#رویداد_تاریخی
ورود "مسلم بن عقيل" نمايندهي امام حسين(علیه السلام) به كوفه(60 ق)
مسلم بن عقيل، نماينده و پسر عموي امام حسين(علیه السلام) به منظور دعوت ازمردم كوفه و آگاهي از ميزان وفاداري آنان به امام، وارد اين شهر شد. مردم كوفه، قبلاً با ارسال نامههاي فراوان، خواستار عزيمت امام به اين شهر و رهبري آنان براي مبارزه با حكومت ستمكار اموي شده بودند. در بدو ورود مسلم به كوفه، وي نامهي امام را كه حاكي از دعوت مردم كوفه به قيام بود، براي آنان قرائت كرد و دراندك زماني، حدود 18 هزار نفر با وي بيعت كردند. پس از آن، جناب مسلم، بيعت گستردهي اهالي كوفه را به اطلاع امام رساند. اما اندكي بعد، مردم كوفه تحت تأثير تبليغات و تهديد و تطميع ابن زياد، حاكم جديدِ كوفه، بيعت خود را با امام ناديده گرفتند. آنها حتي پا را فراتر گذاردند و گروهي از آنها عازم جنگ با امام شدند. مسلم بن عقيل هم كه در كوفه تنها مانده بود، به دست ماموران اموي اسير شد و به شهادت رسيد.
#رویداد_تاریخی
درگذشت "سيدجمالالدين حسيني اسدآبادي" متفكر و مصلح بزرگ جهان اسلام(1314 ق)
سيدمحمد بن سيد صفدر معروف به سيدجمال، انديشمند انقلابي، سخنور و از رهبران ضداستعماري ملل اسلامي است كه بنا به گفتهي بسياري از تاريخنگاران، وي شيعه و ايراني و در سال 1254 قمري در اسدآباد همدان چشم به جهان گشود. پدرش او را به كابل برد و به تحصيل علوم متنوع از جمله: تاريخ، فقه، ادبيات، منطق، حكمت و رياضيات پرداخت. در 18 سالگي در بسياري از علوم متداوله به مقام عالي رسيد. سيدجمالالدين از آن پس، به هندوستان و حجاز و مكه مسافرت كرد. سپس به مصر رفت و در دانشگاه الازهر به تدريس منطق و فلسفه پرداخت و شيخ محمد عبده از محضر او استفاده نمود. از آن جا كه سيد، خود بنيانگذار اتحاد ملل اسلامي و وحدت شيعه و سني بود، تعمّداً مليت خود را مخفي نگه ميداشت. سيد با مسافرت به اكثر كشورهاي عربي و اسلامي و با ايراد خطابههاي پرشور، از مسلمانان ميخواست با اتحاد و همبستگي در برابر مفاسد و حاكميت دست نشانده و استعماري اروپاييان ايستادگي كنند. در نتيجه، دولتهاي دست نشانده، تحمل چنين انديشهاي را در جامعهي خويش نداشتند و چندين بار او را به هند، پاريس و لندن تبعيد كردند. سيدجمالالدين با همياري محمد عبده، 18 شماره از روزنامهي عروةالوثقي را در پاريس منتشر كرد، ولي با كارشكني مقامات انگليسي، اين نشريه تعطيل شد. وي همچنين به ايران و عثماني سفر كرد و ملاقاتهايى با سران كشورهاي اسلامي از جمله ناصرالدين شاه قاجار داشت، تا بلكه حركت و رشد مسلمانانِ سرزمينهاي اسلامي را فراهم نمايد. اما دول استعماري سخت با او مخالفت كردند. پس از آن راهي استامبول شد و چون ناصرالدين شاه قاجار، توسط يكي از ياران سيد در شهر ري به قتل رسيد، امپراتور عثماني او را تحت نظر گرفت. سرانجام سيدجمالالدين اسدآبادي در پنجم شوال 1314 قمري مصادف با 18 اسفند 1275 در 60 سالگي ديده از جهان فرو بست و در آرامستان شيخلَر تركيه به خاك سپرده شد.
#رویداد_تاریخی
#مفاخر_شیعه
گرامیداشت سالگرد آیت الله بهجت مجازی برگزار میشود
🌸 آیین بزرگداشت دوازدهمین سالگرد ارتحال آیتالله محمدتقی بهجت فومنی (ره) در فضای مجازی برگزار میشود.
به گزارش مرکز خبر حوزه، طبق اعلام مرکز نشر آثار آیت الله بهجت برنامههای دوازدهمین این مرجع تقلید فقید در قالب پروندهای ویژه در سایت و صفحههای رسمی این موسسه منتشر خواهد شد.
این برنامهها شامل منتخبی از فرمایشهای آن مرحوم درباره مسائل اخلاقی اجتماعی، خاطرههای جذاب و شنیدنی از سیره و زندگی آیتالله بهجت از زبان فرزند او، تصاویری از مراسم وداع، تشییع و تدفین آیتالله بهجت و همچنین مطالب ویژه در قالب فیلم، کلیپ و محتوای متنی منتشر میشود.