May 11
#یا_قاصی_الحاجات
اللَّهُمَّ احْلُلْ مَا عَقَدَ، وَ افْتُقْ مَا رَتَقَ، وَ افْسَخْ مَا دَبَّرَ، وَ ثَبِّطْهُ إِذَا عَزَمَ، وَ انْقُضْ مَا أَبْرَمَ.
خدايا! آن چه شيطان گره زند باز كن، و آن چه ببندد بگشا و آن چه بيانديشد برهم بزن، و چون تصميم گيرد باز دار، و آن چه استوار نمايد، بشكن.
#صحیفه_سجادیه
#رویداد_تاریخی
#مفاخر_شیعه
#روز_مهندس
🔹روز مهندس، بزرگداشت دانشمند شهير خواجه نصيرالدين طوسي
ابوجعفر محمدبن محمد معروف به خواجه نصيرالدين طوسي و ملقب به استاد البشر و محقق طوسي در سال 597 ق در طوس به دنيا آمد. وي در ابتدا علوم عقلي و نقلي و حكمت مشاء را آموخت و در سالهاي بعد رياضيات، فقه، فلسفه، نجوم و ادبيات را خواند به طوري كه در علوم روز به تبحر و استادي تمام رسيد. وي چند سال پس از واقعه حمله سپاهيان چنگيزخان مغول، به قلعه اسماعيليه رفت و در آنجا نيز از تاليف و نگارش باز نايستاد. با غلبه سپاه مغول بر اسماعيليان، خواجه نصيرالدين با استفاده از نفوذ خود،در هلاکو خان، از كشتار مردم و دانشمندان و تخريب آثار فرهنگي و علمي و غارت شهرها و روستاها جلوگيري نمود. پس از فتح بغداد و سقوط عباسيان، خواجه نصير ماموريت يافت تا رصدخانه مراغه را ترتيب دهد. او جماعتي از رياضيدانان بزرگ گردآورد و كار احداث رصدخانه را در سال 657 ق آغاز كرد. خواجه، با اين كار، عالمان بزرگ زمان را كه پراكنده بودند در يك مكان، جمع كرد و همچنين كتابخانه اي عظيم در محل رصدخانه مراغه احداث نمود. اين عالم سترگ براي تهيه كتابهاي مورد نظر، كتبي از بغداد، شام و شمال آفريقا و اطراف و اكناف ايران فراهم نمود و كتابخانه اي با بيش از چهارصد هزار جلد كتاب، ايجاد كرد. عمر خواجه از اين پس در خدمات علمي گذشت. خواجه نصيرالدين، يكي از بزرگترين بنيانگذاران كلام شيعه و پيشاهنگ بزرگ فلسفه مشّاء بود . وي همچنين آثار متعددي را در علوم مختلف به نگارش درآورد كه اخلاق ناصري، تجريد العقايد، ذيج ايلخاني، اوصاف الاشراف، اساسُ الاقتباس و تذكره نصيريه و بيش از شصت اثر ديگر در اصول دين، اخلاق، منطق، هندسه، هيئت، نجوم و عروض و شعر از آن جمله اند. خواجه نصيرالدين سرانجام در سال 672 در 75 سالگي، شانزده سال پس از تاسيس رصدخانه درگذشت و در كاظمين به خاك سپرده شد
#بصیرانه
🔹پرهیز از دشمن؛
حدیث نصب شده
در دیدار دیروز اعضای
مجلس خبرگان با رهبر انقلاب
🌸امیرالمومنین(علیه السلام) :
کُن مِن عَدُوِّکَ
عَلی اَشَدِ الحَذَر.
از دشــمـــــن خــــود
سختترین پرهیز را
داشــــــــــتـه بــاش.
📕غرر الحکم و دررالکلم، ص۴۱۶
12.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تلنگرانه
فکر اسلامی
🔹رهبر انقلاب،امام خامنه ای:
اسلام ساخت سلاح هستهای را ممنوع میداند.
به استقبال کارهای سخت و دشوار بروید.
کارهای نشدنی را انجام دهید.
مقام معظم رهبری، ۹۹/۷/۲۰
#کلام_رهبری
#انرژی_مثبت