💢بن سلمان رئیس اداره کل امور حرمین شریفین را نیز تهدید کرد
🔹حساب کاربری «العهد الجديد» در توییتی فاش کرد که ولیعهد سعودی دستور تحقیق درباره فساد ادعایی عبدالرحمن السديس رئیس اداره کل امور حرمین شریفین را داد و او را مجبور کرده است که بخشی از ثروت هنگفت خود که بالغ بر حدود ۶۰۰ میلیون ریال سعودی است را واگذار کند.
🔹این حساب کاربری افزود: پس از چانهزنی و تهدید به برکناری از این سمت، وی بیشتر دارایی خود را واگذار کرد./ دولت دین
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢 آغاز تخریب محلههای قطیف توسط آل سعود
🔹تسنیم: رژیم آل سعود تصمیم به تخریب مناطق جدیدی در #قطیف را گرفته است. اکتبر 2022، عملیات تخریب مرکز قطیف به عنوان بخشی از طرح ادعایی برای توسعه خیابان موسوم به «ملک عبدالعزیز» آغاز شد.
🔹به گفته کمیته دفاع از حقوق بشر در شبه جزیره #عربستان، دهها خانواده و صدها نفر پس از تخریب خانهها و مغازههای آنها توسط مقامات سعودی، آواره شدند. این تخریبها همچنین شامل مساجد و موقوفات و بسیاری از بناهای باستان شناسی است که میراث و تاریخ قطیف را نشان میدهد.
🔹خیابانی که در 2 اکتبر سال جاری عملیات تخریب آن آغاز شد، مهد قیام و جنبش مسالمت آمیز ملت علیه سرکوبگری آل سعود به شمار می رود و دارای نماد و ویژگی از وقایع سالهای 2011 تا 2012 است. شهرداری قطیف در سال 2018 از آغاز مراحل تخریب حدود 600 ملک در خیابانهای مختلف با هدف اجرای پروژه « توسعه» خبر داده بود و از شهروندان در آن زمان خواسته بود اسناد قانونی و رسمی را برای اثبات مالکیت خود ارائه دهند.
🔹منابع داخلی قطیف در آن زمان فاش کردند که برخی از خانوادهها مجبور به امضای اعلامیههای سلب مالکیت شدند، که بیش از 1200 ملک سلب مالکیت شد. مقامات سعودی در تلاش برای فریب و کلاهبرداری از ساکنان قطیف هستند و به آنها غرامتی میدهند که مسکن جایگزین مناسبی برای آنها فراهم نمیکند، به خصوص که تعدادی از خانههای تخریب شده بیش از یک خانواده در آن زندگی میکردند.ازین رو بحران تأمین مسکن برای خانوادهها ایجاد میشود.
🔹«ماجد بن عبدالله الحقیل» وزیر امور شهری و روستایی عربستان در مارس گذشته با صدور حکمی مصادره 236 ملک در شهر «صفوی» را تصویب کرد.
🔹آواره کردن شهروندان به رویکرد آل سعود به عنوان بخشی از مبارزه با مردم شبه جزیره عربستان تبدیل شده است، همانطور که محله تاریخی « المسوره» در العوامیه شاهد وضعیت آوارگی مردم از خلال زور و اسلحه بود. ارعاب ساکنان این محله توسط مقامات امنیتی سعودی و بستن تمامی ورودیهای شهر، این منطقه را به یک میدان جنگ واقعی تبدیل کرد.
🔹در شمال غرب عربستان در منطقه پروژه #نئوم هزاران خانواده از قبیله «الحویطات» مجبور به ترک منطقه شدهاند. در منطقه «السوده» در جنوب غرب عربستان نیز به دستور «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی و به بهانه توسعه منطقه، صدها خانواده به اجبار خانههایشان را ترک کردهاند.
🔹نیروهای امنیتی در صدد تخریب صدها خانه در مرکز قطیف، بهمنظور کوچاندن هزاران نفر هستند. اهالی این منطقه در جریان طرح تخریب قرار گرفتهاند و هشدارهایی به آنها داده شده است ولی آنها از خروج از خانههایشان بهدلایل متعددی امتناع میکنند از جمله اینکه قرار است به آنها برای تخریب خانههایشان غرامت پرداخت شود که با میزان تورم و قیمت بالای خانهها تناسب ندارد و نمیتوانند با آن پول، خانهای خریداری کنند بلکه میتوانند اجاره کنند.
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
🔻جشن هالووین در عربستان
💢جشن هالووین در عربستان
🔹این رویداد به نمایش لباسهای وحشتناک و نمایش طرحهای خلاقانه سعودیها اختصاص داشت و هدف ایجاد فضایی مملو از سرگرمی و هیجان بود.
🔹عبدالرحمن، یکی از شرکت کنندگان در جشن هالیوون ریاض لباسی الهام گرفته از موجود اسطورهای آمریکای شمالی وندیگو را به نمایش گذاشت. این اولین باری بود که عبدالرحمن هالووین را در عربستان جشن میگرفت. او گفت: صادقانه بگویم، این جشن بزرگی است و روحیه شادی در آن وجود دارد... از نظر حرام یا حلال، من از آن اطلاعی ندارم. ما آن را فقط برای سرگرمی و نه چیز دیگر، جشن میگیریم.
🔹در حالی که هالووین برای مدت طولانی در سراسر خلیج فارس ممنوع بوده، شرکتکنندگان در این رویداد هالووین را نوعی سرگرمی بیضرر توصیف کردند.
🔹دیگری گفت: این رویداد فرصتی عالی برای ابراز خلاقیت و جشن با مردم عربستان و هالووین و لباسهایی که شرکت کنندگان میپوشند راهی عالی برای کاهش استرس و لذت بردن است.
🔹با این حال برخی از مخالفان برگزاری جشن هالووین در عربستان نیز معتقدند که این ایده مربوط به مذهب نیست و نشان دهنده آداب و سنن محلی نیست، به خصوص که هالووین با دین دیگری مرتبط است.
🔹از سوی دیگر، حامیان بسیاری از مخالفان را دشمنان شادی توصیف کردند و تاکید کردند که هدف آنها فقط مخالفت با دولت برای اهداف دیگر است.
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢تصاویر و ویدئوهایی از جشن هالووین در عربستان...
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢شورش پنهانی قبایل عربستان علیه آل سعود
🔹 منابع امنیتی سعودی فاش کردند که شورش پنهانی رهبران قبایل در عربستان تهدیدی جدی برای محمد بن سلمان است.
🔹منابع امنیتی سعودی، شورش پنهانی رهبران قبایل را فاش کردند که تهدید جدی برای افشای سرکوب گری و ظلم «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی در عربستان است.
🔹این منابع به سعودی لیکس شورش رهبران قبایل ، واعظان و علمای سعودی را فاش کردند.
🔹بر اساس گزارش منابع مذکور، این افراد فرزندان زندانیان آزادی بیان را ترغیب میکنند تا در انظار عمومی و فضای مجازی ظلم و ستم آل سعود را فاش کنند.
🔹این منابع تاکید کردند: این اقدام پس از آن صورت میگیرد که رهبران قبایل سعودی دریافتند که فشار عمومی بر مقامات سعودی به نتایجی رسیده است.
🔹به گفته این منابع، رهبران قبایل سعودی به نزدیکان و فرزندان خود که در نهاد امنیتی و فرودگاهها کار می کردند، دستور دادند تا خروج فرزندان زندانیان آزادی بیان از عربستان را برای افشای ظلم و ستم آل سعود تسهیل کنند.
🔹منابع امنیتی سعودی تاکید کردند: خروج اخیر « ناصرالقرنی» فرزند « عوض القرنی» مبلغ بازداشت شده سعودی از عربستان با گروهی از افسران سعودی که سیاستهای دولت را رد میکنند، ترتیب داده شد.
🔹اخیرا ناصر القرنی با منتشر کردن کلیپی در حساب کاربری خود اعلام کرد :«من ناصر هستم و پدرم عوض القرنی، زندانی که دادستانی خواستار اعدام او است، در این ویدئو اعلام میکنم که توانستم کشورم را ترک کنم و به محل امنی بروم».
🔹پسر مبلغ معروف سعودی ادامه داد: «من خارج شدم تا آنچه را که در کشورم می توان نجات داد؛ نجات دهم. از حمایت از زندانیها گرفته تا رفع ظلم از پدرم که به اعدام تهدید شده است».
🔹اخیرا نتیجه یک مطالعه بینالمللی که تشدید بحران اعتماد میان رژیم سعودی و قبایل اصلی این کشور را بررسی کرده است، نشان میدهد که از دست رفتن این اعتماد میتواند به شورش همه جانبهای منجر شود که تهدیدی برای پایان دادن به حکومت آل سعود خواهد بود.
🔹همچنین بسیاری از قبایل سعودی از جمله «المالکی»، «الدواسر» و «الشمری» احساس میکنند در حاشیه قرار گرفتهاند، زیرا دولت با آنها به عنوان یک شهروند رفتار نمیکند.
🔹بر اساس گزارش این مرکز مطالعه، این قبایل آلسعود را به دزدی و غارت ثروت کشور و کنترل 60 درصد اراضی و 30 درصد از درآمدهای کلان نفتی آن متهم میکنند.
🔹قبایل سعودی از سال 2005، خواستار نقشآفرینی در جامعه عربستان سعودی بودهاند. بسیاری از اعضای این قبال نظرات و علایق خود را از طریق فضای مجازی از جمله توییتر و فیسبوک بیان میکنند.
🔹رژیم آلسعود کارنامه سیاهی در به حاشیه راندن قبایل و محروم کردن آنها از ابتداییترین حقوقشان دارد که این امر بیانگر آشکار جنایات خاندان آلسعود و اعمال تبعیض نژادی و نقض قوانین بینالمللی است.
🔹محمد بن سلمان در سال 2017 که به ولیعهدی رسید ، موج بازداشت مخالفان، واعظان و فعالان را به راه انداخت که بعدها معلوم شد یک عملیات سازماندهی شده و مورد حمایت آمریکا برای رفع همه موانع بر سر راه رسیدن او به تاج و تخت بود.
🔹سرکوب مخالفان به ویژه پس از پادشاهی «سلمان بن عبدالعزیز» و ولیعهدی پسرش محمد به شکل چشمگیری در عربستان افزایش یافت و علاوه بر منتقدان نظام سعودی، مخالفان شخص محمد بن سلمان را نیز در برگرفت. مفتیها و مبلغان سعودی نیز از جمله شخصیتهای بارزی به شمار میروند که به جرم آزادی بیان در عربستان زندانی میشوند./خبرگزاری تسنیم
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
💢جشن هالووین در عربستان 🔹این رویداد به نمایش لباسهای وحشتناک و نمایش طرحهای خلاقانه سعودیها اختص
🔹با بالا گرفتن انتقادها از برگزاری جشن هالووین در ریاض پایتخت #عربستان، بسیاری از کاربران فضای مجازی در حال طرح پرسش سادهای از "خادم الحرمین" هستند: «هالووین حلال است و #مولد_النبی (ص) حرام؟!»
🔹غانم الدوسری، فعال حقوق بشر عربستانی مقیم لندن و طنزپرداز سیاسی محبوب، در توییتی با طرح همین پرسش نوشت: «چرا هیئت #کبار_العلماء سعودی هالووین را حلال کرده و جشن مولد النبی را حرام؟»/ دولت دین
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢رژیم سعودی شیخ محمد العباد روحانی شیعه را دوباره بازداشت کرد
🔹 پایگاه خبری مرآة الجزیرة نوشت: رژیم سعودی شیخ #محمد_العباد از روحانیون #شیعه عربستان را بار دیگر بازداشت کرد.
🔹شیخ العباد در حالی از سوی نیروهای سعودی بازداشت شده که هفت ماه از آزادی اش از زندان های آل سعود می گذرد.
🔹شیخ محمد العباد از روحانیون شیعه شهرستان العمران در استان #الاحساء عربستان است که شانزدهم سپتامبر ۲۰۱۹ میلادی توسط نیروهای سعودی بازداشت شده و به مکان نامعلومی برده شده بود.
🔹دادگاه عالی عربستان پس از بازداشت شیخ العباد، او را به دو سال و نیم زندان محکوم کرد.
🔹وی ماه مارس گذشته پس از سپری کردن دوران زندان، آزاد شده بود.
🔹شیخ العباد به خاطر مواضع شجاعانه خود در دفاع از حقوق شهروندان عربستانی در استان الاحساء شناخته شده است. او بارها در سخنرانی های خود از اشتباهات مسئولان سعودی و بازداشت آیت الله شیخ الراضی از روحانیون شیعه به شدت انتقاد کرده بود./ (شفقنا)
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢عربستان و ناسیونالیسم سعودی؛ دین، سیاست و ملیت
✍🏻محمد مسجد جامعی
🔹آنچه ذیلا خواهد آمد گزارشی است کوتاه درباره چگونگی شکلگیری ناسیونالیسم سعودی و تحولات و فراز و نشیبهای مختلف آن؛ بدین منظور که وضعیت موجود را توضیح دهد.
🔹عربستان امروز متفاوت و بلکه بسیار متفاوت است با عربستان ده سال و حتی پنج سال پیشتر. این نکته را سفیرشان در واشنگتن خانم ریما بنت بندر در مصاحبه با CNN در هفته گذشته بیان داشت که البته سخن درستی است. مهمتر این است که این جریان ادامه خواهد یافت، جریانی که در طی سالهای اخیر رقبا و مخالفانش را به حاشیه راند و بعضاً از میان برداشت و هم اکنون قدرت را در ابعاد مختلف در دست دارد.
🔹معمولاً نکات یاد شده کمتر مورد توجه قرار میگیرد. یکی از بهترین روشها جهت دریافت همدلانه و دقیق وضعیت موجود دریافت موقعیت ناسیونالیسم سعودی است و اینکه چرا و چگونه به این نقطه رسیده است. هم اکنون عربستان براساس این اندیشه مدیریت میشود.
🔹شکلگیری و پدیداری عربستان به مثابه یک کشور به تحولاتی بازمیگردد که در اواخر دهه بیست و اوائل دهه سی قرن بیستم در این سرزمین روی داد. قدرت اصلی و شناخته شده تا قبل از این زمان در مجموع شبه جزیره العرب؛حاکم حجاز، شریف حسین بود که اجدادش از قرنها پیش حرمین شریفین رادر اختیار داشتند. حجاز بخشی از عربستان امروز است و بخشهای دیگر آن عبارتند از نجد، عسیر، حائل و منطقه شرقیه.
🔹پدر پادشاهان کنونی عربستان، عبدالعزیز حاکم منطقه نجد بود. او به تحریک و با کمک انگلیسها که دیگر شریف حسین را برنمیتابیدند، به حجاز حمله کرد. سقوط حجاز و خصوصاً حاکمیت بر مکه و مدینه او را در موقعیت به مراتب فراتری قرار داد و با مطیع ساختن سه منطقه دیگر، کشور عربستان در مرزهای کنونی برای نخستین بار شکل گرفت.
🔹۲- سپاهیان عبدالعزیز کلاً نجدی بودند. این سرزمین ویژگیهای خاص خود را دارد و مردمش با سایر ساکنان شبه جزیره متفاوت هستند. روانشناسی و اخلاق و آداب و رسوم متفاوتی دارند. وهابیت در این سرزمین ظهور کرد و عملاً تنها اینان بدان جذب شدند. این آئین در هماهنگی با همان روانشناسی و اخلاق و فرهنگ آنان بود و به همین دلیل به خوبی جذب شد. این جریان در مناطق دیگر اتفاق نیفتاد.
🔹نکته دیگر تجربه نجدیان با وهابیت بود. کنش و واکنشهای فراوان نجد با محیط اطرافشان پس از ظهور ابن عبدالوهاب، چه در داخل شبه جزیره و چه در مناطق مجاور آن عمیقا تحت تاثیر این آئین است. این بدین معنی است که در طول نزدیک به سه قرنی که از پیدایش وهابیت میگذرد و این ایدئولوژیِ به کلی متفاوت با مذاهب دیگر اسلامی، نجدیان را به خدمت گرفته و آنان را متناسب با ویژگیهایش بازسازی کرده است.
🔹۳- عبدالعزیز در رأس چنین سپاهی بود. صبغه اصلی این سپاه نجدی بودن و وهابی بودن او بود. اینان بر این سرزمین وسیع حاکمیت یافتند. پس از حاکمیت دو تفسیر متفاوت از وهابیت این مجموعه را به دو بخش تقسیم کرد. این بدان جهت بود که عبد العزیز میکوشید وهابیت «ابن عبدالوهابی» را به گونهای تعدیل کند که بتواند به ایدئولوژی حکومت او تبدیل شود. در برابر این جریان اصالت گرایان وهابی به رهبری «بن بجاد» و «فیصل الدویش» قرار گرفتند.آنان خواهان قطع همکاری با انگلیس، پیشروی در عراق و کویت و اردن جهت ابلاغ ایدئولوژی خود و عدم استفاده از وسائل و مصنوعات جدید بودند. با کمک عالمان وهابی طرفدارش که به لحاظ فقهی حنبلی بودند و اطاعت از سلطان را واجب میدانستند، عبدالعزیز آنان را شکست داد. لشکرشان پراکنده شده و در نهایت هر دو کشته شدند. البته اندیشه دینی آنان در لایههای زیرین جامعه نجدی زنده ماند.
🔹۴- بدین ترتیب عربستان جدید به عنوان یک کشور که خود را «سعودی» مینامید، متولد شد. این تولّد عمدتاًبا جنگ و استفاده از تهدید و ارعاب و خشونت همراه بود. خاطرات منفی این جریان هنوز هم در مناطقی چون حائل و عسیر و منطقه شرقیه کماکان حضور دارد. بدین ترتیب نجدیان حاکمیت یافتند و عبدالعزیز در رأس قرار گرفت. او نسبت به غیر نجدیان عمیقاً سوء ظن داشت. خصوصاً که فراوان از آنان کشته بود. براساس عرف «خونخواهی» و قانون «ثار» اعراب، مغلوبان میباید انتقام خود را میگرفتند که در آن هنگام ممکن نبود. طبیعتاً طرفین نمیتوانستند به یکدیگر اعتماد کنند. عبدالعزیز برای جبران این خلاء کوشید همسرانی از قبائل و مناطق مختلف انتخاب کند، امّا علیرغم این، همه قدرت و سیاست و امنیت و بلکه اقتصاد در دست نجدیان بود.
📌ادامه مطلب در خبر آنلاین
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢تحریف کتب اصیل اهل سنت در برخی از کشورهای عربی
📌محسن اليزيدي: توصیه می کنم مجلدات امام بخاری، صحیح مسلم، ابن ماجه، ترمذی و تفسیر ابن کثیر را بخرید و برای آیندگان نگه دارید زیرا در آینده به آنها نیاز خواهند داشت.
برخی از کشورهای عربی در حال حاضر پس از حذف و اضافه کردن، روی انتشار نسخه های جدید کار می کنند و تمامی نسخه های فعلی از بازارهای عربی خارج خواهند شد!
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢تخریب مسجد تاریخی شیعیان توسط آل سعود
🔹مرآة الجزیرة: مقامات سعودی در 10 نوامبر 2022 مسجد تاریخی «الحریف» واقع در بین شهرهای «العوامیه» و «القدیح» را تخریب و محتوای آن را تخلیه کردند.
🔹مسئولان سعودی علت تخریب این مسجد تاریخی را لزوم تعریض جادههای امتداد العوامیه تا قطیف ذکر کردند.
🔹این اولین بار نیست که مقامات سعودی مسجد شیعیان را تخریب میکنند؛ بلکه سال گذشته دستور تخریب مسجد « العهد» را بین دو شهر «ام الحمام» و «الملاحه» در غرب استان قطیف به بهانه توسعه محلهها صادر کردند.
🔹ناظران تاکید کردند که هدف عربستان سعودی از این اقدام از بین بردن خیابانهایی است که در مارس 2011 شاهد اعتراضاتی علیه حکومت سعودی بود و این سیاست به منظور انتقامجویی از خانوادههایی که در اعتراضات سال 2011 از معترضین حمایت کردند نیز اتخاذ شد.
🔹تخریب مسجد الحریف و قبل از آن العهد، به عنوان بخشی از یک اعمال تبعیض فرقهای خودسرانه و سیستماتیک آل سعود علیه اهالی قطیف و الاحساء است که در آن مقامات سعودی عامدانه میراث فرهنگی و مذهبی منطقه را مورد هدف قرار میدهند.
🔹مقامات سعودی در دسامبر 2020 مسجد« امام حسین (ع)» در « الزاره» واقع در جنوب منطقه العوامیه را بعد از آنکه از صبح آن را بدون هشدار قبلی محاصره کرده بودند، تخریب کردند. این مسجد مکانی بود که شهید «نمر باقر النمر» در آن امامت جماعت نمازگزاران را برعهده داشت.
🔹نمر باقر النمر فقیه شیعه عربستانی بود که در پی اعتراضات شیعیان عربستان در سال 2012 بازداشت شد و در روز دادگاه جنایی عربستان سعودی چهارشنبه 16 اکتوبر 2015 وی را به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی و محاربه» به اعدام با شمشیر و به صلیب کشیده شدن در انظار عمومی محکوم کرد که در 2 جنوری 2016 اعدام شد. اعدام او سبب واکنش گستردهٔ منفی در منطقه و سازمانهای مستقل بینالمللی شد.
🔹این درحالی است که اخیرا رسانهها اعلام کردند که رژیم آل سعود تصمیم به تخریب مناطق جدیدی در قطیف را گرفته است. اکتبر 2022، عملیات تخریب مرکز قطیف به عنوان بخشی از طرح ادعایی برای توسعه خیابان موسوم به «ملک عبدالعزیز» آغاز شد.
🔹سیاست ریاض برای تخریب نشانههای فرهنگی، تاریخی و اجتماعی مردم منطقه قطیف متوقف نشده است این در حالی است که رژیم آل سعود روز به روز بر حملات خود به شهرها و روستاهای این منطقه ادامه میدهد و سریال تخریب سیستماتیک هویت فرزندان این منطقه در سایه نبود هیچ رقیبی ادامه خواهد یافت.
🔹نیروهای امنیتی در صدد تخریب صدها خانه در مرکز قطیف ، بهمنظور کوچاندن هزاران نفر است، در ظاهر، رژیم با هدف جلب حمایت افکار عمومی، ادعا میکند که این طرح، توسعهای و شامل پروژههای خیریه است ولی نیت پنهان آن، بزرگتر و خطرناکتر است.
🔹رژیم سعودی تلاش میکند ساختار جمعیت شیعیان را در این منطقه بهمنظور تضعیف بزرگترین اقلیت آن، تغییر و اتباع دیگر کشورها و غیرخودیها را در این منطقه اسکان دهد.
🔹اهالی این منطقه در جریان طرح تخریب قرار گرفتهاند و هشدارهایی به آنها درباره این نیات خبیثانه داده شده است ولی آنها از خروج از خانههایشان بهدلایل متعددی امتناع میکنند از جمله اینکه قرار است به آنها برای تخریب خانههایشان غرامت پرداخت شود که با میزان تورم و قیمت بالای خانهها تناسب ندارد و نمیتوانند با آن پول، خانهای خریداری کنند بلکه میتوانند اجاره کنند.
🔹تاکنون دهها شیعه عربستان توسط دستگاه امنیتی آل سعود دستگیر شدهاند؛ بازداشت فعالان شیعه و مخالفان دولت سعودی هرچند همواره در عربستان وجود داشته، اما از زمان ولیعهد شدن «محمد بن سلمان» از ژوئن 2017 به این سو روند بازداشتها و سرکوب شیعیان و مخالفان سعودی افزایش چشمگیری داشته است ، به گونهای که در ماه مه 2019 دولت سعودی دست به اعدام 37 نفر زد و با خونسردی سر آنها را از تنشان جدا کرد.همچنین در 12 مارس ، 2022 41 نفر از معترضان شیعه عربستانی و از اهالی مناطق الاحساء و قطیف در شرق عربستان اعدام شدند.
🔹حدود 10 تا 15 درصد از جمعیت عربستان را شیعیان تشکیل میدهند که عمدتاً در استان «الشرقیه» ساکن هستند. اگرچه سرکوبگری آلسعود شامل همه مردم این کشور میشود اما شیعیان عربستان، با نقض شدیدتر و فراگیرتر حقوق بشر مواجه هستند.
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢فرانس پرس: اعدامها در عربستان سعودی در سال 2022 دو برابر شده است
🔹المیادین: خبرگزاری «فرانس پرس» در گزارشی از دو برابر شدن آمار اجرای حکم #اعدام در عربستان سعودی به نسبت سال قبل خبر داد.
🔹طبق این گزارش از آغاز سال جاری در مجموع ۱۳۸ نفر توسط دولت عربستان سعودی به جرایم مختلف اعدام شدهاند، این در حالی است که در سال ۲۰۲۱ مجموعا ۶۹ نفر و در سال ۲۰۲۰ مجموعا ۲۷ نفر در این کشور به اعدام محکوم شده بودند.
🔹طبق این گزارش اخرین موارد اعدامی در عربستان را میتوان اعدام یک شهروند عربستانی و یک اردنی به جرم قاچاق مواد مخدر «آمفتامین»، اعدام یک شهروند پاکستانی به علت قاچاق «هروئین» نام برد.
🔹در همین رابطه سازمان عفو بینالملل با انتشار بیانیهای اعلام کرد که این افزایش اعدامها در عربستان را میتوان عدم بیتوجهی به قانون تصویب شده در شورای حقوق بشر مبنی بر توقف داوطلبانه اعدام در پروندههای مربوط به مواد مخدر در سال ۲۰۲۱ تلقی کرد.
🔹گفتنی است که عربستان سعودی تنها در یک روز (مارس گذشته) ۸۱ نفر را به اتهام تروریست بودن اعدام کرد./شفقنا
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies