🌺🌺برترى #حلال بر #حرام
✨✨«قُل لَّا یَسْتَوِى الْخَبِیثُ وَ الطَّیِّبُ وَ لَوْ أَعْجَبَكَ كَثرَةُ الْخَبِیثِ فَاتَّقُواْ اللَّهَ یَأُوْلِى الْأَلْبَبِ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ؛
✨بگو: « (هیچ گاه) ناپاك و پاك مساوى نیستند هر چند فزونى ناپاكها، تو را به شگفتى اندازد! از (مخالفت) خدا بپرهیزید اى صاحبان خرد، شاید رستگار شوید!»✨
🌺🌺#تجاوز_به_حدود_خدا
🍃🍃«یَأَیُّهَا الَّذِینَ ءَامَنُواْ لَا تُحَرِّمُواْ طَیِّبَتِ مَا أَحَلَّ اللَّهُ لَكُمْ وَ لَا تَعْتَدُواْ إِنَّ اللَّهَ لَا یُحِبُّ الْمُعْتَدِینَ؛
اى كسانى كه ایمان آورده اید! چیزهاى پاكیزه را كه خداوند براى شما حلال كرده است، حرام نكنید! و از حدّ، تجاوز ننمایید! زیرا خداوند متجاوزان را دوست نمى دارد.»🍃🍃
📚گنجینه معارف 3 (110 موضوع)
محمد رحمتی شهرضا
💠 @RoozieHalal 💠
✨﷽✨
🔴تلنگر مذهبی
✍خداوند در قرآن نفرمود:
کسی که در دنیا کار خوب بکند یا کسی که در دنیا ایمان بیاورد اهل نجات است!
در هیچ جای قران نداریم که فرموده باشد:
«من فعل الحسنه»
بلکه فرمود :
«من جاء بالحسنه»
این یعنی انسان باید یک قدرتی داشته باشد که بتواند این اعمال حسنه را با خود «به سرای باقی» ببرد. یعنی اعمالش در دستش نقد باشد.
این طور نباشد که در دستش کار خیر بگذارد بعد گناه کند، غیبت کند و... که با این کارها افعال خیرش بریزد. این «شیوه اخیر» مصداق همان
«من فعل الحسنه»
است که مورد نظر قرآن نیست.
بلکه انسان باید آنطور باشد که بتواند همه افعال نیک و خوب خودش را به همراه خود ببرد.
لذا در صحنه قیامت
نمیگویند تو در دنیا چه کردی
بلکه میگویند چه با خودت آوردی؟!!
از همین رو خداوند فرمود «من جاء بالحسنه فله عشر امثالها»
اینکه گفته شد:
به او ده برابر میدهند، اینطور نیست که هر کسی کار خوبی بکند به او ده برابر بدهند!!
بلکه کسی از این نعمت بهرمنده خواهد بود که بتواند آن را حفظ کند و بتواند آن حسنه را نگه دارد.
📚در تفسیر سوره ی زمر
💠 @RoozieHalal 💠
"نور" بخوریم...!
🎙حجت الاسلام حیدرعلی ایوبی حفظه الله:
خواندن این «#صلوات» سر سفره(قبل از خوردن)#غذا باعث می شود این غذا در وجود انسان تبدیل به «#نورانیت» شود.
🌿حجت الاسلام حیدرعلی ایوبی حفظه الله، از شاگردان ارشد مرحوم آیت الله سعادت پرور ره هستند، آیت الله سعادت پرور رضوان الله تعالی علیه به ایشان اجازه ی تربیت شاگرد داده اند.
ایشان از اساتید اخلاق و از تنظیم کنندگان تفسیر تسنیم و تفسیر موضوعی قران کریم اثر آیت الله جوادی آملی حفظه الله میباشند.
🌹نکته:
این سفارش از دیگر شاگردان آیتالله سعادتپرور ره و اهل معنا نیز شنیده شده است.
💐به روح لطیف و نورانی آیتالله شيخ علی سعادتپرور رضوان الله علیه، صلواتی هدیه بفرمائید.
💠 @RoozieHalal 💠
✍ پيامبر اکرم (صلى الله عليه و آله) :
مَنِ انْقَطَعَ اِلَى اللّهِ كَفاهُ اللّهُ كُلِّ مَؤُنَةٍ وَ رَزَقَهُ مِنْ حَيْثُ لا يَحْتَسِبُ وَ مَنِ انْقَطَعَ اِلَى الدُّنْيا و َكَلَهُ اللّهُ اِلَيْها
هر كس از #غير_خدا بِبُرد، خداوند، #هزينه زندگى او را تأمين مى كند و از جايى كه انتظار ندارد، #روزى اش مى دهد؛ امّا هر كس چشم #اميدش به دنيا باشد، خداوند، او را به دنيا وا مى گذارد.
📚 نهج الفصاحه ، ص731
💠 @RoozieHalal 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتی #درس میخونی این ذکرهارو بگو!
#استادشجاعی
۶۷ مرتبه یا سلطان قبل از #مطالعه
۱۸مرتبه یا حی #موقع #امتحان
💠 @RoozieHalal 💠
♥️ #امام_علی علیه السلام
🍀فَتَدارَکْ ما بَقِیَ مِنْ عُمُرِکَ وَ لا تَقُلْ غَدا اَوْ بَعْدَ غَدٍ، فَإِنَّما هَلَکَ مَنْ کانَ قَبلَکَ بِاِقامَتِهِم عَلَی الأَمانیِّ وَ التَّسْویفِ حَتّی اَتاهُمْ اَمرُ اللّه بَغْتَهً وَ هُمْ غافِلُونَ
🍃 آنچه را که از عمر تو باقی مانده است، دریاب و مگو فردا و پسفردا؛ زیرا پیشینیان تو به آن سبب هلاک شدند که تکیه بر آرزوها کردند و امروز و فردا نمودند، تا آنکه فرمان خدا [مرگ] ناگهان فرارسید، در حالی که غافل بودند.
📚 بحارالأنوار، ج 68، ص 349
💠 @RoozieHalal 💠
8.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #کلیپ_تصویری
💠 از این عالم چیزی به من نمیرسد، مگر آنچه خداوند #مقدر کرده است...
🎤 استاد مسعود #عالی
💠 @RoozieHalal 💠
✳️نقش گناه در محروم گشتن از روزى
درباره تاثیر گناه در محروم گشتن از روزى مىفرمایند:
«یا اباذرّ؛ ان الرجل لیحرم رزقه بالذّنب یصیبه»
اى ابوذر؛ چه بسا شخصى كه به سبب گناهى كه مىكند، از روزى مقرّر شدهاش، محروم مىگردد.
👈این بیان دیگرى است، براى توجه دادن به آثار بدى كه گناه در این دنیا براى انسان در بردارد و محرومیتهایى كه از گناه ناشى مىگردد.
به حسب تفاوت معرفتها، در روایات و مواعظ با هر كسى به زبانى سخن گفته مىشود: اگر كسى به مقام محبت نایل گردیده، به او گفته مىشود: تو چه عاشقى هستى كه با معشوق خویش مخالفت مىكنى؟ عاشق همواره تلاش مىكند كه پى ببرد معشوقش از او چه مىخواهد، تا آن را انجام دهد و از چه چیزى بدش مىآید تا آن را ترك كند؛ چگونه ممكن است كه محبوب انسان صریحاً به او بگوید: این كار را انجام بده و فلان كار را ترك كن و او مخالفت كند! براى كسانى كه بهرهاى از محبت خداوند متعال و اولیاى او دارند، این بهترین شیوه براى بازداشتن آنها از گناه است.
باید كسانى را كه دوستار اهل بیت هستند، توجه داد كه گناه مبغوض اهل بیت است. منفورترین كارها نزد ائمه(علیهم السلام) گناه است. گناه همانند مردار گندیده است و كسانى كه چشم بینا و حس قوى باطنى دارند، بوى تعفن آن را از دور درك مىكنند حال محب اهل بیت كه مىخواهد به آنها نزدیك شود، چطور خود را به چیزى آلوده مىكند كه موجب تنفر آنها مىگردد؟
🔆اگر كسى بخواهد به دیدار دوستش برود، از دهن و بدنش بوى بد را دفع مىكند و خود را تمیز و معطر مىسازد، تا دوستش از او آزرده نگردد. گناه موجب تعفن و آلوده گشتن وجود ما مىشود. اگر ما اهلبیت(علیهم السلام) را دوست مىداریم و مىخواهیم با آنها ارتباط داشته باشیم، باید روحمان را از آلودگىها پاك سازیم، تا آنها براى ارتباط با ما رغبت پیدا كنند. پس راه پرهیز دادن افرادى كه به محبت خدا و اهلبیت دست یافتهاند، برانگیختن احساس محبت آنهاست.
✨ناگفته پیداست كه همه آنان كه واجبات را انجام داده، محرمات را ترك مىكنند، رگههایى از محبت خداوند را دارند؛ ولى بر اساس درجه معرفت آنها، این محبت متفاوت است: در برخى این محبت شدید، در برخى متوسط و در برخى ضعیف است. گاهى محبت تا به حدى مىرسد كه در راه وصال معشوق از همه چیز، حتى بهشت چشم مىپوشد، تا به آنجا كه مىگوید:
🍃«فَهَبْنى یا إِلهى وَ سَیِّدى وَ مَوْلاىَ وَ رَبّى صَبَرْتُ عَلى عَذابِكَ فَكَیْفَ أَصْبِرُ عَلى فِراقِك»
گیرم اى خداى من، بر آتش جهنم صبر كردم، چگونه بر فراق تو صبر كنم؟
در مناجات محبان، مناجات نهم از «مناجات خمس عشرة» مىخوانیم:
«إِلهى مَنْ ذَا الَّذى ذاقَ حَلاوَةَ مَحَبَّتَكَ فَرامَ مِنْكَ بَدَلا»
اى خداى من، كیست كه شیرینى محبت تو را چشید و غیر تو را برگزید؟
اگر كسانى به آن حد از محبت دست نیافتهاند كه عشق به خدا و ائمه معصومین(علیهم السلام)از گناه بازشان دارد، باید آنها را از پیامدها و عواقب گناه ترساند. عذابها، محروم گشتن از سعادت و بهشت، آثار شوم دنیوى و اُخروى گناه را برشمرد. آنچه انسان را به كارى وادار و از كارى باز مىدارد، «خوف و رجاست» امید به اینكه به منفعتى برسد و یا از ضررى دور ماند. پس بهترین و نزدیكترین راه براى هدایت انسان، توجه دادن او به آثار شوم گناه، در دنیا و آخرت است. حال اگر ایمان كسى به آخرت ضعیف بود، بهترین راه براى بازداشتن او از گناه، ذكر آثار دنیوى گناه است. همین روشى كه پیامبر در این بخش پى گرفتهاند؛ چون عدهاى آخرت را دور مىبینند، با اینكه بر اساس بینش اسلامى آخرت نزدیك و در دسترس است؛ چنانكه خداوند مىفرماید:
«إِنَّهُمْ یَرَوْنَهُ بَعیداً. وَ نَریهُ قَریبا»
این مردم غافل و كافر آن روز را دور مىبینند، و ما آن را نزدیك مىبینیم.
از جمله ضررهاى دنیوى گناه، محروم گشتن از روزى است. از جمله مصادیق روزى رزق، خوراك و پوشاك است.
در روایات فراوانى آمده است كه خداوند متعال براى هر جنبدهاى رزقى مقدر فرموده است و این تقدیر گاهى تقدیر حتمى و گاهى معلّق است؛ یعنى بر اثر برخى اعمال كم یا زیاد مىشود. برخى اعمال خیر موجب زیاد شدن روزى و برخى اعمال شر موجب كم شدن آن مىشوند.
اگر ما بدانیم رزقى كه براى ما مقرر شده است ـ و گاهى با تلاش به دست مىآید و گاهى بدون تلاش خداوند به ما ارزانى مىكند ـ به سبب گناه از ما گرفته مىشود، كمتر به دنبال گناه مىرویم.
📚ره توشه جلد1
آیت الله محمدتقی مصباح یزدی تحقیق و نگارش:کریم سبحانی، ص111،112،113
💠 @RoozieHalal 💠
🌺🌺توفیق در انفاق از نعم الهى
✨✨«ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلاً عَبْدًا مَّمْلُوكاً لَّا یَقْدِرُ عَلَى شَىْ ءٍ وَ مَن رَّزَقْنَهُ مِنَّا رِزْقًا حَسَنًا فَهُوَ یُنفِقُ مِنْهُ سِرًّا وَ جَهْرًا هَلْ یَسْتَوُنَ الحَمْدُ لِلَّهِ بَلْ أَكْثَرُهُمْ لَا یَعْلَمُونَ؛
💫💫خداوند مثالى زده: برده مملوكى را كه قادر بر هیچ چیز نیست و انسان (با ایمانى) را كه از جانب خود، #رزقى_نیكو به او بخشیده ایم، و او #پنهان و #آشكار از آنچه خدا به او داده، #انفاق مى كند آیا این دو نفر یكسانند؟! شكر مخصوص خداست، ولى اكثر آنها نمى دانند!»
📚گنجینه معارف 3 (110 موضوع)
محمد رحمتی شهرضا
💠 @RoozieHalal 💠