طرح رشد علمی 🇮🇷🇵🇸
نقد و بررسی برنامه تلویزیونی #زندگی_پس_از_زندگی ▫️حجت الاسلام و المسلمین علی امینینژاد مدرس عالی
✨چرا برنامه تلویزیونی «زندگی پس از زندگی» وجاهت دینی ندارد؟!!
رئیس مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا، درباره برنامه «زندگی پس از زندگی» میگوید بحث مرگ و حالات قبل و بعد از مرگ، جزو پیچیدهترین مباحث دینی است و به جرأت میتوان گفت که علمای ما قادر به پاسخ به خیلی از سوالات درباره جزئیات حالات مرگ و حیات پس از مرگ نیستند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حجتالاسلام رضا غلامی، رئیس مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا نقدی درباره برنامه «زندگی پس از زندگی» که به موضوع مرگ و حالات پس از مرگ میپردازد و در شبهای ماه رمضان از تلویزیون پخش میشود، نوشته که به شرح زیر است: 👇
طرح رشد علمی 🇮🇷🇵🇸
✨چرا برنامه تلویزیونی «زندگی پس از زندگی» وجاهت دینی ندارد؟!! رئیس مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلام
«باسمه تعالی
بعضی از دوستان از بنده درخواست کردند توضیحاتی را درباره توئیتی که اخیراً پیرامون روایتهای برنامه تلویزیونی «زندگی پس از زندگی» زدهام عرض کنم. در این جهت بعد از یک مقدمه کوتاه چند نکته فنی و دقیق را خدمتتان تقدیم میکنم:
1⃣اولاً. ما متعهد هستیم، از شکلگیری تصاویر غیردقیق و مغشوش درباره دین از جمله درباره حیات پس از مرگ که یک مساله کلیدی در تعالیم اسلامی است، جلوگیری کنیم.
2⃣ثانیاً. گرایش برخی از مردم به معنویت با دیدن این نوع برنامهها، دلیل نمیشود که رضایت دهیم هر تصویر نادرستی به اسم دین در اختیار مردم قرار گرفته و جا بیفتد.
3⃣ثالثاً. جلوگیری از ابراز نظر علمی درباره یک برنامه تلویزیونی یا توقع تقلیدگرایی از برخی بزرگان در این مباحث و متعاقب آن، توهین به منتقد و تلاش برای بستن باب آزاداندیشی، جزو آفات فرهنگ عمومی ماست و موجب میشود تا سطحینگری در جامعه رواج یابد.
4⃣رابعاً. بنده قصد ندارم خوبیهای برنامه تلویزیونی «زندگی پس از زندگی» را بالکل نفی کنم و درباره زحمات دوستان صداوسیما بیانصافی کنم. این برنامه نقاط قوتی هم دارد و خدمات ارزندهای نیز به ویژه در ساحت مرگاندیشی داشته است هرچند انتظار میرفت تحت نظر یکی از اندیشمندان برجسته این عرصه طراحی و اجرا گردیده و سوءبرداشتهایی که به وجود میآورد رفع شود.
5⃣خامساً. بحث مرگ و حالات قبل و بعد از مرگ، جزو پیچیدهترین مباحث دینی است و به رغم معارفی که از اهل بیت علیهم السلام در این زمینه به دست ما رسیده است، به جرات میتوان گفت که علمای ما قادر به پاسخ به خیلی از سئوالات درباره جزئیات حالات مرگ و حیات پس از مرگ نیستند. حتی دقت بفرمایید که احادیثی که در این عرصه آمده نیز بدون کار اجتهادی قابل استفاده نیست چه رسد به تجارب شماری از مردم عادی که جدای تاملاتی که درباره منشا آن وجود دارد، خطا و نسیان، طبیعت این تجارب است.»
او بعد از این مقدمه کوتاه، ملاحظات خود را در چند بند به صورت فشرده ارائه کرد:
👇👇
طرح رشد علمی 🇮🇷🇵🇸
«باسمه تعالی بعضی از دوستان از بنده درخواست کردند توضیحاتی را درباره توئیتی که اخیراً پیرامون روایت
«1⃣یکم. راویان محترم در برنامه «زندگی پس از زندگی»، هیچیک از دنیا نرفته و مرگی به معنای دقیق علمی برایشان اتفاق نیفتاده است. به بیان واضحتر، فردی که روایتگر است هیچگاه نمرده و به اصطلاح، از دنیای مردگان برنگشته، بلکه هر آنچه مشاهده کرده در زمان حیات خود (هر چند یک حیات ضعیف) رقم خورده است. از همین جهت، تعبیر مرگ موقت نیز برای این افراد تعبیر دقیقی نیست.
2⃣دوم. این عزیزان در زمان مشاهدات ذهنی خود زنده هستند و مکانیزم مغزشان با استفاده از انبار ذهنی، فعل و انفعالات شیمیایی و از همه مهمتر، صورتبندی خیال این تصاویر را شبیه خواب برایشان ایجاد میکند و تنها قلیلی از افراد ممکن است مشاهدات ذهنیشان به جهت درجات روحی ممتازی که دارند، صادق باشد.
در واقع، در زمان خواب یا کما که نوعی خواب عمیق و بیهوشی محسوب میشود، بخشهایی از مغز به خواب میرود اما قسمت عمدهای از این ارگان بیدار است و حتی فعالیتش نسبت به زمانی که بیدار است افزایش پیدا میکند. خواب، ارتباط تنگاتنگی با انبار ذهنی ما دارد و قوه خیال با استفاده از این انبار ذهنی تصاویری را برای ما ایجاد میکند. به تعبیر علمی قسمت عمدهای از ناخودآگاه، در خواب هوشیار میشود. در زمینه درک عملیات مغز در این مواقع، متخصصان علوم شناختی به دستاوردهای قابل توجهی رسیدهاند.
3⃣سوم. از نظر حکما، خیال یعنی صورت بدون ماده. از منظر مرحوم صدرالمتالهین (ره) که قائل به نشئات سهگانه وجود (عالم عقول مجرده، عالم مثال یا خیال منفصل، عالم مادی) میباشد، نفس، مظهر صور مثالیه در خیال منفصل است و لذا قائل به خیال متصل نیست. ایشان بر این باور است که نفس انسان با خلاقیت، صور خیالی را همانند صور حسی به وجود میآورد و حرکت جوهری در اینجا از نقش منحصربفردی برخوردار است به اینمعنا که هر قدر درجه روحی انسان بالاتر باشد، دریافتهای انسان از عالم مثال بیشتر و تبدیل آن به صور صادقه از طریق نفس بیشتر است.
با این اوصاف، شک ندارم که مشاهدات معدودی از ما در خواب میتواند از طریق خیال منفصل به وادی ملکوت سفر کند و حقایق را به زبان رمز از ملکوت دریافت و ترجمه کند اما اولاً ورود به این وادی برای افراد غیرمهذب به ندرت اتفاق میافتد و اگر هم اتفاق بیفتد، تشخیص و تفکیکسازی آن از خیال متصل و نیز القائات شیطانی به راحتی ممکن نیست.
4⃣چهارم. این مشاهدات همه در زمان حیات مغز صورت میگیرد و حتی زمانی که با شاخصهای متداول علمی تصور میشود انسان مرده، هنوز مغز در لایههای پنهان خود از فعالیت بازنایستاده است. اما مساله اصلی و پیچیدهای که در بین حکما و فلاسفه محل بحثهای طولانی و پیچیده میباشد، تداوم حیات مثالی بدون نقشآفرینی دستگاه مغز است که همچنان جزو مباحث قابل توجه محسوب میشود و به نظر من تنها نظریه حرکت جوهری ملاصدرا توانسته تا حد خوبی این مساله را حل کند.
5⃣پنجم. این پدیده که در برنامه تلویزیونی «زندگی پس از زندگی» شاهد آن هستیم، یک امر فیزیکی است و نه متافیزیکی. در واقع همانطور که اشاره کردم، برای عموم مردم، این دستگاه پیچیده و شکوهمند مغز است که انسان را در این ساحت قرار میدهد و هر آنچه در این دستگاه رخ بدهد، یک رخداد فیزیولوژیکی است و قراردادن آن را در عالم متافیزیک اشتباه است.
6⃣ششم. مساله اصلی این است که این مشاهدات، در ردیف خواب عمیق قابل تعریف است. یعنی فرد، شهود در بیداری که ندارد بلکه هر آنچه مشاهده میکند متعلق به زمان بیهوشی یا کماست.
خواب عمیق، به دلیل قطع بخش مهمی از تعلقات جسمی، احساس سبک بالی شدیدی در انسان به وجود میآورد و شرایط را برای دریافتهای ناشی از خیال متصل و خیال منفصل فراهم میکند. ما در غیر حالات بیهوشی و کما نیز تجربه خواب عمیق را داریم و لذا لازم نیست این جنس مشاهدات را صرفا در افراد به کما رفته جستجو کنیم.
7⃣هفتم. حلقاتی از این روایات، در مواردی، پس از آنکه فرد بهوش میآید، فراموش میشود و فرد بعدا خودش تلاش میکند در جهت انسجام بخشی به روایت خود، حلقات مزبور را جایگزین کند. از سوی دیگر، برخی از افراد پس از بیداری به تحقیق میپردازند و با گذشت زمان ناخواسته روایت خود را با روایتهای دیگران مشابهسازی کرده و یا برای آن توجیهات شبه علمی یا معارفی پیدا میکنند.
👇👇
طرح رشد علمی 🇮🇷🇵🇸
«باسمه تعالی بعضی از دوستان از بنده درخواست کردند توضیحاتی را درباره توئیتی که اخیراً پیرامون روایت
8⃣هشتم. افرادی که در این برنامهها روایتگری میکنند به هیچ وجه دروغگو نیستند بلکه عمدتا انسانهای خوب، راستگو و رقیقالقلب به شمار میروند که واقعا درصدد بیان مشاهداتی هستند که در حالت بیهوشی به ویژه کما آن را تجربه کردهاند. پس این روایتها نه دروغ است و نه بیارزش، لکن از توضیحات قبلی بنده روشن میشود که ارتباطدهی همه آنها به روح و عالم برزخ فاقد ادله روشن است. ضمنا روح یک امر مجرد است و تقلیل آن از سوی بعضی به یک دستگاه متافیزیکی ادراکی که پس از مرگ از جسم جدا میشود نیز در جای خود محل تأمل است و لااقل با نظریات برخی فلاسفه بزرگ مانند مرحوم ملاصدرا در تغایر آشکار است.
9⃣نهم. اینکه بتوان این جنس مشاهدات را مشاهدات ملکوتی خواند، هیچ ادلهای برای آن وجود ندارد، مشاهدات ملکوتی یا برزخی عبارت است از مشاهداتی که فرد قادر است به سبب آمادگی بالای روحی از ذهن خود جدا شده و به عالم خارج از ذهن خود منتقل و سپس با رجوع به ذهن و بواسطه خلاقیت نفس، دریافت های خود را از بیرون ذهن ترجمه و بیان کند.
0⃣1⃣دهم. ممکن است بعضی از این افراد تجربهای مشابه شهودات عرفانی را نیز داشته باشند و به وادی خیال منفصل هم سفر کرده باشند اما چنانچه خدمتتان اشاره شد، تفکیک مشهودات خیال متصل از خیال منفصل کار بسیار دشواری است. در حقیقت، آنچه برای عارف در خواب و بیهوشی رخ میدهد، رؤیای صادقه است که در اسلام به مثابه یک معرفت شخصی موجه معرفی شده است هر چند برخی از عرفا در حین بیداری نیز قادر به شهودات عرفانی هستند. در عین حال، باید توجه نمود که حتی عرفا نیز مادامی که نتوانند شهودات خود را عقلاً و به زبان استدلال ترجمه کنند، صرفا برای آنها یک امر شخصی تلقی میشود و به همین سبب، از طرح آن با عموم نیز پرهیز می کنند.
1⃣1⃣یازدهم. این جنس برنامهها بیشتر در جهان مسیحیت و در ظرف اندیشه مدرن با هدف ایجاد باور در میان افراد بیایمان به دین و به تبع آن، زندگی پس از مرگ ( البته سازگار با روایت دینی ) رونق گرفته و نظایر آن از سالها پیش در شبکههای تلویزیونی مسیحی تولید و با استقبال فراوان روبهرو شده است. یکی دیگر از دلایل گسترش این بحث و این قبیل برنامهها در جهان، مقابله با نیهیلیسم و از همه مهمتر، کاهش ترس از مرگ خصوصا در میان افراد میان سال به بالاست. علاوه بر این، این مباحث برای کسانی که از قدرت انتزاعی کمتری برخوردارند و بیشتر حسگرا هستند با استقبال بیشتری روبهرو می شود؛ این در حالی است که فهم حقیقت مرگ و جهان پس از آن به ظرفیت بالایی از جهت عقل انتزاعی نیاز دارد.
2⃣1⃣دوازدهم. معارف دینی در باب مرگ و حیات پس از مرگ، عمدتاً بر ایمان دینی و معارف نقلی تکیه دارند و به دلیل ایجاد سطحینگریهای مضر یا ایجاد انحراف در برداشتها، دین از حسیسازی و بسط این معارف از طریق خواب ابا دارد.
3⃣1⃣سیزدهم. همانطور که میدانید خواب در اسلام، به هیچ وجه حجت نیست. یعنی نمیتوان از خواب کسی (حتی اگر از علماء بزرگ باشد) اصل معارفی یا قاعده شرعی استنباط نمود. همانطور که اشاره شد، شهودات عرفا نیز حجیت ندارند و معمولا تا زمان ترجمه عقلی یک امر شخصی محسوب می شوند هر چند پس از ترجمه عقلی نیز همچنان در فقه فاقد وجاهت لازم برای استنباط قاعده شرعی به شمار می روند، بنابراین، روایتهای برنامه تلویزیونی زندگی پس از زندگی فقط از آنجهت که شباهتهایی به برخی توصیفات دینی یا شبه دینی به عالم پس از مرگ دارد وجاهت دینی نداشته و قابلیت تبدیل به معارف دینی حتی از نوع درجه دوم را نیز نخواهد داشت.
والسلام»
✨بنابر اعلام نظرسنجی مرکز تحقیقات سازمان صداوسیما پیرامون برنامههای سیما در رمضان ۱۴۰۱، «زندگی پس از زندگی» با ۱۴ درصد بیننده و ۸۹.۷ درصد رضایت زیاد تاکنون در صدر برنامههای پرمخاطب افطار سیما قرار گرفته است. تاکنون دو فصل از «زندگی پس از زندگی» در سال های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ در ایام ماه مبارک پیش از افطار پخش شده است. فصل سوم نیز در ماه مبارک رمضان ۱۴۰۱ در حال پخش است.
۲۵۹۲۵۹
کد خبر 1624758
قیمت کتاب در آستانه نمایشگاه کاهش یافت
🔹بررسی آمارهای نشر نشان میدهد که میانگین قیمت کتاب در آستانه نمایشگاه کتاب تهران با کاهش ۲۹ درصدی مواجه شده است.
🔹این کاهش قیمتها در بازار قاعدتاً بیارتباط با توزیع کاغذ دولتی و الزام وزارت ارشاد به درج عبارت «این کتاب با کاغذ دولتی منتشر شده است»، نیست.
🔹در ماههای گذشته محمولههایی از کاغذهای دولتی میان ناشران توزیع شده است که به نظر میرسد حالا تأثیر خود را بر بازار قیمتها در آستانه نمایشگاه نشان داده است.
tn.ai/2701189
@TasnimNews
✅دیدار جمعی از دانشجویان با رهبر انقلاب
✔️ کار بزرگی که انقلاب برای دانشگاه کرد عبارت بود از هویتبخشی به دانشگاه به تبع هویتبخشی به ملت ایران. انقلاب به ملت احساس هویت، آرمان، احساس شخصیت و استقلال داد، افق دید روشن داد؛ اینها کارهایی بوده که انقلاب برای ملت ایران انجام داد. طبعاً وقتی که در ملت یک حرکت ملی هویتسازی و آرمانسازی ملی انجام میگیرد آنکه بیشترین بهره را میبرد جوان دانشگاهی و جوان دانشجو است؛ جوان دانشجو با احساساتی که دارد با آگاهیهایی که دارد، با طهارت و پاکیزگی که دارد. دانشگاه احساس هویت کرد و این احساس هویت منتهی شد به اینکه دانشگاه و دانشجو جماعت در مقابل قدرتهای غربی احساس ضعف و احساس حقارت نکنند؛ درست نقطهی مقابل آن چیزی که قبل از انقلاب بود.
✔️جمهوری اسلامی میتواند به دانشگاه افتخار کند، برای خاطر اینکه دانشگاه امروز با دانشگاه اول انقلاب واقعاً قابل مقایسه نیست. بله، آن روز پرشورتر و اینها و حرکتهای پرشوری انجام میگرفت. خب اول انقلاب بود. اما دانشگاه امروز کشور ما با دانشگاهی که در اول انقلاب ما داشتیم، واقعاً قابل مقایسه نیست. از لحاظ تعداد دانشجو، آن روز همهی دانشگاه کشور تعداد دانشجوهایشان صد و پنجاه هزار بود، حدود صد و پنجاه هزار نفر بودند. امروز تعداد دانشجو در دانشگاه میلیونی است.
از این جهت کمیّت واقعاً قابل مقایسه نیست، دانشگاههای دولتی و غیردولتی. ثانیاً از لحاظ استاد، آن روز آن گزارشی که آن روز به ما میدادند، همهی اساتید دانشگاههای تهران اول انقلاب حدود پنج هزار نفر بود. امروز دهها هزار استاد داریم که در این اینها اساتید برجستهای وجود دارند. اساتید نخبهی برجستهای وجود دارند. یعنی واقعاً افتخارآمیز است تعداد استاد مثل تعداد دانشجو.
✔️بعد پیشرفت علمی چشمگیر. آن روز ما از لحاظ کار علمی واقعاً هیچ چیز افتخارآمیزی در دانشگاه نداشتیم. حالا یک وقت یک جوان نخبهای مثلاً یک فکری، یک کار گوشهای انجام داده بود، ممکن است که حالا ماها خبر نداشته باشیم. اما دانشگاه به عنوان یک کل، به عنوان یک مجموعه هیچ حرکت علمی چشمگیر و قابل اعتنایی نداشت. امروز به فضل الهی، به توفیق الهی کارهای علمی چشمگیر و بزرگی در دانشگاه انجام گرفته و دارد باز هم انجام میگیرد.
هدایت شده از موسسه فلسفه و عرفان نفحات
مؤلفهها و بایستههای تحصیل پژوهشگرا.mp3
14.85M
🔰 مؤلفهها و بایستههای تحصیل پژوهشگرا
◽ اختتامیه نهمین جشنواره امام خمینی رحمةاللهعلیه توسط معاونت پژوهش مدرسه علمیه معصومیه سلاماللهعلیها با سخنرانی حضرت آیتالله یزدانپناه با موضوع "مؤلفهها و بایستههای تحصیل پژوهشگرا" برگزار شد.
◽در این جلسه که در سالن همایشهای مدرسه علمیه معصومیه سلاماللهعلیها برگزار شد، حضرت آیتالله یزدانپناه به ارائه مباحث مربوطه پرداختند و از برگزیدگان جشنواره تقدیر کردند.
⏱ زمان: ۳۴ دقیقه
💿 حجم: ۱۴ مگابایت
#اختتامیه
#مؤلفهها_بایستههای_تحصیلگرا
#استاد_یزدان_پناه
💢 نفحات رو در فضای مجازی دنبال کنید؛
| ایتا | آپارات | تلگرام | اینستاگرام |
🔰 مراقبت کنید دشمن نتواند از مطالبه به حق شما سوءاستفاده کند/ صورت مسئله، راهحل و نتیجهگیریتان با دشمن باید به کلی فرق داشته باشد
🔻 رهبر انقلاب در دیدار دانشجویان: در مطالبهگریها ــ که من توصیهی مطالبهگری میکنم به شما ــ مراقبت کنید دشمن نتواند از مطالبهی به حق شما سوءاستفاده کند. هم در صورتبندی مسئله، هم در راهحلی که ارائه میدهید، سعی کنید با دشمن وجه مشترک و اینها پیدا نکنید. مخرج مشترک پیدا نکنید با دشمن. دشمن، هم مشکلات را مطرح میکند، هم صورت مسئله را مطرح میکند، هم بهاصطلاح علاج و نتیجهگیری را مطرح میکند.
🔺 شما صورت مسئلهتان هم با او باید فرق داشته باشد، نتیجهگیریتان هم با او باید به کلی فرق داشته باشد، چون او دشمن است دیگر، او مُغرض است، از روی خیرخواهی انجام نمیدهد کار را. ۱۴۰۱/۲/۶
🏷 #بسته_خبری
🌙 @Khamenei_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 جنگ اوکراین را باید با دید عمیقتری نگاه کرد/ آینده پیچیده و دشواری را انسان حدس میزند که وجود داشته باشد
🔻 رهبر انقلاب در دیدار دانشجویان: امروز دنیا در آستانهی یک نظم جدید است. این جنگ اوکراین را به نظر من باید با یک دید عمیقتری نگاه کرد. این جنگ صرفاً یک حملهی نظامی به یک کشور نیست، ریشههای این حرکتی که امروز انسان دارد در اینجا، در اروپا مشاهده میکند ریشههای عمیقی است و آیندهی پیچیده و دشواری را انسان حدس میزند که وجود داشته باشد.
🔺 خب اگر فرض کنیم که این حدس ما حدس درستی باشد و دنیا در آستانهی یک نظم جدید باشد آن وقت همهی کشورها از جمله کشور ایران اسلامی ما وظیفه دارد جوری در این نظم جدید حضور سختافزاری و حضور نرمافزاری پیدا کند که بتواند منافع کشور، امنیت کشور را و ملت را تأمین کند. در حاشیه نماند، عقب نماند. اگر قرار شد که کشور بخواهد یک چنین کار بزرگی را انجام بدهد بیشترین مسئولیت بهعهدهی کیست؟ صفوف مقدم کیا هستند؟ دانشجوها، دانشگاهیان، یعنی شماها باید جلوتر از همه باشید، شماها بایستی تأثیرگذارترین قشرها باشید. ۱۴۰۱/۲/۶
🏷 #بسته_خبری
🌙 @Khamenei_ir
⭕️اتحاد و اتفاق کلمه
🔹ما ملّت ایران شیوهی کار خود را در این سالهای متمادی روزبهروز ارتقا بخشیده و جدّی و منطقی و با مبنا پیش رفته. امروز ما بیش از همیشه احتیاج داریم به #کار، به #تلاش، به جدّیّت. بیش از همه بخصوص احتیاج داریم به #همدلی، به #همافزایی؛ همدلی و همافزایی میان ملّت عزیزمان، #اتّحاد و #اتّفاق_کلمه. همچنین احتیاج داریم به همافزایی و همدلی روزافزون مسئولان کشور؛ باید به هم کمک کنند. کسانی هستند که در خطوط مقدّم حرکت میکنند؛ دیگران باید به آنها کمک کنند، از آنها پشتیبانی کنند و قوای سهگانه، نیروهای مسلّح و دیگران در بخشهای مختلف بایستی به همدیگر کمک کنند، همدلی با هم داشته باشند و ملّت هم با مسئولان کشور به معنای واقعی کلمه همدلی داشته باشد، از آنها حمایت کند و کمک کند.
بیانات مقام معظم رهبری ۱۴۰۱/۰۱/۰۱
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری
#امام_خامنه_ای
🌷🇮🇷🌷
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📩 غلبه بر هوای نفس
🔻 حضرت آیتالله خامنهای: گاهی انسان به خود تلقین میکند که نمیتواند بر هوای نفسش فائق بیاید. روزه ماه رمضان به انسان ثابت میکند که میتواند آن وقتی که اراده کند، پیروز شود. میتوان با اراده و توکل از عادات ناپسندی که در ما هست و مایه عقب افتادگی مادی و معنوی است، نجات یافت.
🏷 #بهار_قرآن
📥 نسخه قابل چاپ👇
https://farsi.khamenei.ir/photo-album?id=49993
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 سخننگاشت | رهبر انقلاب، در دیدار دانشجویان: امروز ما دهها میلیون جوانی داریم در کشور که آمادهی صعود به قلههایند، آمادهی حرکت علمی و صعود به قلههای شرف و عزت ملی. ۱۴۰۱/۲/۶
🌙 @Khamenei_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
14010206_42700_1281k.mp3
20.45M
🎙بشنوید | صوت کامل بیانات رهبر انقلاب در دیدار جمعی از دانشجویان. ۱۴۰۱/۲/۶
🌙 @Khamenei_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 بیان دیدگاه و نظرات |خانم زهراسادات رضوی علوی، مجری برنامه
🔺 در ابتدای دیدار رمضانی دانشجویان با رهبر انقلاب. ۱۴۰۱/۰۲/۰۶
🌙 @Khamenei_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 سخننگاشت | رهبر انقلاب، در دیدار دانشجویان: #سند۲۰۳۰ آمریکاییها مظهر سلطهی نو استعماری غربی در زمان است. ۱۴۰۱/۲/۶
🌙 @Khamenei_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 هماکنون؛ #تیتر_یک KHAMENEI.IR
🔻رهبر انقلاب در دیدار دانشجویان با تأکید بر نقش علم، فکر و اندیشهورزی در دانشگاه
👈🏻 دانشگاه انقلابی، جایگاه نخبهپروری برای پیشرفت و حل مسائل کشور است
🌙 @Khamenei_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♥️ هدایت عمومی مردم
🔻 حضرت آیتالله خامنهای: پروردگارا! به محمّد و آلمحمّد تو را سوگند میدهیم در این ساعات حسّاس و در این ایّام مبارک، برکات خودت را بر دانشگاه کشور و دانشگاهیان و دانشجویان ما نازل بفرما. پروردگارا! ما را در راهى که به هدایت عمومى ملّت ایران بینجامد و به سرافرازى دنیاى اسلام بینجامد، هدایت بفرما. پروردگارا! به محمّد و آلمحمّد، به ما بصیرت مواجههى با چالشهاى گوناگون در دورانهاى گوناگون عنایت کن؛ به ما #اخلاص لازم در حرکتى که انجام میدهیم عنایت کن. ۹۳/۴/۱۱
🎙 مجموعه #لحظههای_استجابت
📥 دسترسی به نسخه پخش تلویزیونی👇
https://farsi.khamenei.ir/video-content?id=49992
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 به روایت آمار و اسناد
👈 اطلاعنگاشت | بیش از ۲۵۴ دیدار دانشجویان و دانشگاهیان با حضرت آیتالله خامنهای
🔺️ اطلاعنگاشت «۲۵۴ دیدار دانشگاهی»، نگاهی اجمالی و از منظر آمار به دیدارهای دانشجویان با رهبر انقلاب است که رسانه KHAMENEI.IR آن را تهیه و منتشر میکند.
🌙 @Khamenei_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📩 شرط پاکی دل انسان
🔻 حضرت آیتالله خامنهای: صاف کردن دل فقط از راه نماز، از راه توسل، از راه توجه و از راه ذکر به دست میآید. اگر کسی خیال کند که میتوان دل و روح را بدون اینها صاف کرد، سخت در اشتباه است. از راه گریهی نیمهشب، از راه خواندن قرآن با تدبر و با دقت، از راه خواندن ادعیهی صحیفهی سجادیه، دل انسان صاف میشود؛ والّا اینطوری نیست که بگوییم آقا برو دلت را صاف کن؛ هر کاری هم کردی، کردی.
🏷 #بهار_قرآن
📥 نسخه قابل چاپ👇
https://farsi.khamenei.ir/photo-album?id=49993
هدایت شده از KHAMENEI.IR
14010204_42699_128k.mp3
3.4M
🎙 کلیپ صوتی | غرور، طلیعه شکست
🔺 رسانه KHAMENEI.IR براساس بیانات اخیر رهبر انقلاب در دیدار رمضانی مسئولان و اشاره به حوادث جنگ حنین، کلیپ صوتی «غرور، طلیعه شکست» را منتشر میکند.
🌙 @Khamenei_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♥️ قدرت انجام آرزوهای بزرگ
🔻 حضرت آیتالله خامنهای: پروردگارا! دلهای مشتاق را در این ماه از رحمت بیپایان خود بینصیب مگردان. پروردگارا! اگر تا این روزهای آخر ماه مبارک رمضان ما را نیامرزیدهای، در این فرصت باقیمانده ما را بیامرز. پروردگارا! ملت ایران را در همهی صحنهها، در همهی بخشهای زندگی کامیاب فرما؛ این ملت بزرگ را بر دشمنانش پیروز کن. پروردگارا! نیتهای صادق و دلهای عاشق پیشرفت ملت ایران و عاشق حقیقت را بر انجام آرزوهای بزرگ آرمانىِ خودشان قادر بفرما.
🎙 مجموعه #لحظههای_استجابت
📥 دسترسی به نسخه پخش تلویزیونی👇
https://farsi.khamenei.ir/video-content?id=49992
مشکلات رفتار ي کودکان در خانواده های تک فرزند و دو فرزند.pdf
343.4K
✨مقاله مشکلات رفتار ي کودکان در خانواده های تک فرزند و دو فرزند
◽️جملاتی تکاندهنده از صاحب کتاب مکیالالمکارم، به مناسبت سالروز شهادت آن بزرگوار (۲۵ ماه رمضان)
👈 کتاب مکیالالمکارم کتابی است پیرامون فواید دعا برای فرج. امام زمان علیه السلام در عالم رویا به آیت الله موسوی اصفهانی امر کردند تا این کتاب را تألیف کند. حتی نام کتاب را هم خود حضرت، انتخاب فرمودند.
مطالعه این کتاب فوقالعاده ارزشمند، به همه دوستداران امام عصر علیهالسلام توصیه میشود.
#دعا_برای_فرج
#سبک_زندگی_مهدوی
@Elteja
✨مؤلفههای والدگری دوره نوجوانی بر اساس منابع اسلامی
✨مقاله پژوهشی
نویسندگان: سیدعباس ساطوریان محمدرضا احمدی حمید رفیعی هنر کارینه طهماسیان
✨چکیده
پژوهش حاضر با هدف شناسایی مؤلفههای والدگری دوره نوجوانی بر اساس منابع اسلامی بهروش ترکیبی انجام شد. در بخش کیفی پژوهش نخست، با استفاده از روش دادهبنیاد و براساس واحد تحلیل معنایی، منابع اسلامی بررسی شد و از میان بیش از 500 گزاره اسلامی، باتوجه به اصل اشباع 166 گزاره انتخاب گردید که با تحلیل گزارهها، 194 کد باز، 88 کد محوری و 18 کدانتخابی بهدست آمد. در بخش کمّی پژوهش، میزان مطابقت کدهای محوری با کدهای باز و گزارهها، همچنین میزان مطابقت کدهای انتخابی با کدهای محوری و گزارهها توسط متخصیص تأیید شد. مطابق نتایج پژوهش، مؤلفههای والدگری اسلامی اکتشافشده عبارتنداز: پذیرش و اعمال مسئولیت والد در برابر فرزند، مراقبت و هدایتگری، تدریجی بودن والدگری، درک توان نوجوان، توجه و تأمین سلامت جسمی و نیازهای مالی، کمک به کامل شدن هویت (در ابعاد دینی، اخلاقی، اجتماعی، شغلی و جنسی، رابطه عاطفی، عدالت، واگذاری مسئولیتها به نوجوان)، تقویت و تنبیهگری، تکریم و احترام، الگودهی و بیان مستدل.
اصل مقاله
👇👇
http://pzk.journals.miu.ac.ir/article_5993.html
هدایت شده از علیرضا پناهیان
🔴 نگاهی به رویکرد اسلام نسبت به #تربیت_فرزند از دیدگاه علیرضا پناهیان
🔰خلاصه نموداری ۴۰ برنامه #سمت_خدا با موضوع تربیت فرزند
🖨 فایل با کیفیت و قابل چاپ + pdf
bayanmanavi.ir/post/4518
@Panahian_ir
هدایت شده از مصباح دوستان
#فوری
#مهم
🔰 علامه مصباح در جمع خانواده شهدای دفاع مقدس و مدافع حرم عنوان کرد:
👈 دام شیطان برای حزب الله // دامی که حتی بزرگترین اصحاب ائمه (ع) را نیز گرفتار کرد
🔹 آماده باشيم هر سختي را براي خدا تحمل کنيم
🔸 گاهي مصالح نظام اسلامي ايجاب مي کند که انسان خون جگر بخورد و اظهار نکند و صبر پيشه سازد؛ اگر نتوانيم اين موارد را بشناسيم، شيطان از همين مسأله به عنوان دامي براي انحرافمان استفاده خواهد کرد.
🔹رهبر انقلاب اسلامي از بزرگترين نعمت هايي است که خدا به ما داده است ؛ شخصيت هاي تراز اول سياسي دنيا، گاهي تصريح کرده اند که تا ايران چنين رهبري دارد، دشمنانش نمي توانند کاري از پيش ببرند.
🔸 گاهي پافشاري بر برخي مسائل سبب فوت شدن مصلحت بزرگتري مي شود؛ بايد مصاديق آن را بشناسيم؛ گاهي نشناختن اين موقعيت ها، سبب از دست دادن ايمانمان به رهبري مي شود؛ شايد ما به خاطر علاقه و دلسوزي خودمان فکر کنيم که رهبر بايد رفتار و موضع تندي نسبت به فلان قضايا بگيرد و وقتي رهبري چنين موضعي نگرفتند، گمان کنيم کار ايشان اشتباه بوده است!
🔹شيطان چنين دامي را حتي براي بزرگترين اصحاب ائمه (ع) نيز گسترده بود؛ در تاريخ مي خوانيم که بزرگترين اصحاب امام حسن (ع)، سجاده از زير پاي امام حسن (ع) کشيدند و ايشان را « مذل المؤمنين » خطاب کردند!
🔸 فکر نکنيم هر چه ما فهميديم، رهبري هم بايد همان را فهميده باشد و لذا بايد موضعي که انتظار داريم اتخاذ کند؛ اين امر سبب مي شود تا به خودمان حق بدهيم تا به سخنان او عمل نکنيم؛ آيا معناي ولايت فقيه اين است که او بايد مثل ما فکر کند و به فرمان ما گوش کند يا ما به فرمان وي
🔹در طول اين چهل سال ثابت شده است که خداوند مصلحت جامعه را توسط ولي فقيه رقم زده است،
🔸 بنده به غير از امام (ره)، هيچ يک از علماي گذشته را به روشن بيني، فراست، تدبير، تحمل سختي ها و سعه صدر و جامعيت ايشان نديده ام.
🔹اين که کمبودهاي جامعه را به خاطر عدم اتخاذ مواضع تند از سوي رهبري بدانيم، امري خطاست؛ اگر چنين باشد بايد بگوييم بسياري از مشکلات صدر اسلام نيز – العياذ بالله – تقصير پيامبر(ص) و معصومين بوده است!!
🔸 سختي ها را تحمل کرده و صبر کنيم و به خاطر هر اشتباهي که ديگران انجام داده اند، سر و صدا راه نيندازيم؛ در عين ديدن واقعيات، افراط و تفريط نداشته باشيم و اولويت ها را بشناسيم؛ البته نسبت به آنچه قرار است سرنوشت نظام را تغيير دهد، حساس باشيم و در اين موارد فرمايشات رهبري را نصب العين خود قرار دهيم.
https://eitaa.com/mesbahedustan
https://sapp.ir/mesbahedustan
هدایت شده از | اندکی اندیشه |
Rahmati-plagiarism 14010205.mp3
12.47M
📣 فايل صوتي
💢 موضوع: «فضای مجازی، سرقت علمی، و مسوولیت اخلاقی اساتید»
ارايه كننده: حسينعلي رحمتي
🎓 در نشست تخصصي « اخلاقِ ارزشيابي آموزشي» براي اساتيد دانشگاه شهيد بهشتي، 5 ارديبهشت 1401
✍️ در اين سخنراني ضمن تاكيد بر نقش كليدي و مسووليت اخلاقي اساتيد در افزايش يا كاهش انگيزه دانشجويان براي #سرقت_علمي از فضاي مجازي، ده راهكار / وظيفه براي پيشگيري از سرقت علمي دانشجويان، به اساتيد پيشنهاد شده است.
@harahmati