9.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 #کلیپ
بیش از یک دهه است که رهبر عزیزمون اولویت کشور را تعیین کردند اما ...
💫به اشتراک بگذارید
💥 روشنگری اقتصادی یه کانال متفاوت انقلابی👇
🔗https://eitaa.com/Roshangary_Eco
📑#یادداشت|
💢راهبرد توسعه و پیشرفت، الزام اساسی حمایت از تولید ملی
🔹تولید را میتوان اصلیترین مسئله کشور دانست بهگونهای که طی چند سال اخیر در سیاستهای اقتصادی کشور نقش ویژهای را از آن خود نموده است. نامگذاری پیاپی سالها، تصویب قوانین مختلف و اهتمام مسئولین به پیگیری مسئله تولید را میتوان شاهد مثال جایگاه ویژه تولید در بهبود وضعیت اقتصادی کشور دانست. اما علیرغم تمام تأکیدات، برنامهها و اقدامات صورتگرفته در جهت حمایت از تولید، شاهد آن هستیم که وضعیت تولید در کشور یا به عبارت بهتر شاخصهای کلان اقتصادی کشور تغییر محسوسی نکردهاند بر اساس گزارش مرکز آمار تولید ناخالص داخلی ایران بر اساس قیمتهای پایه سال 1395 تقریباً ثابت بوده است (کمتر از 10% رشد داشته است) که با درنظرگرفتن روند رشد جمعیت کشور و بهتبع آن افزایش جامعه آماری افراد آمادهبهکار حاکی از روند نزولی در سرانه تولید ناخالص داخلی است.
🔹اگر از سوءمدیریتها اجرایی کشور در دهه نود چشمپوشی کنیم مهمترین عامل عدم توفیق کشور در بهبود وضعیت تولید را میتوان ضعف در حکمرانی اقتصادی یا بهصورت جزئیتر ضعف در حکمرانی تولید دانست. فقدان نگاه سیستمی به مسئله تولید در کشور سبب شده است اقدامات، تصمیمات و برنامههای کلان و عملیاتی کشور در حوزه حمایت از تولید چندان موفق نبوده باشد و بعضاً با پیچیدهتر کردن فرایندها، خود به چالشهای جدید در حوزه تولید تبدیل میگردند.
🔹بهعنوان نمونه کشور فاقد استراتژی توسعهی صنعتی جامع است. راهبرد توسعه صنعتی وضعیت اولویتبندی و تنظیمگری حمایت از تولید را بر عهد دارد و فقدان آن باعث پراکندگی اقدامات، هدررفت منابع و بیاثری شدن اقدامات خواهد شد. اگرچه تاکنون سه بار برای تدوین استراتژی توسعهی صنعتی در کشور اقدام شده است؛ اما هر سه سند که توسط یا به سفارش وزارت صمت (و وزارت صنعت و معدن سابق) بوده است به عوامل مختلفی از جمله سوگیری سیاسی، ضعف در تحلیل وضعیت اقتصادی، تغییر دولتها، نگاه بخشی، ضعف در برنامه عملیاتی و غیره زمینگیر شده و عملاً کنار گذاشته شدهاند.
🔹بنابراین، یکی از مطالبات جدی برای اثربخش کردن اقدامات و حمایتها از تولید ملی تدوین سند راهبردی پیشرفت صنعتی کشور بهصورت فرابخشی و تصویب آن به عنوان یک سند جامع ملی است، اقدامی که انتظار میرود دولت سیزدهم قبل از پایان تصدی مسئولیت خود به آن جامع عمل بپوشاند.
💫به اشتراک بگذارید
💥 روشنگری اقتصادی یه کانال متفاوت انقلابی👇
🔗https://eitaa.com/Roshangary_Eco
🚨 #تاریخ_نگاری |
وسط زمستان هم خاموشی بود
دی ماه 1355 تهران و بسیاری از شهرهای کشور ساعتها در خاموشی به سر میبردند
🔻#تاریخ
✅ @Roshangary_Eco
11.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚨 #کلیپ |
🎥 در انگليس از خرید و فروش خانه ۵۰ درصد مالیات میگیرند، در ایران به دلیل عدم اخذ مالیات فردی در پردیس ۱۵۰ خانه خریده است!
👤دکتر محمود زرینماه تحلیلگر مسائل اقتصادی در گفتوگو با «نود اقتصادی»: در انگلستان، کانادا و ترکیه به ترتیب ۲٠، ۵٠ و ۲۵ درصد مالیات از اموال و داراییها دریافت میشود، با اخذ چنین مالیاتی، آیا سوداگران جرات میکنند وارد بازارهایی مثل ملک شوند و سوداگری کنند؟! اما در ایران در شهرک پردیس کسانی هستند که ۱۵٠ مسکن مهر را خریدهاند. ده ها هزار مسکن مهر و طرح ملی مسکن در پردیس تنها متعلق به ۱٠٠ نفر است، دلیل چنین اتفاقاتی در ایران عدم اخذ مالیات مناسب است.
🔻#مالیات #مالیات_بر_عایدی_سرمایه
✅ @Roshangary_Eco
🚨 #تکنولوژی_ایرانی |
💢خودکفایی در تولید سنسورها و صفحات لمسی
🔸یکی از عیارهای سطح فناوری در یک کشور، توسعه ساختارهای فناورانه در سیستم های موجود و به نوعی مدرن سازی تجهیزات حاضر در بازار است. برای لوازم خانگی، این امر با حضور بردهای الکترونیک و سنسورها نمود پیدا می کند. بسیاری از ادوات و تجهیزات در خانه ها مانند تهویه مطبوع، گاز، ماشین لباسشویی، هود، یخچال و… امروزه از صفحات لمسی استفاده می کنند که نسبت به کلیدهای قدیمی کاربری بهتر و عمر مفید بیشتری دارند. البته این برتری ها الزاماً همواره اثر مثبت ندارند و مهمترین آنها شاید تعمیر و نگهداری دشوارتر این سیستم های دیجیتال در مقایسه با سیستم های آنالوگ با هدف مشابه است.
🔸در راستای خودکفایی در تولید این گونه محصولات در تجهیزات مختلف، یک شرکت دانش بنیان داخلی اقدام به بومی سازی تولید سنسورها و بردهای الکترونیک مخصوص سیستم های لمسی نموده است.
🔻#دانش_بنیان
✅ @Roshangary_Eco
🚨 #خبر |
💢مهندسی کامپیوتر، مهندسی برق و حسابداری اشتغالزا ترین رشتههای دانشگاهی کشور
🔸بر اساس آمار وزارت کار بیشترین درصد اشتغال در مقطع کارشناسی مربوط به رشتههای مهندسی کامپیوتر، مهندسی برق، حسابداری مهندسی کشاورزی، مهندسی معماری، مکانیک و مدیریت است. کمترین میزان اشتغال در این مقطع مربوط به رشتههای تاریخ، الهیات و حقوق زیست شناسی و مهندسی منابع طبیعی است.
🔸در مقطع کارشناسی ارشد نیز بیشترین درصد اشتغال مربوط به رشتههای مهندسی کامپیوتر مهندسی صنایع حسابداری هنر و مهندسی برق است؛ بیشترین میزان بیکاری نیز مربوط به شاغلین با رشتههای تاریخ، الهیات و معارف اسلامی و مهندسی منابع طبیعی است.
🔸بیشترین درصد اشتغال در مقطع دکتری مربوط به رشتههای مهندسی کامپیوتر، علوم اجتماعی، مهندسی شیمی، مهندسی هوافضا است. همچنین کمترین میزان اشتغال نیز مربوط به رشتههای همانند زیست شناسی، مهندسی منابع طبیعی و تاریخ است.
💬پیامد:
هدایت تحصیلی اشتباه،جذب دانشجو از طریق طریق برگزاری کنکور، عدم توسعه رشتههای دانشگاهی بر اساس نیازهای صنعت و مهارت محور نبودن رشتههای دانشگاهی باعث شده است تا کشور با انبوهی از جوانان تحصیل کرده بیکار مواجه باشد.
🔻#اشتغال
✅ @Roshangary_Eco
12.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢بیاثر کردن تحریمها با پالایشگاه ستاره خلیج فارس🇮🇷
🔸اواخر دهه هشتاد شمسی تحریم بنزین توسط غرب، ایران را که جز بزرگترین واردکنندگان بنزین بود با چالش مواجه کرد.
🔸اما این تحریم نه با مذاکره، بلکه با اتکا به توان داخلی و اعتماد به جوانان و با ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس بیاثر شد.
🔸پالایشگاه ستاره خلیج فارس یه عنوان نماد اقتصاد مقاومتی توانست ایران را از یک واردکننده بنزین به یک صادر کننده تبدیل نماید.
#ما_میتوانیم
✅ @Roshangary_Eco
📈رشد 57درصدی صادرات نفت
🔹دولت سیزدهم که کار خود را از نیمه دوم سال 1400 شروع کرده است، توانست با تلاش فراوان، صادرات نفت که در سالهای قبل کاهش پیدا کرده بود را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. صادرات نفت فقط در شش ماهه 1401 نسبت به مدت مشابه 57 درصد رشد داشته که عدد بسیار خوبی است. این آمار نشان از آیندهای روشن برای اقتصاد ایران دارد.
✅ @Roshangary_Eco
🚨 #خبر |
💢اجرایی شدن توافقات ایران و چین تا 2 ماه آینده
🔸علیرضا پیمانپاک، رئیس سازمان توسعه تجارت، با اشاره به نتایج سفر ابراهیم رئیسی به چین گفت: باتوجه به تأکید رئیسجمهور، توافقات و قراردادهای این سفر طی دو ماه آینده وارد فاز اجرایی میشود و اثرات مثبت آن در اقتصاد کشور بروز خواهد یافت.
💬پیامد:
اجرایی شدن مفاد 20 سند امضا شده در سفر دولت سیزدهم به چین، مقدمهای برای فعالیت تجاری ایرانیها با چینیهاست.
ایرانیها با صادرات بیشتر میتوانند با یک تیر دو نشان بزنند. از یک سو درآمد ارزی خود بیشتر و کیک اقتصادی بزرگتر شود. از سویی دیگر موجب رونق تولید شود.
جمعیت زیاد چین و بازار بزرگ آن همواره یکی از فرصتهای تجاری مناسب برای بازرگانان است. این ظرفیت با امضای اسناد و اجرایی شدن آن فعال میشود.
🔻#اقتصاد_بینالملل
✅ @Roshangary_Eco
⚙️ اهمیت تولید
برای اقتصاد یک کشور مهمترین بخشی که میتواند یک شکوفائی پایدار را به وجود بیاورد، تولید است.
#تولید
✅ @Roshangary_Eco
🚨 #خبر |
💢رشد اقتصادی چین در ۲۰۲۳ فراتر از پیش بینی
🔸صندوق بین المللی پول (IMF) پیش بینی کرد که اقتصاد چین در سال ۲۰۲۳ نزدیک به ۵.۲ درصد رشد خواهد کرد که ۰.۸ درصد بیشتر از پیش بینی اکتبر ۲۰۲۲ است.
💬پیامد:
رشد صعودی اقتصاد چین یک معنا برای کشورها خصوصا ایران دارد. تولید و تجارت در این کشور متوقف نشده و از سرمایهگذاری در کشورهای دیگر استقبال میکند.
اطلاع یافتن از این معنا و درنظر گرفتن مزیتهای اقتصادی ایران و چین، میتواند فرصتی برای افزایش مبادلات تجاری و بهتر شدن معیشت تک تک ایرانیان شود. هرچه ارزآوری و تجارت رونق یابد؛ پول و شغل بیشتری نیز به تبع آن خلق میشود.
🔻#اقتصاد_بینالملل
✅ @Roshangary_Eco
17.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚨 #کلیپ |
🎥 کم و کیف مناسبات اقتصادی چین با دیگران
🔹چین برای مشارکت و همکاری با کشورهای مختلف سازوکار و شرایط خاصی را درنظر میگیرد. آگاهی از این سازوکار و شرایط همکاری میتواند اثر مستقیمی بر نحوه بهرهگیری از مزیتهای اقتصادی طرفین بگذارد.
🔸ایران از ظرفیت جغرافیای اقتصادی و سیاسی ویژه برای دسترسی به بازار جهانی و توانمندی بالا در حوزه انرژی و مواد معدنی برخوردار است. این فرصت و مزیت در کنار آگاهی که گفته شد؛ میتواند به شکوفایی اقتصاد ایران و اجرایی شدن برنامههای طرفین ختم شود.
🔻#دیپلماسی_اقتصادی
✅ @Roshangary_Eco