📕 مکتب نوسازی و دشواریهای بومیسازی در ایران
نویسنده: مرتضی فرهادی
ناشر: مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی
#اقتصاد_ایران
#نقد_کاپیتالیسم
🆔 @SSL_Qasd
کتاب «مکتب نوسازی» نوشتۀ دکتر مرتضی فرهادی، در حقیقت جمعآوری چند مقاله به قلم ایشان است که برای اولینبار در سال ١٣٩٧ به چاپ رسید.
برای درک بهتر مفهوم مکتب نوسازی به سخنانی از دکتر فرهادی اشاره میشود:
«مکتب نوسازی، به اذعان خود غربیها، پس از خرابیهای جنگهای جهانی اول و دوم و بهعلت جابهجایی قدرت در جهان و سیطرۀ آمریکا بهواسطۀ پیروزی در آن جنگها و ایجاد نظم نوین جهانی و با هدف ارائۀ راهکارهایی به کشورهای درحال توسعه، شکل گرفت. هری ترومن (رئیسجمهور ایالات متحده در سالهای ١٩۴۵ تا ١٩۵٣) با راهاندازی اتاق فکری متشکل از دانشمندان بزرگی از جمله والت روستو که تاریخدان و نظریهپرداز توسعه بود، نظریۀ مکتب نوسازی را بنا نهاد.
نظریۀ مکتب نوسازی، برای ایجاد توسعه، به مقولۀ فرهنگ توجهی جدی دارد؛ اما به شکل منفی! مطابق این نظریه، اگر کشورهای جهانسوم خواهان توسعهاند باید فرش فرهنگشان را از جلوی راه و چوب فرهنگشان را از بین چرخهای توسعه بردارند. سبکزندگی کشورهای جهانسوم، از دیدگاه مکتب نوسازی، مانع اصلی در راه توسعۀ آن کشورهاست. مکتب نوسازی تمام گناهان عقبافتادگی را روی دوش فرهنگهای بومی ملتها میاندازد و راه نجات را پیروی مطلق از سبکزندگی کشورهای غربی نشان میدهد.»
دکتر فرهادی در آثار خود تلاش کردهاند تا آسیبهای تبعیت از مکتب نوسازی و از بینبردن فرهنگ ملتها را بیان کنند. ایشان سالهاست به روشنفکران داخلی هشدار میدهند که «فاتحان غربی، نردبانهای توسعه را با خود بردهاند و جز مقداری دامودانه» برای کشورهایی نظیر ایران باقی نگذاشتهاند.
🆔 @SSL_Qasd
🔹 بخشی از کتاب مکتب نوسازی و دشواریهای بومیسازی در ایران را میخوانید.
#اقتصاد_ایران
#نقد_کاپیتالیسم
🆔 @SSL_Qasd