🌸🌸#اسراف_مال به دوستان نااهل
⚡️یکی از خدمتگزاران مأمون، خلیفه عباسی، شبی برای او گفت: در همسایگی من مرد دینداری بود که به حق دیگران تجاوز نمیکرد؛ چون آخر عمرش شد، به جوانش که کمتجربه بود وصیت کرد. ازجمله گفت:
⚡️«ای پسر! خدا مرا مالی و نعمتی داده است که با رنج حاصل کردهام و آسان به تو میرسد؛ باید قدر بدانی و اسراف نکنی و از دوستان ناباب دوری کنی، ولی میدانم که نااهلان گرد تو آیند و مالت تمام شود، ولی هیچگاه خانه را نفروش. آنگاه که پولت تمام شود، دوستانت دشمن تو شوند و تصمیم میگیری که خود را با طناب آویزان و خودکشی کنی. من از الآن آن طناب را آویزان کردهام که اگر روزی کار به آنجا کشید، در خانهی خود، خویش را به آن طناب آویزان کن.»
⚡️پسر بعد از وفات پدر، مال را خرج و اسراف کرد و دوستان نااهل اموالش را خوردند و بعد از تمام شدن مالش، دشمن او گشتند؛ اما طبق وصیّت پدر، خانه را نفروخت و عاقبت تصمیم گرفت خود را حلقآویز کند. آمد و همان طناب که پدر به سقف بسته بود، به گردن انداخت تا خودکشی کند. بر اثر سنگینی، تیر سقف افتاد و ده هزار دینار از آنجا فروریخت.
⚡️چون جوان چنین دید، خوشحال شد و غرض از وصیت پدر را فهمید؛ و از اسراف و خرج بیرویه دوری کرد و زندگی معتدلی را آغاز کرد و از خواب غفلت بیدار شد.
🌱جوامع الحکایات، ص 310
🌱🌱امام عسگری علیهالسلام فرمود: «از اسراف کردن دوری کنید که اسراف از کار شیطان میباشد.»
📚بحارالانوار، ج 50، ص 292
💠 @RoozieHalal 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❄️❄️❄️پاسخ جنجالی استاد قرائتی برای #حجاب
💠 @RoozieHalal 💠
🔴امام کاظم علیه السلام در اندرز به هشامبنحکم فرمودند:
✍((از این #دنیا و اهل آن برحذر باش؛ زیرا مردم در آن، چهار دسته اند:
یکی افتاده در ورطه هلاکت و همآغوش هوس؛دیگری طالب دانش و قرآنخوان که هر چه دانشش زیاد میشود، #کِبر و غرورش بیشتر شود و اطلاعات خود از قرآن و دانشِ خویش را وسیله گردنفرازی بر فرودستان سازد.
دیگری عابدِ نادانی که هر کس را در عبادت از او کمتر است، کوچک شمارد و دوست دارد او را تعظیم و تکریم کنند؛
و چهارمی خردمندِ دانایِ آشنا به راه حقّ که دوست دارد حقّ را بر پای دارد، اما یا ناتوان است، یا مغلوب و نمی تواند آنچه را میفهمد و میداند به کار بندد و از این رو اندوهناک و غمزده است. او بهترین فرد روزگار خود و خردمندترین آنان است.))
الإمامُ الکاظمُ علیه السلام لهِشامِ بنِ الحَکَمِ و هُو یَعِظُهُ: یا هِشامُ، اِحذَرْ هذهِ الدُّنیا، و احذَرْ أهلَها؛ فإنّ النّاسَ فیها علی أربَعَةِ أصنافٍ: رجُلٌ مُتَردّی مُعانِقٌ لهَواهُ، و مُتَعلِّمٌ مُقرئٌ کُلّما ازدادَ عِلما ازدادَ کِبرا، یَستَعلی بقِراءتِهِ و عِلمِهِ علی مَن هُو دُونَهُ، و عابِدٌ جاهِلٌ یَستَصغِرُ مَن هُو دُونَهُ فی عِبادَتِهِ، یُحِبُّ أن یُعَظَّمَ و یُوَقَّرَ، و ذو بَصیرَةٍ عالِمٌ عارِفٌ بطَریقِ الحَقِّ یُحِبُّ القِیامَ بهِ فهُو عاجِزٌ أو مَغلوبٌ، و لا یَقدِرُ علَی القِیامِ بما یَعرِفُ فهُو مَحزونٌ مَغمومٌ بذلکَ، فهُو أمثَلُ أهلِ زَمانِهِ، و أوجَهُهُم عَقلاً.
📚بحار الأنوار، جلد 75، صفحه 315
💠 @RoozieHalal 💠
💠 تظاهر به #فقر
🔹 امام صادق (علیه السلام):
خداوند زیبایی و خودآرایی را دوست دارد و از فقر و تظاهر به فقر بیزار است. هرگاه خداوند نعمتی می دهد، دوست دارد اثر آن را در آن بنده ببیند.
عرض شد: چگونه؟
فرمودند: لباس تمیز بپوشد خود را خوشبو کند.
خانه را زیبا و جلوی درب حیاط را جارو کند.
📚 امالی طوسی/ص275/ح526
#افزایش_برکت_و_روزی
💠 @RoozieHalal 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
درقیامت وجبی وکیلویی حساب نمیکنندکه...
#استادالهی_قمشه_ای
💠 @RoozieHalal 💠
🔻آیت الله العظمی بهجت رحمه الله علیه:
🔸زیادتی و کمی وسایل زندگی و اسباب رفاه و راحتی، نه موجب خوبی و بدی اشخاص است، و نه داشتن آن موجب راحتی درونی انسان میگردد. بلکه هنگام قضاوت در مورد افراد، تقید به عبادت و توجه و یاد خدا را باید لحاظ کرد.
📚در محضر بهجت، ج۱، ص ۲۴۰
#آیت_الله_بهجت_ره
💠 @RoozieHalal 💠
💎 نماز شب
نماز شب به آدم اسم می دهد؛
یک وقت می شود که در عالم ملکوت "سُمّی متهجّداً" ، متهجد نامیده می شود. این زن همان است که شب را بیدار بوده، این مرد آن است که شب بیدار بوده.
🔹اگر بتواند این چنین اسمی در عالم ملکوت پیدا کند، معلوم است که همه ی گرفتاری هایش رفع می شود،👇
به این جا می رسد که ملائکه برای رفع مشکلاتش به او کمک می کنند و این خود مراتبی دارد؛
🔸یک وقت بدون این که مَلِکی را ببیند ملائکه کمک کارش هستند، گرفتاریش را رفع می کنند؛
🔸یک وقت قدری پایین تر است، به او الهام می کنند، یعنی در هر گرفتاری الهام دارد.
📚 "جهاد با نفس" سلسله مباحث اخلاقی آیت الله حسین مظاهری، گفتار ۱۸، ص ۳۴۴
#نماز_شب
💠 @RoozieHalal 💠
🔆فضیلت و اعمال روز مباهله
✨✨روز بیستوچهارم [ذیالحجه] بنا بر شهرت بیشتر روزی است که رسول
خدا(صلیاللهعلیهوآله) با نصارای نَجران مباهله کرد و پیش از مباهله عبا بر دوش مبارک انداخت و حضرت امیرالمؤمنین و فاطمه و حسن و حسین(علیهمالسلام) را زیر عبا جا داد و گفت:
⚡️پروردگارا هر پیامبری را اهلبیتی بوده که ویژهترین خلق نسبت به او بودند، خدایا اینان اهلبیت مناند، از ایشان شک و گناه را برطرف ساز و پاک کن ایشان را پاک کردنی کامل، پس جبرائیل نازل شد و آیه تطهیر را در شأن ایشان فرود آورد.
💥آنگاه رسول خدا(صلیاللهعلیهوآله) آن چهار بزرگوار را برای مباهله به بیرون برد، چون نگاه نصاری بر ایشان افتاد و حقیقت آن حضرت و آثار نزول عذاب را مشاهده کردند، جرأت بر مباهله را از دست داده و درخواست مصالحه و پذیرش جزیه کردند.
🍂در این روز حضرت امیرالمؤمنین(علیهالسلام) در حال رکوع انگشتر خود را به گدا داد و آیه «إِنَّمٰا وَلِیُّکُمُ اللّٰهُ وَ رَسُولُهُ..» در شأن آن حضرت نازل شد.
✨در هر صورت این روز دارای برجستگی و برتری بسیاری است و در آن چند عمل وارد است:
🔴اوّل:
غسل.
🔴دوّم:
روزه گرفتن.
🔴سوّم:
خواندن دو رکعت نماز که در وقت و کیفیت و ثواب مانند «نماز روز عید غدیر» است و اینکه «آیتالکرسی» در نماز مباهله باید تا «هُمْ فِیهٰا خٰالِدُونَ» خوانده شود.
🔴چهارم:
خواندن دعای مباهله میباشد که شبیه به دعای سحر ماه رمضان است و شیخ طوسی و سید ابن طاووس نقل کردهاند، ولی بین روایات آن دو بزرگوار تفاوت زیادی است و من روایت شیخ طوسی را در کتاب «مصباح» برگزیدهام که فرموده است: دعای روز مباهله همراه با مزیت و برتری آن، از حضرت صادق(علیهالسلام) روایت شده است.
🔴پنجم:
دعایی که شیخ طوسی و سید ابن طاووس پس از دو رکعت نماز و «هفتاد مرتبه» استغفار، روایت کردهاند بخوان.
اول آن دعا، «الْحَمْدُ لِلّٰهِ رَبِّ الْعالَمِینَ» است.
👈در این روز دادن صدقه به تهیدستان به خاطر پیروی از مولای همه مردان و زنان با ایمان و زیارت آن حضرت، شایسته است و مناسبتر «زیارت جامعه» است.
📚مفاتیح الجنان، اعمال ماه ذی الحجه
#رزق_معنوی
💠 @RoozieHalal 💠
✍امام علی علیه السلام:
مـــروّت، انسان را از هرگونه پستى باز مىدارد.
📚 ميزان الحكمة: ج۹، ص ۱۱۰
💠 @RoozieHalal 💠