4_5816485436570207953.mp3
1.62M
🔸ترتیل صفحه 428 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده
قرآن ترجمه المیزان
سوره 34
سوره مبارکه سبا
صفحه 428
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
به نام خداوند بخشنده مهربان
الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ وَلَهُ الْحَمْدُ فِي الْآخِرَةِ ۚ وَهُوَ الْحَكِيمُ الْخَبِيرُ (1)
ستايش مختصّ خداوند است همان که آنچه در آسمان ها و آنچه در زمين است، ملک او است و در آخرت نيز ستايش مختصّ او است و او است حکيم و آگاه. (1)
يَعْلَمُ مَا يَلِجُ فِي الْأَرْضِ وَمَا يَخْرُجُ مِنْهَا وَمَا يَنْزِلُ مِنَ السَّمَاءِ وَمَا يَعْرُجُ فِيهَا ۚ وَهُوَ الرَّحِيمُ الْغَفُورُ (2)
آنچه در زمين فرو مى رود و آنچه از آن بيرون مى آيد و آنچه از آسمان فرو مى آيد و آنچه در آن بالا مى رود، همه را مى داند و او است صاحب رحمت و آمرزگار. (2)
وَقَالَ الَّذِينَ كَفَرُوا لَا تَأْتِينَا السَّاعَةُ ۖ قُلْ بَلَىٰ وَرَبِّي لَتَأْتِيَنَّكُمْ عَالِمِ الْغَيْبِ ۖ لَا يَعْزُبُ عَنْهُ مِثْقَالُ ذَرَّةٍ فِي السَّمَاوَاتِ وَلَا فِي الْأَرْضِ وَلَا أَصْغَرُ مِنْ ذَٰلِكَ وَلَا أَكْبَرُ إِلَّا فِي كِتَابٍ مُبِينٍ (3)
و آنان که کفر ورزيدند گفتند: قيامت سراغ ما نمى آيد، بگو: چرا، قسم به پروردگارم که داناى غيب است حتماً سراغ شما خواهد آمد، نه در آسمان ها و نه در زمين، هم وزن ذرّه اى از او پوشيده نيست و نه کوچک تر از آن و نه بزرگ ترى هست مگر اين که در مکتوبى نمايان (لوح محفوظ) ثبت است. (3)
لِيَجْزِيَ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ ۚ أُولَٰئِكَ لَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَرِزْقٌ كَرِيمٌ (4)
[آرى قيامت مى آيد] تا خدا کسانى را که ايمان آورده و کارهاى شايسته انجام داده اند، سزا دهد اينان برايشان آمرزشى و عطايى ارجمند خواهد بود. (4)
وَالَّذِينَ سَعَوْا فِي آيَاتِنَا مُعَاجِزِينَ أُولَٰئِكَ لَهُمْ عَذَابٌ مِنْ رِجْزٍ أَلِيمٌ (5)
و کسانى که پيشدستى کنان در [ابطال] آيات ما مى کوشند اينان برايشان عذابى دردآور از بدترين عقوبت خواهد بود. (5)
وَيَرَى الَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ الَّذِي أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ هُوَ الْحَقَّ وَيَهْدِي إِلَىٰ صِرَاطِ الْعَزِيزِ الْحَمِيدِ (6)
و کسانى که معرفت يافته اند، مى دانند آنچه از پروردگارت به تو نازل شده حقّ است و به راه [خداى] عزّتمند ستوده هدايت مى کند. (6)
وَقَالَ الَّذِينَ كَفَرُوا هَلْ نَدُلُّكُمْ عَلَىٰ رَجُلٍ يُنَبِّئُكُمْ إِذَا مُزِّقْتُمْ كُلَّ مُمَزَّقٍ إِنَّكُمْ لَفِي خَلْقٍ جَدِيدٍ (7)
و آنان که کفر ورزيدند گفتند: آيا [مى خواهيد] شما را بر مردى دلالت کنيم که به شما خبر عجيبى مى دهد که وقتى شما [زير خاک] به طور کامل متلاشى شديد حتماً در آفرينش جديد در خواهيد آمد؟ (7)
🌷 نکته تفسیری صفحه ۴۲۸🌷
چیزی در آسمان ها و زمین از او پنهان نیست:
یکی از لطف های بزرگ خدا بر ما انسان ها این است که او خود را با کتاب های آسمانی و پیامبرانش برای ما معرّفی کرده است. به راستی اگر این لطف نبود، ما از آفریدگار خود شناخت درستی نداشتیم. خداوند در این آیات، خویشتن را شناسانده و گوشه ای از صفات و ویژگی های خود را توضیح داده است. ویژگی هایی که این آیات برای خدا برمی شمرد، به سه بخش تقسیم می شود:
1ـ مالکیّت مطلق خدا: آیه ی 1 می فرماید که آنچه در آسمان ها و زمین است، برای خداست. خدا در آیات فراوانی به این واقعیّت مهم اشاره و تأکید کرده که مالک حقیقی همه چیز، تنها خود اوست.
در واقع هیچکس و هیچ چیزی در این جهان، به خودی خود صاحب چیزی نیست و مالکیّت انسان ها و جانداران دیگر، مالکیّتی موقّت و گذراست که پس از مدّتی به پایان می رسد. آری، تک تک سلول ها، رگ ها، اعصاب، اعضا و جوارح، و هر چه ما داریم، برای خداست و ما بخشی از دارایی او هستیم که به خواست و اراده ی او، صاحب اختیار، ثروت، قدرت، زیبایی، سخنوری و چیزهای دیگر شده ایم، و همه ی این نعمت ها پس از مدّتی از ما گرفته خواهد شد.
2ـ مهربانی خدا: آیه ی 2، خدا را با دو صفت «رحیم» و «غفور» معرّفی کرده است. رحیم به معنای شخص بسیار مهربان است که مهربانی اش دائمی است، و غفور به معنای بسیار آمرزنده و باگذشت است. توجّه به لطف و مهربانی بی پایان خدا، سراسر وجود انسان را سرشار از خوشحالی و شعف می کند؛ چراکه انسان احساس می کند پروردگاری دارد که در عین اقتدار و قدرت، بسیار مهربان و بامحبّت است و او را بیش از هر کس دیگر دوست دارد.
3ـ علم بی پایان خدا: شاید بتوان گفت که بیشترین تأکید این آیات، بر علم و آگاهی خداست. آیه ی 1، او را «خبیر»(آگاه) برمی شمرد. آیه ی2 می فرماید که او از هر چه که در زمین فرو می رود و هر چه از آن بیرون می آید و از هر چه از آسمان فرود می آید و هر چه در آن بالا می رود، خبر دارد. آیه ی 3 نیز می فرماید که هیچ چیزی ـ حتّی به سنگینی ذرّات معلّق در هوا ـ در سراسر آسمان ها و زمین، از علم او پنهان نیست و او از همه چیز در قلمرو فرمانروایی خود ـ یعنی سراسر جهان هستی ـ آگاهی کامل دارد. آری، او از تک تک قطرات باران که به زمین می ریزد و دانه های گیاهان که در آن فرو می رود و گیاهانی که از زمین سر برمی آورند، آگاه است؛ او خبر دارد که چه امواجی از آسمان به زمین می رسد و چه فرشتگانی به فرمان او برای مأموریت های گوناگون به زمین نازل می شوند و چه مقدار بخار آب و گاز از زمین متصاعد می شود؛ او از دعاهای بندگانش که از زمین به آسمان می رود، باخبر است و نیازهای تک تک ایشان را می داند. به فرموده ی خودش، «لا رَطبٍ وَ لا یابِسٍ اِلُّا فی کِتابٍ مُبین» ؛ یعنی «هیچ تر و خشکی [در جهان] وجود ندارد مگر این که در نوشته ای آشکار [و در علم و دانش بی پایان خدا] ثبت شده است
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پنجشنبه و ياد درگذشتگان😔
🍃🌼پنجشنبه به رسم کهن
یاد میکنیم از آنها
که وقتشان و مکانشان از ما جداست
یاد میکنیم از آنها
که دلتنگشان میشویم💔😔
شادی روح اموات، فاتحه و صلوات🙏🌼
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ألـلَّـھُـمَ؏َجِّـلْلِوَلـیِـڪْألْـفَـرَج
🔴هفدهم ربیع الاول جزو ۴ روز سال است که به فضیلت روزه ممتاز است. و معادل یک سال روزه گرفتن است.
🌕 روز هفدهم ماه ربیع الاول که مصادف است با سالروز ولادت پیامبر خاتم، نبی مکرم اسلام، حضرت محمد بن عبدالله صلی الله علیه و آله و نیز فرزند بزرگوارشان امام جعفر صادق(عليه السلام ) دارای اعمالی است که به شرح زیر است:
🔹 ۱- غسل.
🔹 ۲- روزه: از برای آن فضیلت بسیار است و روایت شده هر که این روز را روزه بدارد ثواب روزه یک سال را خدا برای او می نویسد و این روز یکی از آن چهار روز است که در تمام سال به فضیلت روزه ممتاز است.
🔹 ۳- زیارت حضرت رسول صلّی الله علیه و آله و سلّم از نزدیک و دور.
🔹 ۴- زیارت امیرالمؤمنین علی علیه السّلام
🔹 ۵- نماز: به هنگامی که روز بلند شود دو رکعت نماز به جای آورد که در هر رکعتی یک مرتبه حمد و 10 مرتبه سوره قدر و ده مرتبه سوره توحید بخواند و پس از سلام نماز در جای خود نشسته و دعایی را که روایت شده است بخواند: اَللَّهُمَّ اَنتَ حَی لاَ تَمُوتُ ...
🔹 ۶ - تصدّق و خیرات: مسلمانان این روز را تعظیم بدارند و تصدّق و خیرات دهند و مؤمنین را مسرور کنند و به زیارت مشاهد مشرّفه بروند.
📚 مفاتیح الجنان/ اعمال ماه ربیع الاول
🔴⚫️ البته افرادی که روزه قضا دارند می توانند هفدهم ربیع الاول را به نیت قضا روزه بگیرند و از همه فضایل آن هم بهره مند شوند.
💢 اعمال روز هفدهم ربیع الاول
🌷❶ : غسل
🌷❷ : روزه
از برای آن فضيلت بسيار است و روايت شده كه هركه اين روز را روزه بدارد ثواب روزه يك سال خدا برای او بنويسد و اين روز يكی از آن چهار روز است كه در تمام سال به فضيلت روزه ممتاز است .
🌷❸: زيارت حضرت رسول ﷺ از نزديك و دور
🌷❹ : زيارت اميرالمؤمنين عليهالسلام
🌷❺ : دو ركعت نماز در وقتی كه روز بلند شود؛
در هر ركعت بعد از حمد ده مرتبه «اِنّا اَنْزَلْناهُ» و ده مرتبه «توحيد» بخواند و بعد از سلام در مصلاّی خود بنشيند و اين دعا بخواند :
✨اَللّهُمَّ اَنْتَ حَيٌّ لاتَمُوتُ....
🌷❻ : آنكه مسلمانان اين روز را تعظيم بدارند و صدقه بدهند و خيرات بنمايند و مؤمنين را مسرور كنند. و به زيارت مشاهد مشرّفه روند.
📚 مفاتیح الجنان
زیارتحضرترسولازدور۩سماواتی.mp3
4.51M
📖 زیارت حضرت رسول (ص) از دور
🎙 با نوای حاج مهدی سماواتی
🌈دعایبعدنماز۱۷ربیعالاول۩ادعیهومناجاتصوتی.pdf
250.2K
🌈 نماز مستحبی هفدهم ربیع الاول
🌷دو ركعت نماز در وقتی كه روز بلند شود می خوانیم به این صورت ؛
در هر ركعت :
1️⃣ حمد 🔟 انّا اَنْزَلْناهُ و 🔟 توحید
📚 مفاتیح الجنان
☀️ به نام خدا
السَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَيْن
🌺(اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم)🌺
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
✅ سلام و ادب
روز شنبه زیبایتان به خیر
✅ ذکر روز شنبه :
یا رب العالمین ( ای پروردگار جهانیان )
100 مرتبه.
🌹🌷🌼🌹🌷🌼
💎 اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن اَللّهُمَّ زَیِّن اَخْلاقَنا بِزینَةِ الْقُرآن اَللّهُمَّ ارْزُقنا شَفاعَةَ الْقُرآن
تلاوت آیات صفحه🌹( ۴۳۰ )🌹
به نیت: برطرف شدن موانع ظهور امام زمان(عج)
☀️ اعوُذُ بِاللهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیمِ
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
4_5823469134997882895.mp3
1.98M
🔸ترتیل صفحه 430 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده
قرآن ترجمه المیزان
سوره 34
سوره مبارکه سبا
صفحه 430
لَقَدْ كَانَ لِسَبَإٍ فِي مَسْكَنِهِمْ آيَةٌ ۖ جَنَّتَانِ عَنْ يَمِينٍ وَشِمَالٍ ۖ كُلُوا مِنْ رِزْقِ رَبِّكُمْ وَاشْكُرُوا لَهُ ۚ بَلْدَةٌ طَيِّبَةٌ وَرَبٌّ غَفُورٌ (15)
همانا براى قوم سبا در محل سکونت شان، نشانه اى [از قدرت و نعمت خدا] وجود داشت: دو باغستان از طرف راست و چپ [گفتيم:] از عطاى پروردگارتان بهره مند شويد و شکر او گزاريد، سرزمينى دلپذير [داريد] و پروردگارى آمرزگار. (15)
فَأَعْرَضُوا فَأَرْسَلْنَا عَلَيْهِمْ سَيْلَ الْعَرِمِ وَبَدَّلْنَاهُمْ بِجَنَّتَيْهِمْ جَنَّتَيْنِ ذَوَاتَيْ أُكُلٍ خَمْطٍ وَأَثْلٍ وَشَيْءٍ مِنْ سِدْرٍ قَلِيلٍ (16)
ولى [آنان از شکر خدا] روى گرداندند پس سيل بنيان کن عَرِم را بر آنان فرستاديم [که دو باغستان شان را برد] و دو باغستان [پرنعمت] آنان را به دو [شِبه] باغستانى بدل کرديم که داراى ثمرى تلخ و درخت شوره گز و اندکى از سدر بودند. (16)
ذَٰلِكَ جَزَيْنَاهُمْ بِمَا كَفَرُوا ۖ وَهَلْ نُجَازِي إِلَّا الْكَفُورَ (17)
اين را به سبب کفران شان به آنان سزا داديم و آيا جز کفران پيشه را مجازات مى کنيم؟ (17)
وَجَعَلْنَا بَيْنَهُمْ وَبَيْنَ الْقُرَى الَّتِي بَارَكْنَا فِيهَا قُرًى ظَاهِرَةً وَقَدَّرْنَا فِيهَا السَّيْرَ ۖ سِيرُوا فِيهَا لَيَالِيَ وَأَيَّامًا آمِنِينَ (18)
و ميان مردم سبا و قريه هايى که در آنها برکت نهاديم (منطقه شامات) قريه هايى [به هم پيوسته و ]نمايان قرار داديم و سير در آنها را [با تنظيم مسافت ها ]به اندازه مقرّر کرديم [و گفتيم:] شب ها و روزها در آنها با امنيّت سير کنيد. (18)
فَقَالُوا رَبَّنَا بَاعِدْ بَيْنَ أَسْفَارِنَا وَظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ فَجَعَلْنَاهُمْ أَحَادِيثَ وَمَزَّقْنَاهُمْ كُلَّ مُمَزَّقٍ ۚ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَاتٍ لِكُلِّ صَبَّارٍ شَكُورٍ (19)
پس گفتند: پروردگارا! [فاصله] ميان سفرهاى ما را دور کن و به خودشان ستم کردند پس آنان را [موضوع] داستان ها ساختيم و به طور کامل متلاشى کرديم، حقّاً در اين [واقعه] نشانه هايى براى هر صبر پيشه سپاس گزارى وجود دارد. (19)
وَلَقَدْ صَدَّقَ عَلَيْهِمْ إِبْلِيسُ ظَنَّهُ فَاتَّبَعُوهُ إِلَّا فَرِيقًا مِنَ الْمُؤْمِنِينَ (20)
و همانا ابليس گمان خود را [که مى گفت: اولاد آدم را گمراه مى کنم] بر آنان تحقّق يافته ديد و همه از او پيروى کردند جز گروهى از مؤمنان. (20)
وَمَا كَانَ لَهُ عَلَيْهِمْ مِنْ سُلْطَانٍ إِلَّا لِنَعْلَمَ مَنْ يُؤْمِنُ بِالْآخِرَةِ مِمَّنْ هُوَ مِنْهَا فِي شَكٍّ ۗ وَرَبُّكَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ حَفِيظٌ (21)
و او هيچ گونه تسلّطى بر آنان نداشت مگر [تسلّط از راه وسوسه، آن هم] براى اين که کسانى را که به آخرت ايمان دارند از کسانى که از آن در شکّ اند، باز شناسيم و پروردگار تو بر هر چيزى نگهبان است. (21)
قُلِ ادْعُوا الَّذِينَ زَعَمْتُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ ۖ لَا يَمْلِكُونَ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ فِي السَّمَاوَاتِ وَلَا فِي الْأَرْضِ وَمَا لَهُمْ فِيهِمَا مِنْ شِرْكٍ وَمَا لَهُ مِنْهُمْ مِنْ ظَهِيرٍ (22)
بگو: آنچه را غير از خدا [لايق پرستش] مى پنداريد بخوانيد [تا حاجتى از شما روا کنند!] آنها نه در آسمان ها و نه در زمين هم وزن ذرّه اى مالک چيزى نيستند و در آنها شرکت هم ندارند و براى خدا هيچ پشتيبانى از آنها وجود ندارد. (22)
🌷 نکته تفسیری صفحه ۴۳۰🌷
قوم سبأ:
قرن ها پیش، در جنوب شبه جزیره ی حجاز (عربستان کنونی) و در سرزمین یمن، قومی به نام «سبأ» زندگی می کرد. سبأ در اصل نام جدّ بزرگ اعراب یمن بوده است. آنجا سرزمینی پهناور با خاکی حاصل خیز بود؛ ولی از آب رودخانه هایش بهره برداری مناسبی نمی شد و آب های جاری، در دشت ها به هدر می رفت. پس از چندی، مردم باهوش آن سرزمین به فکرِ استفاده از این آب ها افتادند و سدهای زیادی در نقاط حساس وطن خود ساختند که از همه مهم تر، سد «مَآرِب» بود. آن سد، آب بسیار زیادی در پشت خود ذخیره کرده، و به برکت آن، باغ ها و کشتزارهای فراوانی احداث شده و به بهره برداری رسیده بود؛ به ویژه در دو طرف رودخانه ای که به سد می رسید، باغ هایی بسیار سبز و خرّم و پرمحصول پدید آمده بود. علاوه بر این، به لطف خدا، راه های مسافرتی آنان به شهرهای حاصل خیز و پربرکت اطرافشان کاملاً امن بود؛ چراکه در طول راه، آبادی هایی با فاصله های کوتاه و نزدیک به هم قرار داشت و یک مسافر بدون ترس و سلاح، همچنین بی نیاز از داشتن آذوقه ی غذایی زیاد می توانست در هر زمان از شبانه روز به مسافرت رود و در هر آبادی که بخواهد، استراحت کند.
آری، نعمت های خدا آنان را از آسمان و زمین احاطه کرده بود؛ ولی متأسفانه آنان به جای شکرگزاری، راه ناسپاسی را پیش گرفتند و خدا را به فراموشی سپردند و به کفران نعمت و فخرفروشی و ظلم و گناه رو کردند. حتّی قشر ثروتمند آن قوم که از دارایی های فراوان خویش سرمست شده بودند، از خدا تقاضای ابلهانه ای کردند؛ آنان تقاضا کردند که آبادی هایی را که در راه های مسافرتی آنان قرار داشت، به بیابان هایی خشک تبدیل کند تا افراد کم درآمد دیگر نتوانند به راحت سفر کنند، و مسافرت، مخصوص کسانی شود که ثروت فراوانی دارند و می توانند در مسیری طولانی، از خود محافظت کنند و ذخیره ی غذایی زیادی با خود ببرند. تداوم این ناسپاسی ها، صبر خدا را لبریز کرد، و به فرمان او، چند موش صحرایی سراغ دیواره ی سدّ مَآرب رفتند و آن سدّ خاکی را از درون سست کردند. ناگهان باران شدیدی بارید و سیلاب عظیمی حرکت کرد و دیواره ی سد را ـ که دیگر توان تحمّل آن فشار را نداشت ـ در هم شکست و آب فراوان سد غرّشکنان بیرون ریخت و تمام آبادی ها، باغ ها، کشتزارها، زراعت ها و چهارپایان آن سرزمین را نابود کرد. آن قصرها و خانه های باشکوه، به ویرانه ای تبدیل شد و از آن سرزمین خرّم، صحرایی خشک و بی آب و علف بر جا ماند. آری، خدا برای قدرت نمایی و درهم پیچیدن پرونده ی گردن کشان، به اسباب پیچیده و مهیب نیاز ندارد و تمدّن عظیمی را با چند موش بر باد می دهد تا انسان ها به قدرت خداداد خود مغرور نشوند.
1733012.mp3
8.59M
🌟زیارت حضرت محمد صل الله علیه وآله وسلم از راه دور 🌟
التماس دعـــــــای فــــــــرج 🙏🥺
#ظهور_بسیار_نزدیک_است
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ