مطالعات تخصصی عربستان سعودی
#المصالحه_الخليجيه 📹سفر تمیم بن حمد امیر قطر به عربستان و استقبال محمد بن سلمان از ایشان! 🔸پس از 3
▪️توییت های قابل تأمل مجتهد، افشاگر معروف سعودی درباره دلایل آشتی (عربستان و امارات با قطر)، صحنه ها و سرنوشت آن!
📌آن چیزی که به سرعت به آشتی منجر شد و بن سلمان، تمیم و بن زاید را در عین کراهت، در عربستان جمع کرد! کویت نبوده!
بلکه #ترامپ است...چون قصد جنگ با #ایران را دارد!
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
📌روز چهارشنبه، 6 ژانویه، جلسه دادرسی جدیدی برای دکتر #حسن_فرحان_المالکی اندیشمند و محقق تاریخ، برگزار می شود!
🔻در سال 2017میلادی شیخ حسن فرحان المالکی بدون بیان اتهام و دلیل، از سوی حکومت سعودی، برای چندمین بار بازداشت و دادستان عربستان به اتّهام «تشویش اذهان عمومی» مجازات اعدام برای او درخواست کردهاست!
🔻چندی پیش، سازمان دیدبان حقوق بشر با صدور بیانیّهای از «احتمال صدور حکم اعدام» برای این دینپژوه نواندیش عربستانی، ابراز نگرانی کرد.
📝شخصیت شناسی حسن فرحان المالکی در 👇🏼
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
📌روز چهارشنبه، 6 ژانویه، جلسه دادرسی جدیدی برای دکتر #حسن_فرحان_المالکی اندیشمند و محقق تاریخ، برگزا
💢شخصیت شناسی #حسن_فرحان_المالکی
🔸حسن بن فرحان خالدی حسن زغلی مالکی، معروف به حسن فرحان مالکی، اندیشمند و کارشناس تاریخ، سال1390 قمری در منطقه بنی مالک عربستان متولد شد. پس از گذراندن مقاطع ابتدایی و متوسطه به ریاض رفت و در دانشگاه محمد بن سعود، مشغول به تحصیل شد. سال 1412 قمری موفق به دریافت لیسانس از دانشکده دعوت و اعلام این دانشگاه شد. زمانی که در ریاض بود در دروس #عالمان_وهابی نیز حاضر می شد.
🔸در زمینه شغلی، حسن فرحان کارهای زیادی را تجربه کرد، از آن جمله می توان به تدریس، مدیریت سایت، کار در تلویزیون، عضوِ محققِ موسوعه تاریخ تعلیم و عضوِ محققِ موسوعه اسبار اشاره کرد. در کنار این مشاغل وی به نگارش مقاله در مجلات و روزنامه های مختلف مشغول بود. مجله یمامه، مجله الرشق، روزنامه الیوم، الریاض و البلاد تنها بخشی از مجلات و روزنامه هایی است که مقالات حسن فرحان را منتشر کرده اند.
🔸ازآنجا که او در نظرات خود یک آزاد اندیش به شمار می آید، بسیاری از نظراتش در عربستان پر مناقشه و بحث برانگیز شده و همواره با مخالفت ها و ردیه هایی از سوی عالمان سعودی همراه بوده است. لکن حسن فرحان ضمن استقبال از ردیه های منطقی و علمی، همچنان بر آرای خود پایبند بوده و تأکید می ورزد.
🔸برای مثال حسن فرحان معتقد است، مسأله #عدالت_صحابه، به طور مطلق صحیح نیست و شواهد تاریخی فراوانی در دست است که حاکی از عادل نبودن برخی از صحابه پیامبر اکرم (ص) است. بنابراین وی معتقد است ادله قرآنی مورد استدلال قائلان به عدالت همه صحابه، مفید عموم نبوده و کلیت ندارد، بلکه تنها شامل برخی از صحابه می شود. همچنین او در مورد معاویه بن ابی سفیان دیدگاه انتقادی داشته و اقدامات او را به ضرر اسلام می داند.
🔸طبیعی است، این دست سخنان از سوی حسن فرحان، موجب شود مخالفانی که از ارائه پاسخ منطقی و عقلانی به نظرات او بازمانده بودند، از دایره انصاف خارج شده و سعی کنند او را با #زیدی خواندن یا #شیعه نامیدن، (عناوینی که حسیاسیت افراطیان وهابی را بر می انگیزد) از جامعه علمی عربستان طرد کنند.
🔸درپی این گونه اتهامات و تنها به دلیل داشتن عقایدی روشنگرانه و مخالف دیدگاه افراطی وهابیت، او بارها به زندان افتاد. یکی از این موارد، در 17 اکتبر 2014 میلادی رخ داد که طی آن حسن فرحان بدون بیان اتهام و دلیل موجهی، از سوی مقامات حکومتی عربستان، برای سومین بار بازداشت شد. اين بازداشت70 روز طول کشید و حسن فرحان پس از آزادی، رسماً در بیانیه ای علت این بازداشت را مسائل فکری و عقیدتی اعلام کرد. وی گفت در مدت بازداشت، بارها توسط بازپرس ها به توهین به آیین وهابیت و عقاید وهابیان متهم شده درحالی که او در تمام مدت از عقاید خود دفاع کرده و به این اتهامات با لسان دلیل، پاسخ داده است.
🔸در ایام بازداشت، فرزند او عباس حسن فرحان نیز علت بازداشت پدرش را این گونه عنوان کرد:«پدر من، معارض سیاسی نیست، عضو هیچ گروه سیاسی یا مذهبی معارض نیز نمی باشد، بلکه سعایت های افراطی ها موجب بازداشت پدر من شده است».
🔸آخرین بار در شهریور امسال او مجدداً به دلیل انتقاد از مبانی اعتقادی وهابیان، به زندان افتاده و علاوه بر جریمه ی سنگین نقدی، سایت او و حساب کاربریش در توییتر نیز به حالت تعلیق درآمد تا از انتشار بیشتر افکار و عقاید او جلوگیری شود. این درحالی است که او صرفاً منتقد وهابیت نبوده و هرگونه عقیده #افراطی و متعصبانه ای را حتی اگر در سایر مذاهب اسلامی باشد، با تکیه به ادله کتاب، سنت و عقل مورد انتقاد قرار داده و سعی در ارائه راهکاری برای اصلاح آن است.
با وجود آزار و اذیت های مکرر، از آنجا که حسن فرحان اهل قلم است، بهترین راه مبارزه با عقاید افراطی را در نگارش کتب و مقالات یافته و تاکنون کتب و رسائل متعدد و چالش برانگیزی را منتشر کرده است که ازآن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد.
📚گزیده آثار:
1. حریة الإعتقاد فی القرآن الكریم والسنة النبویة.
2. داعیة ولیس نبیاً: حسن فرحان در این کتاب به دنبال تبیین خطاهای فکری محمد بن عبدالوهاب است.
3. نحو إنقاذ التاریخ الإسلامي
4. قراءة فی كتب العقائد المذهب الحنبلی: حسن فرحان در این کتاب به نقد و بررسی تاریخی حنابله می پردازد.
5. حسن الإجابة فی عقیدة الإمساك عما شجر بین الصحابة.
6. قراءة فی كتاب التوحید لمحمد بن عبدالوهاب.
7. نقض رأی ابن تیمیه فی إسلام معاویة.
8. بیعة علی بن أبي طالب في ضوء الروایات الصحیحة (مشترك).
9.الصحبة و الصحابة.
10. أبوسفیان فی القرآن.
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
🖌دیدگاه های #حسن_فرحان_المالکی
🔻حسن فرحان المالکی محقق عربستانی در سخنانی بی سابقه فرقه ضاله وهابیت و موسس آن #محمد_بن_عبدالوهاب را مورد انتقاد شدید قرار داد و نوشت: وقت آن رسیده که عامل اصلی بدبختی های خود یعنی فرقه وهابیت را بشناسیم، نمی شود که دائما بر این فرقه سرپوش گذاشت، باید به کناری گذاشته شود تا بتوانیم با آرامش زندگی کنیم.
🔻این محقق عربستانی در ادامه گفت: وهابیت به ما ضرر و زیانهای بسیاری وارد کرده و سمش را با آموزشهای خود وارد قلبهای پاک ما کرد و مانند شیطان دشمنی را در میان ما رواج داد و شک را به جان ما انداخت. در طول سه قرن ملتی باقی نمانده که وهابیت آن را متفرق نکرده باشد، حکومتی باقی نمانده که وهابیت آن را #تکفیری اعلام نکرده باشد و همسایه ای باقی نمانده که وهابیت آن را نیازرده باشد.
🔻وی همچنین به عناوین مختلف گروههای تروریستی اشاره کرد و گفت: یک بار می گویند #اخوان، باری دیگر می گویند #داعش، یکبار دیگر می گویند تکفیری؛ برادر بگو وهابیت و خود را راحت کن.
🔻المالکی در نهایت خطاب به سردمداران وهابیت اعلام کرد: رهایمان کنید تا اسلام فطری، اسلام قرآنی، اسلام اول حقیقی یعنی همان اسلام اخلاق و آرامش را بشناسیم.
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
🖌دیدگاه های #حسن_فرحان_المالکی
⛔️تکفیری بودن #محمد_بن_عبدالوهاب و ارتباط آن با خشونت گرایی امروز وهابیت!
🔸حسن فرحان المالکی در کتاب «#داعیة_و_لیس_نبیا» درباه نتایج تکفیری بودن وهابیت این چنین می گوید:
🔻أن بعض الأخطاء التي وقع فيها الشيخ وخاصة في التكفير؛ قد أوقعت كثيراً من طلبة العلم فيها تقليداً أو مغالاة، داخل المملكة وخارجها وقد تجلت فی احداث العنف الاخیره فالادله فی التکفیر هی الادله والاستدلال هو الاستدلال والشعارات هی الشعارات.[1]
🔻برخی از خطاهای شیخ محمد بن عبدالوهاب به ویژه تکفیر کردن سبب شده که بسیاری از طلبه ها از روی تقلید یا غلو، در داخل یا خارج عربستان همان خطاها را مرتکب شوند. پیامدهای این اشتباهات در رویدادهای خشونت بار اخیر [در عربستان] آشکار شده است. ادله آنها در تکفیر و استدلال و شعار همان ادله و استدلال و شعارهای محمد بن عبدالوهاب می باشد.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
[1]. داعیة و لیس نبیا، ص17.
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
📚#معرفی_کتاب #هزار_توی_سعودی (روایتی از #جامعه و #حکومت_عربستان_سعودی) مؤلف: کارنالیوت هاوس ناشر:
📚#برشی_کوتاه از کتاب هزار توی سعودی📚
📗جامعه سعودی، که تقریبا در همه ابعاد سخت گیر بود، در برابر یک خبرنگار زن جوان(نویسنده کتاب) روی خوش نشان می داد. با گذشت زمان علاقه ام به #عربستان_سعودی از آن حیث که یک کشور نفت خیز و تأثیرگذار است، کاهش یافت و بیش از پیش مصمم شدم که مردم عربستان و شیوه زندگی آنها را دریابم و خطری که برای ثبات آینده این کشور پیش بینی می شود را درک کنم؛ کشوری که خیلی ها از آن می ترسند، چون #تروریست_ها را مثل قارچ پرورانده است، اما به خاطر نفتی که فراهم می کند، وجودش برای غرب بسیار حیاتی است.
📗با این اوصاف جای شگفتی است که عربستان سعودی چندان زیر ذره بین توجهات نیست. سرنوشت این کشور آن قدر برای بقیه دنیا مهم است و دنیا به قدری حفظ شرایط کنونی آن را وظیقه خود می داند که انگار صحبت کردن از عربستان سعودی ممکن است این ثبات و آرامش را به هم بزند. بنابراین، زمانی که ناآرامی در خاورمیانه و سرنگونی رژیم های کوچک تر در سال 2011 سیل توجه جهان را به سوی خود گسیل کرد، از عربستان سعودی تا حد زیادی چشم پوشی شد. در واقع، زمانی که #باراک_اوباما، رئیس جمهور وقت آمریکا، اواخر بهار همان سال سخنرانی مهمی درباره #خاورمیانه ایراد کرد(1)، هرگز نامی از عربستان سعودی نبرد.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1. در 19 می 2011 باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، یک سخنرانی در مورد خاورمیانه ایراد کردکه در آن، قیام مردم در کشورهای عربی را که به «#بهار_عربی» معروف شد، ستود.
🔹هزار توی سعودی، روایتی از جامعه و حکومت عربستان سعودی، ص15.
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
▪️شخصیت شناسی #شیخ_محمد_العیسی دبیر کل رابطة العالم الإسلامی عربستان (اتحادیه جهانی مسلمانان) 📝شخ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢شیعیان،برادران ما در اسلام هستند!
📹صحبت های قابل تأمل شیخ #محمد_العیسی دبیرکل رابطة العالم الإسلامی عربستان در مورد شیعه و علل بحث و جدل بین اهل سنت و شیعه!
📌ایشان در این گفتگو می گوید:
🔻بین سنی و شیعه معتدل، درگیری و تنش نیست!! بلکه مشکل در #افراط_گرایی_فرقه_ای، چه در سنی و چه در شیعه است!
🔻سنی معتدل و شیعه معتدل همگی برادرند و شیعیان، برادران ما در اسلام هستند!
🔻ما در مسائل مهم و مختلف با هم دیگر اختلاف داریم و منکر آن نیستیم... اما این اختلاف، نمی تواند به آنچه برخی سعی در دمیدن (تفرقه انگیزی) آن دارند، منجر شود!
📝سوالات ما از آنها:
⁉️چرا شیعیان عربستان از کمترین امکانات و برابری برخوردار نیستند؟!
⁉️چرا در کتب درسی از شیعیان به عنوان روافض مهدور الدم یاد شده است در حالی که هرگونه مطلب، آیه و روایات مختلف در ذم و مقابله با یهود از این کتب به طور کامل حذف شده است؟
⁉️چرا در کتب اصلی وهابیت از شیعیان با عنوان روافض یاد و حکم به تکفیر آن داده شده است؟
⁉️و...
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
💢آشنایی با #شورای_همکاری_خلیج_فارس 🔸شورای همکاری خلیج فارس که مذاکرات اولیه آن در سال1980میلادی 140
🔸اقتصاد عربی خلیج فارس!
🔻آشتی اخیر میان کشورهای عربی خلیج فارس هنوز پرمناقشه است. برخی سوای پرداختن به انگیزهها و چند و چون آن، به تاثیرات احتمالی آشتی بر مسائل منطقهای به ویژه در ارتباط با #ایران و #ترکیه میپردازند و عدهای از احتمال ظهور شورای همکاری خلیج فارس به عنوان یک بازیگر متحد منطقهای میگویند. هر چند امکان تحقق این گمانه فعلا زیاد نیست؛ اما شورا پتانسیل آن را دارد که به یک وزنه سنگین منطقهای تبدیل شود.
🔻اقتصاد یکی از مولفههای مهم قدرت در روزگار مدرن است. از این رو، مجموع تولید ناخالص داخلی این شش کشور عربی با 57 میلیون نفر جمعیت 1.644 تریلیون دلار است. مجموع صادرات 610 میلیارد دلار و واردات نیز 458 میلیارد دلار است. میانگین درآمد فرد در کشورهای عضو شورا سه برابر متوسط جهانی و 29500 دلار است.
🔻برخلاف تصورات، مناسبات کشورهای دیگر به ویژه غرب با این کشورها تنها تابع الزامات ناشی از برخورداری از منابع کلان انرژی نیست، بلکه به سرمایهگذاریهای کلان آنها در اقتصاد قدرتهای جهانی نیز بر میگردد؛ به گونهای که تنها حجم سرمایهگذاریهای عربستان در آمریکا 700 میلیارد دلار است!
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
📌روزنامه INTERNATIONAL POLICY DIGEST:
#محمد_بن_سلمان فردی مستبد است که به دلیل سیاست های ناموفق و محاسبات اشتباه خود سرانجام #سقوط خواهد کرد!
🌐منبع:
https://intpolicydigest.org/
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
▪️خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ (Bloomberg):
#آل_سعود در میان 25 خانواده ثروتمند جهان قرار دارد که 1.4 تریلیون دلار دارایی آنهاست!
📝گزارش کامل در👇🏼
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
▪️خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ (Bloomberg): #آل_سعود در میان 25 خانواده ثروتمند جهان قرار دارد که 1.4 ت
#گزارش_ثروت_آل_سعود
💢ثروت های عربستان سعودی در چنگال حاکمیت!
🔻بر اساس این گزارش آمده است که خانواده آل سعود در عربستان سعودی ممکن است ثروتمندترین فرد در جهان باشند و خاطرنشان کرد: ثروت آن بیش از 16 برابر خانواده سلطنتی در انگلیس است که دارایی آنها 88 میلیارد دلار تخمین زده شد!
🔻بر اساس این گزارش، اگرچه خانواده آل سعود از 15000 نفر تشکیل شده است، اما بیشتر ثروت فقط شامل 2000 نفر از آنها است.
🔻در این گزارش آمده است: "مانند همتایان انگلیسی خود، اعضای خانواده سلطنتی سعودی به ثروت خود معروف هستند، اما خاندان آل سعود با تجملات زیاد زندگی خود را از جمله خرید هواپیماهای شخصی و قایق های تفریحی لوکس و همچنین ناوگان هلی کوپتر، کاخ های لوکس و نقاشی های گران قیمت صرف می کنند.
🔻یکی از تأثیرگذارترین اعضای خانواده سلطنتی ملک سلمان است که در سال 2015 جانشین برادر فقیدش عبدالله بن عبدالعزیز آل سعود شد. بر اساس گزارش ها، ثروت وی 17 میلیارد دلار تخمین زده شده است، اما وی بسیاری از وظایف رهبری کشور را به پسرش محمد بن سلمان محول کرده است.
🔻بر اساس اطلاعات منتشر شده خانواده حاکم درعربستان سعودی بزرگترین خانواده حاکم است که دارایی مالی آن بالغ بر 1400 میلیارد دلار برآورد شده است.
🔻بلومبرگ گزارش طولانی "دوون پندلتون" که در آن گفته شده، با به قدرت رسیدن محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، او به یک رهبر میلیاردر تبدیل می شود، را منتشر کرده است.
🔻نویسنده بلومبرگ در اظهر نظری می گوید: محمد بن سلمان، که پس از تبعید بقیه رقبای بالقوه خود به ولیعهدی رسید، شروع به سخت گیری در کنترل ثروت آل سعود، خانواده حاکم، کرده است.
🔻پندلتون خاطرنشان كرد كه به قدرت رسیدن بن سلمان دهه ها قانون نانوشته در داخل آل سعود را برانداز كرد و افزود که اندازه واقعی ثروت عربستان سعودی ممکن است همچنان مبهم باشد!
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢تبیین زوایای مختلف #اجلاس_آشتی خلیج فارس در عربستان از نگاه #عبدالباری_عطوان نویسنده، روزنامهنگار و تحلیل گر جهان عرب
📌ادامه مطلب در👇🏼
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
💢تبیین زوایای مختلف #اجلاس_آشتی خلیج فارس در عربستان از نگاه #عبدالباری_عطوان نویسنده، روزنامهنگار
💢تبیین زوایای مختلف #اجلاس_آشتی خلیج فارس در عربستان از نگاه #عبدالباری_عطوان نویسنده، روزنامهنگار و تحلیل گر جهان عرب
🔸سه ملاحظه ای که می تواند اهداف واقعی #اجلاس_آشتی خلیج فارس در عربستان سعودی و تحولات "اسرارآمیزی" را که می تواند به دنبال داشته باشد را خلاصه کند! چرا فکر می کنیم حضور کوشنر در این اجلاس مهم و خطرناک است؟ آیا این اجلاس مقدمه ای برای جنگ یا عادی سازی است؟
🔸سه أمر اساسی که می تواند واقعیت های اجلاس خلیج فارس را که در شهر #العلا برگزار شد، خلاصه و اهداف واقعی آن و تحولات احتمالی را که می تواند به دنبال داشته باشد، را روشن کند:
🔻اول: غیبت ملک سلمان بن عبدالعزیز پادشاه سعودی و ریاست اجلاس همکاری های خلیج فارس توسط پسرش، محمد بن سلمان، یک پیشرفت بی سابقه است، که نشان می دهد شاهزاده بن سلمان به پادشاهی "#تاجگذاری_نشده"، تبدیل شده است و شاید تاجگذاری رسمی مدت زیادی طول نکشد!
🔻مورد دوم: حضور #جارد_کوشنر، داماد رئیس جمهور ایالات متحده و مشاور اول وی، علی رغم وجود وقایع مهم تر در ایالات متحده، به ویژه اعتراضات گسترده طرفداران ترامپ در واشنگتن دی سی، علیه اعلامیه بایدن به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده، نشان از این دارد که کوشنر "پدرخوانده" عادی سازی و "آشتی" می باشد و این امر برای او از اهمیت مضاعفی برخوردار است!
🔻سوم: مهمترین جمله ذکر شده در سخنرانی کوتاه شاهزاده بن سلمان جمله ای است که وی در آن برنامه های هسته ای و موشکی #ایران و پروژه های خرابکارانه ایران در منطقه را تهدیدی برای صلح و امنیت منطقه ای و بین المللی توصیف کرده است، که ضرورت اتحاد برای مقابله با این خطرات را مطرح می کند.
🔸حضور کوشنر در این اجلاس و"جشن" آشتی خلیج فارس باعث ایجاد سوء ظن می شود و ممکن است به طور غیرمستقیم مشخص کند که دستور کار واقعی این آشتی که "پدرخوانده" آن بوده است، خود شخص کوشنر می باشد! و برای طرف های شرکت کننده در اجلاس گزینه دیگری به جز تصویب آن، قرار نداده! در غیر این صورت، آنها مجبورند عواقب خطرناک آن را متحمل شوند!
🔸صحبت ما در اینجا در مورد قطر و عربستان سعودی است و واضح است که همه چیزهایی که برای کوشنر و حمایت ترامپ مهم است، باز کردن مرزهای زمینی، هوایی و دریایی برای تسهیل حرکت هواپیماهای آمریکایی و شاید اسرائیل در شبه جزیره عربستان است، چرا که دولت آمریكا برای حمله به برنامه ها و زیرساختهای هسته ای و موشكی ایران و هرگونه تجاوز جدیدی كه رئیس جمهور آمریكا و جانشین وی، بنیامین نتانیاهو، برای آن آماده می شوند، فراهم سازد!
🔸ما با بررسی کلیه خبرگزاری ها و اظهارات مقامات شرکت کننده در این اجلاس هیچ کلمه ای به غیر از بحث گشایش مرزها، در مفاد توافق نامه مصالحه پیدا نکردیم!
⁉️و سوال ما اینجاست که آیا دولت قطر 13 شرط تحمیل شده توسط همه یا برخی از چهار دولت تحریم کننده، به ویژه تعطیلی #شبکه_الجزیره و زیر مجموعه های آن، تعطیلی برخی مراکز تحقیقاتی، قطع روابط با جنبش #اخوان_المسلمین و دیگر مخالفان خلیج فارس و برچیده شدن پایگاه نظامی ترکیه را پذیرفته است؟!
⁉️سوالات دیگری که نمی توانیم نادیده بگیریم دلایل غیبت پادشاه بحرین، غیبت محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی و حاکم آن، یا برادر وی وزیر امور خارجه و عذرخواهی رئیس جمهور مصر عبدالفتاح السیسی برای پذیرفتن دعوت نامه ای است که برای وی فرستاده شده است و اعزام وزیر امور خارجه وی سامح شکرى، که پس از امضای بیانیه مشترک و "مبهم"، بدون هیچ بیانیه و صحبتی، عربستان را ترک کرد؟!
⁉️آخرین سوال در مورد باز کردن حریم هوایی و مرزهای زمینی قطر و عربستان سعودی است، در حالی که همتایان آنها از (بحرین و امارات) مرزهای خود با قطر را بسته نگه داشته اند. آیا این بدان معنی است که در آینده نیز چنین خواهد ماند و چرا این مسأله درآشتی "تاریخی" گنجانده نشده است؟ آیا قبل از خروج عربستان سعودی و امضای یک آشتی دوجانبه با کشور قطر، محور تحریم کشورهای قطر به جای چهار کشور به سه (امارات، مصر و بحرین) کاهش یافته است؟
🔸به نظر می رسد که آشتی واقعی بین دو پایگاه آمریکایی در قطر و پایگاه هوایی شاهزاده سلطان در "#الخرج" در پادشاهی عربستان سعودی اتفاق افتاده است، شاید برای آماده سازی سناریوی حمله ای که رئیس جمهور ترامپ و افرادش در کاخ سفید علیه ایران قرار دادند و در تلاش است تا نقش های خود را بین کشورهای منطقه که عضو اتحاد عربی ناتو هستند، توزیع کند!
والله أعلم
🌐منبع:
https://www.raialyoum.com/index.php/%D8%AB%D9%84%D8%A7%D8%AB-%D9%85%D9%84%D8%A7%D8%AD%D8%B8%D8%A7%D8%AA-%D9%8A%D9%85%D9%83%D9%86-%D8%A7%D9%86-%D8%AA%D9%84%D8%AE%D8%B5-%D8%A7%D9%84%D8%A3%D9%87%D8%AF%D8%A7%D9%81-%D8%A7%D9%84%D8%AD%D9%82/
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
📷تصاویری از شهر موزه #العلا که روزهای گذشته ۴۱مین نشست سران شورای همکاری خلیج فارس در آن برگزار شد!
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹محقق اسرائیلی "بنحاس عنباری":
#عربستان_سعودی در کنار #اسرائیل ایستاده و در همه تلاش های خود در مورد #قدس شکست خورده است، چون که قدس را رقیب مکه می داند!
⛔️هرکس که امروز قدس را رها کند، مکه و مدینه را هم رها خواهد کرد!!
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
#سند_2030 #عربستان_سعودی
🔸به تازگی ویدئویی در شبکه های اجتماعی پخش شده که در آن زنان به عنوان مربی تمرینی بازیکنان باشگاه الاهلی در جده مشغول به تمرین هستن!
🔻بسیاری از کاربران شبکه های اجتماعی در واکنش به آن نوشته اند: تصمیم گیرندگان در #عربستان_سعودی بر این باورند که این اقدامات باعث بهبود شهرت آنها در غرب می شود، چرا که آنها به دنبال خشنودی خدا نیستند بلکه به دنبال جلب رضایت غرب اند!
🔻عربستان سعودی جدید با بیگانه سازی و بیگانگی جامعه از هویت خود به سرعت به سمت پرتگاه در حال حرکت است!
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
📹نمونه ای از برنامه های رابطة العالم الإسلامی عربستان در جهان!! 🔸بنا به گفته شیخ محمد العیسی رئیس ه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹به مناسبت روز جهانی کودک، مشارکت و همکاری #رابطة_العالم_الإسلامی در جشن های ورزشی کودکان آفریقای جنوبی!
🔻از جمله فعالیت های مهم تبلیغی رابطة العالم الإسلامی (در جهت نشر تفکرات وهابیت در جهان!) مشارکت، همکاری و پرداخت کمک های مالی در جهت برگزاری برخی رویدادهای مهم و انجام امور خیریه ای و خدماتی در کشورهای مستضعف به خصوص کشورهای آفریقایی است!
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
📹نمونه ای از برنامه های رابطة العالم الإسلامی عربستان در جهان!! 🔸بنا به گفته شیخ محمد العیسی رئیس ه
🕋#مرکز_شناسی (معرفی مهم ترین مراکز عربستان سعودی)
💢رابطة العالم الاسلامي
🔸اين مركز در سال 1381ه./ 1962 م توسط #ملک_سعود در مكّه گشايش يافت و تاكنون 38 سال از تأسيس آن ميگذرد و از پرقدرتترين سازمانهاي مذهبي در عربستان محسوب ميشود.
🔸وظايف مهم اين مركز عبارتند از: آموزشهاي اسلامی، چاپ و توزيع قرآن و كتبهای اسلامی، آموزش زبان عربی، كمک مالی به كشورها و اداره مؤسسههاي خيريه در سراسر جهان.
🔸مجموعهای از مجامع و ادارات دينی وابسته به اين سازمان عبارتند از:
1. مجمع فقه اسلامی؛
2. شوراي عالي جهاني مساجد؛
3. مؤتمر (كنفرانس) تربيت اسلامي؛
4. جمعيت اسلامي جوانان؛
5. مجالس قاریة المجالس.
🔸اين سازمان طی 10 سال گذشته قريب يک ميليارد ريال صرف ساخت بناهای اسلامی و ترويج #اسلام_سعودی نموده و دولت عربستان مبلغ 35 ميليون ريال به سازمانهاي خيريه، بيمارستانها و درمانگاهها در خارج از كشور، و20 ميليون ريال براي نشر و حفظ قرآن و ارشاد اسلامی كمک كرده است.
🔸امروزه بيش از يک هزار مسجد و صدها مركز اسلامی در سراسر جهان زير نظر اين سازمان مشغول فعاليت هستند.
🔸كمكهای اين مركز در كشورهای ديگر براي احداث 20 مؤسسه و مرکز اسلامی، 1259 مسجد، 1069 مدرسه، 200 مؤسسه مذهبی، 134 دانشگاه، 41 درمانگاه، 76 بيمارستان و يك دانشكده جهان عرب در پاريس هزينه شده است.
🔸دور اوّل اجلاس آن در (1381ق/1961م)، دور دوم در (1384ق/1965م) و دور سوم در سال (1408ق/ 1987م) و دور چهارم آن در سال (1423ق/2002م) بود.
🔸دبیرکل کنونی آن محمد بن عبدالكريم العيسى (از 1437/11/6ه) است.
🔸اسامی سایر دبیرکلهای قبلی رابطه عبارتاند از:
محمد بن سرور الصبان؛
محمد بن صالح القراز؛
محمد بن علی الحرکان؛
عبدالله بن عمر نصیف؛
احمد محمد علی؛
عبدالله بن صالح العبید؛
عبدالله بن عبدالمحسن الترکی.
🔸مجلة #الرابطة (به دو زبان عربی و انگلیسی) و #الکلمة (به انگلیسی) نشریات رسمی رابطة العالم الاسلامي هستند.
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
🕋#مرکز_شناسی (معرفی مهم ترین مراکز عربستان سعودی) 💢رابطة العالم الاسلامي 🔸اين مركز در سال 1381ه./
🕋#مرکز_شناسی #رابطة_العالم_الإسلامی
🔸نقشه سازمانی رابطة العالم الإسلامی
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
🕋#مرکز_شناسی (معرفی مهم ترین مراکز عربستان سعودی) 💢رابطة العالم الاسلامي 🔸اين مركز در سال 1381ه./
💢حمایت های مادی و غیر مادی #رابطة_العالم_الإسلامی از کشورهای آسیب دیده از بیماری همه گیر کرونا!
❗️لیست کشورها در تصویر👆🏼
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
🕋#مرکز_شناسی (معرفی مهم ترین مراکز عربستان سعودی) 💢رابطة العالم الاسلامي 🔸اين مركز در سال 1381ه./
مجله الرابطة شماره 652(عربستان).pdf
4.06M
📚آخرین شماره منتشر شده مجله #الرابطة
🔻این مجله به تبیین مهم ترین فعالیت های #رابطة_العالم_الاسلامی در جهان می پردازد!
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
🕋#مرکز_شناسی (معرفی مهم ترین مراکز عربستان سعودی) 💢رابطة العالم الاسلامي 🔸اين مركز در سال 1381ه./
💢#رابطة_العالم_الإسلامی با همکاری آژانس امداد رسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی (UNRWA)، برنامه و پروژه "عِش وتعلم وشارك" با هزینه 14 میلیون دلار طی 3 سال را آغاز کرده است!
🔻این برنامه برای #کودکان و #جوانان پناهنده آسیب پذیر، در سنین 15 تا 24 سال و کودکان زیر 18 سالی که از خانواده خود جدا شده اند!
🔻هدف این پروژه تمرکز بر راه حل های پایدار، در جهت فراهم کردن فرصت های زندگی مناسب برای پناهندگان در کشورهای اصلی "ترانزیت" است، همچنین ایجاد یک محیط مناسب برای کودکان و جوانان در جهت تقویت فعالیت های آموزشی و شغلی با برگزاری جلسات آگاهی و آموزشی در این راستا!
⛔️بر اساس بررسی های انجام شده، جامعه هدف رابطة العالم الإسلامی، بیشتر کشورهای فقیر نشین آفریقا است! کشورهایی با کمترین امکانات معیشتی، آموزشی و... که با فراهم آوردن این امکانات می توان بر آنان به اشکال مختلف تحکم و زمینه نفوذ فرهنگی و دینی را ایجاد کرد!
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies