد و آرزو كند كه اين نعمت از او گرفته شود.
غبطه به معني آرزو كردن نعمتي براي خويش مثل آن نعمتي كه به ديگري رسيده است، بدون اينكه از رسيدن نعمت به آن شخص بدش بيايد و آرزوي از بين رفتن آن را داشته باشد.
خلاصه اينكه، غبطه آرزوي دارا شدن مثل همان نعمت است كه به ديگري رسيده و حسد آرزوي از بين رفتن نعمت از صاحبش است چه خودش دارا بشود چه نشود.
#مباهله_قرن_21
@mobahelegharn_21
#پاسخ_شبهات
💢وقتی خداوند فرمودن « لا اکراه في الدين» چگونه کسي که دين اسلام را #اختیار نکرده باشد را #مجازات می کند؟
#پاسخ:
✅علت این سوال این است که پرسشگر میان آزادی عقیده و آزادی بیان عقیده فرق نگذاشته است و این دو را یکی کرده است و همین سبب سردرگمی وی شده است .
این آیه به آزادی عقیده اشاره می کند و آن مسئله مجازات مربوط به بیان عقیده غلط است .
توضیح :
آنچه موجب ایجاد چنین شبههای در ذهن میشود، خلط و عدم تفكیك دو مقوله آزادی بیان و آزادی عقیده است. باید دقت كنید كه بین عقیده و بیان و طبعاً آزادی عقیده و آزادی بیان تفاوتهای زیادی وجود دارد:
«عقیده« امری «قلبی«، «درونی« و «شخصی« است. امری قلبی است زیرا تا قلب آدمی به آن ایمان نیاورد هیچ قدرت و عامل خارجی نمیتواند آن را در انسان ایجاد كند و هیچگاه با زور و اجبار، كسی به چیزی ایمان نمیآورد و بدان معتقد نمیشود.
همچنین عقیده، امری درونی است به آن دلیل كه در نهانخانه دل مأوا میگزیند و تا هنگامی كه اظهار نشده است هیچ كس جز خداوند متعال از آن خبر ندارد.
و نیز امری «شخصی« است، زیرا هرگونه تغییر و تحول در آن، در حوزه استحفاظی خود شخص اتفاق میافتد. آیة «لا اكراه فی الدین« مربوط به عالم عقیده و اعتقاد است. در حقیقت خداوند متعال بدین وسیله مؤمنان را از یك كار لغو و بیهوده كه هیچ فایدهای جز خراب كردن چهره دین ندارد، بازداشته است و به مؤمنان میفرماید: دین و عقیده اصولاً و تكویناً اكراه بردار نیست و با زور به وجود نمیآید.
بنابراین، تمسك به زور برای تبلیغ اسلام نه تنها لغو و بیهوده است، بلكه موجب تنفر و گریختن از دین میشود.
اما مقولة بیان، و همچنین آزادی بیان ـ به خلاف عقیده و آزادی عقیده ـ امری شخصی نیست، بلكه مقولهای اجتماعی است. به بیان دیگر، بیان و آزادی بیان، پدیدهای است كه تنها در جمع و اجتماع مفهوم و معنا پیدا میكند. لذا چون مانند همه مقولات و پدیدههای اجتماعی، به سرنوشت دیگران مربوط میشود، باید احساسها، نیازها و مصالح دیگران نیز در نظر گرفته شود. به همین علت، هیچكدام از پدیدهها و مقولات اجتماعی ـ از جمله بیان و اظهار عقیده ـ در هیچ جامعهای یله و رها نیستند، بلكه قانونمند و محدود به حدودی هستند كه در آن، نفع اكثریت جامعه لحاظ شده است.
اكنون این سؤال پیش میآید كه: آیا در جوامع غربی كه خود را مروّج آزادی بیان، میدانند، واقعاً بیان هر عقیده و اعتقاد آزاد است؟
مسلّماً خیر، نه در آنجا و نه در هیچ جای دیگر، آزادیِ مطلقِ بیان، نه ممكن است و نه سودمند. آیا كارشناسان نظامی این كشورها میتوانند به بهانة آزادیِ بیان، اسرار مهم نظامی پیرامون سلاحهای هستهای یا پروژههای فضایی را فاش كنند؟ همه جوامع (از خانه و خانواده گرفته تا جوامع بزرگ و كلان) به منظور حفظ منافع جمعی و گروهی، خطوط قرمزی دارند كه اجازه ورود و افشای آن را به هیچ كس نمیدهند. محدودیت بیان و تابعیت آن از مصالح فردی و گروهی، همان حقیقتی است كه در فرهنگ عامیانه نیز مورد تصدیق همگان قرار گرفته است. نظیر این ضربالمثل حكیمانه كه میگوید: «هر سخن جایی و هر نكته مكانی دارد.» اسلام نیز، همگام با این حكم عقلایی، بیان هر عقیده و مطلبی را در جامعه مفید ندانسته، از آزادی مطلق اطلاعات و بیان در جامعه اسلامی برحذر داشته است. یكی از مواردی كه آزادی بیان، در آنجا ممنوع است، اعلام ناامیدی و پشیمانی از دین است.
#مباهله_قرن_21
@mobaheleghaen_21
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
#چرا_انقلاب_شد
💢در عملکرد شاه همین بس که رفت از آمریکا جت جنگی F86 خرید و باهاش عشایر فارس رو با خاک یکسان کرد
تصاویر دیده نشده از حضور افسران آمریکایی قبل از بمباران عشایر در پایگاه هوایی دزفول
@mobahelegharn_21
💢آیا از نظر #اسلام ما باید بدخواه کافران باشیم؟ آیا به #کافر میتوان احسان کرد؟
#شهید_مطهری
✅اسلام خواسته كه ما خيرخواه همه مردم و همه افراد بشر حتى كفار باشيم. دشمنى با كافر اگر از بدخواهى سرچشمه بگيرد، ضد اخلاق است. ما حتى نبايد بدِ كافر را بخواهيم، بلكه بايد مثل پيغمبر اكرم(ص) باشيم كه فرمود: من دلم به حال اينها مىسوزد كه چرا به آنچه كه خير و حق خودشان است نمىرسند.
✅ولى وقتى كه اينها خود هدايت نمىشوند و گذشته از اين به صورت خار در سر راه ديگران در مىآيند، بايد به اينها به چشم يک مانع نگاه كرد، ولى نبايد بدخواهشان بود.
✅يزيد بن معاويه هم وقتى كه از زين العابدين عليه السلام سؤال مىكند كه آيا اگر من توبه كنم توبه من قبول است يا نه، حضرت مىفرمايند: بله، قبول است. يعنى او هم بدخواه يزيد نيست كه آرزو كند كه چون يزيد قاتل پدرش است توفيق توبه نيابد تا به جهنم برود، بلكه براى او هم خير مىخواهد. آنچه كه ما نسبت به اينها «بدى» مىناميم معنايش اين است كه چون اينها در مسير سعادت خودشان نيستند و براى ديگران هم وجودشان مضر است، به اين اعتبار بايد اينها را دشمن داشته باشيم.
✅پس دشمن داشتن كافر ناشى از دوست داشتن ديگران و خيرخواهى براى ديگران است، نه ناشى از بدخواهى براى آنها. تا هر حدى به كافر مىتوان احسان كرد ولى به اين شرط كه اين احسان اسائه به ديگران نباشد، اسائه به انسانيت نباشد، به ضرر مصالح بشريت نباشد.
📚تعلیم و تربیت در اسلام، ص172
#مباهله_قرن_21
@mobahelegharn_21
💢اهل بیت و شیعه نماها
یک شب فرماندار سامرا، به امام حسن عسکری علیهالسلام گفت:
یک نفر که ادعای تشیع میکند، در حین ارتکاب سرقت، دستگیر شده است
امام حسن عسکری علیهالسلام فرمودند:
پناه بر خدا! این فرد از شیعیان علی نیست و خداوند تنها به این خاطر که او فکر میکند شیعه علی است، در دست تو گرفتارش نموده است.
شیعیان حضرت علی، هم اعتقادات صحيح دارند و هم اعمال صحيح.
شیعه کسی است که خدا را توصیف میکند با همان صفاتی که خدا خودش را توصیف کرده.
شیعیان امیرالمؤمنین کسانی هستند که در مسیر حق، از جان گذشتهاند و از مرگ نمیترسند. شیعیان امیرالمؤمنین کسانی هستند که دیگران را بر خود ترجیح میدهند. آنها در صحنه گناه حاضر نمیشوند و حتی در نیت و قلبشان هم نیت بد ندارند.
آنها در هنگام اجرای فرمان الهی پنهان نمیشوند. شیعیان امیرالمؤمنین کسانی هستند که در تکریم و نیکی کردن به مومنین، اقتداي به علي دارند.
📚التفسیر المنسوب إلی الإمام العسکری، جلد ۱، صفحه ۳۱۶
#مباهله_قرن_21
@mobahelegharn_21
#شبهات_فاطمیه
💢آیا جبرئیل نزد حضرت زهرا (س) می آمد؟
#پاسخ:
یکی از مطالبی که در رابطه با حضرت زهرا(س) در روایات بدان اشاره شده، این است که فرشتگان الهی از جمله جبرییل امین،خدمت آن حضرت می رسیدند:
امام باقر علیه السلام مى فرمایند: چون خداوند اراده كرد كه مصحف فاطمه را به آن حضرت بفرستد، به جبرئیل، میكائیل و اسرافیل دستور داد آن را به فاطمه علیهاالسلام برسانند و این قضیه در نیمهى شب جمعه اتفاق افتاد، آنان در حالى فرود آمدند كه آن بانو مشغول عبادت الهى بود. پس از عرض سلام به او گفتند: (خدا) بر تو سلام مى فرستد، آنگاه مصحف را به وى تحویل دادند.
فاطمه علیهاالسلام پس از تحویل مصحف گفت: بر خدا باد سلام و از او سلام و براى او سلام و براى شما سفیران پروردگارم سلام.»
قابل توجه است جبرئیل، میكائیل و اسرافیل، كه هر سه از بزرگان ملائكه به حساب مى آیند، حامل سلام خدا به فاطمه علیهاالسلام بوده اند و مصحف فاطمه را به صاحب اصلى مى رسانند و با وى به گفتگو مى پردازند.
حضرت امام صادق علیه السلام در مورد نزول ملائكه به حضور فاطمه علیهاالسلام و سخن گفتنشان با آن حضرت مى فرمایند:
«انما سمیت فاطمه محدثه لان الملائكه كانت تهبط من السماء فتنادیها كما تنادى مریم بنت عمران... فتحدثهم و یحدثونها... فاطمه علیهاالسلام را از این جهت محدثه خواندند كه ملائكه به حضورش شتافته و با وى مصاحبه مىكردند و سخن مى گفتند، همان طورى كه با مریم دختر عمران چنین بودند.»
حضرت امام خمینی (ره) در ۱۱ اسفندماه سال ۶۴ در دیدار با طلاب جامعةالزهرا سخنانی را در باب حضرت زهرا (س) و الگو بودن ایشان برای تمام زنان جهان میفرمایند: ... برای زنها کمال افتخار است که روز تولد حضرت صدیقه (س) را روز زن قرار دادهاند، افتخار است و مسؤولیت.
در این ۷۵ روز (بعد رحلت پیامبر ص تا شهادت حضرت زهرا س ) مراودهای بوده است؛ یعنی، رفت و آمد جبرئیل زیاد بوده است. من راجع به حضرت صدیقه ـ سلام الله علیها ـ خودم را قاصر میدانم که ذکری بکنم، فقط اکتفا میکنم به یک روایت که در کافی شریفه است و با سند معتبر نقل شده است و آن روایت این است که حضرت صادق (ع)میفرماید: فاطمه ـ سلام الله علیها بعد از پدرش ۷۵ روز زنده بودند در این دنیا، بودند و حزن و شدت برایشان غلبه داشت و جبرئیل امین میآمد خدمت ایشان و به ایشان تعزیت عرض میکرد و مسائلی از آینده نقل میکرد.
ظاهر روایت این است که در این ۷۵ روز مراودهای بوده است؛ یعنی، رفت و آمد جبرئیل زیاد بوده است و گمان ندارم که غیر از طبقه اول از انبیاء عظام درباره کسی این طور وارد شده باشد که در ظرف ۷۵ روز جبرئیل امین رفت و آمد داشته است و مسائل را در آتیهای که واقع میشده است، مسائل را ذکر کرده است و آنچه که به ذریه او میرسیده است در آتیه، ذکر کرده است و حضرت امیر هم آنها را نوشته است، کاتب وحی بوده است حضرت امیر؛ همان طوری که کاتب وحی رسول خدا بوده است ـ و البته آن وحی به معنای آوردن احکام، تمام شد به رفتن رسول اکرم ـ کاتب وحی حضرت صدیقه در این ۷۵ روز بوده است. مسأله آمدن جبرئیل برای کسی یک مسأله ساده نیست.
📚بحارالانوار، ج ۴۳، ص ۷۸.
📚 اصول کافی؛ ج۲ص ۳۵۵.
#مباهله_قرن_21
@mobahelegharn_21
#چرا_انقلاب_شد
💢شباهت قاجار و پهلوی
تاریخ ایران را بخوانید. قاجار و پهلوی شباهتهایی بهم داشتند. هر دو پس از شکست از قدرت خارجی #لایحه_کاپیتولاسیون را قبول کردند.
فقط با یک تفاوت، قاجار در عهد ولیعهدی #عباس_میرزا پس از جنگ با روسها شکست خورد و با امضای #ترکمنچای در سال ۱۸۸۲ بناچار کاپیتولاسیون را پذیرفت. بند هفتم تا نهم ترکمنچای در مورد این تعهد است.
اما در دوره #پهلوی آمریکایی ها بدون جنگ، بخاطر نفوذ روی شاه لایحه کاپیتولاسیون در ایران را تصویب (مهرماه ۱۳۴۳) کردند که با مخالفت امام خمینی(ره) و سپس تبعید ایشان مواجه شد.
در واقع پهلوی نزده برای آمریکا میرقصید.
کاپیتولاسیون یا حق قضاوت کنسولی، یعنی اگر #مستشاران روس و آمریکایی در ایران مرتکب جرمی میشدند، دولت ایران حق #محاکمه آنها را نداشت.
✅ سخنرانی امام خمینی(ره) در واکنش به تصویب این لایحه در آبان سال ۱۳۴۳
ملت ایران را از #سگهای آمریکا پستتر کردند. چنانچه کسی #سگ آمریکایی را زیر بگیرد از او مؤاخذه میکنند اگر شاه ایران یک سگ آمریکایی را زیر بگیرد مؤاخذه میکنند. چنانچه یک #آشپز آمریکایی شاه ایران را زیر بگیرد، بزرگترین مقام را زیر بگیرد، هیچکس حق #تعرض ندارد. آقا من اعلام خطر میکنم.
#علیرضا_زادبر
@mobahelegharn_21
💢لزوم پرسیدن مسائل و شبهات از اهل آن
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
اگر در امور دینی و یا عقیدتی اشکالی داری، برو از اهلش بپرس تا اشکالت بر طرف شود. انسان گاهی در امر دین اشکالی به نظرش میرسد و یا شبههای به او القا میشود، گمان میکند که آن اشکال لایَنحَل است و دیگر جوابی ندارد و پیشِ خود و بدون مراجعه به اهل آن قضاوت میکند و میگوید: پس دین باطل است و ایراد دارد. چگونه از اهل دین و اهل علم میترسی و نزد آنها نمیروی و از آنها سؤال نمیکنی، ولی از خود شبهه و اشکال نمیترسی که چهبسا موجب نابودی و هلاک دائمی تو گردد؟!
📚 در محضر بهجت، ج١، ص۶٨
✅ با عضویت در کانال جامع #مباهله_قرن_21 میتوانید پاسخ بیش از ۱۰۰۰ شبهه را سرچ و مطالعه بفرمایید.
@mobahelegharn_21
#الان
#شب_جمعه
💢این فرصت را در شب بافضیلت جمعه از دست ندهید
از امام صادق(ع):
هنگامی که #شب_جمعه فرا رسد ملائکه ای به تعداد مورچگان[حاکی از کثرت آنهاست] از آسمان فرود می آیند و در دستانشان قلم هایی از طلا و کاغذهایی از نقره است و تا شب شنبه چیزی نمینویسند جز صلوات بر محمد و آل محمد. پس زیاد #صلوات بفرست.
📚الکافی جلد3ص 416
#مباهله_قرن_21
@mobahelegharn_21