💠عوامل #آزمایش الهی
🌸🍃وَ اعْلَمُوا أَنَّما أَمْوالُكُمْ وَ أَوْلادُكُمْ فِتْنَةٌ وَ أَنَّ اللَّهَ عِنْدَهُ أَجْرٌ عَظِيمٌ (آیه۲۸انفال)
🍃و بدانيد كه #اموال و #فرزندانتان آزمايشى (براى شما) هستند و البتّه نزد خداوند (براى كسانى كه از عهدهى آزمايش برآيند)، پاداشى بزرگ است.
💫نکته ها
✨محور بسيارى از #لغزشهاى انسان و ريشهى بسيارى از گناهان از قبيل: معاملات حرام، #احتكار، دروغ، #كمفروشى، ترك انفاق، ندادن خمس وزكات، حرص و كارشكنى و سوگندهاى دروغ و #تضييع حقوق مردم، گريز از ميدان جنگ، ترك هجرت و جهاد و ...، علاقه به مال و فرزند است. پس اينها عامل امتحان و لغزشند، آن گونه كه ابولبابه را (آيه قبل) به لغزش كشيد و براى حفظ مال و فرزندان خود، به همكارى با دشمن وادار كرد.
🔆كسانى كه از مدينه به ابوسفيان خبر دادند كه مسلمانان براى تصاحب كاروان تجارتى آنان نيرو بسيج كردهاند، از مهاجرانى بودند كه در مكّه مال و فرزندى داشتند. «1»
قرآن با تعبيرات مختلفى به فتنه بودن مال و فرزند و دل نبستن به آنها و امكان انحراف به واسطهى آنها هشدار داده است، از جمله:
♦️الف: امكان شركت شيطان در مال و فرزند انسان. «شارِكْهُمْ فِي الْأَمْوالِ وَ الْأَوْلادِ» «2»
♦️ب: افزونخواهى در مال و فرزند و آثار منفى آن. «تَكاثُرٌ فِي الْأَمْوالِ وَ الْأَوْلادِ» «3»
♦️ج: بازدارندگى فرزند و مال از ياد خدا. «لا تُلْهِكُمْ أَمْوالُكُمْ وَ لا أَوْلادُكُمْ عَنْ ذِكْرِ اللَّهِ» «4»
📚«1». تفسير الميزان.
«2». اسراء، 64.
«3». حديد، 20.
«4». منافقون، 9.
جلد 3 - صفحه 303
💠 @RoozieHalal 💠
🌷پیامبر اکرم(ص) فرمود:
🍃 «هر کس از شما پس از #نماز سى مرتبه بگوید:
✨ "سُبْحانَ اللهِ وَ الْحَمْدُ للهِ وَ لا الهَ الَّا اللهُ وَ اللهُ اکْبَرُ"✨
👈از وى دفع میشود: #سوختن، غرق شدن، فرود آمدن خانه، #افتادن در چاه، حمله درندگان، #مرگهاى فجیع و هر #بلاى دیگرى که در آن روز از آسمان فرود آید».
📚طوسی، محمد بن حسن ، تهذیب الاحکام، ج ۲، ص ۱۰۷
💠 @RoozieHalal 💠
💠 #برکات_ذکر_صلوات ⇩
🍃🍂کاروانی از فرشتگان به امر پروردگار در جهان حرکت میکنند و هنگامی که به جلسه ذکر و صلوات میرسند،به یکدیگر میگویند : فرود آییم.
💫زمانی که پیاده میشوند،اهل جلسه را هنگام دعا با ذکر آمین ، یاری کرده و نیز اهل جلسه را هنگام صلوات کمک و همراهی میکنند
🌸 و در پایان به یکدیگر میگویند : «خوشا به حال افراد این جلسه که خدا آنان را آمرزید.»
🔆«اَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلیٰ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّد
وَ عَجِّلْ فَرَجَهُم»✨
📚 آثار و برکات صلوات، ص ۳۷
#رزق_معنوی
💠 @RoozieHalal 💠
🦋دعای روز هفتم ماه رمضان
✨اللَّهُمَّ أَعِنِّي فِيهِ عَلَى صِيَامِهِ وَ قِيَامِهِ، وَ جَنِّبْنِي فِيهِ مِنْ هَفَوَاتِهِ وَ آثَامِهِ، وَ ارْزُقْنِي فِيهِ ذِكْرَكَ بِدَوَامِهِ، بِتَوْفِيقِكَ يَا هَادِيَ الْمُضِلِّينَ.
🍃🍂خدایا مرا در این ماه بر روزه و شب زنده داری اش یاری ده، و از لغزشها و گناهانش دورم بدار، و ذکرت را همواره روزی ام کن، به توفیقت ای راهنمای گمراهان.🍃🍂
💠 @RoozieHalal 💠
🌺امام صادق علیهالسلام فرمودند:
✨«هر کس آبی بیاشامد و جدم
حسین علیهالسلام را یاد کند
و بر قاتلین او لعن و نفرین نماید،
👈خداوند صد هزار حسنه برایش بنویسد و صد هزار گناه او را بیامرزد،
و او را در جایگاههای بلند جای دهد و مانند این است که صد هزار بنده را آزاد کرده باشد.
🍃🍂پس او در روز قیامت با دلی شاد و چهرهای خندان محشور میشود»
📗منتهی الامال صفحه 34
💠 @RoozieHalal 💠
🔴#نماز شب هشتم ماه #رمضان
🌸از امام علی علیه السلام روایت شده است:
🍃که از فضایل ماه رمضان فضایل نماز در آن از ایشان سوال شد. ایشان فرمودند هر کس در شب هشتم ماه رمضان دو رکعت نماز بخواند
✨در هر رکعت سوره حمد یک بار و توحید ده بار و بعد از سلام نماز، هزار مرتبه #تسبیح خدا را بگوید (سبحان الله)، هشت در از #درهای #بهشت برای او باز می شود و داخل می شود از هر دری که بخواهد.✨
📚وسائل الشیعه
💠 @RoozieHalal 💠
🦋رابطه اخلاق و رزق و روزی
در روایات متعددی اخلاق نیکو به عنوان یکی از عوامل گشایش رزق و روزی و اخلاق بد به عنوان یکی از عوامل تنگدستی و فقر معرفی شده است. پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در سفارش خود به صحابی گرانقدرش، ابوذر غفاری، به این مطلب اشاره کرده و می فرماید
💫یا اباذر انَّ الرَّجُلَ لَیحرُمَ رزقَه بالذنب یصِیبُه؛[1]
ای ابوذر، به درستی که انسان گاهی به دلیل انجام گناه، از روزی خود محروم می شود.
در روایات دیگری، چنین می خوانیم:
💫فی سِعَةِ الاخلاقِ کنُوزُ الارزاق؛[2]
گنج های رزق در اخلاق خوب نهفته است.
💫حُسنُ الخُلقِ یزیدُ فی الرِّزق؛[3]
اخلاق نیکو، موجب زیادت در روزی می شود.
🔆این دسته از روایات یک معنای ظاهری قابل فهم برای همگان دارند و آن اینکه بیانگر این حقیقت تجربی و اجتماعی هستند که آراستگی به فضایل اخلاقی و خوش خلقی، موجب روی آوردن مردم به فرد می شود. تجربه نشان می دهد که مشتریان بیشتر به خرید از فروشندگان خوش اخلاق تمایل دارند. افزون بر این، همه کسانی که در شبکه روابط شغلی با یک فروشنده قرار دارند، مانند فروشندگان مواد اولیه، شرکا، خریداران و امثال آنها، در مواقع لازم آمادگی بیشتری برای حمایت های مادی و معنوی از فروشنده خوش اخلاق دارند و همین مسائل موجب وسعت روزی افراد خوش اخلاق می شود.
👇👇👇👇
👈اما این احادیث را نباید در همین معنای عادی و عرفی خلاصه کرد. به ویژه آنکه مطابق روایت نخست، گناه، اعم از اینکه فردی باشد یا اجتماعی، موجب محرومیت از رزق، اعم از مادی و معنوی می شود؛ بنابراین لازم است برای تبیین چگونگی این رابطه، به نکات زیر توجه کرد:
🌸اولاً باید توجه داشت که «رزق» در اینجا معنایی عام و گسترده دارد؛ یعنی منحصر در رزق متعارف از قبیل خوراک و پوشاک و مسکن و مرکب و امثال آن نیست. بلکه شامل رزق های معنوی و اخروی نیز می شود. به یک تعبیر، همه نعمت های الهی که به گونه ای در اختیار انسان قرار گرفته اند «رزق» به شمار می آیند. حتی باید دانست که اهمیت رزق های معنوی، مانند علم و ایمان و عبادت و امثال آن، به مراتب بیشتر از رزق های مادی است. گاه ممکن است ارتکاب گناهی موجب محرومیت انسان از ادامه تحصیل شود و گاه ممکن است ارتکاب گناه موجب بی توفیقی انسان در ادای به موقع وظایف دینی و اعمال عبادی اش گردد.
🍃حتی نسبت به کسانی که از معنویت بالاتری برخوردارند و توفیقات و رزق های معنوی بیشتری را نصیب برده اند، ممکن است ارتکاب یک گناه صغیره، موجب سلب توفیق آنان از نماز شب باشد.
🌸ثانیاً، در جای خود به اثبات رسیده است که، در این جهان هیچ پدیده ای بدون علت رخ نمی دهد. بنابراین، مصیبت ها و محرومیت ها و گرفتاری ها نیز بدون علت نیستند. اما این را هم می دانیم که خداوند خیر محض است و جز اراده خیر از او سر نمی زند، پس علت مصیبت ها و گرفتاری ها را باید در جایی دیگر جستجو کرد. قرآن کریم، در آیات متعدد و به بیان های متنوع، این حقیقت را تأکید کرده است که علت اصلی محرومیت های انسان، اعمال و رفتارهای ناشایست خود اوست:
🍃وَ ما أصابَکمْ مِنْ مُصیبَة فَبِما کسَبَتْ أیدیکمْ وَ یعْفُوا عَنْ کثیر؛[4]
🍂هر مصیبتی به شما رسد به سبب دستاورد خود شما است و [خدا] بسیاری را نیز عفو می کند.
👈همین مسئله عیناً درباره بهره مندی از رزق و روزی مادی و معنوی نیز صادق است. قرآن کریم تقوای الهی را یکی از عوامل گشایش و وسعت رزق دانسته و می فرماید:
🍃وَ لَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُری آمَنُوا وَ اتَّقَوْا لَفَتَحْنا عَلَیهِمْ بَرَکاتٍ مِنَ السَّماءِ وَ الْأَرْضِ وَ لکنْ کذَّبُوا فَأَخَذْناهُمْ بِما کانُوا یکسِبُونَ؛[5]
🌷و اگر اهل شهرها و آبادی ها، ایمان می آوردند و تقوا پیشه می کردند، برکات آسمان ها و زمین را بر آنها می گشودیم؛ ولی [آنها حق را] تکذیب کردند؛ ما هم آنان را به کیفر اعمالشان مجازات کردیم.
] . بحار الانوار، ج 74، ص 77.
[2] . سفينة البحار و مدينة الحكم و الآثار، ج 2، باب الخاءبعدهاللام، ص 678.
[3] . همان.
[4] . سوره شورى، آيه 30.
[5] . سوره اعراف، آيه 96
#اخلاق_خوب
#توفیق_روزی
#محرومیت
💠 @RoozieHalal 💠
چگونه روزه است زني كه غيبت مى كند!!
پيغمبر اكرم يك روز را تعيين فرمود كه همه مسلمين روزه بگيرند و تا وقتيكه دستور نداده افطار نكنند، همه تا شام روزه گرفتند شامگاه مردم يك يك آمده عرض مى كردند يا رسول الله9 تا كنون روزه داشتيم اجازه افطار مى فرمائيد: آنجناب اجازه مى داد.
مردى آمد و عرض كرد، دو دختر از خانواده ام روزه گرفته اند، خجالت مى كشند خدمت شما برسند اجازه مى فرمائيد افطار كنند. حضرت از او رو برگرداند. در مرتبه دوم نيز مراجعه كرد باز توجه نفرمودند. در سومين مرتبه فرمود از من اجازه افطار مى خواهى؟ آندو روزه نگرفته اند، چگونه روزه دار است كسيكه پيوسته از صبح مشغول خوردن گوشت مردم بوده (يعنى مشغول غيبت كردن بوده). برو بگو اگر روزه دار بوده اند استفراغ نمايند.
آن مرد برگشته و فرمان پيغمبر را رسانيد، دختران استفراغ كردند از دهان هر كدام تكه گوشتى خارج شد. خدمت پيغمبر برگشت و جريان را به عرض رسانيد. آنجناب فرمود سوگند به حق آن كسيكه جانم در دست اوست اگر در شكم آنها باقى مى ماند آتش جهنم ايشان را فرامى گرفت.
📚كشف الريبه شهيد عليه الرحمه
🌸امام صادق(ع) فرمودند:
✨«کسى که به بستر خواب رود و یازده بار سوره #توحید را بخواند، خداوند او را در #خانهاش و خانههاى اطرافش #حفظ مینماید».✨
📚شیخ صدوق، ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، ص ۱۲۸
💠 @RoozieHalal 💠
🌸امام رضا عليه السلام:
🍃هر كه #غم و نگرانى مؤمنى را بزدايد، خداوند در روز #قيامت گره غم از دل او #بگشايد
📚ميزان الحكمه جلد 5 صفحه 280
💠 @RoozieHalal 💠
خوب است که انسان اسم خود را در هر کار خیر بنویسد...
✨خوب است که انسان اسم خود را در هر #کار_خیر بنویسد و خود را شریک گرداند، زیرا فردای قیامت معلوم نیست کدام #قبول و کدام #رد میشود. لذا شایسته است انسان به این اکتفا نکند که عالم یا مبلغ یا فلان کاره است. شاید همه رد شود؛ زیرا اعمال خیر شروط و موانع بسیار دارد که شایدا هنگام عمل رعایت نشوند. بنابراین، انسان باید در کار خیر و #نحوه_انجام آن فکر کند و فکرش موجب ابتکاری باشد که برای رسیدن به هدف مفید باشد.
📚کتاب در محضر آیت ا.... العظمی بهجت، ص 28 محمد حسین رخشاد
💠 @RoozieHalal 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺توصیه آیت الله بهجت برای رسیدن به حال خوب معنوی
🎙استاد پناهیان
#حال_معنوی
#کودک
#والدین
#گریه
💠 @RoozieHalal 💠
💫دعا برای رفع کابوس و خواب های بد
🔆 با سند صحیح از امام صادق(ع) نقل شده که فرمودند:
✨هر كس خواب ناگواری ديد ، از آن پهلو كه خوابيده به پهلوى ديگر بخوابد و بگويد:
«إِنَّمَا النَّجْوى مِنَ الشَّيطانِ لِيَحزُنَ الَّذِينَ آمَنُوا وَ لَيسَ بِضارِّهِم شَيئاً إِلَّا بِإِذنِ اللَّهِ» (سوره مجادلة ، آیه10)
🌷ترجمه آیه: « اين نجوا تنها کار شيطان است تا مؤمنان را اندوهگین سازد در حالی که نمی تواند آسيبى برساند جز با اذن خدا »
🍃سپس بگوید:
« عُذتُ بِمَا عَاذَتْ بِهِ مَلَائِكَةُ اللَّهِ الْمُقَرَّبُونَ وَ أَنبِيَاؤُهُ الْمُرسَلُونَ وَ عِبَادُهُ الصَّالِحُونَ مِن شَرِّ مَا رَأَيتُ وَ مِن شَرِّ الشَّيطَانِ الرَّجِيم »
🍂ترجمه دعا: « از آسيب خوابی كه ديدم و از شرّ شیطانِ رانده شده ، پناه می برم به آن قدرتِ{الهی} كه فرشتگان مقرب ، پیامبرانِ مُرسَل و بندگان صالح به آن پناه می برند ».
📚کلینی، الكافي(چاپ اسلامیه) ، ج8 ، ص142 ، حدیث شماره ۱۰۶
#کابوس #خواب_بد
💠 @RoozieHalal 💠
💫دعای روز هشتم ماه رمضان
🍃بسم الله الرحمن الرحیم
✨«اللهمّ ارْزُقنی فیهِ رحْمَةَ الأیتامِ و إطْعامِ الطّعامِ و إفْشاءِ السّلامِ و صُحْبَةِ الکِرامِ بِطَوْلِکَ یا ملجأ الآمِلین»
🦋«خدایا در این ماه، مهرورزی به ایتام، و خوراندن طعام، و آشکار کردن سلام، و همنشینی با اهل کرامت را نصیبم فرما، به عطایت ای پناهگاه آرزومندان.»
🍂آیتالله مجتهدی تهرانی در شرح «اَللّهُمَّ ارْزُقْنی فیهِ رَحْمَةَ الاْیتامِ» میگوید: خدایا در ماه رمضان مهرورزی نسبت به #یتیمان را روزیام گردان. اگر قلب ما زنگ بزند، از چه دوایی میتوان برای رفع آن استفاده کرد. برای اینکار باید سحرها قرآن بخوانید تا قلبتان را جلا بدهید. همچنین جان انسان را استغفار سحر جلا میدهد و میتوان با یتیمنوازی قلب را جلا داد.
وی تاکید میکند: شخص ثروتمند تنها با دست کشیدن بر سر یتیم قلبش جلا پیدا نمیکند و باید یتیمان را از نظر #مادی تامین کند و مشکلات مالی آنها را برطرف کند. پس یادتان باشد که #رحم کردن به یتیم با خلوص نیت قلب را #جلا میدهد.
💠 @RoozieHalal 💠
✅واقعا روزه هستیم
✍حضرت محمد صلی الله علیه و آله، زنی را مشاهده کردند که در حالی که #روزه بود، به کنیز خود #دشنام میداد. رسول الله، غذایی طلبیدند و به آن #زن فرمودند: «از این غذا بخور!» زنی که فحاشی کرده بود عرض کرد:
«من روزه هستم!»
حضرت محمد صلی الله علیه وآله فرمودند:
«چگونه روزه هستی در حالی که به کنیزت دشنام دادهای؟! چه اندک هستند روزه داران حقیقی و چه بسیارند گرسنگی کشندگان! روزه داری فقط خودداری از خوردن و #نوشیدن نیست!»
📚وسائل الشیعه ، ج ۱۰ ، ص ۱۶۷
💠 @RoozieHalal 💠
🌸#نماز شب #نهم ماه #رمضان
🍃امام علی علیه السلام روایت شده است:
✨که از فضایل ماه رمضان فضایل نماز در آن از ایشان سوال شد. ایشان فرمودند هر کس در شب نهم ماه رمضان بین نماز شام و خواب، شش رکعت نماز بخواند در هر رکعت سوره حمد یک بار و آیه الکرسی هفت بار و بعد از سلام نماز، پنجاه مرتبه صلوات بر محمد و آل محمد✨
💫💫 ملائکه عمل او را همانند عمل #صدیقین و شهدا و صالحان بالا می برند.
📚وسائل الشیعه
💠 @RoozieHalal 💠
💠امام زين العابدين عليه السلام :
🦋بينوا آدمى! هر روز سه مصيبت به او مى رسد و حتى از يكى از آنها پند نمى گيرد كه اگرم پند مى گرفت، سختيها و كار دنيا بر او آسان مى شد:
🌸•مصيبت نخست روزى است كه از #عمر او كم مى شود. در صورتى كه اگر از مال او چيزى كم گردد، اندوهگين مى شود حال آن كه درهم (مال) جايگزين دارد اما عمر از دست رفته جبران نمى شود.
🌸•مصيبت دوم اين است كه #روزيش را به طور كامل دريافت مى كند كه اگر از راه حلال باشد بايد حساب پس دهد و اگر از راه حرام باشد كيفر مى بيند.
🌸•#مصيبت سوم از اينها بزرگتر است. عرض شد: آن چيست؟ فرمود: هيچ روزى را به شب نمى رساند مگر اين كه يك منزل به آخرت نزديك شده است، اما نمى داند به سوى بهشت يا به سوى آتش ؟!
📚 بحار الأنوار : 78/160/20
💠 @RoozieHalal 💠
💠کاهش رزق
✨پیامبر اکرم (ص) درباره تاثیر زنا بر کاهش رزق میفرمایند:
🌼«فی الزِّنَا سِتُّ خِصَالٍ ثَلَاثٌ مِنْهَا فِی الدُّنْیَا وَ ثَلَاثٌ مِنْهَا فِی الْآخِرَةِ فَأَمَّا الَّتِی فِی الدُّنْیَا فَیَذْهَبُ بِالْبَهَاءِ وَ یُعَجِّلُ الْفَنَاءَ وَ یَقْطَعُ الرِّزْقَ وَ أَمَّا الَّتِی فِی الْآخِرَةِ فَسُوءُ الْحِسَابِ وَ سَخَطُ الرَّحْمَنِ وَ خُلُودٌ فِی النَّار»
🍃در #زنا شش خصلت میباشد که سه خصلت آن در دنیا گریبان زانى را میگیرد، و سه خصلت آن در آخرت، اما سه خصلت دنیوى: آبرو و #حیثیت را میبرد، و مرگ را زودتر میرساند، و #روزى را قطع میکند و
🍂 اما سه خصلت در آخرت: در محاسبه اعمال با او بد رفتارى می گردد، و موجبات خشم و غضب خداوند منان را فراهم میسازد، و در آتش جهنم جاودان میماند.)
📚(من لایحضره الفقیه، ج۴، ص ۳۶۷)
💠 @RoozieHalal 💠
💠افزایش #رزق و روزی
🦋حضرت آیت الله بهجت:
✨اگرچه میخواهید روزی شما فراوان شود، این دعا را زیاد بخوانید. مثلاً اگر میخواهید 110 مرتبه بخوانید، اول #دعا و آخر آن یک مرتبه #صلوات بفرستید:
🍃 «اَللّهُمَّ أغنِنِی بِحَلالِکَ عَن حَرامِکَ وَ بِفَضلِکَ عَمَّن سِواکَ»
💠 @RoozieHalal 💠
🌸امیرالمؤمنین عليه السلام:
🍃تباهى عقل، در فريب خوردن از نيرنگ هاست
فَسادُ العَقلِ الاِغتِرارُ بِالخُدَعِ
📚غررالحكم، حدیث6552
💠 @RoozieHalal 💠
🦋آرایشگری:
🍂اجرت و درآمد آرایشگر حرام است اگر:
در کتب فقهی اصطلاحی با عنوان «تدلیس ماشطه» به معنای «حیله گری آرایشگر» وجود دارد. اگر آرایشگر با ترفندهایی که به کار می برد عیوب زنی را بپوشاند و وی را دارای محاسنی کند تا زمینه ازدواج او را با مردی فراهم سازد، به این کار تدلیس ماشطه می گویند که در این صورت اجرتش حرام است.🍂
🍃اگر آرایشگر بدون هیچ قصدی زنی را آرایش کند ولی آن زن خود، قصد فریب دیگری را داشته باشد، اجرت آرایشگر حلال است و تدلیس بر آن صدق نمی کند.🍃
📚 [شهید ثانی، مسالک الافهام، ج 3، ص 129
💠 @RoozieHalal 💠
👌 تا دهان بسته نشد، دل باز نمیشود
🌷 علامه #حسن زاده #آملی(ره) :
✍ تا دهان بسته نشد، #دل باز نمیشود. از سید کائنات (صلی الله علیه و آله) روایت است که چون فرزندان و نبیرههای آدم بسیار شدند در نزد وی #سخن میگفتند و وی ساکت بود. گفتند ای پدر چرا شما صحبت نمیکنید و ساکت هستید؟
☘ گفت : ای فرزندان من ، هنگامی که از جوار قرب الهی بیرون رانده شدم در حال هبوط ، جبرئیل نزد من آمد و گفت : پروردگار متعال فرمود اگر میخواهی دوباره به مقام اول خود باز گردی ، اهل #سکوت باش.
💠 @RoozieHalal 💠
🌺#شرح دعای روز #نهم ماه #رمضان
🍃آیتالله مجتهدی تهرانی در شرح فراز «اَللّهُمَّ اجْعَلْ لی فیهِ نَصیباً مِنْ رَحْمَتِکَ الْواسِعَةِ» میگوید: خدایا، من را از رحمت واسعه خودت نصیب گردان. برای استجابت این دعا باید چه کنیم؟ باید به زیردستمان کمک کنیم. اگر وضع مالی کسی خوب است، برای دختران دمبخت مستمند جهاز تهیه کند. در این صورت دعا درباره او مستجاب میشود و اگر زلزله شود، زیر آوار نمیماند؛ چون رحمت خدا شامل حال او شده است.
🍂این استاد برجسته اخلاق در ادامه در شرح «وَاهْدِنی فیهِ لِبَراهینِکَ السّاطِعَةِ» میگوید: خدایا من را هدایت کن به ادله روشن خودت. خدا دلیلهای روشنی دارد که ما را به آن ادله روشن، هدایت میکند. هر ظالمی که به جزای اعمالش میرسد، عبرتی برای ما است، آدم با دیدن این عبرتها میتواند خداشناس شود.
🌼آیتالله مجتهدی تهرانی در ادامه در شرح «وَخُذْ بِناصِیتی اِلی مَرْضاتِکَ الْجامِعَةِ» میگوید: من را به سمت موجبات خوشنودی و رضایت خودت ببر. از من راضی باش، هر چند که بد کردم و عمرم را به بطالت مصرف کردم. حالا آمدهام و من را به سمت رضایت خودت ببر. از من خشنود شو و رضایت جامع داشته باش.
👇👇👇👇
وی تاکید میکند: باید تمام عیبها را از خود دور کنم، و با غیبت نکردن، حلال کردن مال و… این دعا دربارهام #مستجاب شود. تا مردم از ما راضی نشوند، خدا از ما راضی نمیشود.
🔆آیتالله مجتهدی تهرانی باره «بِمَحَبَّتِکَ یا اَمَلَ الْمُشْتاقینَ» در دعای روز نهم ماه مبارک رمضان میگوید: این دعاها را درباره من مستجاب کن، به حق دوستی خودت ای آروزی مشتاقان. اینطور میگوییم چون خدا نسبت به ما دوستی دارد و خدا صد برابر محبت والدین به اولاد، ما را دوست دارد. روایت است که دوستی صد درجه دارد که ۹۹ بخش آن مخصوص خدا است و یک درجه آن بین مخلوقات تقسیم شده و خدا در همان یک بخش نیز، سهم دارد. خدایا این #دعاها را به محبت خودت درباره ما مستجاب کن.
💠 @RoozieHalal 💠
🌼مستحبات کسب
🍃بین مشتری ها در قیمت فرق نگذارد.
🍃در قیمت جنس، سختگیری نکند.
🍃در صورتی که طرف مقابل از معامله پشیمان شد و تقاضای فسخ معامله را کرد، از او بپذیرد و این در اصطلاح «اقاله» نام دارد.[1]
🍃مستحب است انسان کالایی را که می خرد، از خداوند بخواهد آن را مبارک گرداند.[2]
🌼مکروهات کسب
🍂تعریف کردن از کالا.
🍂بدگویی کردن مشتری از کالای فروشنده.
🍂قسم راست خوردن در داد و ستد (قسم دروغ حرام است).
🍂تقاضای کم کردن قیمت پس از انجام معامله.[3]
🍂وارد معامله دیگران شدن.[4]
📚[1] . تحريرالوسيله، كتاب المكاسب و المتاجر، م 22.
[2] . فرهنگ فقه، آيةالله شاهرودى، ج 2، ص 338.
[3] . تحريرالوسيله، كتاب المكاسب و المتاجر، م 22.
[4] . توضيح المسائل مراجع، ج 2، م 2054.
💠 @RoozieHalal 💠