🔻 نتیجه درک مصیبت سیدالشهدا (علیهالسلام) 🔻
《 ۱》
دو راه برای قرب به خدای متعال وجود دارد،
یك راه كه راه مرسوم میباشد، این است كه ⬅️ انسان به اندازه همتی كه دارد نتیجه میگیرد، در این بین اگر كفران كرد، از هدایتهایی كه شامل حالش شده، محروم میشود؛
لذا بعد از وارد شدن به میدان مجاهده باطنی، میزان شكر و كفر انسان، در امر هدایتش تأثیر دارد،
منبع: سایت آیه های انتظار
_________
#امام_حسین_ع #نتیجه_درک_مصیبت_سیدالشهدا
@SerajalHoda
🔻 نتیجه درک مصیبت سیدالشهدا (علیهالسلام) 🔻
《۲》
ولی بعد از همه این زحمات، یكی از مهمترین چیزهایی كه در موفقیت انسان تأثیرگذار است، ابتلائات الهی است كه، متناسب با موقعیت عبد، برای رشد معنوی او فراهم میگردد؛
یعنی برای رشد انسان همه ریاضتها مفیدند، ولی هیچكدام به اندازه ابتلائات الهی، مؤثر نیستند.
منبع: سایت آیه های انتظار
_________
#امام_حسین_ع #نتیجه_درک_مصیبت_سیدالشهدا
@SerajalHoda
#تجلیات_عرفان_در_کردار_حضرت_اباعبدالله_علیهالسلام
🖊 بخش دوم
او رساله خویش را با این عنوان «در بیان این که صاحب جمال را خودنمائی موافق حکمت شرط است» آغاز می نماید و اولین مثنوی خود را به شرح حدیث «کنت کنزا مخفیا و أحببت أن أعرف فخلقت الخلق لکی أعرف» اختصاص می دهد و این حدیث را تأویل می کند به تجلی اول بر وجه أتم و أکمل و پوشیدن أعیان ثابته کسوت تعین و طلوع عشق از مطلع لاهوتی و تجلی از عالم ملکوتی به عالم ناسوتی.
بعد به شرح تجلی دوم می پردازد و آیه «انه عرضنا الامانه علی السموات و الارض و الجبال فأبین أن یحملنها و أشفقن منها و حملها الانسان انه کان ظلوما جهولا» را به آن تفسیر نموده و مرتبه انسان کامل را بیان می دارد.
بعد از بیان این مقدمات به حضرت أبی عبدالله «علیه السلام» متوجه شده و احوال او و گفتار او و اصحابش را موافق با مشرب عرفانی بیان می دارد. ولی از آنجا که بیان همه جلوات عرفانی حضرت امام حسین«علیه السلام» و استقصاء آنها در این نوشتار مقدور نیست تنها به ذکر و توضیح یک مورد کلی اکتفاء می شود.
منبع: سایت آیه های انتظار
________
#امام_حسین_ع #عرفان #عاشورا
#عشق
@SerajalHoda
🔻 نتیجه درک مصیبت سیدالشهدا (علیهالسلام) 🔻
《۳》
به عبارت دیگر ابتلائات الهی بهترین نردبان سیر و سلوك است.
انسان گاهی اوقات در محاسبههای خلوت خویش فكر میكند همه استانداردها را داراست؛ مثلاً عجب ندارد، تعلق به دنیا در او نیست و ... یا اگر میفهمد (که دارد)، نمیتواند درمان (کند)
بلای الهی هم عیوب را نشان داده، هم آنها را رفع میكند.
منبع: سایت آیه های انتظار
_________
#امام_حسین_ع #نتیجه_درک_مصیبت_سیدالشهدا
@SerajalHoda
💫 عبرتهای عاشورا 💫
🔻 بخش سوم
ما باید نگاه کنیم و ببینیم که #چه_شد_که_فردی_مثل_یزید_بر_جامعه_اسلامی_حاکم_شد؟
جامعه اسلامی که رهبر و پیغمبرش در مکه و مدینه پرچم ها را می داد دست مسلمان ها و آن ها می رفتند تا اقصا نقاط جزیرة العرب و مرزهای شام، امپراتوری روم را تهدید می کردند و سربازان دشمن نیز از مقابلشان فرار می کردند و مسلمین پیروزمندانه برمی گشتند (مثل ماجرای تبوک)
جامعه اسلامی که در مسجد و معبر آن، صوت تلاوت قرآن بلند بود و شخصیتی مثل پیغمبر صلی الله علیه و آله با آن لحن و نفس، آیات خدا را بر مردم می خواند و مردم را موعظه می کرد و آن ها را در جاده هدایت با سرعت پیش می برد. چطور شد که همین جامعه، همین کشور و همین شهرها آن قدر از اسلام دور شدند تا کسی مثل یزید بر آن ها حکومت کرد؟ چرا باید وضعی پیش بیاید که کسی مثل حسین بن علی علیه السلام ببیند چاره ای ندارد جز این فداکاری عظیم، که در تاریخ بی نظیر است. چه شد که آن ها به این جا رسیدند؟ این همان عبرت است. ما باید این را امروز مورد توجه دقیق قرار بدهیم. ما امروز یک جامعه اسلامی هستیم. باید ببینیم آن جامعه اسلامی چه آفتی پیدا کرد که کارش به یزید رسید.
منبع: سایت آیه های انتظار
______
#عبرتهای_عاشورا #امام_حسین_ع #عاشورا
@SerajalHoda
💫 عبرتهای عاشورا
🔻 بخش چهارم
#چه_شد_که_بیست_سال_بعد_از_شهادت_امیرالمؤمنین_علیه_السلام_در_همان_شهری_که_ایشان_حکومت_میکرد _سرهای پسران امیرالمؤمنین علیه السلام را بر نیزه کردند و در آن شهر گرداندند!!
کوفه همان جایی است که امیرالمؤمنین علیه السلام توی بازارهای آن راه می رفت، تازیانه بر دوش می انداخت و مردم را امر به معروف و نهی از منکر می کرد. فریاد تلاوت قرآن در آناء اللیل و اطراف النهار، از مسجد و تشکیلات آن بلند بود. این همان شهر است که حالا دخترها و حرم امیرالمؤمنین علیه السلام را به اسارت در بازار آن می گردانند. چه شد که ظرف بیست سال به این جا رسیدند؟
جواب، این است :
رسیدند که یک بیماری وجود دارد که می تواند جامعه ای که در رأس آن کسی مثل پیغمبر اسلام صلی الله علیه و آله و امیرالمؤمنین علیه السلام بوده است را در ظرف چند ده سال به آن وضعیت برساند. پس این یک بیماری خطرناکی است و ما هم باید از این بیماری بترسیم. امام بزرگوار ما اگر خود را شاگردی از شاگردان پیغمبر صلی الله علیه و آله محسوب می کرد، سر فخر به آسمان می سود. افتخار امام ما کجا و پیغمبر صلی الله علیه و آله کجا؟
جامعه ای را که پیغمبر صلی الله علیه و آله ساخته بود، بعد از مدت چند سال به آن وضع دچار شد و لذا جامعه ما خیلی باید مواظب باشد که به آن بیماری دچار نشود. عبرت این جاست. ما باید آن بیماری را بشناسیم و آن را یک خطر بزرگ بدانیم و از آن اجتناب کنیم.
منبع: سایت آیه های انتظار
______
#عبرتهای_عاشورا #امام_حسین_ع #عاشورا
@SerajalHoda