اخبار سهام
شاخص با اولین کندل دوجی در اوج صعود هشدار ریزش را صادر کرد .کندل قرمز بعدی تاییدی بود بر ادامه ریزش تا اینکه تاریخ 16 مهر کندل دوجی دیگر مبنی بر احتمال پایان یافتن موج نزولی دیده شد .این کندل نیاز به یک کندل سبز برای تایید موج برگشت رو به بالا داشت که در روز کاری بعدی نشانه ای از تایید دیده شد
جناب خالقی
کوچ یکی از مدیران عالیرتبه ذوبآهن به شرکت فولادساز غیربورسی/ ابوتراب فاضل مدیرعامل مجتمع فولاد صنعت بناب شد
سیدابوتراب فاضل، قائم مقام مدیرعامل و عضو موظف هیات مدیره ذوب آهن اصفهان به سمت مدیرعاملی شرکت فولاد بناب منصوب شد، گرچه همچنان به عنوان عضو غیر موظف در ذوب آهن فعالیت خواهد داشت.
در طول دوره حضور این مدیر در ذوب آهن، قیمت سهام این شرکت از ۶٨٨ ریال به ٣٩٨١ ریال هم رسید؛ «۴٧٨ درصد رشد» که البته این رشد همزمان با رشد سایر سهم های بازار سرمایه هم بود، اما میزان این رشد بسیار بیشتر از رشد تعداد کثیری از شرکت ها بود که این نشان می دهد ذوب تفاوت هایی با سایر شرکت ها داشته و این رشد مهیج و چند صد درصدی، فقط مرهون رشد دسته جمعی سهم های بازار سرمایه نبوده و در داخل خود شرکت هم توسط مدیران جدید از جمله ابوتراب فاضل، اتفاقات مثبتی رخ داده است.
@sahamnews
☑️ شنیده های بازار سرمایه:
#خودرو: شنیده شده افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی های خودرو در حال بررسی و تدوین می باشد و تا آبان 97 در سامانه کدال منتشر خواهد شد.
#ذوب: خبرها از ذوب حاکی از حمایت سنگین حقوقی ها در روز شنبه است
#پالایشی ها: شنیده ها حکایت از تعدیل دسته جمعی این گروه است که هفته آینده متوقف خواهند شد.
#حفاری : از حفاری خبرهای خوب تسعیر نرخ ارز در گزارش 6 ماهه در بازار شنیده می شود که در صورت صحت تعدیل سود سنگینی روانه کدال خواهد کرد
@sahamnews
📌 فوری
عرضه اولیه "زپارس" فردا انجام نمیشود
🔰 بورس اوراق بهادار تهران اعلام کرد با توجه به مشکلات فنی پیش آمده برای هسته معاملات، عرضه اولیه سهام شرکت "کشت و صنعت و دامپروری پارس" که قرار بود فردا انجام شود به تعویق افتاده است.
📌 منبع: بورس نیوز
@sahamnews
⚠️دو نکته مثبت از شرایط فعلی بازار
بازار همواره با خبرهای بد صعود خود را شروع می کند و با خبرهای خوب ، به روندهای صعودی پایان می دهد.
اینکه بالاخره شاخص دستکاری شد و یا عرضه کنندگان ابشاری شاخص را وارد اصلاح کردند مهم نیست انچه دارای اهمیت است این است که شاخص کف سازی جدیدی در محدوده ۱۷۰ هزار واحدی انجام داده است، ترس و هیجان فروش بعد از حدود ۱۰ روز در حال اتمام است و از منظر تکنیکالی نیز شاخص در حال اتمام موج ۴ اصلاحی و شروع موج ۵ می باشد.
اما نکته مهم تر این است که هیجان فروش ، قبل از ۱۳ آبان تخلیه شد و قطعا فشار فروش در تاریخ ۱۳ آبان و یا حوالی آن به شدت این روزها نخواهد بود. اینکه دیگر همه معتقد به ریزش در ۱۳ آبان نیستند و برخی قیمتها را جذاب میدانند خود به معنای کاهش تک اندیشی و همسان اندیشی در بازار است. فکرش را بکنید که شاخص تا آبان ماه صعودی بود و همه هم تصمیم داشتند قبل از ۱۳ آبان از بورس خارج شوند، هیجان حقیقیهای تازه وارد که قطعا تا ان موقع تعدادشان بسیار بیشتر از امروز بود چه بر سر بازار می آورد.
انچه در حال حاضر در جریان است چیزی جز هیجان فروش نیست که قطعا در چند روز کاری آینده شاهد برعکس شدن شرایط خواهیم بود و جماعتی که در صف فروش هستند، به جایی دیگر خواهند رفت که ادرسش را خوب بلدند، صف خرید!
@sahamnews
عرضه اولیه #داوه
زمان ثبت سفارش : 10 لغایت 12
دامنه نوسان قیمت : 3000 تا 3300 ریال
حداکثر سهام قابل خریداری: 700
@sahamnews
اخبار سهام
عرضه اولیه #داوه زمان ثبت سفارش : 10 لغایت 12 دامنه نوسان قیمت : 3000 تا 3300 ریال حداکثر سهام قابل
🔴 در عرضه اولیه سهم #داوه به هر کد (نفر)، حدود 174 سهم درقیمت 3300 ریال (سقف قیمت) ، تعلق گرفته است.
♦️رکورد حضور شرکت در عرضه اولیه با بیش از 201 هزار نفر شکسته شد....
@sahamnews
#فوری | وزارت خزانهداری آمریکا بانکهای ملت، مهر اقتصاد و پارسیان و شرکت فولاد مبارکه اصفهان را تحریم کرد./فارس
@sahamnews
10 نکته کاربردی که هر سهامدار باید بداند:
هنگام سرمایه گذاری در بورس، توجه به برخی نکات ظاهرا ساده می تواند از یک شکست تلخ جلوگیری نموده و سرمایه گذار را در رسیدن به اهدافش یاری دهد. هدف از ارائه این نکات اینست که یک بینش کلی نسبت به معاملات بازار سرمایه در سهامدار ایجاد نموده و قبل از به دام افتادن، وی را از تجربیات گران قیمت دیگران آگاه سازد. تجاربی که گاها با پرداخت هزینه گزافی بدست آمده است. موارد زیر از جمله نکات مهمی هستند که برخی از آنها از اصول مهم و پایه ای سرمایه گذاری در بازار سرمایه محسوب می شوند:
۱- انتخاب صنعت برتر از میان صنایع:
در میان صنایع مختلف صنایعی هستند که میانگین بازده آنها از میانگین بازده بازار بیشتر است. پس چرا آنها را انتخاب نکنید؟!
۲- انتخاب شرکت برتر از یک صنعت:
پس از گزینش صنعت برتر حالا به سراغ شرکتهایی بروید که بازده آنها از میانگین بازده صنعت بالاتر است . (منظور از بازده، کلیه سودهای منتفع از شرکت اعم از EPS، اختلاف قیمت، سهام جایزه و... در یک مدت معین می باشد.
۳- توجه به میزان نقد شوندگی سهام:
هیچگاه سهمی نخرید که در فروش آن دچار مشکل شوید. نقد شوندگی عامل بسیار مهمی است که هرگز نباید مورد غفلت قرار گیرد. این فاکتور متاثر از پارامترهایی مثل حجم معاملات شرکت، تعداد سهام معامله شده، دفعات معامله، تعداد خریدار و... می باشد. نقد شوندگی به صورت رتبه ای مطرح می شود و رتبه 1 به معنای بالاترین میزان نقد شوندگی است و رتبه های 2 و 3 و 4 و ..... به ترتیب نقد شوندگی کمتری دارند. برخی از افراد تا رتبه 100 را قابل قبول می دانند. بعضی ها بیشتر از 50 نمی روند و عده ای هم به بیشتر از 20 رضایت نمی دهند. به هرحال بسته به استراتژی و هدف سرمایه گذاری تان، ملاکی را برای خودتان قرار دهید. لازم به ذکر است که رتبه نقد شوندگی در یک محدوده زمانی قابل محاسبه است مثلا یکساله، شش ماهه، یکماهه و... اما در بیشتر موارد از نقد شوندگی 3 ماهه استفاده می شود.
۴- میزان سهام در دست سهامداران عمده :
هر چه این میزان کمتر باشد و سهم یک شرکت بیشتر در دست مردم و سهامداران جز باشد، بهتر است. چرا که در اینجا عرضه و تقاضای و اقعی است که میزان قیمت را تعیین می کند. در صورتیکه قسمت اعظمی از سهام یک شرکت در دست سهامداران عمده باشد به همان نسبت آنها می توانند کنترل بیشتری را بر آن سهم اعمال کنند. و در این بین سهامدار جز است که ضرر می کند.
۵-پیگیری اخبار اقتصادی-سیاسی :
همواره به اخبار داخلی و خارجی توجه داشته باشید. فکر نمی کنم روزانه 15 دقیقه گوش دادن به اخبار یا مطالعه روزنامه ها وقت زیادی بگیرد اما کمک بزرگی به شما خواهد کرد تا بتوانید در برخی موارد روند بازار را پیش بینی کنید و همینطور صنایع خاصی را مورد توجه قرار دهید .
۶- دقت در نسبت P/Eشرکت:
این شاخص مطالب بسیار زیادی به ما می گوید. مثلا به ما می گوید که جو بازار از یک سهم بخصوص چه انتظاری دارد. میزان بالای این شاخص می تواند نشاندهنده این واقعیت باشد که سهامداران چشم امید به آن سهم بسته اند و باور دارند که پیشرفت قابل ملاحظه ای خواهد داشت. میزان رشد P/E را نیز فراموش نکنید سالهای مختلف را باهم مقایسه کنید شرکتهای یک صنعت را نیز با یکدیگر مقایسه کنید.
۷- پیگیری اخبار مربوط به طرح ها و توسعه شرکت:
به دنبال اخبار و اطلاعات شرکت مورد نظرتان بر آیید. آیا شرکت طرح تو سعه، افزایش سرمایه، پروژه های آتی دارد یا خیر؟ مسلما انتخاب شرکتی که موارد مذکور را دارد به جای شرکتی که مدتها است افزایش سرمایه نداده، پروژه جدیدی اجرا نکرده و طرحی برای آینده ندارد عاقلانه تر است. مخصوصا سرمایه گذاری که تصمیم به استمرار و ادامه سرمایه گذاری دارد حتما باید به این مطلب توجه کند.
۸- توجه به رشدEPS :
کدام شرکتها رشد EPS بیشتری داشته اند؟ کدام شرکتها معمولا در اول سال مالی EPS پایینتری اعلام کرده و در طول سال مرتبا آنرا تعدیل مثبت می کنند؟ آنها را از نظر دور ندارید.
۹- تشکیل سبد سهام:
همیشه سبد سهام درست کنید. با این کار ریسکتان را پایین می آورید. به قول یک مثل قدیمی همه تخم مرغها را داخل یک سبد نگذارید. در تشکیل سبد، تعدد و تنوع شرکت و صنعت را فراموش نکنید.
@sahamnews
📢📢#عرضه_اولیه #زپارس
📆 تاریخ عرضه: چهارشنبه 1397/07/25
⏱زمان ثبت سفارش: 10 الی 12
↕️ دامنه قیمت: 3,200 الی 3,500 ریال
🔸 سهمیه هر کد: حداکثر 300 سهم
💰حداکثر نقدینگی مورد نیاز: 1,054,872 ریال
@sahamnews
🔷 در عرضه اولیه سهم #زپارس به هر کد (نفر)، حدود 155 سهم درقیمت 3500 ریال (سقف قیمت) ، تعلق گرفته است. (حدود 55 هزار تومان)
🔷 حدود 212 هزار و 123 نفر در این عرضه شرکت کردند
@sahamnews
۱۴ گام از روانشناسی تجارت
یک چرخه روانشناختی مشترک بین بازارها وجود دارد که روشن می کند که چگونه احساسات در تصمیم ما وارد شده و چطور بر تصمیم گیری ما تاثیر می گذارد. با درک مراحل این چرخه، می توانیم این چرخه هیجانات را بهتر تحت کنترل داشته باشیم.
چهارده مرحله عبارتند از:
خوش بینی: چشم انداز مثبت در مورد آینده ما را تشویق می کند و منجر به خرید سهام می شود.
هیجان : با دیدن به سرانجام رسیدن بعضی از ایده های اولیه، ما شروع به در نظر گرفتن کارهایی که می توانیم با موفقیت در بازار به انجام برسانیم، می کنیم.
شوق و ذوق بسیار: تریدها به سودآوری رسیده اند و در این لحظه ما نمیتوانیم موفقیت خودمان را باور کنیم و درباره هوشمندی خود صحبت می کنیم.
رضایت: این نقطه حداکثر ریسک مالی است. پس از دیدن سودهای آسان و برق آسا بعد از هر تصمیمی، ما شروع به نادیده گرفتن خطر می کنیم و انتظار داریم هر تجارتی سود آور باشد.
اضطراب: برای اولین بار بازار در جهت مخالف ما حرکت می کند. به هیچ وجه به زیان های غیرمترقبه نگاه نمی کنیم، به خودمان می گویم که ما سرمایه گذاران بلند مدت هستند و در نهایت تمام ایده های ما به ثمر خواهند نشست.
انکار: بازار آنگونه که ما انتظار داریم، رشد نکرده، هنوز نمی دانیم که چگونه باید پاسخ دهیم. شروع به انکار می کنیم که انتخاب های ضعیفی انجام داده ایم و یا آن چیزها در کوتاه مدت بهبود نمی یابند.
ترس: واقعیت های بازار پیچیده می شوند. ما به این باور می رسیم که سهام ما هرگز در جهت منافع ما حرکت نمی کند.
ناامیدی: بدون دانستن اینکه چگونه عمل کنیم، به هر ایده ای که به ما امکان می دهد به عقب برگردیم، فکر می کنیم.
وحشت: از تمام ایده ها خسته شده ایم، ما برای هر آنچه که بعد از این انجام می دهیم، ضرر خواهیم کرد.
تسلیم شدن: به این نتیجه می رسیم که سود ما هرگز و دوباره افزايش نخواهد يافت، تمام سهام خود را به فروش مي رسانيم تا از هرگونه افتضاح در آینده جلوگيري کنیم.
نفرت: پس از خروج از بازار، ما نمی خواهیم دوباره سهام را خریداری کنیم. اغلب بزرگترین فرصت مالی را نشان می دهد.
افسردگی: نمی دانیم چطور توانستیم تا این حد احمق باشیم. تلاش می کنیم که اقداماتمان را درک کنیم.
امید: در نهایت ما به این نتیجه می رسیم که بازارها دریک چرخه حرکت می کنند، و شروع به گشتن به دنبال فرصت های بعدی می کنیم.
تسکین: پس از خرید یک سهام که سودآور است، دوباره باور می کنیم که آینده ای درخشان در سرمایه گذاری وجود دارد.
@sahamnews
فرآیند حرکتی بازار سرمایه در هفته چهارم مهرماه 97چگونه خواهد شد؟
بازار سهام در حالی معاملات پرحجمی را در اغلب نمادهای معاملاتی پیشرو بازار به ویژه در گروه خودروییها شاهد بود که تمایل معاملهگران اغلب حقیقی برای شناسایی سود بر اساس استراتژی کوتاهمدت نگری باعث شد تا وضعیت متعادلی در اغلب نمادهای معاملاتی استقرار یابد هرچند که میان تردید و امید همچنان ترس و طمع خودنمایی میکند، اما به نظر میرسد بازار سهام برای کسب سود از سهمهای برخوردار از بنیه مالی مناسب همچنان امیدوار است.
در هفته گذشته گروه خودرویی در برخی از روزها با روند رشد روبرو شد که در این میان خبرهایی از قبیل: تعیین و افزایش نرخ جدید برای خودروها و حذف شورای رقابت از تعیین دستوری قیمت،تغییر مدیر عامل سایپا بر ارزش سهام این گروه تاثیر گذاشت .
بورس تهران در حال حاضر شاهد روزهای متفاوتی است. از یک سو نزدیک شدن به تحریم های یک جانبه آمریکا سرمایهگذاران بورسی را تهدید میکند از سوی دیگر عرضههای نا بهنگام برخی از حقوقیها سرمایه سهامداران خرد را هدف قرار داده است.
در روزهای گذشته قیمت بسیاری از سهم ها در سرازیری افتاده و بسیاری معتقد بودند که برخی حقوقی ها به جای اینکه در صف های خرید سهم عرضه کنند با عرضههای آبشاری در صف های فروش، قیمت سهم ها را پایین کشیدند تا در کفِ قیمت، دوباره سهام را جمع آوری کنند.
این موضوع در بسیاری از محافل بورسی مطرح میشد و سازمان بورس قول رسیدگی به آن را داد و حدود 75 پرونده قضایی تحویل مراجع قضایی گردید. و پیگیری موضوع از جانب سازمان بورس ،بسیار قابل تقدیر میباشد.هر چند که برخی از مسئولان آن را خلاف واقع دانستند. اما اگر این موضوع واقعیت داشته باشد سهامداران خرد بیشترین آسیب را از آن میبینند و این موضوع باعث میشود که اعتماد عامه مردم به سرمایهگذاری در بازار سرمایه لکه دار شود.
در عین حال سرمایهگذاران بورسی با اتمام اولین ماه پاییز منتظر گزارشهای شش ماهه هستند و افشای رسمی این گزارشها میتواند تصمیمات سهامداران و برنامه آن ها برای شش ماهه دوم سال را تحت تاثیر قرار دهد.
روزهای پایانی مهرماه برای فعالان بازار سرمایه دورهای حیاتی از جهت مقایسه عملکرد واقعی شرکتها با پیشبینیهای قبلی خواهد بود. واقعیت این است که بخش عمده رشد ۱۰۰ درصدی شاخص بورس در یک سال گذشته با پشتوانه بنیادی تضعیف ارزش پول و افزایش ریالی درآمد و سودآوری شرکتها روی داده و بخش عمدهای از این رونق در فصل تابستان و پس از سیاستهای آزادسازی دولت اتفاق افتاده است. حال زمان آن رسیده تا با بررسی دقیق گزارشهای عملکرد فصلی شرکتها، میزان تاثیرگذاری این اتفاق بر سودآوری واقعی صنایع مختلف بررسی شود. این اتفاق در حالی میافتد که در ماههای اخیر، میان تحلیلگران، اجماع نسبی درخصوص میزان سود قابل دسترسی برای شرکتهای شاخص در گروههای پتروشیمی، معدنی، فلزی و پالایشی وجود داشته است و اکنون بازار تقریبا میداند چه چیزی را باید انتظار بکشد.
پرسش مهم، اما در سمت مقابل این خواهد بود که تا چه حد شرکتها خواهند توانست این انتظارات را محقق کنند. از آنجا که اجماع بالایی در محاسبه سودآوری شرکتهای بورسی با نرخهای فعلی ارز وجود دارد، طبیعتا هر گونه انحراف منفی در گزارشها نسبت به پیشبینیها با واکنش منفی قابل ملاحظهای در قیمت سهام مواجه خواهد شد.
از سوی دیگر، انحرافات مثبت زمینهای را فراهم خواهد کرد تا با غربال سهام برتر، رالی جدیدی در قیمتهای سهام شرکتهای قویتر به لحاظ بنیادی و تکنیکال شکل گیرد. به این ترتیب، سامانه اطلاع رسانی ناشران (کدال) احتمالا در روزهای آتی دوران بسیار پرترافیکی را سپری خواهد کرد و سرمایهگذاران و تحلیلگران از رهگذر این مراجعات به دنبال تحلیل صحت پیشبینیهای خود و تنظیم استراتژی سرمایهگذاری متناسب با گزارشهای شش ماهه خواهند بود.
@sahamnews
📌اخبار کوتاه از بازار مالی ـ دوشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۷
✅وزیر انرژی عربستان اعتراف کرد نمیتواند کاهش احتمالی و روزانه ۳ میلیون بشکه نفت ایران و چند کشور دیگر را جبران و قول ملک سلمان به ترامپ را محقق کند.
✅در مجمع سالانه هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس که دیرور برگزار شد سود تقسیمی 430 ریالی هر سهم به سرمایه قبلی 5 هزار میلیارد تومان تعلق می گیرد. این هلدینگ دو روز پیش با افزایش سرمایه 83 درصدی از سود انباشته ، سرمایه اسمی را به 9.15 هزار میلیارد تومان افزایش داد اما به دلیل عدم ثبت سرمایه و زمان بر بودن آن ، سود به سرمایه جدید تعلق نمی گیرد.
✅وزیر نیرو با اعلام برنامههایی برای تامین برق گفت: ۲۵ نیروگاه حرارتی به ظرفیت ٥٢٠٠ مگاوات در دست تکمیل ، ۶۵۰ مگاوات نیروگاه تحدیدپذیر و ۲۰۰ نیروگاه آبی در دست ساخت است.
✅مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس با اعلام درخواست توضیحات تکمیلی در مورد عملکرد ۶ ماهه بانک ملت گفت: بانک می تواند اثر تسعیر ارز را در چند سناریو شفاف سازی کند.
✅نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، کمال دهقانی با اشاره به تصمیم گروه ویژه اقدام مالی در تمدید تعلیق ایران از فهرست کشورهای مشمول اقدامات سخت مقابله مالی و بانکی به ایسنا گفت: در حال حاضر ساختارهای کشور ما کار خود را انجام میدهند. دولت برای الحاق به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم تعهد داده بود و چند سال بعد از تعهد اولیه کمیسیونهای مجلس خصوصا کمیسیون امنیت ملی وارد بررسی موضوع شد. جلسات مکرری با حضور حقوقدانان و نمایندگان دستگاههای اجرایی برگزار شد و همه اینها برای رعایت مصالح ملی بود.
✅رئیس سازمان بورس در خصوص انتقاد فعالان بازار به عدم بازنگری در دستورالعمل توقف نمادها به دلیل نوسان ۲۰ درصدی و عدم تاثیر توضیحات تکراری مدیران توضیحاتی داد.
@sahamnews
✅ قیمت قطعات خودرو ۱۰۰ تا ۳۰۰ درصد افزایش یافت
سخنگوی انجمن فروشندگان لوازم یدکی خودرو با اعلام اینکه علاوه بر گرانی، رکود نیز عاملی شده تا قطعه در بازار کمبود داشته باشد، گفت: در حال حاضر قیمت اکثر قطعات خودرو ۱۰۰ تا ۳۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
@sahamnews
♦️👈خبر فوری... آخرین خبر از عرضه اولیه سهم #نوری
🔴🔵⚫️👈ربيعي مديرعامل هلدينگ خليج فارس: عرضه اوليه #پتروشيمي_نوري ظرف حداكثر يك ماه آينده (تا پایان آبان) در بورس انجام خواهد شد.
@sahamnews
📌علت #تاخیر در اعلام قیمت جدید #خودروها از زبان مدیرکل نیرو محرکه وزارت صمت:
📌طبق مصوبه شورای هماهنگی سران سه قوه ، در شرایط فعلی کشور،شورای رقابت از قیمت گذاری خودرو حذف و تصویب قیمت خودرو به ستاد تنظیم بازار سپرده می شود.
📌لذا خودروسازان مستندات افزایش هزینه های خود را در قالب گزارشی از بهای تمامشده اعم از ریالی و دلاری برای هر خودرو به ستاد ارائه کردهاند و افزایش قیمت خودرو #نهایی شده است؛ ولی اعلام و اعمال آن به بعد از تعیین تکلیف وزیر صمت موکول شده است زیرا رییس ستاد تنظیم بازار ،وزیر صنعت بوده و مصوبات این ستاد با امضای وزیر صنعت لازم الاجراست.
@sahamnews