🌸دانشجویان و انسانهای مسلمانبه هرمقامی نائلشوند، بایدمطالعهیاسلامی و دینی داشته باشند و از محرمات بپرهیزند
آیتالله بهجت
#آیت_الله_بهجت_العبد
#کلام_حکیمانه
#رویداد_تاریخی
🔹روز جهاني گنجينه و ميراث فرهنگي (روز جهاني موزه)
گسترش موزههاي دنيا و همكاري همهجانبه علمي، فرهنگي و صنعتي بين آنها در جهت دستيابي به اهداف فرهنگي، از طريق هماهنگ ساختن اقدامات بينالمللي و تدوين برنامههايي مؤثر است كه داراي خطوط اساسي همكاري مشترك و دوجانبه بين مردم و موزهها در سطح جهاني باشد. بر اساس همين اعتقاد در جلسه مجمع عمومي كميته بينالمللي موزهها در سال 1977م در مسكو، روز 18 مه (برابر با 28 ارديبهشت) به عنوان روز جهاني موزه اعلام شد و از آن سال به بعد در اين روز در همه كشورهاي عضو، مراسمي به اجرا درميآيد. از اهداف مهم اين مجمع، گسترش موزهها در سراسر جهان، همكاري همهجانبه موزهها در جهت رسيدن به اهداف فرهنگي، جلوگيري از نابودي فرهنگ بومي هر كشور و ايجاد مانع در برابر فرهنگهاي بيگانه است. همچنين هدف از تشكيل مكاني به نام موزه، نگهداري آثار گذشتگان و انتقال آنها به نسلهاي آينده، ايجاد و تقويت تفاهم ميان ملل و اقوام، شناخت و نمايش سهم اقوام و ملل در فرهنگ و تمدن جهاني و پيشگيري از انهدام فرهنگ بومي و جلوگيري از هجوم فرهنگهاي نامأنوس ميباشد.
#رویداد_تاریخی
🔹روز بزرگداشت "حكيم عمرخيام نيشابوري"
28 ارديبهشت در جمهوري اسلامي ايران به عنوان روز بزرگداشت دانشمند شهير ايراني، حكيم عمر خيام نيشابوري نامگذاري شده است.ابوالفتح عمر بن ابراهيم خيام نيشابوري، فيلسوف، رياضيدان، منجم، پزشك، شاعر و نويسنده بزرگ ايران، در اواخر قرن پنجم و اوايل قرن ششم هجري زندگي ميكرده است. ولادتش در حدود سالهاي 417 الي 440 قمري در نيشابور اتفاق افتاد. خيام از شخصيتهاي تاريخي است كه در باب او داستانهاي مجعول بسياري ساختهاند و همين افسانه سازي سبب شده است كه در باب احوال و اقوال او اتفاق نظري بين پژوهندگان وي نباشد. شهرت خيام در دوران زندگي او بيشتر در حكمت، طب، نجوم و رياضيات بود، ليكن امروز او را در جهان بيشتر به سبب رباعيات فلسفي لطيفش ميشناسند. اين رباعيها بسيار ساده و دور از تصنع و تكلفاند و با اين حال مقرون به كمال فصاحت و بلاغت و شامل معاني عالي در الفاظ موجز و استوار است. خيام در رياضيات چند اثر معروف دارد كه كتاب جبر و مقابله از همه مشهورتر است. همچنين او مأمور اصلاح تقويم ايراني شد و نيز رصدخانهاي را تأسيس كرد. وفات خيام را در حدود سال 515 الي 525 ق گفتهاند. آرامگاه حكيم عمر خيام نيشابوري در نيشابور در جوار امامزاده محمد محروق نيشابور میباشد.
#تلنگرانه
🌸 روح عبادت، یاد خدا
روح عبادت یاد پروردگار است. روح عبادت این است که انسان وقتی که عبادت میکند، نمازی میخواند، دعایی میکند و هر عملی که انجام میدهد، دلش به یاد خدای خودش زنده باشد:
وَ اقِمِ الصَّلوةَ لِذِکری .🌷
📚 استاد مطهری آزادی معنوی ص۴۱
#بصیرانه
عیار مسئولیت کشوری
🌸سوال آقای حداد عادل در اردیبهشت سال ۶۳ از مقام معظم رهبری،امام خامنه ای
🔹 اگر تقدیر چنین بود که آقای مطهری به شهادت نمیرسید در آن صورت به نظر شما با تجربهای که شما و شناختی که جنابعالی از جمهوری اسلامی و از انقلاب دارید مناسبترین مسؤولیت برای ایشان چه مسؤولیتی بود در جمهوری اسلامی؟
🌸امام خامنهای (حفظه الله تعالی): اولین چیزی که خب طبعاً از مرحوم مطهری رحمتاللهعلیه به ذهن میآید ابعاد فرهنگی شخصیت ایشان است. خب اگر ایشان می بودند یک کلید گنجینههای #فرهنگ_اسلامی بودند، میتوانستند #سیاستگذار و #خط_بده و مسؤول یک بخشهای عظیمی از فرهنگ اسلامی این جامعه باشند و لکن من اتفاقاً روی این مسأله فکر کردم. همیشه با خودم فکر میکردم که اگر آقای مطهری بود امروز برای کجا خوب بود.
به نظرم رسیده بود که اگر ایشان بودند یک #رئیس_جمهور خوب و مناسب برای این اجتماع بود.
✅حقیقت هم همین است که انقلابی که مثل انقلاب ما با ابعاد #فکری و #فرهنگی_عمیق و قوی و با یک #پیام_معنوی و با یک #رسالت_فلسفی دارد میآید و اخلاقی توی جوامع و خودش را ظاهر میکند در رأس این نظام یک شخصیتی مثل آقای مطهری لازم است.
بههرحال مرحوم شهید مطهری اگر امروز میبودند من فکر میکنم مناسبترین جا برای ایشان ریاست جمهوری بود که با آن ابعاد عظیم شخصیت، یک حکیم، یک فیلسوف، یک فقیه، می شد رئیس جمهور یک نظام و این خیلی برای این نظام ارزش داشت، و ما میتوانستیم به وجود او در دنیا افتخار کنیم. واقعاً میتوانست یک نمودار خوبی برای این نظام باشد این بزرگوار اگر زنده می بود.
🌸برای مطالعه ی ادامه ی مصاحبه ی آقای حدادعادل و مقام معظم رهبری می توانید به سایت khamenei.ir مراجعه فرمایید.
#انتخابات
#انتخاب_درست
#شهید_مطهری
#رئیس_جمهور
💢تعصب به #کالای_ایرانی، حلّال بسیاری از مشکلات است!
✨آیت الله العظمی #امام_خامنه_ای:
جوانهای ما تعصّب دارند نسبت به فلان تیم فوتبال، یکی طرفدار #تیم_قرمز است، یکی طرفدار #تیم_آبی است، آنهم با تعصّب!
و حتّی تعصّب به تیمهای خارجی، یکی طرفدار تیم رئال است، یکی طرفدار تیم دیگر، اینها تعصّب نسبت به این تیمها دارند، اگر همین مقدار و همین اندازه تعصّب را نسبت به اقتصاد ملّی و تولید داخلی داشته باشیم، بسیاری از کارهای ما اصلاح خواهد شد.( ۹۷/۱/۱)