👇👇👇
🔥اثر لقمه حرام در بدبختی و هلاکت انسان !
✍️مرحوم ملا احمد نراقی رحمه الله در كتاب «معراج السعادة» مال حرام را از بزرگترین عوامل هلاكت انسان و مهمترین موانع رسیدن به سعادت [دنیوی و اُخروی] معرفی میكند و میفرماید:
«بیشتر كسانی كه به هلاكت رسیدهاند، به سبب خوردن مال حرام بوده و اكثر مردمی كه از فیوضات و سعادات محروم ماندهاند، به واسطه آن است... كسی كه تأمل كند، میداند كه خوردن حرام، اعظم حجابی است كه بندگان را از وصول به درجه ابرار [باز داشته] و قویتر مانعی است برای اتصال به عالم انوار.»
ایشان در ادامه میفرماید: «آری، دلی كه از لقمه حرام روییده شده باشد كجا و قابلیت انوار عالم قدس كجا؟ و نطفه را كه از مال مردم به هم رسیده باشد با مرتبه رفیعه انس با پروردگار چه كار؟ چگونه پرتو لمعات عالم نور، به دلی تابد كه بخار غذای حرام، آن را تاریك كرده؟ و كی پاكیزگی و صفا از برای نفس حاصل میشود كه كثافات مال مشتبه آن را آلوده و چرك نموده باشد»
📚معراج السعادة
#لقمه_حرام
#هلاکت_انسان
💠 @RoozieHalal 💠
🍃🌺🍃🌺🍃🌺
♦️♦️♦️انحصار ثروت در دست توانگران و ثروتمندان:
امام در این باره می فرمایند: «خداوند سبحان غذا و نیاز نیازمندان را در اموال ثروتمندان معین کرده؛ پس هیچ فقیری گرسنه نمی ماند، مگر به واسطه اینکه ثروتمندان از حق آنان بهره مند شده اند. و خداوندآنها را به خاطر این عمل مؤاخذه خواهد کرد.»
📚. نهج البلاغه،حکمت ۳۲۸
#نیاز_نیازمندان
#ثروت_ثروتمندان
💠 @RoozieHalal 💠
🍃🌺🍃🌺🍃🌺
🇮🇷﷽🇮🇷ا
یڪ داستان یڪ پند
✨ برای؛ مطلق گرفتاری ها ...... !؟
کسی که؛ به راستی متوسل به فضل خدا بشود و استجابت دعایش مقدّر باشد، پروردگار عالم، حتماََ به فریادش میرسد...
به تجربه اثبات شده دعای *اللَّهُمَّ أَغْنِنِي بِحَلَالِكَ عَنْ حَرَامِكَ وَ بِفَضْلِكَ عَمَّنْ سِوَاكَ* برای رفع همه گرفتاریها نافذ است، برای کسانی که دختری درخانه دارند، برای کسانی که نمیتوانند زن بگیرند، برای کسانی که خانه ندارند، برای کسانی که مقروضند، برای کسانی که توی مخارج زندگی لنگند و بالاخره مطلق گرفتاری ها. امید است، به فضل و کرم خداوند، این دعا برای همه گرفتاریها راه گشا باشد...
کسی؛ عاشق زنی شده بود که آن زن، کنیز همسایه اش بود و عفت نفس اجازه نمیداد دراین باره به کسی چیزی بگوید. می گفت: مانده بودم چه کنم. خدمت امام صادق سلام الله علیه رفتم و موضوع را گفتم..
حضرت فرمودند: مرتب بخوان *اللَّهُمَّ أَغْنِنِي بِحَلَالِكَ عَنْ حَرَامِكَ وَ بِفَضْلِكَ عَمَّنْ سِوَاكَ* و اگر چشمت به آن زن افتاد مواظب باش گناه نکنی، چشمت را پایین بیندازی وبجای نگاه بگو، الله اعطنی من فضلک...
مدتی این دعا را می خواندم؛ اما عشق من طوفانی شده بود و نمیدانستم چه کنم. روزی؛ صاحب همان کنیز پیش من آمد وگفت: میخواهم به مسافرتی بروم. قصد دارم این کنیز را پیش تو بگذارم.. !!
به او گفتم: همین جوری نمیتوانم امانت داری کنم؛ باید اورا موقت به من ببخشی تا کنیز من بشود. مرد گفت: به تو میبخشم و کنیزک را به من داد و به مسافرت رفت...
مدتها طول کشید تا همسایه برگشت؛ خدا هم به دلش انداخت، دوباره به خانه ما آمد و گفت: کنیزی که آورده بودم؛ برای همیشه به تو بخشیدم؛ او را به همسری انتخاب کن...
*اللَّهُمَّ أَغْنِنِي بِحَلَالِكَ عَنْ حَرَامِكَ وَ بِفَضْلِكَ عَمَّنْ سِوَاكَ*✨
برگرفته از:
- درس حضرت آية الله العظمى مظاهری «مدّظلّهالعالی»
- بازخوانیِ قصه های خوب
#توسل_استجابت
💠 @RoozieHalal 💠
💐🍂🍁 💐 🍁💐🍂
6.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙 | قدرشناسی از فرصت بینظیر ماه رجب در بیان مرحوم آیتالله حقشناس (ره)
💠 @RoozieHalal 💠
امیرالمؤمنین علیه السلام:
در شگفتم از كسى كه در پى گمشده اش مى گردد، ولى خود را گم كرده و آن را نمى جويد
عَجِبتُ لِمَن يُنشِدُ ضالَّتَهُ وقَد أضَلَّ نَفسَهُ فَلا يَطلُبُها!
غررالحكم حدیث 6266
💠 @RoozieHalal 💠
🌸🌸🌸دعای افزایش رزق و روزی بعد نماز عشا
اللّٰهُمَّ إِنَّهُ لَيْسَ لِى عِلْمٌ بِمَوْضِعِ رِزْقِى، وَإِنَّما أَطْلُبُهُ بِخَطَراتٍ تَخْطُرُ عَلَىٰ قَلْبِى، فَأَجُولُ فِى طَلَبِهِ الْبُلْدانَ، فَأَنَا فِيَما أَنَا طالِبٌ كَالْحَيْرانِ، لَاأَدْرِى أَفِى سَهْلٍ هُوَ أَمْ فِى جَبَلٍ، أَمْ فِى أَرْضٍ أَمْ فِى سَماءٍ، أَمْ فِى بَرٍّ أَمْ فِى بَحْرٍ، وَعَلَىٰ يَدَيْ مَنْ، وَمِنْ قِبَلِ مَنْ، وَقَدْ عَلِمْتُ أَنَّ عِلْمَهُ عِنْدَكَ، وَأَسْبابَهُ بِيَدِكَ، وَ أَنْتَ الَّذِى تَقْسِمُهُ بِلُطْفِكَ، وَتُسَبِّبُهُ بِرَحْمَتِكَ، اللّٰهُمَّ فَصَلِّ عَلىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِهِ، وَاجْعَلْ يا رَبِّ رِزْقَكَ لِى وَاسِعاً، وَمَطْلَبَهُ سَهْلاً، وَمَأْخَذَهُ قَرِيباً، وَلَا تُعَنِّنِى بِطَلبِ مَا لَمْ تُقَدِّرْ لِى فِيهِ رِزْقاً، فَإِنَّكَ غَنِيٌّ عَنْ عَذَابِي وَ أَنَا فَقِيرٌ إِلَىٰ رَحْمَتِكَ، فَصَلِّ عَلىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِهِ، وَجُدْ عَلَىٰ عَبْدِكَ بِفَضْلِكَ، إِنَّكَ ذُو فَضْلٍ عَظِيمٍ.
✳️خدایا من نمیدانم روزیام در کجاست و آن را تنها بر پایه گمانهایی که بر خاطرم میگذرد میجویم و ازاینرو در جستجوی آن شهرها را زیر پا میگذارم، پس در آنچه که خواهان آنم همچون حیرت زدگانم، نمیدانم آیا در دشت است یا در کوه؟ در زمین است یا در آسمان؟ در خشکی است یا در دریا؟ نمیدانم به دست کیست و از سوی چه کسی است، ولی بهیقین میدانم که دانش آن نزد تو و اسباب آن به دست توست و تویی که آن را با لطف خویش تقسیم میکنی و با رحمت خود برای آن سبب فراهم میسازی؛ خدایا، پس بر محمد و خاندان او درود فرست و پروردگارا، روزی خود را بر من گستردهساز و به دست آوردنش را برایم آسان کن و جای دریافتش را نزدیک قرار ده و با جستجوی آنچه برایم در آن روزی مقدر نکردهای به زحمتم میفکن، چه تو از آزردن من بینیازی و من به رحمتت نیازمندم، پس بر محمد و خاندان او درود فرست و با احسان و فضل خویش بر بندهات کرم کن، تو صاحب بخشش بزرگ هستی.✳️
📚مفاتیح الجنان، تعقیبات بعد نماز عشا
#رزق_مادی
💠 @RoozieHalal 💠
گناه حق الناس، گناهی است که صرف توبه کردن در درگاه الهی نمیتواند موجب بخشیده شدن آن شود. بلکه علاوه بر توبه کردن احتیاج به طلب بخشش و حلالیت خواستن از آن شخصی که در حق او ناحقی شده است را دارد. از امثال گناهان حق الناس میتوان دزدی، مال یتیم را خوردن، ناسزا گفتن به افراد، زورگویی و ... را بر شمرد.
منبع:ایت الله بهجت
#حق_الناس
💠 @RoozieHalal 💠
🌼زبان؛ عامل ترقی یا بدبختی؟ انتخاب با توست...
✍زبان، میتواند عامل ترقی و رشد و یا عامل بدبختی باشد. بستگی دارد چطور از آن استفاده کنی. ناسزا گویی، نشانه ضعفِ روحی _ روانی و بدنی است.
پیامبر فرمودند: «بهشت، بر هر ناسزاگوی بی شرمی که باکی از آنچه میگوید و از آنچه به او گفته میشود ندارد، حرام است.»
📚اصول کافی، ج ۴، ص ١۴
📌چرا کسی که ادعا میکند منتظر است، نباید دشنام بدهد؟ با توجه به نشانه های گفته شده، منتظر نباید ضعف روحی _ روانی داشته باشد؛ چون پشتوانه ای بزرگ را میشناسد. بنابراین دلیلی وجود ندارد که دشنام بدهد.
#زبان_بهشت_جهنم
💠 @RoozieHalal 💠
امام على عليه السلام:
راستى، تو را نجات مى دهد، هرچند از آن بيمناك باشى
و دروغ، تو را نابود مى كند، گر چه از آن خطرى براى خود حس نكنى
الصِّدقُ يُنجِيكَ و إن خِفتَهُ، الكِذبُ يُردِيكَ و إن أمِنتَهُ
📚ميزان الحكمه جلد6 صفحه 177
💠 @RoozieHalal 💠
🌺🍃🌺🍃🌺
✳️✳️پراكنده كارى و شكست:
🌸امام(عليه السلام) در اين گفتار حكيمانه اشاره به يكى از اصول مهم مديريت كرده، مى فرمايد: «كسى كه به كارهاى مختلف بپردازد نقشه ها و تدبيرهايش به جايى نمى رسد»; (مَنْ أَوْمَأَ إِلَى مُتَفَاوِتِ خَذَلَتْهُ الْحِيَلُ).
👈افراد زيادى را در جامعه مى بينيم كه قانع به يك يا چند شغل نيستند و حتى گاهى شغل هاى متضاد و مختلف براى خود انتخاب مى كنند و با اين كه از استعداد خوبى برخوردارند و گاه ممكن است جزء نخبه ها و نابغه ها باشند باز مى بينيم به موفقيت چشمگيرى نائل نمى شوند. دليل آن روشن است; هر كارى تدبير خاص خودش را مى طلبد و كارهاى مختلف تدبيرهاى مختلفى را طلب مى كند و جمع كردن بين تدبيرهاى متضاد، كار بسيار مشكلى است به همين دليل افرادى را مى بينيم كه تمام همّ خود را مصروف به يك فن مى كنند و توفيقات زيادى به دست مى آورند ولى افرادى كه چندين فن مختلف و گاه متضاد را بر عهده مى گيرند غالباً همه را ناقص مى گذارند و يا نتيجه مهم و چشمگيرى به دست نمى آورند.
👈 بعضى از شارحان نهج البلاغه اين كلام نورانى را به معناى جمع دنيا و آخرت گرفته و گفته اند: كسانى كه بخواهند هم دنيا و هم آخرت را به طور كامل به دست آورند ناكام مى مانند زيرا اين دو با هم جمع نمى شوند. و بعضى آن را به معناى جمع ميان حق و باطل تفسير كرده اند; كسى بخواهد از حق طرفدارى كند و در عين حال حامى باطل نيز باشد و يا به تعبير ديگر بخواهد همه را از خود راضى كند.
⏪اصولاً پيشرفت كارها بدون مديريت صحيح امكان پذير نيست و مديريت صحيح، اصول و شرايطى دارد. يكى از شرايط مهمش همان است كه امام(عليه السلام) در اين كلام حكيمانه به آن اشاره كرده و آن اين است كه مدير از پراكنده كارى بپرهيزد كارها را از هم جدا كند و هر كارى را به كسى يا به گروهى واگذار نمايد و ناظرانى بر آن ها بگمارد. اما هرگاه به يك نفر يا يك گروه چندين كار متضاد و مختلف را بدهد به يقين همه آن ها ناقص خواهد شد و اين برخلاف مديريت صحيح است.
📚نهج البلاغه ،حکمت ۴۰۳
#پراکنده_کاری
#موفقیت_کم
💠 @RoozieHalal 💠
🌺🍃🌺🍃🌺