🍃🌺
🔴دعایی که پیامبر(صلی الله علیه و آله) از آن خوشش نیامد!
☀️پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) که همواره جویای حال یاران خود می شد...
🌹باخبر شد که یکی از یارانش بیمار و بستری شده است.
به عیادت او رفت و بربالینش نشست.
⚡️ پس از احوال پرسی، بیمار گفت: یارسول الله! نماز مغرب را با شما به جماعت خواندم،شما سوره قارعه را در نماز خواندید...
✨ من آنچنان تحت تأثیر قرار گرفتم که به خدا عرض کردم:
💔 اگر در نزد تو گنهکارم، طاقت عذاب آخرت را ندارم در همین دنیا مرا عذاب کن...
☘ اکنون ای رسول خدا می بینی که بیمار شده ام.
🌼پیامبر(صلی الله علیه و آله) فرمودند: دعای درستی نکرده ای...
می بایست در دعا به پیروی از قرآن بگویی:
🔮ربنا آتنا فی الدنیا حسنه وفی الاخره حسنه و قنا عذاب النار(بقره/ 201)
یعنی:
پروردگارا به ما، در دنیا نیکی عطا کن و در آخرت نیز نیکی مرحمت فرما و ما را از عذاب آتش نگاه دار.
🌸آنگاه پیامبر برای او دعا کرد و او از بیماری نجات یافت...
📘سفینه البحار 1/ 208
🌹
🔵رمز و رازهای عدد چهل!
✅عقل آدمي در چهل سالگي به بالاترين کمال خود در حد استعداد هر فرد مي رسد.
✅حضرت رسول در سن چهل سالگي به رسالت مبعوث شدند
✅قوم بني اسرائيل به دليل کفران نعمت و پرستش گوساله به سرگرداني چهل ساله محکوم شدند.
✅كسيكه غيبت مسلماني را كند تا چهل روز نماز و روزهاش قبول نميشود
🌺 رسول خدا فرمود: هر کس چهل روز اخلاص ورزد و اعمال خود را برای خدا خالص گرداند، چشمه های حکمت از قلبش بر زبانش جاری میشود
🌀 امام صادق عليه السّلام فرمود: «زمانيكه عبد به سي و سه سالگي ميرسد به مرتبه قوام جسمي و روحي نائل ميگردد؛ و زمانيكه به سنّ چهل سالگي ميرسد عقل او به نهايت درجه قدرت و سعه و ادراك ميرسد.»
و چنانچه فردي تا سنّ چهل سالگي استعداد هدايت را در خود بوجود نياورد، رسیدن به مرحله سعادت براي او مشكل خواهد شد؛
✅طبق روایات: «چنانچه شخصي به سنّ چهل برسد و بسوي خدا بازگشت ننمايد، شيطان پيشاني او را مسح نمايد و گويد: پدرم فداي تو باد كه ديگر رستگار نخواهي شد!»
🔵 امام صادق عليه السّلام فرمودند: «بنده تا سنّ چهل سالگي مورد عفو و مغفرت پروردگار است؛ و زماني كه به اين سنّ رسيد خداي متعال به دو ملك رقيب و عتيد كه موكّل بر اعمال و كردار او هستند وحي ميفرستد: من به تحقيق به بندهام عمر كافي جهت كسب معرفت و بلوغ عقلي عنايت كردم،
از اين پس ديگر او در كردار و اعمالش رها و آزاد نيست، بر او سخت گيريد و هر آنچه از او سر ميزند كم يا بسيار دقيقاً ثبت و ضبط نمائيد!»
🔰 خصال (أبواب الأربعين و مافوقه) حديث 24 ، ص 545
✨عوارف المعارف (ملحق إحياء علوم الدّين) ج 5، ص 122
✨علل الشّرايع، ج 2، ص 345
🌾
#مباهله
#بسمه_تعالی_شانه
☘فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِن بَعْدِ مَا جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَكُمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَكُمْ وَأَنفُسَنَا وَأَنفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَل لَّعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكَاذِبِينَ
🍀مباهله لعن کردن است، بهله الله یعنی خدا او را لعنت کند. مبدع مباهله رسول الله صلی الله علیه و آله بوده و قبل از آن مرسوم نبوده است این امر با مسیحیان نجران اتفاق افتاد و در آن حقائق بیشماری است برای صاحبان خرد و اندیشه.
🍀چون پیامبر به ایشان نامه نوشت و دعوت به اسلام کرد، آنها حدود شصت نفر از علمایشان را به محضر پیامبر فرستادند تا حقیقت امر آشکار شود. گفتگویی واقع شد و پیامبر توحید را عرضه کرد. ایشان گفتند ما موحد هستیم و پیامبر ختمی صلی الله علیه و آله نقص توحید آنها را که معتقد به اقانیم ثلاثه بودند برایشان آشکار کرد که خدا پدر کسی نیست و عیسی نیز نه فرزند خداست و نه خداست. آنها گفتند او مرده زنده میکند و بیماران را شفاء میدهد و در تولدش از جناب مریم پدر ندارد و پدرش خداست. پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: آدم نیز پدر و مادر نداشت پس او اولی است که فرزند خدا باشد؛ إِنَّ مَثَلَ عِيسَىٰ عِندَ اللَّهِ كَمَثَلِ آدَمَ خَلَقَهُ مِن تُرَابٍ ثُمَّ قَالَ لَهُ كُن فَيَكُونُ (آلعمران/۵۹)
🍀ایشان ندانستند که آن روح القدس که فَنَفَخْنَا فِيهَا مِن رُّوحِنَا، شأن پیامبر خاتم است و آن جناب را با روح القدس اتحاد است بلکه او بالاتر از روح القدس است. و ندانستند که احیای اموات و شفای امراض شان متعارف صاحبان انفاس قدسی است،
☘حبذا آن می که هرکس مست اوست
☘خلقت اشیاء مقام پست اوست
🍀و ندانستند که عیسی و آدم که در فردیت مشترکند و خلقتشان توالدی نبوده و تولدی بوده است بندهی خدا هستند و آدم پدر جسمانی انسانها است و حضرت خاتم پدر روحانی. أَنَا وَ عَلي أَبَوا هذِه الأُمَّة. و ندانستند که آنکه گفت فَنَفَخْنَا آن ضمیر نا همان ضمیر نا در کُلُّنَا مُحَمَّدٌ است و دمنده نیست مگر دمدمه محمدی که به شأن اسرافیلی اش آناً فآناً در صور بی منتها میدمد و مجموع صورتهای عالمیان از قبر عدم بر میخیزند و به صحرای وجود خیمه میافکنند و بار دگر میدمد از این میمیرند و به طور دیگر زنده میشوند و این اماته و احیاء در کلیه موجودات دم به دم ساری است؛ يُحْيِي وَ يُمِيتُ و يُمِيتُ و يُحْيِي!!
🍀چون عقل توقف کند ایمان را زوال حاصل شود چه کند پیامبر رحمت الا اینکه رحمت اش را از مجرای جلال ظهور دهد!!! چون آن مسیحیان نجران قبول نکردند پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله ایشان را دعوت به مباهله کرد، پذیرفتند و فردا مقرر شد خارج از مدینه هر یک از این دو با کسان خود حاضر شوند. فردا پیامبر ما صلی الله علیه و آله با دردانه های وجود یعنی حضرت فاطمه بنت رسول الله و امیرالمؤمنین و امام حسن و امام حسین به مباهله آمد! حارثه بن علقمه که بزرگ مسیحیان بود چون این جمع را دید گفت: من صورتهایی را میبینم که اگر از خدا درخواست کنند که کوهی را از جای بکند هر آینه کنده خواهد شد سپس به همراهانش گفت برگردید و مباهله نکنید که یک تن از مسیحیان زنده نخواهند ماند. آنگاه همه شروط پیامبر را پذیرفت و مسئله ختم یافت.
❗️بدان که پیامبر رحمت به رحمت با قوم عیسی برخورد کرد که اگر با غیر این افراد میآمد مباهله واقع میشد، چون امت پیامبر حجاب برای مسیحیان میشدند و خورشید حقیقت در پشت کدورت ابر امت مختفی میشد آنگاه همدیگر را لعن میکردند و پیامبر نیز لعن میکرد و همه مسیحیان نابود میشدند. اما پیامبر با کسانی آمد که حقیقت را حقیقت بودند و آفتاب را دلیل آفتاب. مسیحیان حقیقت را عریان دیدند و پا واپس کشیدند و پیامبر به اهل بیت اش علیهم السلام نام عیسی را زنده نگه داشت زیرا عیسی و همه انبیاء اطوار وجودی اویند. لذا فرمود اگر مباهله میکردند همه هلاک میشدند و هر آینه به میمون و خوک مسخ میگردیدند. او به رحمت اش با قوم عیسی درآمد که وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلَّا رَحْمَةً لِّلْعَالَمِينَ (انبیاء/۱۰۷)
🍀در مباهله امیرالمؤمنین علیه السلام را نفس خود معرفی کرد و حضرت فاطمه را نسائنا که او سیده نساء العالمین است وحسنین علیهم السلام را فرزندان خود که اهل بیت علیهم السلام بعد از امام حسین از نسل این دو امام همام اند. همه شیعه و سنی مباهله را به این کیفیت پذیرفتند که علی جان پیغمبر است اما نمیدانم چرا با انکار علی خود را به ملکوت میمونی مسخ کردند؟!!!
❗️مسیحیان از مسخ رهیدند و مسلمانان به انکار ولایت علی مسخ شدند؛ كُونُوا قِرَدَةً خَاسِئِينَ.
۲۴ ذی الحجه ۱۴۳۹ قمری
#مباهله_فردا
4_435750524105523510.mp3
5.16M
❣ #سه_شنبه_هاے_جمڪرانی
همہ هسٺ
آرزویـم
ڪہ ببینـم از تـو
رویـی 😍
دعاے #توسل امشب فراموش نشود❤️
#اللﮩـم_عجـل_لولیڪ_الفـرجــ
🎤 حاج مهدی میرداماد
🌾
فضیلت و مراقبات روز #مباهله - بیست و چهارم ذیالحجّه
▪️روزی که رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلّم با نصاراى نجران مباهله كردند و پيش از مباهله عبا بر دوش مبارک گرفته، حضرت اميرالمؤمنين و حضرت فاطمه و امام حسن و امام حسين عليهم السّلام را زير عبا جا داده و فرمودند: پروردگارا هر پيامبرى را اهل بيتی بوده است، كه مخصوصترين خلق نسبت به او بودند، خدايا اينان اهل بيت من هستند، از ايشان شک و گناه را برطرف ساز و پاک كن ايشان را پاک كردنى كامل، پس جبرئيل نازل شد و آيۀ تطهير را در شأن ايشان فرود آورد، آنگاه رسول خدا صلّى الله عليه و آله و سلّم آن چهار بزرگوار را براى مباهله به بيرون بردند، چون نگاه نصارى بر ايشان افتاد، و حقيقت آن حضرت و آثار نزول عذاب را مشاهده كردند، جرأت بر مباهله را از دست داده و استدعاى مصالحه و قبول جزيه كردند.
▪️همچنین در اين روز حضرت اميرالمؤمنين علی عليهالسّلام در حال ركوع انگشتر خود را به سائل دادند، و آيه «إِنَّما وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذينَ آمَنُوا الَّذينَ يُقيمُونَ الصَّلاةَ وَ يُؤتُونَ الزَّكاةَ وَ هُم راكِعُونَ» در شأن آن حضرت نازل گشت.
▪️روز بیست و چهارم ذیالحجّه آداب بسیار ارزشمند و ثوابهای بسیار زیادی دارد:
اوّل: غسل
دوّم: روزه
سوّم: خواندن دو رکعت نماز، که در وقت و کیفیت و ثواب مانند نماز روز عید غدیر است و البتّه “آیت الکرسی” در نماز مباهله باید تا “هم فیها خالدون” خوانده شود. بدین کیفیت:
دو رکعت نماز، حدود نیم ساعت مانده به اذان ظهر بخواند، در هر رکعت:
▪️یک بار سوره «حمد»
▪️ده بار سوره «توحید»
▪️ده بار «آیت الکرسی» (تا هم فیها خالدون)
▪️ده بار سوره «قدر»
براساس روایات، خواندن این نماز ثواب صد هزار حج و صد هزار عمره را دارد و باعث برآمدن حوائچ دنیوی و اخروی با سهولت و عافیت میشود، انشاءالله
چهارم: خواندن دعای مباهله
▪️این دعا شبیه به دعای سحر ماه رمضان است، و شیخ طوسی و سیّد ابن طاووس آن را با اختلاف نقل کردهاند، روایت شیخ طوسی در کتاب"مصباح" در مفاتیح الجنان نقل شده است:
▪️اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک مِنْ بَهَائِک بِأَبْهَاهُ وَ کلُّ بَهَائِک بَهِی اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک بِبَهَائِک کلِّهِ اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک مِنْ جَلالِک بِأَجَلِّهِ وَ کلُّ جَلالِک جَلِیلٌ اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک... (برای خواندن متن کامل دعا به مفاتیح الجنان مراجعه شود)
از امام صادق علیه السّلام نقل شده است که میفرمایند، امام باقر علیه السّلام فرمودند:
اگر بگویم اسم اعظم خداوند در دعای روز مباهله میباشد، راست گفتهام و اگر مردم میدانستند این دعا چه اثری در اجابت دعا دارد، با تمام توان برای آموختن آن تلاش میکردند. من نیز (امام باقر علیه السّلام) برای برآورده شدن حاجاتم این دعا را میخوانم و به نتیجه میرسم. آن، همان دعای مباهله است که این آیه در شأن آن نازل شد: "بگو بیایید فرزندان ما و شما، زنان ما و شما، نفسهای ما و نفسهای شما را گرد آوریم و آنگاه مباهله نماییم....". این دعا را جبرئیل برای رسول خدا صلّی الله عليه و آله و سلّم آورد و فرمود: با وصی، دو نوه و دخترت علیهم السّلام، با آنان مباهله کن و این دعا را بخوان!
دعایی که قرار بود پیغمبر صلّی الله علیه و آله و سلّم در ماجرای مباهله بخوانند تا بر گروه مقابل، عذاب نازل شود، همین دعاست.
پنجم: دعایی که شیخ طوسی و سیّد ابن طاووس پس از دو رکعت نماز و هفتاد مرتبه استغفار، روایت کردهاند. اول آن دعا “الحمد للّه ربّ العالمین” است.
ششم: صدقه به تهيدستان به خاطر پيروى از امیرالمؤمنین علی علیه السّلام، مولای همهی مردان و زنان با ايمان
هفتم: زیارت امیرالمومنین علیه السّلام
هشتم: خواندن زیارت جامعه
#مراقبات_ماه_ذیالحجه
#مباهله
﷽ آیه مباهله، برترین فضیلت امیرالمؤمنین علیه السلام در قرآن کریم..
🔸روزى مأمون از حضرت رضا علیه السلام سؤال کرد:
بزرگترين فضيلت اميرالمؤمنين عليه السّلام که قرآن بر آن دلالت می کند، چیست؟
حضرت رضا فرمودند :
🔹این فضيلت امیرالمؤمنین علیه السلام (که می گویی) در آيه مباهله است،
آن جا كه خداوند مي فرمايد:
«هرکس بعد از آنچه از علم برایت آمده است، با تو مخاصمه کند، بگو: بیایید پسرانمان و پسرانتان، زنانمان و زنانتان، خودمان و خودتان را فراخوانیم. سپس مباهله کنیم و لعنت خداوند را بر دروغگویان قرار دهیم»
(بر اساس این آیه) رسول خدا صلّی الله علیه و آله، حسن و حسین علیهماالسلام را به عنوان پسرانش، فاطمه عليها السّلام را به عنوان زنانش، و امیرالمؤمنین علیه السلام را به عنوان نفس خود آورد.
از آنجا که هیچ یک از مخلوقات خداوند، بالاتر و برتر از رسول خدا صلّی الله علیه و آله نیست، در نتیجه بنابر حکم خداوند عزّ و جلّ، کسی برتر از نفس رسول خدا صلّی الله علیه و آله نخواهد بود.
🔸قَالَ الْمَأْمُونُ يَوْماً لِلرِّضَا علیه السلام :
أَخْبِرْنِي بِأَكْبَرِ فَضِيلَةٍ لِأَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ علیه السلام يَدُلُّ عَلَيْهَا الْقُرْآنُ؟
قَالَ: فَقَالَ لَهُ الرِّضَا علیه السلام:
فَضِيلَتُهُ فِي الْمُبَاهَلَةِ،
قَالَ اللَّهُ جَلَّ جَلالُه ُ:
« فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ، فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَكُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَكُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَكُمْ، ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكاذِبِينَ»
ال عمران 61
فَدَعَا رَسُولُ اللَّهِ صلّی الله علیه و آله الْحَسَنَ وَ الْحُسَيْنَ علیهماالسلام فَكَانَا ابْنَيْهِ، وَ دَعَا فَاطِمَةَ علیهاالسلام فَكَانَتْ فِي هَذَا الْمَوْضِعِ نِسَاءَهُ، وَ دَعَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ علیه السلام فَكَانَ نَفْسَهُ بِحُكْمِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ. وَ قَدْ ثَبَتَ أَنَّهُ لَيْسَ أَحَدٌ مِنْ خَلْقِ اللَّهِ سُبْحَانَهُ أَجَلَّ مِنْ رَسُولِ اللَّهِ صلّی الله علیه و آله وَ أَفْضَلَ، فَوَجَبَ أَنْ لا يَكُونَ أَحَدٌ أَفْضَلَ مِنْ نَفْسِ رَسُولِ اللَّهِ صلّی الله علیه و آله بِحُكْمِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ.
📚منایع
الفصول المختارة ص۳۸
بحار الأنوار ج۴۹ ص۱۸۸
4_5940766852220192653.MP3
1.72M
🔸 آیت الله ضیاءآبادی
🔸داستان مباهله پیامبر (ص) و نصارای نجران
🔸 صوتی ۱۰۴
🔸 مدت ۹ دقیقه
🌺 مباهله سند حقانیت شیعه
🔹 یکی از آیات قرآن کریم که در فضیلت اهل بیت عصمت و طهارت(ع) نازل شده است آیه 61 سوره آلعمران است که به آیه «مباهله» معروف است.
🔹 علمای متعددی از اهل سنت و تشیع به نزول این آیه در حق پنج تن آل عبا اشاره کردهاند که به عنوان نمونه به برخی از آنها اشاره میکنیم:
🔹 از میان مفسران و محدثان اهل سنت میتوان از علمایی مانند مسلم، حاکم حسکانی، ابن اثیر، السیوطی، ابونعيم، آلوسی و.... نام برد.
🔹 علاوه بر این، تاریخ نویسان متعددی از دو فرقه نیز به این مطلب اشاره کردهاند که میتوان در این زمینه از یعقوبی در «تاریخ یعقوبی»، ابن قتیبه دینوری در «الامامۀ والسیاسۀ»، ابن اثیر در «الکامل» و «اسد الغابۀ»، حلبی در «سیره حلبی» و... نام برد.
🔹 در واقع با این همه نقل تاریخی، جای هیچ شکی باقی نمیماند که این آیه در شأن پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت گرامیش نازل شده است، به همین خاطر حاکم نیشابوری در کتاب خویش در این زمینه مینویسد:
🌸 «در روز مباهله، پیامبر اکرم(ص) دست علی و حسنین(ع) را گرفتند و حضرت زهرا(س) هم پشت سرشان حرکت میکردند؛ این مطلب متواتر است.»
📖 آیه مباهله به نکات مهمی اشاره دارد از جمله اینکه:
1⃣ این آیه به طور قطع بر فضیلت خاندان پیامبر اکرم(ص) دلالت دارد، آنچنان که ترمذی در ذیل آیه مباهله مینویسد:
«هیچ مؤمنی در دلالت داشتن آیه بر فضیلت خاندان پیامبر(ص) تردید نمی کند. پندار ناصبی ها که این آیه بر فضیلت اهل بیت دلالت ندارد، هذیان و نشانهای از تماس با شیطان است.»
2⃣ خدای متعال در آیه مباهله امیرالمومنین(ع) را نفس پیامبراکرم(ص) خوانده است. بدیهی است که نفس پیامبر اکرم(ص) و امیرالمومنین(ع) یکی نیست.
🔸پس مقصود از این تعبیر، بیان برابری علی(ع) با پیامبر اکرم(ص) است. از طرفی، ما به دلایل بیرونی میدانیم که پیامبراکرم(ص) واجد فضیلت پیامبری و امیرالمؤمنین(ع) فاقد آن است.
🔸 پس، این آیه دلالت بر برابریِ امام علی(ع) و پیامبر اکرم(ص)، به جز فضیلت پیامبری، دارد؛ و به تصریح آیه شش سوره احزاب «پیامبر نسبت به خود مؤمنان اولی به تصرّف است» و کسی که برابر با شخصی است که نسبت به خود مؤمنان اولی به تصرّف است، او نیز نسبت به خود مؤمنان اولی به تصرف است. بنابراین، امام علی(ع) در حقیقت پس از پیامبر(ص) بر همه مؤمنان اولی به تصرف است.
3⃣ آیه مباهله، به این نکته مهم اشاره دارد که حسنین(ع) فرزندان رسول خدا(ص) به شمار میآیند.
📢📢
چهارشنبه روز مهميه
روزه عيد مباهله فراموش نـشود
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام دوستان 🌺🍃
چهارشنبه ١٣ مرداد روز مباهله
1- روز عید بزرگ مباهله
2- سالروز بخشش انگشتر در رکوع و نزول آیه ولایت"انما ولیکم.. "
(آیه 55 مائده)
3- سالروز نزول آیه تطهیر و صدور حدیث شریف کساء در جریان مباهله
4- سالروز نزول سوره مبارکه انسان (هل اتی) در شان پنج تن آل عبا علیهم السلام می باشد.
این روز بزرگ به محضر قلب عالم امکان امام زمان ارواحنا له الفداء
وشیعیان و دوستداران اهل بیت علیهم السلام
و سرتاسرجهان تبریک و تهنیت باد.🌹
بسم الله
🌺🍃 دوستان
روز مباهله
روز خییییییلی بزرگیه
بقیه ی دوستانتون رو هم دعوت کنید به انجام اعمال این روز.....
حتما تو گروه ها بفرستید تا بقیه هم اطلاع بیابند و ثواب جمع کنند.
#اعمال
۱-غسل
۲-دورکعت نماز مثل نماز عید غدیر
۳-خواندن دعای مباهله
۴-هفتاد بار استغفار
۵-صدقه دادن
۶-زیارت امیرالمومنین
۷-زیارت جامعه کبیره که از همه مناسب تر است....
مارو هم خیلی دعا کنید..
🍃🌟🍃🌟🍃🌟🍃
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💫فقط گناهکارها بشنوند ....
🎙️استاد عالی
24 ذی الحجّه
2 ـ روز خاتم بخشی (5)
در این روز امیر المؤمنین علیه السلام در مسجد پیامبر صلّی الله علیه و آله انگشتر خود را در حالت رکوع به سائل بخشید، و آیه مبارکه ی در شأن آن حضرت نازل شد. (6)
﷽ «إنَّما وَلِیُّکُمُ اللهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذینَ آمَنُوا الَّذینَ یُقیمُونَ الصَّلاةَ وَ یُؤْتُونَ الزَّکاةَ وَ هُمْ راکِعُونَ» (7)
ولىّ و سرپرست شما، تنها خداوند و پيامبرش و مؤمنانى هستند كه نماز را برپا مىدارند و در حال ركوع، زكات مىدهند.
🔸امام صادق علیه السلام درباره معنای این آیه شریفه از پدرشان از جدّشان علیهم السلام نقل می کنند که فرمودند :
«یَعْرِفُونَ نِعْمَةَ اللهِ ثُمَّ یُنْکِرُونَها» (8) : «نعمت خداوند را می شناسند و سپس آن را انکار می کنند».
حضرت فرمودند :
هنگامی که آیه مبارکه ی
«انما ولیکم الله ...» نازل شد، عدّه ای از اصحاب پیامبر صلّی الله علیه و آله در مسجد مدینه جمع شدند.
بعضی به بعض دیگر گفتند : درباره این آیه چه می گویید ؟ بعضی گفتند : اگر منکر این آیه بشویم سایر آیات را هم باید منکر شویم و اگر ایمان به این آیه بیاوریم و قبول کنیم برای ما ذلّت است زیرا علی بن ابی طالب علیه السّلام بر ما مسلّط می شود.
عدّه ای از منافقین گفتند : ما می دانیم که محمّد در آنچه می گوید صادق است. او را به ظاهر دوست داریم، ولی از علی علیه السلام در آنچه امر می کند اطاعت نمی کنیم.
حضرت فرمودند : در این هنگام این آیه نازل شد :
﷽«یعرفون نعمة الله ثم ینکرونها ...»
(آنها) نعمت خداوند را مىشناسند، سپس آن را انكار مىكنند وبيشتر آنان كافر و ناسپاسند.
یعنی : ولایت علی بن ابی طالب علیه السلام را می شناسند و حال اینکه اکثر آنها که آن را می شناسند نسبت به ولایت آن حضرت کافرند. (9)
بعضی از مخالفین گفته اند : برای کسی اتّفاق نیفتاده که در یک زمان جمع بین دو عبادت مالی و بدنی بنماید مگر برای علی بن ابی طالب علیه السلام، و برای احدی نیامده از فضایل مثل آنچه برای علی علیه السلام آمده است.
📚 منابع :
5. قلائد النحور ج ذی الحجّه، ص 426. اکابر اهل سنّت اتّفاق دارند که آیه «انما ولیکم الله ...» در شأن امیر المؤمنین علیه السّلام نازل شده است. مانند فخر رازی، محمّد صدر عالم، ابن مردویه، خطیب بغدادی، ابن عساکر، محمّد بن اسماعیل الامیر، ابن مغازلی، ابو اللیث سمرقندی، سبط ابن جوزی، شهاب الدین احمد، ابن صباغ، ابو نعیم، ملا علی قوشجی، سمعانی، واقدی، بیهقی، نسائی، خوارزمی، طبری، کلبی، حموینی و ...
6. مسار الشیعة ص 23. و ... .
7. سوره مائده آیه ی 55.
8. سوره نحل آیه ی 83.
9. کافی ج 1ص 427. و ... .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یک توصیه دینی بسیار زیبا با بیان حاج آقای عاملی:
عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ قَالَ عَلِيٌّ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ كُنْ لِمَا لاَ تَرْجُو أَرْجَى مِنْكَ لِمَا تَرْجُوا
امام صادق علیه السلام از قول حضرت علی علیه السلام فرمودند که به آنچه به انجامش امید نداری( اسباب و علل ظاهری انجام آن فراهم نیست)، بیش از آنچه که به آن امید داری(اسباب و علل ظاهری آن آماده است و به آنها دلگرمی) امیدوار باش!
خیلی وقتها،اتفاقات مختلف زندگی خود ما را به این روایت( حتی اگر آن را نشنیده بودیم) رسانده است و به آن یقین داریم.
🔸️ پ ن ۱: امروز و با عذرخواهی فراوان، به دلیل پخش مسابقات المپیک، برنامه حاج آقای عاملی حوالی ساعت ۱۱:۳۰ پخش میشود.
#حجت_الاسلام_عاملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دعاے #الهیعظمالبلاء...🥀👆👆
#علیفانی
كفعمى در بلد الامين فرموده: اين دعاء حضرت صاحب الامر عَلَيْهِ السَّلام است كه تعليم فرمود آن را به شخصى كه محبوس بود، پس خلاص شد: اِلهى عَظُمَ الْبَلاءُ وَ بَرِحَ الْخَفآءُ وَ انْكَشَفَ الْغِطآءُ وَ انْقَطَعَ الرَّجآءُ وَ ضاقَتِ الاَْرْضُ وَ مُنِعَتِ السَّمآءُ وَ اَنْتَ الْمُسْتَعانُ وَ اِلَيْكَ الْمُشْتَكى وَ عَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِى الشِّدَّةِ وَ الرَّخآءِ اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَ الِ مُحَمَّد اُولِى الاَْمْرِ الَّذينَ فَرَضْتَ عَلَيْنا طاعَتَهُمْ وَ عَرَّفْتَنا بِذلِكَ مَنْزِلَتَهُمْ فَفَرِّجْ عَنّا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عاجِلا قَريباً كَلَمْحِ الْبَصَرِ اَوْ هُوَ اَقْرَبُ يا مُحَمَّدُ يا عَلِىُّ يا عَلِىُّ يا مُحَمَّدُ اِكْفِيانى فَاِنَّكُما كافِيانِ وَ انْصُرانى فَاِنَّكُما ناصِرانِ يا مَوْلانا يا صاحِبَ الزَّمانِ الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ اَدْرِكْنى اَدْرِكْنى اَدْرِكْنى السّاعَةَ السّاعَةَ السّاعَةَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ بِحَقِّ مُحَمَّد وَ الِهِ الطّاهِرينَ.
#التماس_دعا_شهادت 🌹🤲
#هدیه_به_بیماران_کرونا🌹🤲
#امام_زمان(عج)🌼
💠
🛑همه میتوانند از اولیاء خدا باشند،نگو«من که نمیتوانم مثل آقای بهجت بشوم!»
✍فردی بهنام «حاج عیسی» پیش حضرت امام(ره) خدمت میکرد و چای میآورد. امام گاهی با گریه، دعا میکرد که:
«خدایا، من را با حاج عیسی محشور کن.»
🔅 روز قیامت یکدفعه دیدی، حاج عیسی هم رفت پیش امام!
♻️چون او هم مثل امام، در حدّ توان خود، وظایفش را درست انجام داده و کارهای خوب کرده است.
⛔️هیچکسی حق ندارد مأیوس شود و خودش را از تمنّای وصال محروم کند. نگو: «همه که مثلِ آقای بهجت(ره) نمیشوند!»
✅خیلیها با اصرار و سماجت، به خیلی جاها رسیدهاند؛ چون در پُشت این سماجت، امید و ایمان هست.
همه میتوانند به همهجا برسند و از اولیاء خدا باشند.
🔰منتظرِ کشف و کرامت یا اتفاق خاصی هم نباش. شاید برایت بهتر بوده که جلوه و کرامتی ندیدهای، چون اگر میدیدی، خراب میشدی(دچار عُجب میشدی)
🔆شاید توفیق نماز شب نداشته باشی؛ اما واقعاً ناراحت باشی از اینکه توفیق پیدا نمیکنی. خُب، این ناراحتیِ خودت را حفظ کن و ادامه بده.
💠یکوقت دیدی با توفیقندادن به نماز شب، تو را به همهجا رساندند! (به شرطی که واقعا دغدغت باشه و نتونی)
🔴اهل دل میگویند: بعضی از اولیاء خدا، هم خودشان میدانند که از اولیاء خدا هستند و هم دیگران.
🔴 بعضیها خودشان میدانند اما مردم نمیدانند.
🔴 بعضیها خودشان هم نمیدانند! شاید شما هم از اولیاء خدا باشی؛ خودت را ارزان نفروش.
📕سخنان حجت الاسلام علیرضا پناهیان
📗مسجد آیتالله بهجت(ره)- 97.9.30
﷽ امام حسن عسکري عليه السّلام :
🔸 پارساترین مردم کسی است که در هنگام شبهه توقف کند .
🔹 عابدترین مردم کسی است که واجبات را انجام دهد .
🔸 زاهدترین مردم کسی است که حرام را ترک نماید .
🔹 کوشنده ترین مردم کسی است که گناهان را رها سازد .
📚 تحف العقول ، ص۵۱۹
🌹امیرالمؤمنین علیه السلام:
🔻چقدر بین این دو کار تفاوت است:
🔸کاری که لذت و خوشی آن برود و کیفرش بر جای ماند،و
🔹کاری که رنج آن بگذرد و پاداشش بماند
📚 نهج البلاغه حکمت ۱۲۱