هدایت شده از کشکول ناب حوزوی
💥پاسخی به منکرین لیلة الرغائب
🎤 آیت الله العظمی #مکارم_شیرازی :
🔹گفتنی است از اعمال ماه رجب، اعمال اولین شب جمعه ی این ماه به نام «لیلة الرغائب» است. در این زمینه مرحوم #سید_بن_طاووس آن را به بعضی از کتب اصحاب استناد می دهد. مرحوم علامه ی #مجلسی نیز آن را در بحار الانوار نقل می کند. مرحوم علامه ی #حلی حتی به استحباب آن فتوا می دهد.
🔸لیکن اخیرا عده ای در مورد این عمل به بیراهه رفته اند و گفته اند که روایت آن در کتب اهل سنت وجود دارد و ابن جوزی آن را مجعول می داند. ابن تیمیه نیز آن را بدعت می داند.
🔹این شائبه در حالی است که سه نفر از بزرگان شیعه آن را نقل می کنند. و حتی امروزه بعضی از اهل سنت نیز این نماز را به جا می آورند.
🔸در پاسخ به این شبهه باید گفت در اینجا یک قاعده ی کلی برای دعاها و نمازهای مستحب ذکر می کنیم و آن اینکه برای مشروعیت این اعمال سه راه وجود دارد غالب این دعا و نمازها و زیارات مسند نیست بلکه مرسله می باشد. مثلا سید بن طاووس و دیگران در کتب خود ذکر کرده اند و سند متصل صحیح برای آن ذکر نکرده اند.
لذا یک راه این است که کسی قائل به این باشد که تسامح در ادله ی سنن معتبر است یعنی روایات مرسل و غیر صحیح در این گونه موارد حجت است و می توان به استحباب آن فتوا داد. حتی اگر این روایات در کتب اهل سنت باشد همچنان می توان به دلیل روایات «من بلغ» به آنها عمل کرد. البته مادامی که یقین به بطلان آن روایات مستحبه نداشته باشیم.
🔹راه دوم این است که احادیث «من بلغ» را برای اثبات استحباب حجت ندانیم ولی در روایت است که اگر کسی آنها را «رجاءا» و یا «التماسا ذلک الثواب» انجام دهد، آن ثواب به آنها داده می شود. ما نیز قبول داریم که می توان رجاءا آنها را به جا آورد.
🔸سوم این است که به سراغ اطلاقات ادله ی نماز و دعا رویم. عموماتی وجود دارد که نماز مستحب است و هر کس می خواهد زیاد و هر کس که می خواهد کمتر بخواند و یا اینکه نماز بهترین موضوع است. بنا بر این به قصد قربت مطلقه که همان قصد عمومات است این اعمال را به جا آورد.
🗓بیانات درس خارج فقه؛ مسجد اعظم ؛19/1/1396
📚ذکر اعمال این شب در کتاب "كليات مفاتيح نوين" ؛ ص831
#علوم_حدیث
🔸کشکول ناب حوزوی🔻
☑️ @kashkolenab
🔅پاکی دل با ولایت اهل بیت علیهم السلام
حضرت امام باقر علیهالسلام فرمودند:
هيچ شخصی نيست كه ما را دوست بدارد و ولايت ما را بپذيرد، مگر اين كه خداوند دل او را پاك گرداند و خداوند دل هيچ شخصی را پاك نكرد، مگر اين كه تسليم ما شد و از ما فرمانبردارى كرد و چون فرمانبردار ما شد، خداوند او را از سختى حساب به سلامت دارد و از هراس بزرگ روز قيامت ايمنش گرداند.
📘 الكافي، ج1، ص194، ح1
🔸 سالروز ولادت با سعادت حضرت امام محمّد باقر (سلاماللهعلیه) را به محضر مقدس حضرت صاحبالأمر امام زمان(عجلالله فرجهالشریف) و عموم مؤمنین و محبین خاندان رسالت (علیهمالسلام) تبریک و تهنیت عرض میکنیم.
هدایت شده از سرباز | رضا حق شناس
🔅پاکی دل با ولایت اهل بیت علیهم السلام
حضرت امام باقر علیهالسلام فرمودند:
هيچ شخصی نيست كه ما را دوست بدارد و ولايت ما را بپذيرد، مگر اين كه خداوند دل او را پاك گرداند و خداوند دل هيچ شخصی را پاك نكرد، مگر اين كه تسليم ما شد و از ما فرمانبردارى كرد و چون فرمانبردار ما شد، خداوند او را از سختى حساب به سلامت دارد و از هراس بزرگ روز قيامت ايمنش گرداند.
📘 الكافي، ج1، ص194، ح1
🔸 سالروز ولادت با سعادت حضرت امام محمّد باقر (سلاماللهعلیه) را به محضر مقدس حضرت صاحبالأمر امام زمان(عجلالله فرجهالشریف) و عموم مؤمنین و محبین خاندان رسالت (علیهمالسلام) تبریک و تهنیت عرض میکنیم.
rajab 1444 Final.pdf
328.6K
🔹جدول #مراقبه ماه رجب برای رجبیون
🔸مستحبات و اذکار هر روز ماه رجب
.
هدایت شده از تأملات | تولايى
20.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
«فرمایشات حضرت آیتاللهحسینیطهرانی پیرامون فضیلت ماه رجب»
با آمادگی وارد ماه خدا بشیم... ❣
#المراقبات
@m_a_tavallaie
هدایت شده از سرباز | رضا حق شناس
rajab 1444 Final.pdf
328.6K
🔹جدول #مراقبه ماه رجب برای رجبیون
🔸مستحبات و اذکار هر روز ماه رجب
.
هدایت شده از مصباح دوستان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
•|کسی را مثل او نمیتوانید پیدا کنید|•
آخرین توصیه آیت الله مصباح در حال احتضار چه بود؟
هدایت شده از مصباح دوستان
💠 ولایت فقیه در دوران حکومت ولی فقیه هم بسیار غریب است
💠 عدم ارتباط با روحانیت اصیل = انحراف
👈 علامه مصباح ( رحمت الله علیه )
🔹یكی از چیزهایی كه در طول این چند سال آموختیم این است كه اگر كسانی، هر چند با حسن نیت، بخواهند فعالیتهای اجتماعی و سیاسی داشته باشند، اما از روحانی و عالم دین كنار بیافتند، احتمال لغزششان خیلی زیاد است.
🔸نزدیك به 60 سال پیش عدهای از دانشگاهیان فعالیتی اجتماعی، سیاسی و دینی را شروع كرده بودند، نشریاتی داشتند و جلسات بحث و گفتوگویی داشتند و محور آنها آقای مهندس بازرگان و آقای دكتر سحابی بودند. مسجد دانشگاه تهران را اینها ساختند.
🔹یکی از مجلههایی که منتشر میكردند به نام «گنج شایگان» بود. همین آقای سحابی آن وقت یك جوان دانشجو بود و این فعالیتها را سامان میداد. متدینین آنقدر خوشحال بودند كه در كل دانشگاههای كشور كسی مثل مهندس بازرگان وجود دارد که كار میكند و كتاب درباره مطهرات در اسلام مینویسد.
🔸 از این كه یك استاد دانشگاه مسجد بسازد، كتاب درباره اسلام بنویسد و از قرآن تعریف كند، به وجد میآمدند كه اسلام چقدر پیش رفته است و این برای متدینین الگویی ایدهآل بود و حقیقتاً نسبت به آن زمان و آن محیط همینطور بود. در شرایطی كه رییس دانشكده الهیات ماتریالیست و كمونیست بود، رییس دانشگاه فنی مثل مهندس بازرگان بود، و این کارها خیلی امید بخش بود.
👈 ولی دیدیم در آخر كار، نهضت آزادی به كجا رسید كه امام فرمود خطر نهضت آزادی از منافقین بیشتر است و به یك معنی اصلا منافقین دست پرورده اینها بودند. عمده سران منافقین شاگردان مهندس بازرگان بودند. اینها با انگیزه دینی شروع كردند.
🔹 هر جا ارتباط با روحانیت اصیل، متخصص و عالمی دینی که واقعاً به مبانی دینی آگاه و به عمل به آنها ملتزم باشد نسبتاً بیشتر بوده، موفقیت، محبوبیت و خدمات واقعی بیشتر بوده است، و هر جا این ارتباط كمتر بوده، موفقیت کمتر بوده است، خواه خود فرد روحانی یا غیر روحانی بوده باشد.
🔸به عنوان نمونه، مرحوم رجایی نه از خانواده روحانیت بود نه در حوزه درس خوانده بود، بلکه یك معلم مستضعف بود، اما صریحا و از ته دل میگفت كه من فرزند مجلس هستم و مقلد امام. اینکه یك رییس جمهور یا نخست وزیر در سطح بینالمللی بگوید من مقلد فلان آقا هستم برای او افتخار نیست، بلكه چه بسا نقطه ضعف محسوب شود، چون میگویند چرا یك سیاستمدار مقلد است؟
🔹 اگر منظور، تقلید در نماز و روزه است كه دیگران هم مقلد هستند. اما او كه میگفت من مقلد هستم معنایش این بود که اگر امام بگوید این كار را بكن میكنم و اگر بگوید نكن نمیكنم و همین روحیه را داشت. اما حتی بعضی از معممین این روحیه را نداشتند و لذا رفتارشان نسبت به مقام معظم رهبری، به قول خودشان، رفتار دوتا دوست بود.
🔸 کسی که با رفیقش حرف میزند، گاهی حرف او را قبول دارد و گاهی رد میكند، گاهی هم ممكن است به او ایراد بگیرد. این غیر از این است كه او را ولی بداند و خودش را مُوَلّی علیه. آن یكی میگفت من ولایتفقیه را قبول دارم، چون در قانون اساسی آمده است، یعنی اگر روزی این قانون را که قابل تغییر است برداشتند، ولایتفقیه را هم قبول نداریم.
🔹 اینها شاهد بر این است كه مسأله ولایتفقیه علیرغم اینكه دنیا را پر كرده و همه مردم دنیا این حكومت را به نام حكومت ولایتفقیه میشناسند، اما در درون حکومت خودش چقدر غریب است،
👈دیدار با اعضای شواری سیاست گذاری ستاد فجر انقلاب اسلامی
👈یک اردیبهشت 1390
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🏴eitaa.com/mesbahedustan 🏴
هدایت شده از نورمجرّد
[@Nooremojarrad_com]14460629.mp3
27.47M
📌 صوت کامل بیانات حضرت آیت الله حسینی طهرانی (مدّظلّهالعالی) پیرامون فضیلت ماه رجب
🗓 ۲۹جمادیالثانیة ۱۴۴۶
🆔 Nooremojarrad_com
#نکات_فقهی
💠 مقصود از جمله (فقه شیعه حاشیهای بر فقه عامه است)
🔹 جمله معروفی از آیة الله #بروجردی (رحمه الله) نقل شده، که برخی بخاطر عدم فهم صحیح معنای آن، انتساب آن به آیة الله بروجردی را انکار کردهاند.
🔸 اما آیة الله شبیری زنجانی (حفظه الله) معتقد است: «معنای این جمله این نیست که فقه امامیه استقلالی ندارد؛ بلکه چه بسا فروعاتی در فقه امامیه مطرح است که در فقه عامه اثری از آنها نیست.
👈🏻 لذا تبیین درست عبارت مذکور این است که هرگاه بدعتها و کجرویها از طرف خلفای بنیامیه و بنیعباس صورت میگرفت، ائمه ع در مقابل آنها ساکت نمینشستند و شیعه را از آنها ردع میکردند. در نتیجه، اگر مسئلهای مورد اتفاق عامه بوده و شیوع داشته و در عین حال ردع واضحی از طرف ائمه ع صورت نگرفته باشد، به معنای پذیرش و امضای آن مسئله خواهد بود».
📚 برگرفته از درس خارج آیة الله #شبیری زنجانی (۱۳۷۶/۱۲/۱۰)
👈🏻 نکات #فقهی بیشتر را اینجا ببینید
🔰 سطوح عالی مدرسه شهیدین