💐💐#اثر_لقمه_حلال
🔅✨از دیدگاه اسلام بهدست آوردن روزی حلال از اهمیت فوق العادهای برخوردار بوده و آثار بسیاری را بهدنبال دارد، بهگونهای که در کلمات گهربار رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) آمده است که: «مَنْ بَاتَ کَالّاً مِنْ طَلَبِ الْحَلَالِ بَاتَ مَغْفُوراً لَهُ؛ [1]
🗯کسی که شب را از خستگی #طلب_حلال بخوابد، آمرزیده خوابیده است.»
🔸خداوند متعال چنین انسانی را که برای بهدست آوردن لقمه حلال زحمت میکشد، دوست دارد؛ چنانکه رسول خدا(صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) میفرماید: «اِنَّ اللهَ یُحِبُّ اَنْ یَرَی عَبْدَهُ تَعِباً فِی طَلَبِ الْحَلَالِ؛
[2]
🔺 خداوند دوست دارد بندهاش را در زحمت طلب حلال ببیند.»
در سخنان معصومین (علیهمالسلام) آثار و فواید گوناگونی از روزی حلال ذکر شده است که استجابت دعا، [3][4]
👌 و ثبات قدم در دین از جمله آن است. «عمرو بن سیف ازدی» از قول امام صادق (علیهالسلام) نقل میکند که فرمود: «لَا تَدَعْ طَلَبَ الرِّزْقِ مِنْ حِلِّهِ فَاِنَّهُ عَوْنٌ لَکَ عَلَی دِینِکَ؛ [4]
💥 طلب روزی حلال را فرو مگذار، که روزی حلال تو را در دینداری کمک میکند.»
به تجربه ثابت شده است که کسانی که بهدنبال روزی حلال هستند و بر مخلوط نشدن مالشان با مال حرام اصرار میورزند، رغبت و توفیق بیشتری برای انجام کارهای خیر، مخصوصاً امور عبادی دارند. در مقابل، کسانی که شکمشان را با هر مال و لقمهای پر میکنند، از بسیاری از معنویات دورند و اگر عبادتی انجام دهند، کسالت و بیمیلی تمام وجودشان را فرا میگیرد.
❄️لقمههای حرامِ یاران یزید (که به اصطلاح مسلمان نیز بودند) باعث شد که امام معصوم (علیهالسلام) و فرزندان او را تشنه به شهادت برسانند و خانوادهاش را به اسارت بگیرند و برای این اقدام جشن و پایکوبی به راه بیاندازند.
👈دقت علمای اسلام درباره لقمه حلال تا بدان حدّ است که نقل است: «یکی از پادشاهان، آهویی برای یکی از علمای بزرگ فرستاد، و پیام داد که این آهو حلال است، از گوشت آن بخور؛ زیرا من آن را با تیری که به دست خودم ساختهام، صید کردهام، و هنگام صید آن، بر اسبی سوار بودم که آن اسب را از پدرم ارث بردهام.
☀️آن عالم در پاسخ گفت: به یاد دارم یکی از پادشاهان به حضور استادم آمد و دو پرنده دریایی به او تقدیم کرد و گفت: از گوشت این دو بخور، من این دو پرنده را با سگ شکاری خودم صید کردهام. استادم گفت: سخن درباره این دو پرنده نیست، سخن در غذایی است که به سگ شکاری خود میدهی؟ آن سگ، مرغ کدام پیرهزنی را خورده تا برای صید، نیرومند شده است؟ بنابراین، اگر فرض بگیریم این آهویی که خودت با تیر ساخته خودت، در حالی که بر اسب به ارث رسیده از پدرت سوار بودی، صید کرده باشی؛ باز مهم آن است که این اسب، علف کدام ستمکشیده را خورده است که نیروی حمل تو را برای صید یافته است؟»[5]
1.↑ متقی هندی، حسامالدین، کنزالعمال، ج۴، ص۷، ش۹۲۱۵، تحقیق صفوة السقا، الرسالة، بیروت، ۱۴۰۵ ق.
2↑ متقی هندی، حسامالدین، کنزالعمال، ج۴، ص۴، ش ۹۲۰۰.
3.↑ ابن فهد حلی، احمد بن فهد، عدة الداعی، ص۱۲۸.
۳۷.↑ متقی هندی، علی بن حسام، کنز العمال، ج۴، ص۴، ح۹۲۰۰.
4.↑ شیخ طوسی، محمد بن حسن، امالی، ص۱۹۳، انتشارات دار الثقافة، قم، ۱۴۱۴ ق.
5.↑ محمدی اشتهاردی، محمد، سرگذشتهای عبرتانگیز، ص۶۶، انتشارات روحانی، قم، چاپ دوم.
💠 @RoozieHalal 💠
✨✨✨✨✨
🍃✨ســـلام صبح بخیر،
🌸🌸 صبح زیبای تون بخیر و نیکی،
🍃✨دلتـون بـی درد و غـصه،
🌸🌸زندگی تون شیرین و عاشقانه،
🍃✨دنیاتون غرق در شـادی و آرامش،
🌸🌸صبحتون بـخیر و شـادی.
💠 @RoozieHalal 💠
💎امام جواد عليه السلام:
مَنْ اَصْـغى اِلى نـاطِـقٍ فَقَدْ عَبَـدَهُ، فَإنْ كانَ النـّاطِقُ عَنِ اللّهِ فَقـَدْ عَبَدَ اللّهَ، وَاِنْ كانَ النّاطِقُ يَنْطِقُ عَنْ لِسانِ إبْلِيسَ فَـقَـدْ عَبَـدَ إبْـليـسَ؛
هركس به گوينده اى گوش دهد (از او حرف شنوى داشته باشد) او را پرستيده، پس اگر گوينده سخن از خدا بگويد، او نيز خدا را عبادت كرده است، و اگر از شيـطان بـگويد، او هم بنده شيطان شده است.
📗[تحف العقول، ص 726
💠 @RoozieHalal 💠
5.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❓چگونه کارهای نیک در کارنامه انسان بیاثر میشود؟
✍وقت کارها اثر خواهد داشت و موجب ثواب و توشه آخرت خواهد شد که برای خدا باشد نه حرف مردم و... . مثلا اگر به کسی خدمت و لطفی کردیم هیچ انتظاری از طرف مقابل برای جبران و تشکر نداشته باشیم بلکه نیت ما برای خدا باشد و توقع و نگاهمان برای پاداش به خدا باشد.
💠 @RoozieHalal 💠
💎امام سجاد عليه السلام:
اَلْقَوْلُ الْحَسَنُ يُثْرِى الْمالَ وَ يُنْمِى الرِّزْقَ وَ يُنْسِئُ فِى الاَْجَلِ وَ يُحَبِّبُ اِلَى الاَْهْلِ وَ يُدْخِلُ الْجَنَّةَ؛
#گفتار_نيك، ثروت را زياد و #روزى را فراوان مى كند، مرگ را به تأخير مى اندازد، انسان را در خانواده محبوب مى كند و به #بهشت وارد مى نمايد
📗 [خصال: ص 317، ح 100]
💠 @RoozieHalal 💠
✨✨✨✨✨
🌸🍃آرزوکن،آنچه خواهی ازخدا
🌸🍃فضل او شامل شود شاه وگدا
🍃✨آنچه بخشیدت، به رحمت یادکن
🍃✨گرندادت آن، به حکمت یادکن
🌸✨رحمت وحکمت زسویش الفت است
🌸✨درسپاس «حق» مزید نعمت است
🍃✨شکراو واجب بدان درهردوحال
🍃✨ناپسند تا گربُوَد یا ایده آل
🌸🍃بس تمناها که خواهدشد عذاب
🌸🍃برسرت چون سقف آوار وخراب
🍃✨خوبِ ظاهر،گاه درباطن بلاست
🍃✨آنکه می داند صلاح ما خداست
🌸🍃شِکوِه ازکارخدا انصاف نیست
🌸🍃حکمت یزدان بجز الطاف نیست
💠 @RoozieHalal 💠
🔸دعای حضرت زهرا سلام الله علیها در روز یکشنبه:
«اََللّهُم اجْعَلْ أَوَّلَ یَوْمی هَذا فَلاحاً وَ آخِرَهُ نَجاحَاً وَ أَوْسَطَهُ صَلاحَاً، اََللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَاجْعَلْنا مِمَّنْ أَنابَ إِلَیْکَ فَقَبِلْتَهُ، وَ تَوَکَّلَ عَلَیْکَ فَکَفَیتَهُ، وَ تَضَرَّعَ إِلَیْکَ فَرَحِمْتَهُ»
پروردگارا! آغاز روزم را با رستگاری و پایان آن را به کامیابی و میانه ی آن را به نیکی، مزین فرما، خداوندا بر محمد و خاندان او درود فرست، و ما را جزو آن کسانی قرار ده که به سوی تو بازگشت کرده است و تو او را با مهربانی پذیرا شده ای، و بر تو توکل جسته است و تو او را از همه چیز کفایت کرده ای و به درگاه تو تضرع کرده است و تو اورا در سایه مهربانی خویش قرار داده ای.
📚 بحارالانوار ج۸۷ ص۳۳۸
#رزق_معنوی
💠 @RoozieHalal 💠
16.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ریشه های #حسرت روز قیامت
💠 @RoozieHalal 💠
🛑#استکبار_پیشگی:
✨✨یکی از عوامل ثروت اندوزی استکبار پیشگی است؛ آدم مستکبر می خواهد یک سر و گردن از دیگران برتر باشد؛ او از هر دری به این مسأله می اندیشد؛ زیرا ثروت اندوزی یکی از تجلیات آن است، پس گاهی خصلت استکباری است که ثروت اندوزی را باعث می شود.
اگر خصلت کبر و استکبار پیشگی را از خود یا دیگران دور سازیم، از ثروت اندوزی نیز شاید خبری نباشد؛ بویژه بدین نکته بیندیشیم که مال، سبب برتری و عامل امتیاز آدمی نمی باشد. در کلامی از امیرمؤمنان علیه السلام آمده است:
«یتفاضل الناس بالعلوم و العقول لا بالأموال و الأصول»:(1) امتیازات
❄️مردم نسبت به یکدیگر، از حیث دانش و خردمندی است نه از حیث ثروتمندی و داشتن خاندان سرفراز. توجّه به عوامل افزایش ثروت به عنوان یکی از تجلیات الطاف حق و یکی از طرق پاداش الهی در قبال انجام برخی از حسنات، بیانگر این حقیقت است که مال و ثروت به نوبه خود ممدوح است بویژه آنجا که در دست کسی باشد که از آن در جهت صحیح بهره برداری کند.
🛑حس #بقا_طلبی و انتظار افراطی از مال:
🍃حس بقا طلبی و جاودانگی خواهی، یکی از عوامل گرایش بعضی از آدم ها
به ثروت اندوزی است. علامه طباطبائی ضمن تفسیر آیه «وَ اِنَّهُ لِحُبِّ الْخَیْرِ لَشَدید» می گوید: «انه یری ان المال یخلده و لحبه الغریزی للبقاء یهتم بجمعه و تعدیده».(2)
🔆#مال_اندوزان می پندارند که، مال، مایه بقا است و می تواند آنان را جاودانگی ببخشد و البته مسأله اعتماد به مال، باعث ایجاد غرور گشته، از عمل به دستورات خدا سرباز می زنند و در اداء فرامین حقّ اللّه کوتاهی می ورزند.
🌴شیخ طوسی ذیل آیه: «یَحْسَبُ أَنَّ مَالَهُ أَخْلَدَهُ » می نویسد: «یظن هذا الذی جمع المال و لا یخرج حق اللّه منه انه سیخلده (و قوله - اخلده - یخلده)... و قیل لیس المراد انه یظن انه لا یموت ولکن یجب أنّه یبقی من ماله الی ان یموت و معناه: قیل معناه انه یعمل عمل من یحسب أن ماله أخلده. و قال الحسن: معناه، یحسب ان ماله اخلده حتی یفنیه».(3)
✨طبری ذیل آیه «جَمَعَ مَالاً وَعَدَّدَهُ» می نگارد: «الذی جمع مالاً و احصی عدده و لم ینفقه فی سبیل اللّه و لم یؤدّ حق اللّه فیه و لکنه جمعه فأوعاه و حفظه».(4)
1- . غررالحکم، ص 809، ح 4.
2- . المیزان، ج 20، ص 347.
3- . تبیان، ج 10، ص 407.
4- . جامع البیان فی تفسیر القرآن، ج 30، ص 189.
📚 اقتصاد خانواده: اخلاق معیشتی در قرآن و سنت/ محمد شفیعی مازندرانی.ص: 47
💠 @RoozieHalal 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کوتاه و شنیدنی
راه سریع رسیدن به خدا برای آدمهای بیحوصله چیست ....؟!
خاطرهای جذاب و کوتاه از مرحوم حضرت آیت الله بهجت
💠 @RoozieHalal 💠