eitaa logo
Rahnama99
144 دنبال‌کننده
10.1هزار عکس
3.6هزار ویدیو
11 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
🔘بسم الله الرحمن الرحیم 📖روزمان را با قرآن آغاز کنیم، هر روز قرائت یک صفحه از قرآن کریم ▫️ صفحه175قرآن کریم
2512861.mp3
3.45M
🎙 قرائت صفحه 175 قرآن کریم
⭕️دلار 20 هزار تومانی شدنی است؟ 🔹ابتدا باید به این نکته توجه داشت که مقصود افرادی که از دلار 20 هزار تومانی صحبت می کنند نرخ دلار دولتی و نه نرخ ارز در بازار آزاد است. در واقع این طیف معتقدند می توان نرخ ارز مورد نیاز برای واردات کالاها را در رقمی حدود 20 هزار تومان یا حتی کمتر تعیین کرد؛ موضوعی که چندان خارج از تصور نبوده و نمونه های آن را در گذشته تحت عنوان ارز ترجیحی با نرخ های 4200 و 28500 تومان شاهد بوده ایم. مسئله این است که اولا آیا این نرخ دولتی امکان پوشش تمام نیازهای مردم به ارز را دارد؟ و اینکه در صورت عدم کنترل و مدیریت نرخ ارز در بازار غیر رسمی ( چرا که طبیعتاً امکان تحقق چنین ارقامی برای این بازار متصور نیست) چه اتفاقی برای نرخ ارز در بازار آزاد که به صورت روانی بر نرخ ارز دولتی تاثیر گذار خواهد بود می افتد؟ نگاه این جریان فکری به ارز در بازار غیر رسمی نگاه مواجه با ارز به عنوان یک کالای قاچاق و ممنوعه و عملا جرم انگاری حمل و نگهداری ارز و تامین تمام نیازهای ارزی کشور با یک نرخ مشخص تحت عنوان مثلاً ارز 20 هزار تومانی و از طریق سامانه های دولتی است.
⭕️چرا تحریم نفت ایران دیگر کارآمد نیست؟ 🔹چند روز دیگر دونالد ترامپ وارد کاخ سفید شده و دور دوم ریاست جمهوری خود را آغاز خواهد کرد. خروج ترامپ از برجام در سال 97 و رفتارهای خصمانه او با ایران باعث شده برخی از تحلیلگران معتقد باشند ممکن است با ورود مجدد ترامپ به کاخ سفید سیاست های خصمانه تری نسبت به دولت گذشته آمریکا نسبت به ایران اعمال شود و ازاین حیث اقتصاد ایران با چالش های بیشتری مواجه شود. یکی از این تهدیدهای ترامپ علیه اقتصاد ایران ایجاد چالش و محدودیت برای فروش مقداری نفت ایران است. اما بررسی شرایط موجود در اقتصاد ایران و شرایط بین المللی و مقایسه آن با سال های 2018 نشان می‌دهد شرایط بسیار متفاوت بوده و حتی اگر ترامپ بخواهد و تلاش کند نیز قادر نخواهد بود روند سال های 2018 را راجع به فروش نفت ایران عملیاتی کند. 🔸یکی از دلایل عدم موفقیت ترامپ در ایجاد چالش برای فروش نفت ایران را می توان تغییر درنظم جهانی و ایجاد نظم نوین جهانی مبتنی بر خروج اقتصاد دنیا از تک قطبی و حرکت به سمت ارزهای جایگزین دلار طی سال های اخیر دانست. 🔹ایران با کسب تجربه از خنثی‌سازی تحریم‌ها و جنگ اقتصادی آمریکا در 45 سال اخیر و آموختن زندگی و پیشرفت در شرایط تحریم، قدرت خود را به رخ دشمنان منطقه‌ای و جهانی کشیده است.
⭕️عزم دولت و مجلس برای مقابله با قاچاق سوخت 🔹با توجه به ضرورت اصلاح ناترازی در بخش انرژی و صحبت های مطرح شده از سوی رئیس جمهور و رئیس مجلس طی هفته های اخیر به نظر می رسد دولت و مجلس با برنامه های جدیدی به دنبال مقابله با پدیده قاچاق سوخت و خروج سرمایه های ملی تحت عنوان قاچاق سوخت از کشور هستند. در این میان این سؤال وجود دارد که راهکار جلوگیری از قاچاق سوخت چیست؟ هر‌چند اختلاف قیمت، انگیزه اصلی قاچاق را ایجاد کرده، اما برخی سیاست‌های نظارتی می‌تواند‌ میزان قاچاق را نه صفر، اما به میزان بسیار قابل توجهی کاهش دهد. به عنوان مثال دو طرح «تخصیص سهمیه گازوئیل به نیروگاه‌ها براساس راندمان» و «تخصیص سهمیه گازوئیل به ناوگان سنگین بر اساس پیمایش و امکان سوخت‌گیری در مسیر تعیین‌شده در بارنامه» می‌تواند قاچاق گازوئیل را بین 5 تا 10 میلیون لیتر در روز کاهش دهد. 🔸یا در حوزه بنزین نیز دولت سعی می‌کند با اجرای طرح کدینگ و تخصیص بنزین بر مبنای کد ملی در استان سیستان‌و‌بلوچستان و کرمان، از قاچاق بنزین جلوگیری کند. همچنین جمع‌آوری و ساماندهی کارت سوخت جایگاه‌ها و تسریع در صدور کارت سوخت المثنی برای صاحبان خودرو از دیگر الزامات مبارزه با قاچاق بنزین است. البته هر‌چند راهکارهای مذکور می‌توانند تا حدی قاچاق سوخت را کاهش دهند، اما طبیعی است که با وجود انگیزه قیمتی، قاچاقچیان برای تداوم قاچاق، تلاش های مضاعفی خواهند کرد که شاید در نهایت دولت و مجلس را مجبور به استفاده از ابزارهای قیمتی برای مقابله با این پدیده کند.
⭕️دور نمای سال 2025 در جهان 🔹اگر تحولات سال 2024 را مبنای سال جدید میلادی یعنی سال 2025 قرار دهیم و وقایع سال گذشته دنباله ای از وقایع سال جدید باشد، شاید بتوان گفت که سال پیش رو ، سالی پرحادثه و شگفت انگیز مقابل خواهد بود. در سالی که سیر حوادث بین‌المللی انگار روی دور تند قرار گرفته، رویدادهای سال 2024 بسیاری از ناظران باتجربه سیاسی را کاملاً غافلگیر کرد. اتفاقاتی که مانند جنگ اوکراین و جنگ در غزه پرونده‌شان مختومه نشد و به 2025 منتقل شد. 🔸در چشم‌انداز جهانی که به‌سرعت در حال تغییر است و با آشفتگی‌های ژئوپلیتیک، اقتصادی و سیاسی همراه است، پیش‌بینی آینده مبهم به نظر می‌رسد. اما با بازگشت ترامپ به کاخ سفید در سال 2025، یک نکته را می‌توان با اطمینان گفت؛ جهان در سال آینده ، مسیری پر فراز و نشیب پیش رو دارد. حضور مجدد ترامپ در کاخ سفید تکانه‌ای بزرگ بر پیکر نظم تضعیف شده پساجنگ سرد است. چشم‌انداز سیاسی جهان در سال 2025 با چالش‌ها و فرصت‌های پیچیده‌ای مواجه خواهد بود. همان‌طور که قدرت‌ها تغییر می‌کنند، کنشگران نوظهور فضای بیشتری برای ابتکار عمل خواهند داشت. مسائل جهانی مانند تغییرات اقلیمی و تحولات فناوری در مرکز توجه قرار خواهند گرفت، فناوری‌های نوین مثل هوش مصنوعی، رقابت‌های ژئوپلیتیک نوظهور، تغییرات اقلیمی و جنبش‌های اجتماعی در حال بازتعریف ساختارهای سنتی روابط بین‌الملل هستند. 🔹در وضعیتی که رقابت و تضاد همچنان روابط بین‌الملل را شکل خواهند داد، همکاری در مسائل مشترک در بلوک‌های متنوع شده جهانی، شکل تازه‌ای به خود خواهد گرفت.
⭕️26 دی ماه؛ طلیعه پیروزی انقلاب اسلامی 🔹محمدرضا پهلوی در 26 دی‌ماه 1357 و درسی و هفتمین دوران دیکتاتوری خود وقتی مقاومت، مقابله و تظاهرات مردم را علیه خود دید و متوجه شد که هیچ‌کس در ایران او را نمی‌خواهد چاره‌ای جز فرار از کشور ندید. امام خمینی(ره) در همان ایام فرمودند: «خروج شاه طلیعه پیروزی است.» 🔸دشمنان، دوران پهلوی را طوری روایت می‌کنند که جوان امروزی ‌تصور می‌کند مردم در آن دوران، غرق در رفاه و آسایش و برخوردار از همه نوع امکانات بودند. دشمنان، دوران پهلوی و رژیم گذشته را طوری روایت می‌کنند که جوان امروزی،‌ تصور می‌کند اگر انقلاب نشده بود، ایران امروز از هر جهت در بهترین شرایط بود و مردم ایران از بهترین امکانات برخوردار بودند! از سوی دیگر، دشمنان دوران پس از انقلاب و وضعیت کنونی را طوری روایت می‌کنند که گویا، ‌مردم ایران نسبت به دیگر کشورها و ملت‌ها، در سخت‌ترین وضعیت به سر می‌برند. بسیار روشن است که اگر نیروهای دلسوز و انقلابی‌، روایت درست و بهنگامی از اصل انقلاب و چرایی پدیدآیی آن، ‌از گذشته انقلاب و دستاوردهای آن، از حال انقلاب و قله‌های پیش‌رو برای نسل جوان نداشته باشند، بخشی از این نسل تحت تأثیر روایت‌های دشمنان،‌ نسبت به اصل انقلاب بدبین، نسبت به مسئولان بی‌اعتماد و نسبت به آینده ناامید شده، ‌طبق طراحی دشمنان، ‌نه تنها انقلابی عمل نخواهد کرد؛ بلکه ممکن است در مسیر مخالفت با انقلاب به حرکت درآید. بهترین اقدام در مواجهه با این قبیل مشکلات همان نسخه‌ای است که رهبرمعظم انقلاب بارها بر آن تاکید کرده است و آن چیزی جز همت گماردن برای «جهاد تبیین و جهاد روایت» نیست.
⭕️منطق جمهوری اسلامی در مذاکرات 🔹البته پر واضح است که منطق جمهوری اسلامی ایران منطق روشنی است و هرگز میز مذاکره را ترک نکرده تا بخواهد دوباره به آن برگردد. ایران همواره با حفظ اصول خود حاضر به گفت و گو بوده و هست، چنانچه در تازه‌ترین موضع‌گیری دستگاه سیاست خارجی کشورمان، «سید عباس عراقچی» وزیر خارحه دولت چهاردهم در گفت‌وگو با یک رسانه چینی درباره چشم انداز پرونده هسته‌ای ایران گفته است: « ما همچنان آمادگی داریم وارد مذاکرات سازنده و بدون تأخیر در خصوص برنامه‌ هسته‌ای خود شویم؛ مذاکراتی که با هدف رسیدن به یک توافق باشد. فرمولی که از نظر ما وجود دارد، همان فرمول سابق برجام است یعنی اعتمادسازی درباره برنامه هسته‌ای ایران در مقابل رفع تحریم‌ها. ما بر همین مبنا آمادگی مذاکره را داریم. از سال 2015 تاکنون 10 سال گذشته و تحولات بسیاری رخ داده است. خروج آمریکا از برجام یک اشتباه بسیار بزرگ راهبردی برای این کشور بود و با واکنش ایران مواجه شد. البته تحریم‌های آمریکا هم گسترش یافت..» 🔸البته تردیدی در این وجود ندارد که دولت چهاردم هرگز نباید مشکلات کشور را به مذاکره با غرب گره بزند! باید تجربه دهه نود پیش چشم ما قرار داشته باشد و تمرکز و اراده‌مان باید ساخت ایران قوی با تکیه بر توان داخلی، همکاری با کشورهای دوست و ایجاد روابط راهبردی با قدرت‌های نو ظهور باشد! تا به این واسطه ابزار تحریم و فشار را برای همیشه از دست دشمنان ایران بیرون آورد و دشمن را خلع سلاح کنیم!
⭕️رسانه و قدرت بازنمایی آن 🔹شاید معروف ترین تصویر مربوط به بازنمایی در رسانه ها، تصویر زیر باشد. مردی اسیر شده است، یک اسلحه بالای سر اوست. احتمالا سرنوشت خوبی نخواهد داشت. دشمنان وی به او رحم کرده اند و از قمقمه خود به او آب داده اند، تصویر نشان داده شده در یک رسانه، می تواند هر سه تکه از تصویر زیر باشد. تصویری کامل که اسلحه، آب و اسارت را با هم نشان می دهد. تصویری که فقط اسلحه را نشان می دهد و تصویری که فقط آب دادن را نشان می دهد. به نظر شما رسانه ها کدام یک از این تصاویر را بازتاب می دهند. احتمالاً بستگی به منافع آن رسانه و اداره کنندگان آن دارد. این که اسیر، دشمن این رسانه باشد، یا دوست آن.
⭕️وقتی امنیت عمومی، عروسک دست سلبریتی‌ها می‌شود 🔹بیراه نیست اگر بگوییم فضای مجازی به همان اندازه که توانسته است و می‌تواند راهگشا و فرصت ساز باشد، به همان اندازه و شاید هم بیشتر، تهدید زاست و در میان انواع این تهدیدها تروریسم سایبری به معنای حمله یا تهدید به حمله در جهت تضعیف امنیت عمومی، ایجاد رعب و وحشت در میان مردم و حتی دولتمردان یک کشور و در نهایت، تلاش برای توقف مسیر پیشبرد اهداف سیاسی و اجتماعی یک جامعه، خطرناک‌ترین تهدید منبعث از فضای مجازی است. 🔸گاهی فعالیت‌های رسانه‌ای مخرب در برهم زدن امنیت خاطر جامعه و پمپاژ آشفتگی و یأس، در سایه تساهل و تسامح مسئولان به‌ویژه مسئولان تصمیم گیر و تصمیم‌ساز فضای مجازی صورت می‌گیرد و آنچه جای خالی‌اش را به وضوح می‌توان دید، وجود مجموعه تدبیرها جهت مقابله با این امواج مأیوس‌کننده و حتی یک گام پیش‌تر؛ ممانعت از قدرت‌نمایی چهره‌ها، تریبون‌ها و رسانه‌هایی که امنیت روانی جامعه را چونان عروسک دست خود به بازی گرفته‌اند.
⭕️سالیوان: دوران برتری آمریکا به پایان رسیده است 🔹مشاور امنیت ملی کاخ سفید مدعی شد: دوران پس از جنگ سرد به پایان رسیده است؛ دوره برتری آمریکا از دهه ۹۰ و اوایل دهه ۲۰۰۰ به پایان رسیده است. 🔸به باور من، سیاست‌های او (ترامپ) در برابر چین صحیح است. 🔹باید یاد بگیریم بتوانیم در کنار چین، به‌عنوان یک قدرت جهانی هم‌زیستی داشته باشیم. 🔸اوکراینی‌ها باید درباره نحوه پایان یافتن جنگ تصمیم بگیرند. 🔹شاید ایران تصمیم بگیرد به کشوری هسته‌ای تبدیل شود و باید با آن مقابله کنیم. 🔸احتمال دارد تندروها و تروریسم در سوریه گسترش یابد و باید در ماه‌ها و حتی سال‌های آینده با این خطر مقابله کنیم. 🔹باید مانع شکل‌گیری مجدد داعش در سوریه شویم.
‏⭕️با جنگ اوکراین و محرومیت اروپا از گاز روسیه، تلاطم حتی به برخی دولت ها هم رسید و برای مثال سبب تکانه هایی در دولت فرانسه و اخیرا آلمان شده است. یکی از نامزدهای صدر اعظمی آلمان در کمپین انتخاباتی خود گفته تحریم روسیه فقط به اقتصاد آمریکا کمک میکند. ‎ همچین بیراه هم نبود! 🖊