🌱حضرت زهرا(س)
خدایا مرا در راهی خرج کن
که مرا برای آن آفریدی… 🌹
«اللَّهُمَّ وَ اسْتَعْمِلْنِی لِمَا خَلَقْتَنِی لَهُ»
مهج الدعوات
#حدیث
#حضرت_زهرا_سلاماللهعلیها
#نیایش
#آفرینش
#رویداد_تاریخی
#تبدیل_معرفت_به_رفتار
🔹درگذشت "ام البنین" همسر امام علی(علیه السلام) و مادر گرامی حضرت اباالفضل العباس(علیه السلام) (64 ق)
حضرت امام علی(علیه السلام) سالیانی پس از حضرت زهرا(سلام الله علیها)، به سفارش برادر خود عقیل که از علمای نَسَب شناس بود و خاندان های عرب را به خوبی میشناخت، با فاطمه ی کلابیه ازدواج کرد. این بانوی بزرگوار بعلت داشتن چهار پسر به نامهای عباس، جعفر، عبداللَّه و عثمان، به اُمّ البنین یعنی مادر پسران معروف گردید. هر چهار پسر ام البنین در واقعه ی خونین کربلا به شهادت رسیدند و او در برابر این مصیبت صبر نمود. وی پس از اطلاع از حادثه ی عاشورا، عبیداللَّه، فرزند پسرش عباس را همراه خود به قبرستان بقیع میبُردْ و اشعاری در رثای فرزندانش می سرود. مردم مدینه نیز جهت شنیدن ندبه ی این بانوی بزرگوار در آن محل جمع میشدند و میگریستند. ام البین سه سال پس از عاشورای سال 61 ق در مدینه درگذشت و در همان شهر به خاک سپرده شد.
روز تکریم مادران شهدا
🔹روز 13 جمادیالثانی( سالروز وفات حضرت ام البنین (سلام الله علیها) همسر بزرگوار امیرالمومنین (علیهالسلام) و مادر چهار شهید از شهدای نینوا به ویژه حضرت ابوالفضل (علیه اسلام)، به عنوان روز تکریم مادران و همسران شهدا نام گرفت.
#رویداد_تاریخی
#مفاخر_شیعه
درگذشت "جعفر بن حسن" معروف به "محقق حلي" دانشمند و عالم بزرگ شيعي(676 ق)
جعفر بن حسن مشهور به محقق حلي در سال 602 ق در شهر حله در عراق به دنيا آمد. پس از كسب مقدمات، در حلقه ي درس اساتيد زمان حاضر شدو پس از سالياني، عالمي بزرگ و استادي توانا گشت. علامه حلي، ابن داود حلي، سيدبن طاووس و... از زمره ي شاگردان وي ميباشند. پس از حمله ي مغول، حوزه ي بزرگ بغداد ويران گشت و تلاش محقق حلي در رونق حوزه ي حله بسيار موثر و چشمگير بود. محقق حلي در نوشتن آثار علمي يد طولايى داشت و كتب زیادی را تقديم حوزه ي دين و علم نموده است. از جمله ي اين آثار، كتاب ارزشمند شَرايعُ الاسلام ميباشدكه يكي از كتب مهم فقهِ استدلالي است. محقق حلي سرانجام پس از عمري پربار، 74 سالگي در حله به سوي معبود شتافت و در همان جا به خاك سپرده شد. آرامگاه وي زيارتگاه حقجويان و دوستداران علم و حقيقت است.
#رویداد_تاریخی
#مفاخر_شیعه
🔹درگذشت "ابن هيثم" رياضيدان و فيزيكدان شهير اسلام(430 ق)
ابوعلي محمد بن حسن بصري معروف به ابن هيثم از حكما و اطبّاي نامي اسلامي است كه علاوه بر تبحّر علمي در طب، بسياري از كتب ارسطو و جالينوس را شرح و تلخيص كرده و به تاليفات بسياري در زمينه ي نجوم، هندسه، منطق، حساب و تشريح پرداخته است. ابن هيثم به هنگام مطالعه درباره ي انعكاس نور، بي آنكه به طور مستقيم به موضوع انكسار و شكست نور اشاره كند نتيجه گرفت كه ميان زاويه ي تابش نور و زاويه ي بازتاب آن، يك رابطه برقرار است. از ديگر اقدامات ابن هيثم، ابداع روشهاي جديدي در علم رياضيات ميباشد. همچنين شرح اصول تاريكخانه و اختراع ذرّه بين از ديگر كارهاي برجسته ي اين دانشمند مسلمان است. اين اختراعات در كشفيات كِپلر و گاليله، ستاره شناسان مشهور اروپا در قرنهاي آينده، تاثير زيادي داشت و در صنعت سينما نيز مورد استفاده قرار ميگيرد. ابن هيثم در زمان حاكم بامراللَّه ششمين خليفه ي فاطمي در مصر، متصدي بعضي امور سياسي بود، اما وي به خاطر اين كه در ستم و ظلمهاي او مساعدت نكرده باشد، خود را به ديوانگي زد ولي بعد از مرگ خليفه ي فاطمي اظهار عقل نمود و به تدريس در دانشگاه جامع الازهر پرداخت. يكي از مهمترين آثار ابن هيثم، كتاب المَناظِر است كه به زبان انگليسي ترجمه شده و از جمله منابع اصلي مطالعات كپلر در زمينه ي نجوم بوده است.