🇵🇸 رهپویان بصیرت🇮🇷
✨﴾﷽﴿✨ 🌷 ۷٠ وَ اللّهُ خَلَقَکُمْ ثُمَّ یَتَوَفّاکُمْ وَ مِنْکُمْ مَنْ یُرَدُّ إِلى أَرْذَلِ الْعُمُ
✨
🌿تفسیر آیات ۷۰ ،۷۱، ۷۲ /سوره نحل
🌺سرچشمه تفاوت روزیها
از آنجا که در آیات گذشته، بخشى از نعمتهاى مهم الهى و مواهب گوناگونى که در جهان گیاهان و حیوانات آفریده شده است، بیان گردید، تا از این راه مردم به آفریننده این همه نعمتها و نظام دقیق آنها آشنا شوند، آیات مورد بحث، از طریق دیگرى مسأله اثبات خالق یکتا را تعقیب مى کند و آن، از طریق دگرگونى و تغییرات نعمتها است که از اختیار انسان بیرون است و نشان مى دهد از ناحیه دیگرى مقدر مى شود.
نخست، مى گوید: خداوند شما را آفرید (وَ اللّهُ خَلَقَکُمْ).
سپس روح شما را مى گیرد و مرگتان فرا مى رسد (ثُمَّ یَتَوَفّاکُمْ).
هم حیات از ناحیه او است، و هم مرگ، تا بدانید این شما نیستید که آفریننده مرگ و حیاتید.
مقدار طول عمر شما نیز در اختیارتان نیست، بعضى در جوانى یا نزدیک به پیرى از دنیا مى روند ولى، بعضى از شما به بالاترین و بدترین سالیان عمر یعنى نهایت پیرى باز مى گردند (وَ مِنْکُمْ مَنْ یُرَدُّ إِلى أَرْذَلِ الْعُمُرِ).(۱)
و نتیجه این عمر طولانى آن خواهد شد که: بعد از علم و دانش و آگاهى چیزى نخواهد دانست و همه را به دست فراموشى مى سپارد (لِکَیْ لا یَعْلَمَ بَعْدَ عِلْم شَیْئاً).(۲)
درست مانند آغاز عمر و سنین کودکى که یکپارچه نسیان بود و فراموشکارى و ناآگاهى، آرى خداوند آگاه و قادر است (إِنَّ اللّهَ عَلِیمٌ قَدِیرٌ).
همه قدرتها در اختیار او است و به هر مقدار که صلاح بداند، مى بخشد و به هر موقع که لازم ببیند مى گیرد.
در آیه بعد نیز ادامه مى دهد: حتى روزى هاى شما به دست شما نیست، این خداوند است که بعضى از شما را بر بعض دیگرى از نظر روزى برترى مى دهد (وَ اللّهُ فَضَّلَ بَعْضَکُمْ عَلى بَعْض فِی الرِّزْقِ).
اما آنها که برترى یافته اند به خاطر تنگ نظرى، حاضر نیستند از آنچه در اختیار دارند به بندگان مملوک خود بدهند و آنها را در اموال خویش شریک سازند تا آنها نیز با شما مساوى گردند (فَمَا الَّذِینَ فُضِّلُوا بِرَادِّی رِزْقِهِمْ عَلى ما مَلَکَتْ أَیْمانُهُمْ فَهُمْ فِیهِ سَواءٌ).
بعضى از مفسران، احتمال داده اند: این جمله اشاره به پاره اى از اعمال احمقانه مشرکان باشد که، براى بتها و آلهه خود، سهمى از چهارپایان و کشت و زرع خود قائل بودند، در حالى که، این سنگ و چوبهاى بى ارزش کمترین نقشى در زندگى آنها نداشتند، ولى، حاضر نبودند همان را در اختیار بردگان بیچاره اى بگذارند که شب و روز به آنها خدمت مى کردند.
آیا ایجاد تفاوت با عدالت سازگار است؟
در اینجا این سؤال پیش مى آید: آیا ایجاد تفاوت و اختلاف، از نظر رزق و روزى در میان مردم با اصول عدالت پروردگار، و مساواتى که باید بر نظام جوامع بشرى حاکم باشد، سازگار است؟
در پاسخ این سؤال باید به دو نکته دقیقاً توجه داشت:
۱ ـ بدون شک اختلافى که در میان انسانها از نظر بهره هاى مادى و درآمدها وجود دارد قسمت مهمش مربوط به تفاوت استعدادهاى آنها است، این تفاوت استعدادهاى جسمانى و روحانى، که سرچشمه تفاوت در کمیت و کیفیت فعالیتهاى اقتصادى مى شود بهره بعضى را بیشتر، و در آمد بعضى را کمتر مى کند.
البته، تردیدى نیست: گاهى حوادثى که از نظر ما صرفاً جنبه تصادف دارد، سبب مى شود: بعضى به مواهب بیشترى دست یابند، ولى اینها را مى توان امور استثنائى شمرد، آنچه پایه و ضابطه اصلى در غالب موارد است، همان تفاوت در کمیت یا کیفیت تلاشها است ـ البته موضوع بحث ما یک جامعه سالم و خالى از استثمار و بهره کشیهاى ظالمانه است، نه جوامع منحرف که از قوانین آفرینش و نظام انسان برکنارند ـ .
حتى کسانى را که گاهى ما آنها را انسانهاى بى دست و پا و بى عرضه اى مى پنداریم و از این که: در آمدهاى قابل ملاحظه اى دارند تعجب مى کنیم، اگر با دقت بیشترى در جسم و روان و اخلاق آنها بنگریم و قضاوتهائى که از مطالعات سطحى سرچشمه مى گیرد، دور بیفکنیم، خواهیم دید: آنها غالباً نقطه قوتى داشته اند که به جائى رسیده اند (باز تکرار مى کنیم موضوع بحث ما جامعه سالمى است که از استثمار دور باشد).
به هر حال، این تفاوت درآمدها از تفاوت استعدادهائى سرچشمه مى گیرد که آن هم نیز از مواهب الهى است، ممکن است در پاره اى از موارد اکتسابى باشد ولى در پاره اى از موارد نیز قطعاً غیر اکتسابى است، بنابراین، حتى در یک جامعه سالم از نظر اقتصادى نیز تفاوت در آمدها غیر قابل انکار است، مگر این که: بتوانیم انسانهاى قالبى همشکل، همرنگ و هم استعداد بسازیم که هیچگونه تفاوتى با هم نداشته باشند و تازه اول درد سر و مشکلات است!.
ادامه دارد...
🌹
@Rahpooyan_basirat
🔴بانک ها ۱۴۶۰ کارخانه را در سال #جهش_تولید تعطیل و به تملک خود در آوردند...
✍️هادی کهن دل
🔻 اصلا یکی از دشمنان ایران همین بانک ها ربوی هستند که در فشار حداکثری به مردم ایران با آمریکا همدستند!
/بیداری ملت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥افشاگری تکان دهنده زاکانی از خیانتهای بزرگ و بیسابقه مدیران غربزده به اقتصاد و معیشت ملت ایران
این خیانتهای بزرگ کمر اقتصاد ما را شکست و باعث اثرگذاری تحریمهای غرب بر ایران شد .
آیا وقت محاکمه مدیران غربزده خائن بر کشور فرا نرسیده است؟
#برجام
@Rahpooyan_basirat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥🔴اشعث های زمان خود را بشناسیم
♦️«مجلس، بنفع مردم» را داریم لمس میکنیم 👇
دارندگان چند خودرو ملزم به پرداخت #مالیات میشوند
«طاهری» نماینده مردم زنجان:
🔻طرح جامع ساماندهی #خودرو به مجلس ارائه شده است.
🔻براساس طرح جامع ساماندهی خودرو، کسانی که چندین خودرو بهنام دارند و افراد سودجویی که اقدام به دلالی یا احتکار خودرو میکنند و سبب گرانی در بازار میشوند باید مالیات بر خودرو بپردازند.
tn.ai/2305400
#مجلس_یازدهم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اعجوبه های #مکتب_سلیمانی
تبریک به استادشون حاج قاسم سلیمانی
و تبریک به پدر و مادر ارجمندشون
﷽؛
بیانیه آیتالله #مکارم_شیرازی در خصوص گرانی
🔸دیگر، اجاره مسکن، خرید جهیزیه و مایحتاج زندگی جز با وامهای سنگین ممکن نیست.
🔸 برخی بیان میکنند که چرا مراجع تقلید در برابر این وضع سکوت کردهاند؟
ما نهتنها سکوت نکردهایم، بلکه بارها دراینباره سخن گفتهایم و بازهم میگوییم.
🔸 مساله مهم، خونسردی مسئولان است که با وعدۀ حل مشکلات و مسئولیتی که دارند، اکنون حتی اظهار شرمندگی هم نمیکنند
🔸 قوای سهگانه عوامل گرانی را پیدا کرده، با توجه به محدودیتهای موجود همچون تحریمهای ظالمانه، با ارائه راهکارهای مناسب، جلوی این وضع نابسامان را بگیرند.
#شهید_برونسی میگفت:
اگر میدانستم با مرگ من یک دختر در دامان حجاب میرود حاضر بودم هزاران بار بمیرم تا هزاران دختر در دامان حجاب بروند.
#حجاب🌱
امام خامنه ای حفظه الله تعالی :
یکی از نشانه های #مردسالاریغربی ها همین است که زن را برای مرد میخواهند؛
لذا میگویند #زن آرایش کند تا مرد التذاذ ببرد!
این مردسالاری است،
این آزادی زن نیست؛
این در حقیقت آزادی مرد است.
میخواهند مرد آزاد باشد حتی برای التذاذ بصری،
لذا زن را به #کشف_حجاب و آرایش و تبرّج در مقابل مرد تشویق میکنند.
#حجاب
#روزشمار_غدیرخم
✨۲۵ روز مانده تا عید سعید غدیر
هر روز روایاتی درباره افضل بودن امیر المؤمنین علیه السلام
ابن عباس (صحابی) :
*قال رسول الله(ص):
"علیّ(ع) اَقضی امّتی بکتاب الله فمن اَحبّنی فلیُحبُّه فاِنّ العبد لا ینال ولایتی اِلّا بحُبِّ علیّ(ع)"
👈🏻"علیّ(ع) داناترین امّتم به امر قضاوت بر اساس کتاب خدا است. پس هر کس که مرا دوست دارد باید او (ع) را دوست بدارد. زیرا همانا که هیچ بنده ای به ولایت من نمی رسد مگر با دوست داشتن علیّ(ع)."
📚منبع 👈🏻افضلیه امیر المؤمنین(ع)، ص۸۱۱ به نقل از: تاریخ مدینه دمشق، ج۴۵، ص۱۸۲-۱۸۳.
📚 از نامه خصوصی شهید بهشتی به امام(ره):
امام عزیز،
🔹به خدا سوگند تحمل این وضع برای این فرزندتان بس دشوار است که چهره افسرده اینها را ببینم و ندای یاللمسلمین آنها را بشنوم و تنها پاسخ این باشد که صبر کنید. من هم صبر میکنم و فی العین قذی و فی الحلق شجی.
.
🔺این روزها مکرّر با خود میاندیشم که ایکاش زیر بار این مسئولیت سنگین که با تأکید بر عهدهام نهادید نبودم، تا میتوانستم بهکمک آنها لااقل فریادی برآورم، زیرا فریاد از یک طلبه زیبنده است اما از یک مسئول انتظار اقدام میرود، نه فریاد و اگر اقدام کنم با این شائبه جگرسوز روبهرو میشوم که دفاع از مظلومان نیست، جنگ قدرت است میان سران، از روی هواها.
#بصیرت
#تخصص
#تعهد
#تقوا