🔵 هم درجه با شهید در برزخ!
🔸 #تجربه_نزدیک_به_مرگ
✍ یکی از معلمین و مربیان شهر ما، در مسجد محل تلاش فوق العاده ای داشت که بچه ها را جذب مسجد و هیئت کند. او خالصانه فعالیت می کرد و در مسجدی شدن ما هم خیلی تأثیر داشت.
این مرد خدا، یكبار که با ماشین در حرکت بود، از چراغ قرمز عبور کرد و سانحهای شدید رخ داد و ایشان مرحوم شد.
من این بنده خدا را دیدم که در میان شهدا و هم درجه آنها بود! توانستم با او صحبت کنم. ایشان به خاطر اعمال خوبی که در مسجد و محل داشت و رعایت دستورات دین، به مقام شهدا دست یافته بود. در واقع او در دنیا شهید زندگی کرد و به مقام شهدا دست یافت.
اما سؤالی که در ذهن من بود، تصادف او و عدم رعایت قانون و مرگش بود. ایشان به من گفت: من در پشت فرمان ماشین سکته کردم و از دنیا رفتم و سپس با ماشین مقابل برخورد کردم. هیچ چیزی از صحنه تصادف دست من نبود.
📚 کتاب سه دقیقه در قیامت
#رزق_معنوی
💠 @RoozieHalal 💠
✅چنانکه روایت شده: حضرت موسی بن جعفر(علیهالسلام) پس از طلوع صبح سجده مینمود تا هنگام ظهر شرعی و بعد از عصر تا هنگام شام و در حدیث دیگری وارد شده آن حضرت بیشتر از ده سال هر روز پس از طلوع خورشید تا هنگام ظهر شرعی در سجده بودند.
و به سند صحیح روایت شده حضرت رضا(علیهالسلام) به اندازهای در سجود میماند که سنگریزه مسجد از عرق ایشان تر میشد و آن حضرت دو طرف صورت خود را بر زمین مسجد میچسباندند.
در کتاب رجال کشّی آمده است که فضلبنشاذان نزد ابن عُمَیر آمد در حالیکه در سجده بود و سجده را بسیار طول داد، چون سر برداشت و درباره طول سجدهاش سخن به میان آمد گفت: اگر سجده جمیلبندرّاج را میدیدی، سجده مرا طولانی نمیشمردی و نیز گفت: روزی نزد جمیل رفتم، او سجده را بسیار طول داد، چون سر برداشت گفتم: سجده را طول دادید؟ گفت: اگر طول سجده معروفبنخرَّبوذ را میدیدی، سجده مرا آسان میشمردی.
و نیز از فضلبنشاذان روایت کرده حسن بن علی بن فضّال برای عبادت به صحرا میرفت، سجده را به اندازهای طول میداد که پرندگان بر پشتش مینشستند به گمان این که جامهٔ افتادهای است و حیوانات وحشی در اطراف او میچریدند و از او نمیهراسیدند.
و نیز روایت کرده، علی بن مهزیار به هنگام طلوع خورشید به سجده میرفت و سر برنمیداشت تا برای هزار نفر از برادران خود دعا میکرد همانند آنچه که برای خود دعا کرده بود و از کثرت طول سجده بر پیشانی او به مانند زانوی شتر، پینه بود! و نیز روایت کرده ابن عُمَیر، پس از نماز صبح سر به سجده شکر میگذاشت و بر نمیداشت مگر هنگام ظهر.
بهتر این است که سجده شکر پس از پایان تعقیبات و پیش از انجام نوافل باشد و بیشتر اصحاب گفتهاند: در نماز مغرب پس از نوافل انجام گیرد و بعضی زمان انجام آن را پیش از نوافل گفتهاند و ظاهراً هر دو وقت خوب است ولی پیش از نوافل بجا آوردن بهتر است، چنانکه حِمیری از حضرت صاحب الزمان روایت کرده و اگر هر دو را به عمل آورد، شاید بهتر باشد.
منبع: مفاتیح الجنان/باب اول/حکایت سجده طولانی امام موسی کاظم(ع) و بعضی از اصحاب آن حضرت
#رزق_معنوی
💠 @RoozieHalal 💠
🔰اما دعاهاى این سجده بسیار است و آسانترین آنها این چند مورد است.
🔷اول:
به سند معتبر از حضرت رضا(علیهالسلام) روایت شده: اگر میخواهی صد مرتبه«شُکْراً شُکْراً» بگو و اگر میخواهی صد مرتبه «عَفْواً عَفْواً».
در «عیون اَخبار الرضا» از رجاء بن ابی الضّحاک روایت کرده که حضرت رضا(علیهالسلام) در راه خراسان هرگاه از تعقیب نماز ظهر فارغ میشدند، صد مرتبه در سجده میگفتند: «شُکْراً لِلّٰهِ» و چون از تعقیب نماز عصر فارغ میشدند، صد مرتبه در سجده میگفتند:«حَمْداً لِلّٰهِ»
🔷دوم:
شیخ کلینی به سند معتبر از حضرت صادق(علیهالسلام) روایت کرده نزدیکترین احوال بنده به خدای تعالی هنگامی است که در سجده باشد و خدای خود را بخواند. چون به سجده روی بگو:
يَا رَبَّ الْأَرْبابِ، وَيَا مَلِكَ الْمُلُوكِ، وَيَا سَيِّدَ السَّاداتِ، وَيَا جَبَّارَ الْجَبابِرَةِ، وَيَا إِلٰهَ الْآلِهَةِ، صَلِّ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ،
ای پروردگار پرورندگان و ای پادشاه پادشاهان و ای سرور سروران و ای توانمند توانمندان و ای معبود معبودان، درود فرست بر محمّد و خاندان محمّد
سپس حاجت خود را بخواه. آنگاه بگو:
فَاِنّى عَبْدُكَ، ناصِيَتى فى قَبْضَتِكَ
من بنده توأم، اختیارم در دست قدرت توست.
بعد هر دعایی را که خواهی داشته باش که خدا بخشنده است و برآوردن هیچ حاجتی برای او دشوار نیست.
🔷سوم:
کلینی به سند موثّق از حضرت صادق(علیهالسلام) روایت کرده: پدرم را شبی در مسجد به حال سجده دیدم، شنیدم میگریست و این دعا را میخواند:
سُبْحانَكَ اللّٰهُمَّ أَنْتَ رَبِّي حَقّاً حَقّاً، سَجَدْتُ لَكَ يَا رَبِّ تَعَبُّداً وَرِقّاً، اللّٰهُمَّ إِنَّ عَمَلِي ضَعِيفٌ فَضاعِفْهُ لِي، اللّٰهُمَّ قِنِي عَذابَكَ يَوْمَ تَبْعَثُ عِبادَكَ، وَتُبْ عَلَيَّ إِنَّكَ أَنْتَ التَّوَّابُ الرَّحِيمُ .
منزّهی تو، خدایا تو پروردگار منی، به راستی از روی بندگی و بردگی برای تو سجده کردم، ای پروردگارم؛ خدایا، به درستی که عمل من کم است بر آن بیفزای، خدایا مرا از عذابت نگاه دار، روزی که بندگانت را برانگیزی و توبهام را بپذیر زیرا تو بسیار توبهپذیر و مهربانی.
🔷چهارم:
کلینی به سند معتبر روایت کرده: حضرت امام موسیبنجعفر(علیهالسلام) این دعا را در سجده میخواند:
أَعُوذُ بِكَ مِنْ نَارٍ حَرُّها لَايُطْفَىٰ، وَأَعُوذُ بِكَ مِنْ نارٍ جَدِيدُها لَايَُبْلىٰ، وَأَعُوذُ بِكَ مِنْ نارٍ عَطْشانُها لَايُرْوىٰ، وَأَعُوذُ بِكَ مِنْ نارٍ مَسْلُوبُها لَا يُكْسَىٰ .
به تو پناه میآورم از آتشی که حرارتش فرو نمینشیند و به تو پناه میآورم از آتشی که تازهاش کهنه نمیگردد و به تو پناه میآورم از آتشی که تشنهاش سیراب نشود و به تو پناه میآورم از آتشی که برهنهاش پوشیده نگردد.
🔷پنجم:
کلینی به سند معتبر روایت کرده: مردی به حضرت صادق(علیهالسلام) شکایت کرد: امّ ولدی [اُمِّ ولد به کنیزانی گفته میشد که از مالکان خود دارای فرزندیمیشدند] دارم که علیل است، فرمود: پس از هر نماز واجب در سجده شکر بگوید:«یَا رَؤُوفُ یَا رَحِیمُ یَا رَبِّ یَا سَیِّدِی» آنگاه حاجت خود را بخواهد.
🔷ششم:
در بسیاری از روایات معتبر نقلشده امام صادق(علیهالسلام) و امام کاظم(علیهالسلام) در سجده شکر بسیار میگفتند: «أَسْأَلُکَ الرَّاحَةَ عِنْدَ الْمَوْتِ، وَ الْعَفْوَ عِنْدَ الْحِسابِ».
🔷هفتم:
به سند صحیح از حضرت صادق(علیهالسلام) روایت شده در سجده میگفتند:«سَجَدَ وَجْهِیَ اللَّئِیمُ لِوَجْهِ رَبِّیَ الْکَرِیمِ».
🔷هشتم:
در بعضی از کتب معتبر از امیرمؤمنان(علیهالسلام) روایت شده بهترین سخنان نزد حقتعالی، آن است که بنده در سجده سه مرتبه بگوید: «إِنِّی ظَلَمْتُ نَفْسِی فَاغْفِرْ لِی».
🔷نهم:
در «جعفریات» به سند صحیح از حضرت امام صادق(علیهالسلام) روایت کرده: حضرت رسول(صلىاللّهعلیهوآله) وقتى سر به سجده میگذاشت این دعا را میخواند:
اللّٰهُمَّ مَغْفِرَتُكَ أَوْسَعُ مِنْ ذُنُوبِي، وَرَحْمَتُكَ أَرْجَىٰ عِنْدِي مِنْ عَمَلِي، فَاغْفِرْ لِي ذُنُوبِي يَا حَيّاً لَايَمُوتُ .
خدایا آمرزشت از گناهان من گستردهتر و مهرت بر من از عملم امیدبخشتر است، گناهان مرا بیامرز، ای زندهای که هرگز نمیمیرد.
👇👇👇
🔷دهم:
قطب راوندی از حضرت صادق(علیهالسلام) روایت کرده: هرگاه بر تو سختی و اندوهی دست دهد و به نهایت دشواری برسد، بر زمین سجده کن و بگو:
يَا مُذِلَّ كُلِّ جَبَّارٍ، يَا مُعِزَّ كُلِّ ذَلِيلٍ، قَدْ وَحَقِّكَ بَلَغَ مَجْهُودِي، فَصَلِّ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ، وَفَرِّجْ عَنِّي .
ای خوارکنندهی هر سرکش، ای عزّتبخش هر خوار، به حقّت سوگند تابم و توانم سرآمد، پس بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست و مشکل مرا بگشای.
در کتاب «عُدة الداعی» از آن حضرت روایت کرده: هرگاه به مردی حادثهای یا پیشآمد سختی یا اندوه شدیدی یا غمی سنگین برسد، زانوها و دستهای خود را تا مرفق برهنه کند و به زمین بچسباند و سینه خود را نیز به زمین برساند و حاجت خود را درخواست کند.
🔷یازدهم:
ابن بابویه به سند معتبر از حضرت صادق(علیهالسلام) روایت کرده: هرگاه بنده در سجده سه مرتبه بگوید:«یَا اللّٰهُ یَا رَبّاهُ یَا سَیِّداهُ» خدای کریم در پاسخ او گوید:«لَبَّیْکَ»؛ بنده من، حاجت خود را بخواه. در «مکارم الاخلاق» روایت کرده: هرکه در سجده بگوید:«یا رَبّاهُ یا سَیِّداهُ» آنقدر که نفس قطع شود، حقتعالی فرماید: حاجت خود را بخواه.
🔷دوازدهم:
در کتاب «مکارم الاخلاق» از امام صادق(علیهالسلام) روایت کرده حضرت رسول(صلیاللهعلیهوآله) به مردی رسید که در حال سجده بود و میگفت:
يَا رَبِّ مَاذا عَلَيْكَ أَنْ تُرْضِيَ عَنِّي كُلَّ مَنْ كانَ لَهُ عِنْدِي تَبِعَةٌ، وَأَنْ تَغْفِرَ لِي ذُ نُوبِي، وَأَنْ تُدْخِلَنِي الْجَنَّةَ بِرَحْمَتِكَ، فَإِنَّمَا عَفْوُكَ عَنِ الظَّالِمِينَ، وَأَنَا مِنَ الظَّالِمِينَ، فَلْتَسَعْنِي رَحْمَتُكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ .
ای پروردگارم، تو را چه میشود که از من خشنود کنی هرکه را از او نزد من حقّی است و اینکه گناهانم را بیامرزی و به رحمتت مرا وارد بهشت گردانی، جز این نیست که گذشت تو از ستمکاران است و من از ستمکارانم، پس مرا به مهرت فراگیر، ای مهربانترین مهربانان.
حضرت فرمود: سر از سجده بردار که دعایت مستجاب شد، به درستی که دعای پیامبری را خواندی که در زمان قوم عاد بود.
نویسنده گوید: ما در «مفاتیح» در ضمن اعمال «مسجد کوفه» و «مسجد زید» ، بعضى دعاها را نقل کردیم که در سجده خوانده میشود.
منبع: مفاتیح الجنان/باب اول/دعاهای سجده شکر
#رزق_معنوی
💠 @RoozieHalal 💠
امیرالمؤمنین #امام_علی علیه السلام:
💠 إنَّمَا الدُّنْيَا مُنْتَهَى بَصَرِ الْأَعْمَى، لَا يُبْصِرُ مِمَّا وَرَاءَهَا شَيْئاً، وَ الْبَصِيرُ يَنْفُذُهَا بَصَرُهُ وَ يَعْلَمُ أَنَّ الدَّارَ وَرَاءَهَا، فَالْبَصِيرُ مِنْهَا شَاخِصٌ وَ الْأَعْمَى إِلَيْهَا شَاخِصٌ، وَ الْبَصِيرُ مِنْهَا مُتَزَوِّدٌ وَ الْأَعْمَى لَهَا مُتَزَوِّدٌ
❇️ همانا دنيا نهايت ديد كوردل است که آن سوى دنيا را نمىنگرد، امّا انسان آگاه، نگاهش از دنيا عبور كرده از پس آن سراى جاويدان آخرت را مىبيند. پس انسان آگاه به دنيا دل نمىبندد و انسان كور دل تمام توجّهاش دنياست. بينا از دنيا زاد و توشه برگيرد و نابينا براى دنيا توشه فراهم مىكند.
📚 قسمتی از خطبه ۱۳۳ نهج البلاغه
#رزق_معنوی
💠 @RoozieHalal 💠
🔰شیخ طبرسی و کفعمی و دیگران از حضرت رسول(صلیاللهعلیهوآله) روایت کردهاند که به یاران خود فرمود: آیا ناتوانید از این که هر صبح و شام نزد خدای جهانیان عهدی بگیرید؟ گفتند: چگونه عهد بگیریم؟
فرمود: این دعا را بخوانید، هرکه این دعا را بخواند بر آن مُهری میزنند و زیر عرش الهی میگذارند، چون روز قیامت شود منادی ندا سر میدهد که کجایند آنانکه نزد خدای رحمان عهدی دارند؟ پس آن عهد را به ایشان دهند و با آن عهد وارد بهشت شوند. شیخ طوسی این دعا را در تعقیب نماز صبح آورده است:
اللّٰهُمَّ فاطِرَ السَّمَواتِ وَالْأَرْضِ، عالِمَ الْغَيْبِ وَالشَّهادَةِ، الرَّحْمانَ الرَّحِيمَ، أَعْهَدُ إِلَيْكَ فِي هٰذِهِ الدُّنْيَا أَنَّكَ أَنْتَ اللّٰهُ لَاإِلٰهَ إِلّا أَنْتَ وَحْدَكَ لَاشَرِيكَ لَكَ، وَأَنَّ مُحَمَّداً صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ عَبْدُكَ وَرَسُولُكَ . اللّٰهُمَّ فَصَلِّ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِهِ، وَلَا تَكِلْنِي إِلَىٰ نَفْسِي طَرْفَةَ عَيْنٍ أَبَداً وَلَا إِلىٰ أَحَدٍ مِنْ خَلْقِكَ،
خدایا، ای آفرینندهی آسمانها و زمین، دانای پنهان و پیدا، ای بخشندهی مهربان، با تو در این دنیا عهد میکنم که به راستی تویی خدا، معبودی جز تو نیست، یگانهای و برای تو شریکی نیست و محمّد (درود خدا بر او و خاندانش) بنده و فرستاده توست، خدایا بر محمّد و خاندانش درود فرست و مرا هیچگاه، به اندازه یک چشم برهم نهادن به خویشتن و نه به هیچیک از آفریدگانت وامگذار،
فَإِنَّكَ إِنْ وَكَلْتَنِي إِلَيْها تُباعِدْنِي مِنَ الْخَيْرِ، وَتُقَرِّبْنِي مِنَ الشَّرِّ، أَيْ رَبِّ لَاأَثِقُ إِلّا بِرَحْمَتِكَ، فَصَلِّ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِهِ الطَيِّبينَ وَاجْعَلْ لِي عِنْدَكَ عَهْداً تُؤَدِّيهِ إِلَيَّ يَوْمَ الْقِيامَةِ إِنَّكَ لَاتُخْلِفُ الْمِيعادَ .
اگر مرا به خویشتن واگذاری از خیر دورم میکند و به شرّ نزدیکم مینماید، ای پروردگارم جز به رحمتت اطمینان ندارم. پس بر محمّد و خاندان پاکیزهاش درود فرست و برای من پیش خود عهدی قرار ده که آن را در روز قیامت به من بپردازی، به راستی که تو خلف وعده نمیکنی.
منبع: مفاتیح الجنان/باب اول/دعای عهد بهشتی که با آن می توان هر صبح و شام از خدا عهد گرفت
#رزق_معنوی
💠 @RoozieHalal 💠
🔰🔸عیاشی از عبد الله بن سنان روایت کرده خدمت امام صادق(علیهالسلام) رفتم، حضرت فرمود: میخواهی دعایی به تو بیاموزم که چون بخوانی حقتعالی قرضت را ادا کند و حالت نیکو گردد؟ گفتم: به چنین دعایی چه بسیار نیازمندم، حضرت فرمود: پس از نماز صبح بگو:
تَوَكَّلْتُ عَلَى الْحَيِّ الْقَيُّومِ الَّذِي لَايَمُوتُ، وَالْحَمْدُ لِلّٰهِ الَّذِي لَمْ يَتَّخِذْ وَلَداً، وَلَمْ يَكُنْ لَهُ شَرِيكٌ فِي الْمُلْكِ، وَلَمْ يَكُنْ لَهُ وَلِيٌّ مِنَ الذُّلِّ، وَكَبِّرْهُ تَكْبِيراً . اللّٰهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنَ الْبُؤْسِ وَالْفَقْرِ، وَمِنْ غَلَبَةِ الدَّيْنِ وَالسُّقْمِ، وَأَسْأَلُكَ أَنْ تُعِينَنِي عَلَىٰ أَداءِ حَقِّكَ إِلَيْكَ وَ إِلَى النَّاسِ .
توکل کردم بر زنده پایندهای که نمیمیرد و خدا را ستایش که فرزندی نگرفت و برای او در فرمانروایی شریک نیست و برای او سرپرستی از روی خواری نمیباشد و بزرگ شمار او را بزرگشمردنی شایسته، خدایا به تو پناه میآورم از شدت نیاز و تنگدستی و از فشار قرض و بیماری و از تو میخواهم مرا بر ادای حقّت نسبت به خود و مردم یاری کنی.
و به روایت شیخ و دیگران چنین است:
وَمِنْ غَلَبَةِ الدَّيْنِ، فَصَلِّ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِهِ وَأَعِنِّي عَلَىٰ أَداءِ حَقِّكَ إِلَيْكَ وَ إِلَى النَّاسِ .
و از فشار قرض، پس بر محمّد و خاندانش درود فرست و مرا بر ادای حقّت نسبت به خود و مردم یاری کن.
منبع: مفاتیح الجنان/باب اول/دعای ادای قرض
#رزق_معنوی
💠 @RoozieHalal 💠
🔰شیخ احمد بن فهد و دیگران روایت کردهاند: مردی به موسی بن جعفر(علیهالسلام) شکایت کرد که کار من بسته شده و به هر کاری رو میکنم سودی نمییابم و به هر حاجت که توجّه مینمایم برآورده نمیگردد، حضرت فرمود: پس از نماز صبح ده مرتبه بگو: «سُبْحانَ اللّٰهِ الْعَظِیمِ وَ بِحَمْدِهِ، أَسْتَغْفِرُ اللّٰه وَ أَسْأَلُهُ مِنْ فَضْلِهِ».
راوى گفت: اندک زمانى که بر این دعا مداومت کردم، جمعى از بادیه آمدند و مرا خبر دادند که مردى از اقوام تو از دنیا رفته و جز تو وارثى ندارد، پس مال بسیار به دست من آمد و تا حال بى نیازم.
در کتاب «کافی» و «مکارم» روایت کردهاند: مردی هلقام نام به آن حضرت عرضه داشت: به من دعایی بیاموز که برای نیکبختی دنیا و آخرت جامع بوده و آسان باشد، حضرت این دعا را تعلیم او کرد که پس از نماز صبح تا زمانی که آفتاب برآید بخواند، او بر این دعا مداومت کرد و حالش نیکو شد.
منبع: مفاتیح الجنان/باب اول/دعای جامع دنیا و آخرت
#رزق_معنوی
💠 @RoozieHalal 💠
🔴حرام شدن بهشت بر چند گروه
🌹خداوند بهشت را بر چند طايفه حرام كرده است:
▪️1 - شراب خوار.
▪️2 - رباخوار.
▪️3 - غيبت كننده.
♨️عده اى كه دور هم مى نشينند، غيبت مؤمنى را مى كنند تمامشان لاشخور (خوردن گوشت برادر مسلمان)هستند و لاشخور را در بهشت راه نمى دهند.اگر مى خواهى جزء لاشخورها نباشى تا در مجلسى كه نشسته اى، اگر كسى اسم مؤمنى را برد، تا خواست عيبى برايش بگويد، زود برخيز و بگريز، تا مى توانى جلويش را بگير.
✅اگر چنانچه جلوى غيبت را گرفتى، خداوند هزار باب شر به رويت مى بندد، اگر جلويش را نگرفتى و كمكش كردى، خدا هم تو را 70 برابر غيبت كننده عذاب مى كند...
📚منبع :قصص الله يا داستان هايى از خدا
#رزق_معنوی
💠 @RoozieHalal 💠
4_6044018737894393793.mp3
10.21M
#پرواز_در_آسمان_رجب ۷
💫رجب رسیــد!
بیــرون کن از دلت؛
آنچه میان تو و دلبر فاصله انداخته است!
از این بُریدن و کَندَن؛ نتــرس...
تا سبکبال در آسمان رجب پرواز کنی!
#میلاد_امام_جواد علیه السلام
#استاد_شجاعی 🎤
#رزق_معنوی
💠 @RoozieHalal 💠