📚 #مقاله_علمی_پژوهشی
مقاله "مناسبات دولت اسلامی و خانواده در کنترل بیماری کرونا" در مجله فقه پژشکی به چاپ رسید.
زمینه و هدف: کروناویروس در سال 2020 میلادی تمام کشورها از جمله ایران را درگیر خود کرد. بهرغم اقداماتی که دولتها برای جلوگیری از شیوع این بیماری داشتند، این بیماری به حالت پاندمی درآمد. در حال حاضر دولتها درصدد کاهش این بیماری و کنترل شیوع بیشازپیش آن برآمده و در حوزههای گوناگون برنامهها و اقداماتی را در دستور کار قرار دادهاند. در این بین یکی از اقدامات لازم برای کنترل شیوع کوید 19، تنظیم مناسبات دولت با خانواده است، پژوهش حاضر به دنبال دستیابی به الگویی کارآمد در مناسبات فراحقوقی دولت اسلامی در کنترل بیماریهای فراگیر با تأکید بر بیماری کرونا است.
نتیجهگیری: یافتههای تحقیق نشان از این دارد که با توجه به پاسخگو نبودن جرمانگاری برای خانوادههای بیتوجه به شیوع بیماری کرونا از طرفی و فراگیر نبودن عمل به هنجارهای اخلاقی از سوی دیگر، مناسبات فراحقوقی- فرااخلاقی (حقوق نرم) به عنوان یک مدل اجتماعی، میتواند نقش بسزایی در کاهش بیماریهای فراگیر داشته باشد. در این الگو افراد بدون ترس از مجازات و با ملاحظة مصالح و منافع خود و خانوادهشان، اقدام به رعایت حقوق دیگران کرده و ملتزم به آن میشوند. طراحی این الگو دارای توجیهات فقهی بوده و همچنین دولت و خانواده در این الگو دارای وظایف متقابل هستند که در این مقاله به آنها پرداخته شده است.
کلمات کلیدی: بیماری،خانواده، دولت، کرونا
لینک دریافت مقاله: https://journals.sbmu.ac.ir/mf/article/view/33850
♻️ @seyedmousamousavi
✅ فضیلت شب عرفه
📌 علّامه مجلسی رضوان الله علیه
مینويسد:
♦️روِیَ عَنِ النَّبِیِّ صَلَّی الله عَلَیْهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ أَنَّ الدُّعَاءَ فِی لَیْلَةِ عَرَفَةَ مُسْتَجَابٌ ،
وَ مَنْ أَحْیَاهَا بِالْعِبَادَةِ فَلَهُ أَجْرُ عِبَادَةِ مِائَةٍ وَ سَبْعِینَ سَنَةً ، وَ هِیَ لَیْلَةُ الْمُنَاجَاةِ مَعَ قَاضِی الْحَاجَاتِ ، وَ مَنْ تَابَ فِی هَذِهِ اللَّیْلَةِ قُبِلَتْ تَوْبَتُهُ...
♦️از حضرت رسول صلّى الله عليه و آله منقول است كه در شب عرفه دعا مستجاب است و كسى كه آن شب را به عبادت بسر آورد ، أجر صد و هفتاد سال عبادت دارد ، و آن شبِ مناجات با قاضى الحاجات است و هرکس در آن شب توبه كند توبهاش مقبول است...
📚زاد المعاد / باب ۵، فصل ۲
♻️ @seyedmousamousavi
#سخنرانی_در_حرم_حضرت_معصومه
در شب #عید_غدیر برخی از فضایل #امیرالمومنین علیهالسلام را بیان کردیم و به این نکته اذعان داشتیم که اگر دریاها مرکب، درختان قلم و ملائک نویسنده شوند، نخواهند توانست تمام #فضایل مولایمان را بنویسند.
این عید بزرگ را به همه شیعیان مولا #تبریک عرض میکنم.
🌹 @seyedmousamousavi
🏴 #السلام_علیک_یا_اباعبدالله
◾️قال الإمام الرّضا علیهالسّلام: کانَ اَبی اِذا دَخَلَ شَهْرُ الْمُحَرَّمِ لا یُری ضاحِکاً وَ کانَتِ الْکِاَّبَةُ تَغْلِبُ عَلَیْهِ حَتّی یَمْضِیَ مِنْهُ عَشْرَةُ اَیّامٍ، فَاِذا کانَ الْیَوْمُ العْاشِرُ کانَ ذلِکَ الْیَوْمُ یَوْمَ مُصیبَتِهِ وَ حُزْنِهِ وَ بُکائِهِ و یَقُولُ هُوَ الیَومُ الَّذی قُتِلَ فیهِ الحُسَینُ صلی اللهُ علیه؛
◾️هر گاه #ماه_محرم فرا می رسید، پدرم (امام کاظم علیهالسّلام) خندان دیده نمیشد و غم بر او غلبه مییافت تا آن که ده روز از محرم میگذشت، پس هنگامی که روز دهم میرسید، آن روز، روز مصیبت، غم و گریه پدرم بود و میفرمود: این همان روزی است که حسین که درود خداوند بر او باد در آن روز کشته شد.
(امالی صدوق، ص ۱۱۱)
◼️ @seyedmousamousavi
8.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
به افتخار همه #مادرها ❤️
♻️ @seyedmousamousavi
عنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ (ع)، قَالَ:
«جَاءَ رَجُلٌ إِلَى النَّبِيِّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ، فَقَالَ: يَا رَسُولَ اللَّهِ، مَنْ أَبَرُّ؟ قَالَ: أُمَّكَ، قَالَ: ثُمَّ مَنْ؟ قَالَ: أُمَّكَ، قَالَ: ثُمَّ مَنْ؟ قَالَ: أُمَّكَ، قَالَ: ثُمَّ مَنْ؟ قَالَ: أَبَاكَ».
امام صادق (ع) فرمود:
مردی به حضور رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله آمده و عرضه داشت: ای رسول خدا! به کدامیک از بستگانم نیکی کنم؟ فرمود: به مادرت. مرد پرسید: بعد از آن؟ فرمود: به مادرت. برای بار سوم پرسید: پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: مادرت. در نوبت چهارم حضرت فرمود: به پدرت نیکی کن!
الکافی (ط - الإسلامیة)، ج 2، ص: 409
♻️ @seyedmousamousavi