📚 چگونه عادت به مطالعه را در خود بپرورانيم؟
📘برای کتاب خواندن وقت تعیین کنید.
باید ساعات مشخصی از شبانهروز را تعیین کنید تا در این ساعات حداقل ۵ تا ۱۰ دقیقه کتاب بخوانید. زمان را کوتاه در نظر بگیرید تا هیچ محرکی نتواند جلو انگیزهٔ شما را بگیرد.
📗همیشه کتابی همراه خود داشته باشید.
به همان اندازه که مراقب جانگذاشتن گوشی همراه، شارژر یا کیف پولتان هستید، به جانگذاشتن کتاب هم اهمیت بدهید. اگر در طول روز ممکن است مدت زمان کوتاهی را منتظر بمانید، مثلا در مطب دکتر، ایستگاه تاکسی یا مترو، کتاب را بیرون بیاورید و شروع به خواندن کنید که بهترین کار برای گذراندن زمان است.
📕فهرست تهیه کنید.
فهرستی از کتابهای خوب تهیه کنید. هرزمان که از طریق رسانهها یا از زبان کسانی که میدانید اهل مطالعهاند، کتاب خوبی معرفی شد، نامش را به فهرست خود اضافه کنید. از طولانی شدن این فهرست باارزش نترسید؛ بهمرور با شگرد «تعیین وقت» هر روز برای مطالعهٔ این کتابها وقت بگذارید و پس از اتمام هرکدام، روی نامش در فهرست خط بکشید.
📙مکانی دنج و راحت پیدا کنید.
جایی را در خانه انتخاب کنید که بتوانید راحت روی صندلی یا مبل بنشینید و شروع به خواندن کنید. دراز نکشید، چون باعث خوابآلودگیتان میشود. محل مطالعهٔ شما باید از تلویزیون، کامپیوتر، موسیقی یا سروصدای اعضای خانواده یا هماتاقیها دور باشد. اگر چنین محیطی برای شما فراهم نیست، باید چنین جایی را برای خودتان دستوپا کنید.
📘از تلویزیون و اینترنت کمتر استفاده کنید.
اگر واقعا قصد دارید به مطالعه عادت کنید، سعی کنید وابستگیتان را به تلویزیون و اینترنت کمتر کنید. ترک این عادت دشوار است، اما هر دقیقهای که از اینترنت و تلویزیون کمتر استفاده کنید، به زمان مطالعهتان افزودهاید. رفتهرفته این دقیقهها به ساعتهای شیرینی تبدیل میشوند که با مطالعه سپریشان میکنید.
📗به سراغ کتابهای دستدوم بروید.
به کتابفروشیها یا دستفروشهایی بروید که کتابهای دستدوم میفروشند یا با دریافت کتابهای کهنهی شما، کتابهایشان را با تخفیف در اختیارتان میگذارند. با این روش، با مبلغ کمتری صاحب کتابهای بیشتری میشوید. بهعلاوه، خواندن کتابی که میزبان نگاه فرد دیگری در زمان و مکان نامعلومی بوده است، کتابی منقوش به دستخط صاحب قبلی که گواه جرقههای ذهنی او حین خواندن کتاب بوده است و خلاصه مواردی ازایندست ممکن است برای شما جذاب و لذتبخش باشد.
📕کتابهای جذاب و سرگرمکننده بخوانید.
کتابهایی برای مطالعه انتخاب کنید که شما را جذب خود کنند و انگیزهٔ خواندنتان را بالا ببرند. حتی اگر کتابهایی که انتخاب میکنید در زمرهٔ شاهکارهای ادبی نباشند، همین که خودتان به آنها علاقه داشته باشید و باانگیزه سراغشان بروید، کافی است.
نحوه استخراج مقاله از پایان نامه:
مقاله استخراجی دارای ساختاری مشابه پایان نامه است و در این مقاله دانشجو باید بتواند پایان نامه خود را طبق اصول مقاله نویسی در حداکثر 10 تا 15 صفحه خلاصه نماید.
عنوان مقالات استخراجی نباید یکسان بوده و همچنین با مقالات پیشین تفاوت داشته باشد.
موضوع مقالات باید بگونه ای طراحی شود که بروز بوده تا شانس پذیرش مقاله در مجلات ISI، مجلات ISC، مجلات اسکوپوس Scopus و یا علمی پژوهشی داخل کشور بالا رود.
چکیده پایان نامه بایستی شامل موضوع تحقیق، هدف تحقیق، مراحل انجام کار، نوآوری های مدنظر، نتایج کلیدی مقاله در حدود 100 تا 200 کلمه نوشته شود.
دانشجویان می توانند قبل از تدوین مقاله مستخرج از پایان نامه با شیوه های نگارش مقالات آشنا شوند و از نمونه های مشابه در حیطه تخصصی خود به پایگاه مقالات جهاد دانشگاهی و یا مجلات الزویر، تیلور، اشپرینگر و … مراجعه نمایند و مقاله خود را در قالب ساختار مورد نظر نگارش نمایند.
انتخاب مجله مورد نظر بر اساس اصول انتخاب مجله و سطح بندی مقاله استخراج شده
از آنجایی که فرآیند داوری مقالات در مجلات داخلی و یا خارجی در پایگاه های الزویر، اشپرینگر، و …طولانی بوده بهتر است دانشجو با توجه به زمان خود مجله را انتخاب نمایند.
در مواردی که دانشجو وقت آنچنانی برای پذیرش مقاله خود نداشته باشد، مجلاتی که با اخذ هزینه فرآیند داوری را تسریع می بخشند، می بایست مجله انتخاب شده جزو مجلات معتبر بوده و در لیست سیاه وزارت علوم و دانشگاه آزاد قرار نداشته و همچنین جعلی نباشد.
از آنجایی که چاپ مقاله در همایش یا کنفرانس های ملی و بین المللی یکی از شیوه های آسان پذیرش و چاپ مقاله است دانشجویان می توانند با مراجعه بە سایت های معتبر معرفی کنفرانس ها مراجعه نمایند.
قدرت واژەها:
ما انسانها در بهکاربردن کلماتی کە بر زبان میآوریم اختیار کامل داریم. در اصل حق انتخاب واژەها با خود ماست و بهکار بردن نوع کلمه در ارتباط ما با دیگران بسیار مفید است. امر کردن یکی از برخوردهایی است که اغلب با شکست روبهرو میشود.
استفاده از کلمههای بیطرفانه، حس همدلی و همدردی را در رابطههایمان دوچندان میکند. برعکس، استفاده از لغتهای تحریکآمیز و منفی و خودستایانە باعث خشم افراد میشود و آنها را به حرکتهای بازدارنده وادار میکند.
بهکار بردن کلمههایی که در بین مردم رواج ندارد و معنی پیچیده و غیر روشنی هم دارد، کمک زیادی به بهتر شدن رابطههای ما نمیکند. اگر بتوانیم منظورمان را به درستی ادا کنیم، همیشه یک قدم جلوتر از دیگران هستیم. کلمههای ما باید ویژگیهایی از قبیل صراحت، کوتاهی، دقت، ادب، صداقت و محتوا داشته باشد.
امام حسین علیه السلام لا يَكمُلُ العَقلُ إلاّ بِاتِّباعِ الحَقِّ
«عقل، جز با پيروى از حق، كامل نمى شود»
فراخوان دعوت به همکاری🔻
🔹گروه فکر معاصر عربی وابسته به مرکز مطالعات راهبردی اسلامی(المرکز الاسلامی للدراسات الاستراتیجیة)، در راستای تکمیل نیروی انسانی بخش پژوهشی خود از دانش_آموختگان حوزوی و دانشگاهی دعوت به همکاری می نماید.
🔻شرایط همکاری
1️⃣ آشنایی با علوم اسلامی و علوم اجتماعی
2️⃣ امکان همکاری حضوری تمام وقت در شهر قم
3️⃣ داشتن مدرک سطح چهار حوزوی یا دکتری (Ph.D). (طلاب سطح چهار و دانش جویان دکتری در شُرف دفاع از رساله پژوهشی نیز مجاز به ثبت نام هستند).
4️⃣ توانایی و پایبندی به شرایط پژوهش (توانایی علمی، تعهد همکاری و ...)
5️⃣ تسلط بر زبان عربی
🔸واجدین شرایط می توانند تا 15 مهرماه 1398 نسبت به ارسال مدارک رزومه خود از طریق رایانامه زیر اقدام نمایند.
qom@iicss.iq
📞 شماره تماس:
025-37732013
مشاوره و راهنمایی در پیام رسان های ایتا و تلگرام:
@muslimtaheri
@namehayehawzavi
گروه زبان وادبیات عربی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
لتنظيم الجيش العظيم للإمام المهدي (عج) في هذه المسيرة الأربعينية ان شاء الله، انضمّوا إلينا وشاركوا
منتظران ظهور به کانال شبکه جهانی اربعین مهدوی بپیوندید.
اعلام اسامی نهایی داوطلبان آزمون ورودی دانشگاه علوم اسلامی رضوی؛ شروع ثبت نام از روز سه شنبه دوم مهرماه. ضمن عرض تبریک به داوطلبان راه یافته به گروه زبان و ادبیات عربی دانشگاه علوم اسلامی رضوی به اطلاع این عزیزان می رساند با دانلود فرم مدارک لازم و تعهد محضری نسبت به تهیه مدارک و سپردن تعهد محضری برای ارائه در روز های ثبت نام اقدام بفرمایند