راهبرد ایران فرسوده کردن اسرائیل از طریق متحدانش است / ایران ترور هنیه را تلافی خواهد کرد اما برای بازدارندگی و جنگ نشدن
گفتگوی روزنامه ستاره صبح با علیرضا تقوی نیا
22.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
عملیات جدید ایران مناطق بیشتری از اسرائیل را هدف قرار می دهد
علیرضا تقوی نیا در گفتگو با شبکه سحر افغانستان :
🔸️عملیات بزرگ وعده صادق در مقایسه با قدرت واقعی ایران کوچک بود
🔸️مردم اشغالگر صهیونیست باید بفهند که در دسترس ایران هستند و سیاستمدارانشان را کنترل کنند
🔸️امروز ماه دهم جنگ در غزه به اتمام رسید و حماس هنوز مقاومت می کند و این ناشی از حمایت ایران است
🍂تقویم، شرمسار هزاران نیامدن
یک بار آمدن وَ پس از آن نیامدن...
🍂این قصه مال توست، بیا مهربانترین!
کاری بکن، چقدر به میدان نیامدن؟
#سلاممولاجانم
#امام_زمان♥
اَلسّلامُ عَلی الحُسَین وَ عَلی علی اِبن الحُسَین
وَ عَلی اَولاد الحُسَین وَ عَلی اَصحاب الحُسَین
♻️ امروز پنجشنبه
۱۸ مرداد ۱۴۰۳ هجری شمسی
۳ صفر ۱۴۴۶ هجری قمری
ذکر مخصوص روز پنجشنبه:
«اِلهَ اِلّا اللهُ الْمَلِکُ الْحَقُّ الْمُبین» ۱۰۰ مرتبه
.
♨️شیخ حسینا نخست وزیر بنگلادش بعد از کشتن ۳۰۰ معترض که عموماً دانشجو بودند و تروریست معرفی کردن معترضین محبور به استعفا و فرار شد.
اما موضوع این تظاهرات دانشجویی چه بود که منجر به استعفا و فرار نخست وزیر بنگلادش شد و چرا نخست وزیر اونها رو تروریست خطاب کرد و آیا همه داستان همین هست؟
پاسخ:
وقتی شیخ مجیب الرحمان پدر نخست وزیر فعلی بنگلادش برای استقلال این کشور با پاکستان میجنگید تعداد از بنگلادشیها که به "رازکارها" معروف بودند با دولت پاکستان هکاری خائنانه کردن و در مقابل قیام شیخ مجیب الرحمن دوشادوش پاکستانی ها جنگیدن!
در نهایت شیخ مجیب دستگیر و در پاکستان زندانی شد.
از طرفی جمعیتی حدود ۱۹۰ هزار نفر تحت عنوان جمعیت "مبارزان آزادی" قیام رو ادامه دادند و به پیروزی رسوندند.
پاکستان هم شیخ مجیب را از زندان آزاد کرد و شیخ مجیب به عنوان نخست وزیر بنگلادش وارد این کشور شد.
شیخ مجیب در اولین تصمیم همه رازکارهایی که به کشور خیانت کردند رو مورد عفو عمومی قرار داد، اما برای جمعیت مبارزان آزادی که برای استقلال بنگلادش جنگیده بودند تسهیلات ویژهای در نظر گرفت؛ از جمله این امتیازات، قرار دادن سهمیه ۳۰ درصدی از استخدام در ادارات دولتی برای این افراد بود.
این قضیه مربوط به ۵۰ سال پیش هست اما این سهمیه از جمعیت اصلی مبارزان آزادی به فرزندانشون و از فرزندانشون به نوههاشون منتقل شد که باعث اعتراض مردم مخصوصاً دانشجوها قرار گرفت و در جریان همین اعتراض دانشجویی و مردمی حدود ۳۰۰ نفر توسط پلیس بنگلادش کشته شدند که البته بعضیها این آمار رو بیشتر اعلام میکنن.
حسینا نخست وزیر مستعفی بنگلادش در یک سخنرانی همه معترضین رو رازکار های خائنی که سابقه خیانت داشتند خطاب قرار داد و همه اونها رو تروریسم نامید!
همین قضیه باعث خشم و عصبانیت بیشتر مردم و دانشجوها شد که با تعطیلی همه دانشگاههای کشور و ملحق شدن همه جمعیت دانشجوها به این اعتراضات، در نهایت شیخ حسینا مجبور به استعفا و فرار از بنگلادش شد و الان هم از دولت انگلستان درخواست پناهندگی کرده!
✨ رد پای IMF در بحران بنگلادش
دولت بنگلادش سقوط کرده و کارشناسان و رسانههای وابسته به جریان سرمایهداری، در حال روایت همه چیز هستند به جز حقیقت ماجرا...
انرژی یک کالای کلیدی است که تغییر قیمت آن، دومینووار روی همه کالاها اثر میگذارد. به همین دلیل بود که پس از جنگ اوکراین و وقوع بحران انرژی در اروپا، کشورهای اروپایی بلافاصله تئوریهای اقتصاد بازار را کنار گذاشتند و مبالغ عظیمی یارانه به شهروندان خود پرداخت کردند تا اثر افزایش قیمتهای انرژی را تا حدودی جبران نماید. برای نمونه، سال 2022 دولت آلمان یک بسته یارانه 300 میلیارد یورویی برای صیانت از شهروندان خود در برابر افزایش قیمت انرژی اختصاص داد.
اما در همین دوران بحران، صندوق بین المللی پول یک نسخه متفاوت برای بنگلادش بحرانزده ارائه کرد. 30 ژانویه 2023 مصادف با 10 بهمن 1401 صندوق بین المللی پول اعلام کرد که در ازای یک برنامه اصلاحات اقتصادی 44 ماهه، با اعطای 4.7 میلیارد دلار وام به بنگلادش موافقت کرده است. در بیانیه IMF تصریح شده بود که این برنامه اصلاحات اقتصادی، در عین حال که موجب ثبات اقتصاد کلان و رشد پایدار اقتصادی میشود، از آسیب دیدن اقشار ضعیف جلوگیری خواهد کرد.
روز بعد خبرگزاری رویترز این وام را یک پیروزی برای شیخ حسینه نخستوزیر این کشور خواند که در سال 2024 یک انتخابات پیش رو دارد.
از جمله اصلاحات پیشنهادی صندوق بین المللی پول «معقول سازی یارانهها» بود. صندوق در نسخه خود آورده بود که «معقول سازی یارانههای انرژی منابع مالی را برای هزینههای توسعهای و اجتماعی آزاد خواهد کرد. هرچند افزایش اخیر قیمتها، قیمت بنزین را به نرخ جهانی نزدیک کرده است، اما پیش بینی می شود که یارانه های برق و گاز در سال مالی 2023 به 0.9 درصد GDP برسد. در دوران اجرای برنامه اصلاحات اقتصادی، اجرای مکانیسم تعدیل قیمت سوخت بر اساس فرمول، کمک خواهد کرد که درباره عدم پرداخت یارانه سوخت اطمینان حاصل شود. مقامات بنگلادشی همچنین گزینههای مختلف را برای کاهش تدریجی یارانههای برق و گاز در عین تقویت تور ایمنی اجتماعی (برای جلوگیری از آسیب دیدن اقشار ضعیف)، بررسی خواهند کرد». (دقت کنید که یارانه 300 میلیارد یورویی دولت آلمان، معادل 7.5 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است!)
با آغاز برنامه، پروژه افزایش قیمت برق و گاز برای مردم بنگلادش کلید خورد. طبق گزارش Gas Outlook تعرفه گاز در بنگلادش طی سال 2023 میلادی 178.8 درصد افزایش یافت و روند افزایش قیمت، در سال 2024 نیز تداوم یافت.
قیمت برق نیز پس از آغاز اجرای برنامه صندوق به همین ترتیب افزایش یافت که به تعبیر دیلی استار، اثر دومینووار روی قیمت کالای اساسی داشت.
جامعه بنگلادش آماده یک جرقه بود که منفجر شود. این جرقه با اعتراضات دانشجویی به حکم دادگاه عالی بنگلادش مبنی بر احیای سهمیه 30 درصدی استخدام فرزندان افراد شرکت کننده در جنگ آزادسازی بنگلادش (که باعث جدایی پاکستان شرقی و تشکیل کشور بنگلادش در سال 1971 میلادی شد)، رقم خورد. این اعتراضات، بستری برای وقوع شورشهای اجتماعی شد و به سرنگونی دولت ختم شد. یک بار دیگر، آتش خشم ناشی از فشار اقتصادی که زیر خاکستر نهفته بود، با یک جرقه فرهنگی شعله کشید.
صندوق بین المللی پول پس از سرنگونی دولت شیخ حسینه بیانیه جالبی داده است: «عمیقا بابت تلفات جانی و جراحات وارد شده بر افراد غمگین هستیم اما به حمایت از تلاشها برای تضمین ثبات اقتصادی و تداوم رشد فراگیر ادامه خواهیم داد».
لیبرال های ایرانی در حال روایت سازی برای سرنگونی دولت بنگلادش هستند. یکی می نویسد شورش نسل Z، دیگری می نویسد اعتراض به حکومت دیکتاتوری شیخ حسینه...
یک سوال در اینجا باقی می ماند و آن اینکه چرا صندوق بین المللی پول اینهمه اصرار بر افزایش قیمت انرژی در کشورهای در حال توسعه و جهان سومی دارد. پاسخ را از گزارش 28 سپتامبر 2010 صندوق (6 مهر89) درباره اجرای هدفمندسازی یارانهها در ایران برایتان نقل میکنم: «ایران انرژی بیشتری برای صادرات خواهد داشت».
شاید بتوان گفت که سیاست کاهش مصرف انرژی با مکانیسم افزایش قیمت در کشورهای جهان سوم، حربه ای برای تامین پایدار انرژی/ مدیریت قیمت انرژی برای کشورهای پیشرفته است...