🌹۱۹ فروردین ۱۳۵۹؛ شهادت مغز متفکر وعمودی برای نظام اسلامی ،شهید آیت الله سید محمد باقر صدر و خواهرش شهیده بنت الهدی (رحمت الله علیهما)
🔶شهید آیت الله محمدباقر صدر در ۲۵ ذیقعده ۱۳۵۳ ه. ق در خانوادهای اهل علم و تقوا در شهر کاظمین به دنیا آمد. در کودکی پدر خود را از دست داد و در نوجوانی همراه برادرش عازم نجف اشرف شد و در حوزه این شهر به تحصیل علوم اسلامی پرداخت و به درجه اجتهاد رسید. آنگاه به تربیت شاگردان و عرضه تحقیقات علمی خود پرداخت.
🔷ایشان علوم اسلامی را با سبکی نو و با تحقیقات انجام یافته لازم مطرح کرده و به مسائل روز و مبتلا به جامعه اسلامی میپرداختند و سیستم آموزشی جدیدی را در جهت اصلاح و پویایی حوزه بینان نهادند تالیفات بسیار گرانبهای ایشان در علوم و زمینههای مختلف از جمله اقتصاد، فلسفه، تاریخ، بانکداری و... حکایت از نبوغ و تبحر ایشان در علوم مختلف دارد.
🔶ایشان با شروع نهضت اسلامی در ایران در سال ۱۳۴۲ شمسی با موضعگیری قاطع به حمایت از حضرت امام پرداختند و پس از تبعید امام به نجف رابطه نزدیکی میان این دو عالم بزرگوار برقرار گردید. بدنبال پیروزی نهضت اسلامی در ایران در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷، رژیم بعثی عراق فشارهای خود را بر ایشان بیشتر کرد اما شهید صدر با اعلام تبعیت از امام خمینی (ره) در برابر همه شداید مقاومت کردند...
🔷مردم عراق به منظور اعلام همبستگی با ایشان به سوی نجف حرکت کردند اما رژیم بعثی که از این قیام به وحشت افتاده بود با حمله به مردم حدود ۲۰ هزار زن و مرد را دستگیر و روانه زندانها کرد. آیت الله صدر روز شانزدهم رجب ۱۳۹۹ را اعتصاب عمومی اعلام کردند و به دنبال آن مردم عراق دست از کار کشیده و مغازهها را تعطیل کردند. فردای آن روز عوامل رژیم بعثی آیت الله صدر را دستگیر کرده و در پی این دستگیری، خواهر ایشان شهید بنت الهدی صدر نقش رهبری را بر عهده گرفتند.
🔶با اوج گیری اعتراضات، رژیم بعثی ایشان را موقتا آزاد کرد اما پس از مدتی در ۱۶ فروردین ۱۳۵۹ با حمله به منزل ایشان مجددا ایشان و خواهر گرامیشان را دستگیر به بغداد منتقل کردند. پس از ۳ روز، این دو بزرگوار در زیر شدیدترین شکنجههای رژیم جنایتکار بعثی به شهادت رسیدند
🕊شادی روحشان صلوات
💠آیت الله سیدمحمد باقر صدر و خواهرش بنتالهدی صدر، خواهر و برادری اندیشمند که ویژگی اصلی آنها علم، نوشتن و تحقیق و مبارزه با جهل و ظلم از همین راه بود.
🔶آیتالله سید محمدباقر صدر از علمای برجسته خاندان صدر، تاثیر مهمی بر بسیاری از اندیشمندان پس از خود گذاشته است و بیشتر کتابهایش در قالب منابع مطالعاتی حوزههای مختلف تفکر اسلامی در حوزههای علمیه و دانشگاهها مطالعه و بررسی میشود.
🔷آنها برای کسب علم به نجف مهاجرت کرده بودند و مهمترین استاد بنتالهدی صدر، برادرش سیدمحمدباقر بود. میتوان او را نخستین بانوی شیعه دانست که برای تربیت زنان و دختران عراقی وارد عرصه داستاننویسی شد.
🔷فاطمه طباطبایی، خواهرزاده امام موسی صدر در خاطراتی از بانو بنتالهدی و جلسات بحث او که در کتاب منتشر شده، نقل میکند:
بهخاطر دارم دربارۀ محتوای دو تا از کتابهای شهید صدر یعنی اقتصادنا و فلسفتنا صحبت میکردند. و خاله میگفت راجع به معارف اسلامی و اعتقادی بحث میکنند. چون در بغداد عدهای ضد دین فعالیت میکنند، اینها پاسخ آن شبهات را میدهند. بنتالهدی در حال نگارش کتابهایی هم در همین زمینهها بود.»
🔆آمنه صدر، معروف به بنتالهدی و شهیده صدر (۱۳۵۷-۱۴۰۰ق/۱۹۳۷-۱۹۸۰م)، خواهر شهید سید محمدباقر صدر، از زنان نویسنده و فعال فرهنگی-سیاسی عراق در قرن چهاردهم هجری قمری بود.
🕊او نزد برادرش سید محمدباقر صدر، شیخ زهیر الحسون و ام علی الحسون درس آموخته و به فعالیتهای سیاسی و فرهنگی پرداخت. از فعالیتهای وی میتوان به تشکیل جلسات خانگی دینی، نوشتن مقاله در مجله الاضواء، سرپرستی مدارس الزهراء، نوشتن کتاب، داستاننویسی و سرودن اشعار مذهبی اشاره کرد.
🔅وی، بهدنبال اعتراض به دستگیری برادرش و سخنرانی در حرم حضرت علی (علیهالسلام) که به تظاهرات در شهرها و کشورهای مختلفی انجامید، توسط رژیم بعث زندانی و همراه بردارش اعدام و به شهادت رسید.
♻️شهید آیت الله سید محمدباقر صدر (۱۳۵۳-۱۴۰۰ق)، فقیه جامع الشرایط، فیلسوف، مفسّر، متفکری آگاه به فرهنگ و علوم زمان، نویسنده، سیاستمدار و یکی از بزرگترین اندیشمندان مسلمان در قرن چهاردهم هجری بود.
وی در کاظمین و نجف تحصیل کرده و از شاگردان برادرش سید اسماعیل صدر، سید ابوالقاسم خویی، محمدرضا آلیاسین، صدرا بادکوبهای و دیگر بزرگان بود. او علاوه بر فقه و اصول علوم حدیث، رجال، درایه، کلام و تفسیر را نیز آموخت و از بیست سالگی به تدریس پرداخت. ایشان علاوه بر مرجعیت به فعالیتهای سیاسی اشتغال داشت که مقابله با کمونیستها، مقابله با حزب بعث عراق و تکفیر آنها، تأسیس حزب دعوت اسلامی، تشکیل جماعة العلماء، بیداری مردم عراق برای قیام، حمایت از انقلاب اسلامی ایران و امام خمینی برخی از فعالیتهای این عالم بود.
🔻 ایشان دیدگاههایی درباره اقتصاد اسلامی دارد که به تبین آن پرداخته و در این زمینه هم کتابهایی نگاشته است. از او تالیفات بسیاری برجای مانده که میتوان به کتاب فلسفتنا، اقتصادنا، الاسلام یقود الحیاه، دروس فی علم الاصول اشاره کرد.
🔵 نبوغ خواهر و برادر عراقی در حمایت از انقلاب ایران
🔻خواهر و برادری که در نبلوغ، هوش و استعداد سرآمد حوزههای علمیه نجف و کربلا بودند از نخستین ماههای آغاز مبارزه امام خمینی در مهر ۱۳۴۱ با ایشان همراه شدند و به مرور حمایتهایشان از انقلاب اسلامی را بیشتر کردند. سید محمدباقر صدر طی حکمی درباره شهدای انقلاب اسلامی نوشت: «کسانی که در ایران برای دفاع از اسلام و مسلمین قیام کرده و کشته میشوند، شهید هستند و خداوند آنان را با امام حسین علیه السلام در بهشت محشور میگرداند ان شاءالله تعالی.
🔷حاصل ازدواج سید حیدر و دخترِ آیتالله شیخ عبدالحسین آل یاسین دو پسر و یک دختر به نامهای اسماعیل، محمدباقر و آمنه بنتالهدی بودند که در تاریخهای ۱۶ اردیبهشت ۱۳۰۱، ۱۰ اسفند ۱۳۱۳ و دوم اسفند ۱۳۱۷ در شهر کاظمین به دنیا آمدند. که هر کدام منشاء برکت و خیرات بسیار شدند.
🔺آیتالله العظمی سید حیدر صدر در تاریخ ۱۱ مرداد ۱۳۱۹ در ۴۴ سالگی به علت بیماری چشم از جهان فرو بست. همسر ایشان نیز در سال ۱۳۶۴ بدرود حیات گفت.
با درگذشت پدر، سید اسماعیل ۱۸ ساله متکفل تامین مخارج خانواده شد.
♻️خواهر و برادر سیاسی
🔻فعالیتهای سیاسی آیتالله سید محمدباقر صدر مشتمل بر مقابله با کمونیستها، مقابله با حزب بعث و تکفیر آنها و حمایت از امام خمینی و انقلاب اسلامی قسمت بود.
🔺آیتالله سید محمدباقر در سال ۱۳۳۷ برای مقابله با تبلیغات الحادی و ضد دینی ژنرال عبدالکریم قاسم، اولین رییس جمهور عراق با همراهی جمعی از علمای شیعه عراق جمعیت علمای نجف را تأسیس کرد. جماعه العلماء نجف در مبارزه با حرکتهای کفرآمیز حکومت عراق اقدام به انتشار بیانیه، اعلامیه و انتشار نشریات سیاسی و ایدئولوژیک از جمله انتشار مجله الاضواء در سال ۱۳۴۰ کرد و سرمقاله پنج شماره اول آن را با عنوان «رسالتنا» به قلم آیتالله صدر نوشت.
🔻آیتالله صدر در سال ۱۳۳۸ به پیشنهاد آیتالله سید محسن حکیم و به منظور رد مکتب فلسفی کمونیسم و طرح مکتب فلسفی اسلام و برتریهای آن کتاب فلسفتنا را نوشت. دو سال بعد برای معرفی نظام اقتصادی اسلام و امتیازات آن نسبت به نظامهای اقتصادی سوسیالیستی و سرمایهداری، کتاب اقتصادنا را تألیف کرد.
🔶با رحلت آیتالله سید محسن حکیم در ۱۳۴۹، دوران مرجعیت آیتالله صدر آغاز شد و بسیاری از مردم عراق از او تقلید کردند. او در آن سالها کوشید تا اهداف و سازمان مناسب و شایستهای متناسب با تحولات فکری و اجتماعی عراق به وجود آورد و به این منظور جلسات منظمی تشکیل داد. ایشان حکومت آرمانی در عصر غیبت را حکومت اسلامی بر دو پایه ولایت فقیه و شورا میدانست.
♻️تکفیر حزب بعث
🔷او پس از رسیدن به مقام مرجعیت، با صدور فتوایی تاریخی حزب بعث عراق را تکفیر کرد. متن این فتوا چنین بود: «به اطلاع عموم مسلمانان میرساند که پیوستن به حزب بعث، تحت هر عنوان، شرعا حرام است و هرگونه همکاری با آن به منزله یاری ظالم و کافر و دشمنی با اسلام و مسلمین است.»
🔶صدام حسین و رژیم بعث عراق دو سال بعد در سال ۱۳۵۱ از فعالیتهای گروههای مبارزه به خصوص حزب دعوت اسلامی که آیتالله صدر رهبر معنوی آن بود، به وحشت افتاد و دستگیری و شکنجه انقلابیون و مخالفان را شدت داد. وحشت رژیم از اقدامات ضد استبدادی گروههای مبارز و مسلمان عراقی موجب یورش نیروهای امنیتی و نظامی به خانه مبارزان و مجاهدان عراقی و دستگیری و زندانی کردن عده زیادی از مردم و علمای عراقی شد.
❤️شهادت
🔻رژیم برای مهار ایشان نمایندگان مختلفی را به دیدار آیتالله فرستاد و ایشان را مجبور به انتخاب همکاری با صدام یا انتخاب مرگ کردند. رژیم بعث همچنین از آیتالله صدر خواست تا از تایید انقلاب اسلامی و امام خمینی دست بردارد، با صدور بیانیهای از مواضع حزب بعث حمایت کند، عضویت در حزب الدعوه را تحریم کند و فتوای تحریم حزب بعث را پس بگیرد اما ایشان مرگ در راه خدا را انتخاب کرد.
🔺آیتالله صدر و خواهرش آمنه برای چهارمین بار در تاریخ ۱۶ فروردین ۱۳۵۹ در شهر نجف دستگیر و به بغداد منتقل شدند. ماموران امنیتی رژیم در زندان بغداد از آنان خواستند تا علیه انقلاب اسلامی ایران و شخص امام خمینی (ره) بنویسند تا از مرگ نجات یابند اما این خواهر و برادر آشکارا این تقاضا را رد کردند و بر راه مستقیم و خللناپذیرشان تأکید کردند در نتیجه پس از سه روز شکنجه سخت در ۱۹ فروردین ۱۳۵۹ به شهادت رسیدند و اجساد مطهرشان تحت شدیدترین محافظتهای امنیتی در آرامگاه خانوادگی شرفالدین در نجف اشرف به خاک سپرده شد.
💠واکنش امام
🔶چند روز بعد از شهادت این خواهر و برادر مظلوم، امام خمینی در تجلیل از ایشان در پیام تسلیتی نوشتند: «انالله و انا الیه راجعون. با کمال تأسف مرحوم آیتالله شهید سیدمحمد باقر صدر و هم شیره مکرمه مظلومه او که از معلمین دانش و اخلاق و مفاخر علم و ادب بود. با وضع دل خراشی به درجه رفیعه شهادت رسیدند. این جانب برای بزرگداشت این شخصیت علمی و مجاهد که از مفاخر حوزههای علمیه و مراجع دینی و متفکران اسلامی بود، از روز چهارشنبه سوم اردیبهشت به مدت سه روز عزای عمومی اعلام می کنم و از خداوند متعال خواستار جبران این ضایعه بزرگ می باشم.»
🔺اگر چه بیشتر عمر آیتالله سید محمدباقر صدر صرف جهاد و مبارزه با مخالفان دین خدا شد اما این مسئله ایشان را از نوشتن کتابهای گرانبها غافل نکرد. آثار مکتوب ایشان شامل فَدَکْ در تاریخ، نهایت اندیشه در علم اصول، فلسفه ما، اقتصاد ما، فتوای روشن، بانک بدون ربا در اسلام، امام مهدی، حماسه ای از نور، ولایت از نظر عقل و فطرت، نقش امامان در اسلام، نظام عبادت از دیدگاه اسلام است.
روحشان شاد 💐✨
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ماجرای فتوای #شهید_صدر درمورد جمهوری اسلامی
🔻 شهیدصدر: در خمینی ذوب شوید چون او در اسلام ذوب شده است...
🔰 برشی از سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی به مناسبت ۱۹ فروردینماه، سالروز شهادت آیتالله سیدمحمدباقر صدر و خواهرشان بنتالهدی صدر درسال ۱۳۵۹
✨اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم والعن اعدائهم اجمعین
#سلام_برشهیدان_صدر
#ماملت_شهادتیم
#ماملت_امام_حسینیم
❌وقتی بازار انقدر بی صاحب میشه ، خود کاسبان دلار هم مشکوک میشن....
👤ایتوئیتر
#حذف_دلار
#دلارزدایی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇺🇸 مردم آمریکا در سانفرانسیسکو یک کشتی جنگی در حال ارسال به سمت غزه را محاصره کردند و تلاش کردند از حرکت آن جلوگیری کنند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️تصویری که رسانههای معاند و فیلمهای سیاه و ضدایرانی از ایران در دنیا ساختند!
#خود_تحقیری