💠 بداخلاق
🔹 رسول خدا صلی الله علیه و آله:
خداوند توبه انسان بد اخلاق را نمی پذیرد.
پرسیدند چرا؟
فرمود: چون هرگاه از گناهی توبه کند در گناهی بدتر گرفتار می شود.
📚 (بحارالأنوار/ج73/ص299/ح12)
💠 @RoozieHalal 💠
۱۲ دی ۱۴۰۱
✳️ #کوچک_شمردن_گناه_و_حرام
🍃🍂در تفسیر عیّاشی ذیل آیه «إِنَّ السَّمْعَ وَ الْبَصَرَ وَ الْفُؤادَ کُلُّ أُولئِکَ کانَ عَنْهُ مَسْؤُلاً» آمده که امام صادق(علیه السلام) می فرماید: از گوش نسبت به آنچه شنیده، و از چشم نسبت به آنچه دیده، و از دل نسبت به آنچه باور کرده #سؤال خواهد نمود.
💫سپس از امام باقر(علیه السلام) نقل نموده که مردی به آن حضرت گفت : پدر و مادرم فدای شما باد، من داخل مستراح می شوم و #صدای_زن های آوازه خوان و آلات لهو را از خانه #همسایه می شنوم و بسا نشستن خود را طولانی می کنم تا آن صدا ها را بشنوم. امام(علیه السلام) فرمود: «چنین مکن» آن مرد گفت: به خدا سوگند من در جلسه آنان شرکت نمی کنم، و تنها با گوش خود صدای آنان را می شنوم. و امام(علیه السلام) به او فرمود: مگر تو سخن خدا را نشنیده ای که می فرماید:
🍃 «إنَّ السَّمْعَ وَ الْبَصَرَ وَ الْفُؤادَ...»
✨او گفت مثل این که من تاکنون این آیه را نشنیده ام و اکنون #استغفار می کنم. امام(علیه السلام) فرمود: اکنون #غسل_توبه کن و هر چه می توانی نماز بخوان، چرا که تو، به گناه بزرگی مشغول بوده ای، و چه بد بود حال تو اگر با این حال می مردی...
📚(تفسیر عیاشی ج2/292)
'
💠 @RoozieHalal 💠
۱۲ دی ۱۴۰۱
🔆#برکت_مال_حلال
🌺1- رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلّم فرمود : کسی که #حلال بخورد، ملکی از ملائکه بالای سر او می ایستد و برای او #استغفار می نماید تا از غذای خود فارغ گردد.
📚دعوات راوندی، ص24
🌺2- و فرمود: #ردّ_دانقی از حرام [به صاحب خود] نزد خداوند معادل هفتاد هزار حج مقبول است.
📚همان
🌺3- و فرمود: کسی که چهل روز حلال بخورد خداوند قلب او را نورانی خواهد نمود
📚.(عده الداعی، ص140
🌺4- رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلّم) فرمود: کسی که زبان و شکم و #عفّت خود را از حرام حفظ کند داخل بهشت می شود.
📚(مستدرک الوسائل، ج9/31)
🌺5- امام صادق(علیه السلام) می فرماید: رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلّم) فرمود : «فرزند آدم ظرفی را پر نکرد که خطرناکتر از شکم او باشد.» سپس فرمود: مخور مگر هنگام گرسنگی و از #مال_حلال بخور و نام خدا را از یاد مبر ....
📚 الکنی و الالقاب، ج2/87)
🌺6- ابوبصیر گوید: شخصی به امام باقر(علیه السلام) گفت: من ضعیف العمل و قلیل الصیام هستم و لکن می کوشم و امیدوارم که جز حلال نخورم» امام باقر(علیه السلام) به او فرمود: چه #اجتهادی بهتر از اجتهاد در #حفظ_شکم و عفّت می باشد؟!
📚مرآه العقول، ج8/67
💠 @RoozieHalal 💠
۱۲ دی ۱۴۰۱
🌸 #امیرالمؤمنین(علیهالسلام):
🍀 سودی که شما از #بخشش خود میبرید بیشتر از
#سودی است که #درخواستکننده از بخشش میبرد.
📚 غُررالحِکم،حدیث۱۸۷۴
💠 @RoozieHalal 💠
۱۲ دی ۱۴۰۱
🔰 #وظیفه_ثروتمندان وقتی اکثر مردم در #سختی_زندگی میکنند
🔹یک اصل ثابت و تغییرناپذیر این است که یک نفر مسلمان باید زندگی خود را از زندگی عمومی جدا نداند، باید زندگی خود را با زندگی عموم تطبیق دهد.
🔸معنی ندارد درحالیکه عموم مردم در بدبختی زندگی میکنند عده دیگر با متمسک قراردادن «قُلْ مَنْ حَرَّمَ زینَةَ اللهِ الَّتی اَخْرَجَ لِعِبادِهِ وَالطَّیباتِ مِنَ الرِّزْقِ» در دریای نعمت غوطهور بشوند هرچند فرض کنیم که از راه حلال به چنگ آورده باشند.
🔹خود امام صادق سلامالله علیه که به اقتضای زمان، زندگی را بر خاندان خود توسعه داده بود، یک وقت اتفاق افتاد که #نرخ_خواربار ترقی کرد و #قحط و غلا پدید آمد. به خادم خود فرمود: چقدر آذوقه و گندم ذخیره موجود داریم؟ عرض کرد: زیاد داریم، تا چند ماه ما را بس است.
🔸فرمود: همه آنها را ببر و در بازار به مردم بفروش. گفت: اگر بفروشم دیگر نخواهم توانست گندمی تهیه کنم. فرمود لازم نیست، بعد مثل سایر مردم روز به روز از نانوایی تهیه خواهیم کرد، و دستور داد از آن به بعد خادم نانی که تهیه میکند نصف جو و نصف گندم باشد، یعنی از همان نانی باشد که اکثر مردم استفاده میکردند. فرمود: من تمکن دارم به فرزندان خودم در این سختی و تنگدستی نان گندم بدهم، اما دوست دارم خداوند ببیند من با مردم مواسات میکنم.
📝 استاد مطهری، بیست گفتار، ص۱۲۷
💠 @RoozieHalal 💠
۱۲ دی ۱۴۰۱
🔆لقمه حلال و حرام
قالَ رسول اللَّه صلی الله علیه وآله:
ما اَکَلَ عَبْدٌ طَعاماً اَحَبُّ اِلَی اللَّهِ تَعالی مِنْ کَدِّ یَدِهِ وَ مَنْ باتَ کالاًّ مِنْ عَمَلِهِ باَت مَغْفُوراً لَهُ.
📚کنز العمال، 1340.
💫رسول خداصلی الله علیه وآله فرمودند: محبوب ترین طعامی که بنده می خورد، نزد خدا آن غذایی است که از دسترنج خودش باشد و هر که یک شب خستگی کار را تحمل کند آمرزیده خواهد شد.
🔆* غذا خوردن برنامه همیشگی و لازمه زندگی در دنیا است. زنده بودن هر موجود زنده ای وابسته به تغذیه است و مهم ترین شرط تغذیه پاک و پاکیزه بودن غذاهاست، مسلّماً همان طور که پاکیزگی ظاهری و بهداشتی بودن خوراکی ها برای سلامتی جسم انسان بسیار مؤثر و مهمّ است پاک بودن غذاها از آلودگی های باطنی و معنوی از آن مهم تر است زیرا روح از جسم بسیار لطیف تر و حسّاس تر است و با غذاهایی که مثلاً از راه حرام تهیه شده باشد بیمار شده و با بیماری های بسیار خطرناک فکر و عقیده و اعمال و اخلاق انسان ها فاسد می شود.
✨در بین #غذاها سالم ترین و لذت بخش ترین آن ها لقمه ای است که انسان از #دسترنج خودش تهیه کرده و میل می کند، راستی چه قدر نشاط آور و عزّت بخش است طبق این روایت دوست داشتنی ترین غذاها
همین است، و از آن جا که کسب #لقمه_حلال نُه دهم بندگی و عبادت است خستگی و خواب بعد از آن هم مایه آمرزش گناهان و نزول رحمت حق است.
✨در حدیث دیگری از رسول خدا صلی اللَّه علیه و آله آمده که فرمودند: عبادت هفتاد جزء است و برترین جزء آن طلب روزی حلال است.(1)
1- 14. کافی.
📚حق الناس در محیط کار و زندگی« از دیدگاه قرآن و روایات»/ گردآوری صادق میرشفیعی. ص: 34
💠 @RoozieHalal 💠
۱۲ دی ۱۴۰۱
سه دسته شکایت کننده در قیامت
قال الصادق علیه السلام:
سه چیز نزد خدا #شکایت می کنند:
💚 #مسجد ویرانه ای که مردم در آن نماز نمی گذارند؛
💙دانشمندی که در میان مردم نادان قرار دارد؛
💜#قرآنی که برای زیبایی – در منزل – گذاشته شده که گرد و خاک روی آن نشسته است و کسی آن را نمی خواند
📚[خصال، ج 1 ، ص 142]
💠 @RoozieHalal 💠
۱۲ دی ۱۴۰۱
❤️ در راه خدا #قرضالحسنه دهید که ...
گویا به خدا #قرض دادهاید...
و خدا نیز چند برابرش را شما پس میدهد.
📖 سوره حدید آیه ۱۱
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
💠 @RoozieHalal 💠
۱۲ دی ۱۴۰۱
🌳#تقوای_حلال_و_حرام
🌸🍃مؤلّف گوید: از سخنان معصومین(علیهم السلام) استفاده می شود که مهم ترین تقوا، تقوای درحلال و حرام است و مهم تر از آن تقوای در #شبهات و #حرام_های_مشکوک است، و در اعضای بدن مهم ترین تقوا مربوط به قلب و نیت و دوستی و دشمنی است، و پس از آن ها مهم ترین #تقوا مربوط به زبان و #شکم و حیا وعفت است، و تقوای زبان مهم تر از تقوای شکم و عفت است، و معنای تقوا، ترس از مخالفت خداوند است، نه ترس از ذات مقدس او چرا که او کریم و رحیم و رؤوف و مهربان است، و ترس از ذات مقدّس او دلیل عدم معرفت است، آری ترس از این که او با عدل خود با ما معامله کند صحیح است، جز این که او به مقتضای رحمت واسعه و سبقت رحمت او بر غضب و این که او از هر پدر و مادر مهربانی به بنده خود مهربان تر است، تا بنده او زمینه رحمت داشته باشد به او ترحّم می نماید، و او را می آمرزد، به شرط آن که بنده نیز اهل ترحّم و گذشت باشد، و گر نه خداوند همانند او با او معامله می کند چنانکه فرموده است:
«وَ لْیَعْفُوا وَ لْیَصْفَحُوا أَ لا تُحِبُّونَ أَنْ یَغْفِرَ اللَّهُ لَکُمْ وَ اللَّهُ غَفُورٌ رَحِیمٌ»(1)
امام صادق(علیه السلام) می فرماید: ابوذرّ می فرمود: یا مبتغی العلم قدّم لمقامک بین یدی الله عزّوجلّ فإنّک مثاب بعملک و کما تدین تدان...»
🍂 یعنی ای طالب علم برای روزی که باید در محضر خداوند قرار بگیری کاری بکن، چرا که تو را به اندازه عملت پاداش می دهند و همان گونه که با مردم کرده ای با تو خواهد شد(2)!
از این رو زرنگی در کثرت عبادت نیست بلکه در خالص کردن عبادت است و خلوص در #عبادت خشیه الله و نیّت صادق است، و عبادت با پرهیز از حرام پذیرفته می شود، و رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلّم) فرمود: «گروهی از مردم هنگامی که در قیامت حاضر می شوند، حسنات و اعمال خوب آنها مانند کوه ها می باشد و خداوند آن ها را نابود می کند و مانند #غبارهای پراکنده می شود، و ملائکه صاحبان اعمال را به دوزخ می برند» پس سلمان تعجّب نمود و گفت : یا رسول الله آنان کیانند؟
رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلّم) فرمود : آنان اهل نماز و روزه و عبادت شبانه بوده اند ، و لکن چون #مال_حرامی بر آنان عرضه می شده با سرعت به طرف آن می رفته اند
📚.مستدرک الوسائل ج11/280
1- (نور/22)
2- (کافی ج2/124)
📚رساله حلال و حرام/ نویسنده محمدحسین بهارانچی، ص16
💠 @RoozieHalal 💠
۱۲ دی ۱۴۰۱
۱۳ دی ۱۴۰۱