قرآن ترجمه المیزان
سوره 22
سوره مبارکه الحج
صفحه 336
حُنَفَاءَ لِلَّهِ غَيْرَ مُشْرِكِينَ بِهِ ۚ وَمَنْ يُشْرِكْ بِاللَّهِ فَكَأَنَّمَا خَرَّ مِنَ السَّمَاءِ فَتَخْطَفُهُ الطَّيْرُ أَوْ تَهْوِي بِهِ الرِّيحُ فِي مَكَانٍ سَحِيقٍ (31)
در حالى که به خدا گرايش داريد و به او شرک نمىورزيد. و هر که به خدا شرک ورزد مانند اين است که از آسمان فرو افتد، پس مرغان [شکارى ]او را بربايند يا باد او را در جايى دوردست بيفکند. (31)
ذَٰلِكَ وَمَنْ يُعَظِّمْ شَعَائِرَ اللَّهِ فَإِنَّهَا مِنْ تَقْوَى الْقُلُوبِ (32)
اين است [امر خدا]، و هر کس شعائر خدا را بزرگ بشمارد، بى گمان اين از تقواى دل ها است. (32)
لَكُمْ فِيهَا مَنَافِعُ إِلَىٰ أَجَلٍ مُسَمًّى ثُمَّ مَحِلُّهَا إِلَى الْبَيْتِ الْعَتِيقِ (33)
براى شما در آنها (دام هاى قربانى) منافعى است تا وقتى معيّن (وقت قربانى); سپس [محلّ] جاى گرفتن آنها [براى قربانى] کنار آن خانه کهن است. (33)
وَلِكُلِّ أُمَّةٍ جَعَلْنَا مَنْسَكًا لِيَذْكُرُوا اسْمَ اللَّهِ عَلَىٰ مَا رَزَقَهُمْ مِنْ بَهِيمَةِ الْأَنْعَامِ ۗ فَإِلَٰهُكُمْ إِلَٰهٌ وَاحِدٌ فَلَهُ أَسْلِمُوا ۗ وَبَشِّرِ الْمُخْبِتِينَ (34)
و براى هر امّتى، در قربانى آيينى قرار داديم تا [هنگام قربانى] نام خدا را بر دام هايى که به آنان عطا کرده است ببرند. پس [بدانيد که] معبود شما معبودى يگانه است، بنابراين فقط تسليم او باشيد. و مؤمنان فروتن را بشارت ده; (34)
الَّذِينَ إِذَا ذُكِرَ اللَّهُ وَجِلَتْ قُلُوبُهُمْ وَالصَّابِرِينَ عَلَىٰ مَا أَصَابَهُمْ وَالْمُقِيمِي الصَّلَاةِ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنْفِقُونَ (35)
آنان که وقتى خدا ياد شود قلب هاشان به هراس مى افتد، و بر مصيبتى که به ايشان مى رسد شکيبايند، و برپا دارندگان نمازند، و از آنچه نصيبشان کرده ايم انفاق مى کنند. (35)
وَالْبُدْنَ جَعَلْنَاهَا لَكُمْ مِنْ شَعَائِرِ اللَّهِ لَكُمْ فِيهَا خَيْرٌ ۖ فَاذْكُرُوا اسْمَ اللَّهِ عَلَيْهَا صَوَافَّ ۖ فَإِذَا وَجَبَتْ جُنُوبُهَا فَكُلُوا مِنْهَا وَأَطْعِمُوا الْقَانِعَ وَالْمُعْتَرَّ ۚ كَذَٰلِكَ سَخَّرْنَاهَا لَكُمْ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ (36)
و شتران قربانى را برايتان از شعائر خدا قرار داديم، براى شما در آنها خيرى است. پس در حالى که [براى نحر] به صف ايستاده اند نام خدا را بر آنها ببريد. پس وقتى که به پهلو افتادند از آنها بخوريد و سائلِ فروتن و کسى را که خود را مى نماياند و سؤال نمى کند، اطعام کنيد. اين گونه آنها را براى شما رام کرديم شايد که شکرگزارى کنيد. (36)
لَنْ يَنَالَ اللَّهَ لُحُومُهَا وَلَا دِمَاؤُهَا وَلَٰكِنْ يَنَالُهُ التَّقْوَىٰ مِنْكُمْ ۚ كَذَٰلِكَ سَخَّرَهَا لَكُمْ لِتُكَبِّرُوا اللَّهَ عَلَىٰ مَا هَدَاكُمْ ۗ وَبَشِّرِ الْمُحْسِنِينَ (37)
هرگز نه گوشت هاى آنها به خدا مى رسد و نه خون هايشان; بلکه تقواى شما به او مى رسد. اين گونه آنها را براى شما رام کرد تا خدا را به پاس اين که شما را هدايت نمود به بزرگى ياد کنيد. و نيکوکاران را [به پاداش خوب ]بشارت بده. (37)
۞ إِنَّ اللَّهَ يُدَافِعُ عَنِ الَّذِينَ آمَنُوا ۗ إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ كُلَّ خَوَّانٍ كَفُورٍ (38)
بى گمان خدا از آنان که ايمان آورده اند دفاع مى کند. قطعاً خدا هيچ خيانت پيشه ناسپاسى را دوست نمى دارد.
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۳۶🌷
نمادهای اسلام:
دین اسلام، برنامه های متنوعی را برای رشد مسلمانان پیشنهاد کرده است؛ امّا در میان این برنامه ها، برخی کلی تر هستند و همچون سرفصل موضوعات یک کتاب، مهم به نظر می آیند. در واقع می توان این نوع برنامه ها را «نمادهای دین خدا» (شَعائِرَاللهِ) برشمرد؛ برنامه هایی که در نخستین برخورد با آیین اسلام، توجّه برانگیزند. بدون شک یکی از مهم ترین نمادهای اسلام، توجّه به کعبه، صفا و مروه و جایگاه های حج است؛ مکان های باشکوهی که هر ساله میلیون ها مسلمان بدان ها توجّه می کنند، و اعمال عبادی آنان در کنار این مکان ها اجرا و پذیرفته می شود...البته اسلام نمادهای مهم دیگری نیز دارد که باید مورد توجّه و بزرگداشت مسلمانان قرار گیرد. مثلاً قبور پیشوایان دین، از نمادهای مهم اسلام است که بزرگداشت این مکان های مقدّس و زیارت آن ها، از اهمّیّت فراوانی برخوردار است. در روایات معصومین ، تأکید فراوانی بر زیارت قبر پیامبر و قبور اهلبیت شده، و برای این کار، پاداش فراوانی ذکر شده است . همچنین برپایی مجالس عزاداری در مصایب اهلبیت، بویژه مصایب امام حسین ، یکی از نمادهای مهم دین است که مورد توجّه ویژه ی پیشوایان دین بوده است.
این آیه در جمله ی کوتاهی به یک حقیقت بسیار مهم اشاره می کند؛ حقیقتی که توجّه به آن، پرده از یک راز مهم برمی دارد. به فرموده ی این آیه، بزرگداشتِ نمادهای اسلام، کاری واجب و لازم است؛ ولی منشأ این بزرگداشت باید توجّه به خدا و جلب رضایت او باشد، و نه ریا و خودنمایی. آری، بسیاری اوقات، افراد متظاهر و ریاکار، به تعظیم و بزرگداشت شعایر الهی دست می زنند؛ ولی سعی و تلاش ایشان، از قلبی خالص و باتقوا سرچشمه نگرفته است؛ بلکه از دل و جانی برخاسته که نیّت های غیر الهی مانند کسب شهرت و مقام و خودنمایی به مردم در آن جای دارد. در حدیثی می خوانیم که پیامبر گرامی اسلام به سینه ی مبارک خود اشاره کرد و فرمود: «حقیقت تقوا اینجاست.» آری، گزاردن حج، زیارت قبور معصومین و عزاداری برای ایشان، هنگامی باارزش است که با اخلاص و تقوا همراه و از هر گونه ریا و خودنمایی پاک باشد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شما رو نمیدونم ولی جناب زاکانی برای من خیلی محترم و دوست داشتنیه ...
آدمهایی که سر دفاع از حق با کسی شوخی ندارند یه مرد واقعیند ...
▪️🍃
ختم #سورهیس به نیت سلامتی و تعجیل در ظهور #امامزمانعج و به نیت سلامتی و حاجت روایی همه شرکت کنندگان در این ختم . حاجتتون روا ان شاالله 🤲
9.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ختم #سورهیس به نیت سلامتی و تعجیل در ظهور #امامزمانعج و به نیت سلامتی و حاجت روایی همه شرکت کنندگان در این ختم . حاجتتون روا ان شاالله 🤲
هدایت شده از 💕ارتباط باخدا💕☝
زیارتآلیاسین۩سلحشور.mp3
7.91M
🕌 زیارت آل یاسین
🎙 با نوای حاج مهدی سلحشور
جمعه 10 اردیبهشت در امامزاده عبدالله
بسیار دلنشین 👌