eitaa logo
سیاست و فرهنگ. شعبانی سارویی
1.2هزار دنبال‌کننده
9.7هزار عکس
6.2هزار ویدیو
759 فایل
کانال سیاست و فرهنگ به ارائه چالش ها و ظرفیت های دو حوزه سیاست و فرهنگ می پردازد. ارتباط با ادمین: @Shabaniesaroui
مشاهده در ایتا
دانلود
وعده صادق۳ یا طوفان الاقصی۲ سوریه پل پیروزی تحولات سوریه فرصت یا تهدید؟ برای پاسخ دقیق به این پرسش باید سوریه را از منظر اهمیت جهانی غرب آسیا تحلیل نمود: ۱)اهمیت جهانی منطقه غرب آسیا 130 سال است كه در دانشگاه‌هاي وابسته به در رشته آخرالزمان‌شناسي فارغ‌التحصيل دارند و در ايالات متحده آمريكا بيش از 257 كالج و دانشگاه در اين رشته وجود دارد و اگر اين موضوع مهمي نيست چرا بايد در سرزميني كه گاهي گمان مي‌كنيم عاري از مذهب است، اين تعداد دانشگاه و كالج در رابطه با اين رشته وجود داشته باشد. در آن سوي درياي مديترانه در دهه 90 بيش از 60 درصد پرفروش‌ترين فيلم‌هاي در خصوص است و در اسلام و بویژه در حوزه روایات معصومین سلام الله حدود ۷۰۰۰روایت درخصوص آخرالزمان داریم... _خیلی منطقه غرب آسیا که خواستگاه تحولات جهانی است، اهمیت راهبردی وآخرالزمانی دارد پس نگاه سطحی به تحولات منطقه نداشته باشیم، چرا منطقه، کانون تحولات و حوادث مهم جهان است که در طول تاریخ نتیجه حوادث منطقه ای منجر به تغییرات در میشد و شد. ۲)اهمیت سوریه _ چرچیل (رئیس جمهور انگلیس) در در سال۱۳۲۲ که در سفارت روسیه تزار با حضور روزولت (رئیس جمهور آمریکا) و استالین رهبر شوروی جمله ای راهبردی در خصوص عنوان کرد و گفت:«این پل، ماست(متفقین) و اگر نبود نقشه جهان تغییر میکرد _امروز نقش وبویژه شهرهای فوق استراتژیک مثل و مانند پل ورسک هست و اگر توسط جبهه شیطان (عبری_عربی_غربی) تصرف وتثبیت شود میتواند همان نقش را ایفاکنند وامروز این پل پیروزی محل مناقشه قدرتهاست... البته مسئله اصلی «تثبیت» است نه صرفا «تصرف» و جبهه تروریستی اجاره ای چندملیتی قادربه تثبیت تصرفات نیستند ۳)و اما در حال حاضر حوادث سوریه را چطور ببینیم؟: ۱_ جبهه فعلی تروریستی اشرارالشام را جدای از رژیم صهیونیستی و آمریکا نبینیم چرا که ما با یک جبهه غربی_عبری_عربی طرف هستیم و این حوادث در سوریه در امتداد جنگ های منطقه ای بین مقاومت و صهیونیست هاست. _بنابراین یک اتفاق طبیعی است و فرماندهان و استراتژیست های باهوش مقاومت پیش بینی میکردند و اطلاعات در میدان در دسترس بود ۲_هرحادثه ای در دل خود دو عنصر فرصت و تهدید را داراست و به تعبیر دلها که فرمود: «بزرگترین فرصت در دل تهدیدات بزرگ است...» و امروز آنروز است، چرا؟ چون: 💠نفاق غربی، عربی و عبری در مقابل چشم جهان اسلام در جهت تضعیف مقاومت ایستاده در مقابل کودک کشان صهیونیست، افشا شد و قطعا در آینده شاهد اعتراضات مردمی در این کشورها خواهیم بود و در حقیقت برخی کشورها با سکوت و یا همراهی خود با جریان ضد مقاومت، در بزرگی مشارکت کردند و نتیجه این قمار، قطعا یکسر آن زوال و نابودی خود آنهاست، همچنان که دبیر کل محترم حزب الله لبنان هم اشاره کردند... 💠 حضور مجدد چندضلعی مقاومت بنابر دعوت رسمی و قانونی ملت و دولت سوریه میتواند حامل ایجاد دو دستاورد راهبردی باشد: 💠اولا: هلاکت تکفیری های اجاره ای باقیمانده 💠 ثانیا: فرصت بی نظیر حضور محور مقاومت در مرز رژیم صهیونیستی که در این مرحله شاید بجای عملیات صرفا باید همزمان بدنبال عملیات باشیم. نتیجه: 👇 نتانیاهو گفت:« درحال چرخیدن به جانب یک قطب قدرتمند اسلامی است که آن اسلام اردوغانی یا سلفی سعودی نیست، بلکه اسلام خمینی و خامنه ای است که هم اکنون پشت مرزهای اسرائیل خیمه زده اند... » 💠پس بهوش و بگوش فرمانده معظم کل قوا باشیم و باامید به قله ظهور به پیش رویم، چراکه نصرت حق درپیش است و نتیجه قطعا پیروزی جبهه حق بر باطل خواهد بود ان شاالله ونراه_قریبا... معافی
نیویورک تایمز به نقل از سه مقام ایرانی و مقامات منطقه‌ای گزارش داد که تهران از صبح جمعه تخلیه فرماندهان و پرسنل نظامی خود از سوریه را آغاز کرده است که نشانه ای از ناتوانی ایران در کمک به حفظ بشار اسد رئیس جمهور سوریه در قدرت است. سه مقام ایرانی که دو نفرشان عضو سپاه هستند، به نیویورک تایمز گفتند که برخی از دیپلمات‌ها و خانواده‌هایشان و غیرنظامیان ایرانی نیز در حال خروج از سوریه هستند. به گفته مقامات، بخشی از تخلیه توسط هواپیماها به مقصد تهران و برخی دیگر از طریق مسیر های زمینی به لبنان، عراق و بندر لاذقیه در سوریه انجام میشود. مهدی رحمتی، تحلیلگر برجسته ایرانی به نیویورک تایمز گفت که ایران شروع به تخلیه نیروها و پرسنل نظامی خود کرده است، زیرا اگر ارتش سوریه نخواهد بجنگد، نمی توانیم به عنوان یک نیروی مستشاری و پشتیبان در جنگ شرکت کنیم. وی افزود: «نکته اصلی این است که ایران به این موضوع پی برده که در حال حاضر با هیچ عملیات نظامی نمیتواند اوضاع سوریه را مدیریت کند و این گزینه از روی میز خارج شده است.»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ سهیل کریمی، کارشناس مسائل سوریه: در حال حاضر به نیروهای ما اجازه جنگ در سوریه داده نشده است
🔺آخرین نقشه وضعیت تحریرالشام و سایر گروه‌های تروریستی، پس از گذشت ۱۰ روز از آغاز عملیات نظامی خود موفق شدند حدود ۱۸۲۰۰ کیلومتر مربع از شمال غرب سوریه در استان‌های حلب، ادلب، حماه و حمص را به اشغال خود دربیاورند. ▪️وضعیت در جنوب سوریه نیز ناپایدار است و تاکنون بسیاری از مناطق در استان درعا سقوط کرده است. تعیین دقیق خطوط سیطره طرفین در جنوب سوریه فعلا امکانپذیر نیست، اما مناطق مذکور در نقشه با هاشور سبز کمرنگ مشخص شده است. ▪️در شرق سوریه، طی توافق ارتش سوریه و نیروهای دموکراتیک سوریه، نیروهای SDF در مناطق تحت کنترل دولت سوریه در استان‌های دیرالروز و رقه مستقر شده اند. شایان ذکر است توافق صورت گرفته بین دولت سوریه و SDF، در ادامه توافق امنیتی پیشین است که در آن نیروهای ارتش سوریه در خطوط تماس با مرز ترکیه و مسلحینش در شمال سوریه مستقر شده بودند. در منطقه التنف تحرکاتی از سوی معارضین تحت حمایت آمریکا به سمت تدمر گزارش شده است. در میدان، معارضین تحریر الشام در حومه شمالی شهر حمص در حال تجمیع قوا هستند و هنوز وارد شهر نشده اند. سیطره یا عدم سیطره بر شهر حمص، اهمیت بسزایی در تعیین سرنوشت نظام سوریه دارد.
🔴 در سوریه چه اتفاقی افتاده است؟ سوریه امروز با شرایطی بحرانی مواجه است که نتیجه سیاست‌ها و فشارهای متعددی است. فشارها و تنگ‌نظری‌های بشار اسد نسبت به جبهه مقاومت، تحت تأثیر شرایط تحمیلی امارات و عربستان سعودی که وعده حمایت مالی به سوریه داده بودند، باعث شد اسد با دست خود، دوستان واقعی‌اش را محدود کند و آن‌ها را در موقعیتی دشوار قرار دهد. این تصمیمات نادرست به شکل‌گیری وضعیتی انجامید که اکنون نظام سوریه را در آستانه بحرانی جدی قرار داده است. از جمله عوامل تشدیدکننده این بحران می‌توان به اجبار جبهه مقاومت به تخلیه اماکن استراتژیک، انحلال نیروهای دفاع وطنی - که به‌عنوان یک نیروی مردمی با حمایت ایران شکل گرفته بود - و کاهش شدید نیروی انسانی محور مقاومت در سوریه اشاره کرد. علاوه بر این، پذیرش دستورات تحمیلی تحت نظارت اسرائیل از سوی امارات و روسیه، همراه با وعده پرداخت‌های میلیارد دلاری، نقش مهمی در تضعیف موقعیت سوریه ایفا کرده است. در کنار این موارد، عدم انجام اصلاحات سیاسی جدی و بی‌توجهی به راهکارهای پیشنهادی ایران، به‌ویژه در حوزه‌های سیاسی و اجتماعی، مزید بر علت شده است. همچنین، فروپاشی اقتصادی ناشی از تحریم‌های شدید جهانی و ناتوانی دولت در برقراری گفت‌وگو با مردم و توجیه و همراه کردن آن‌ها در تحمل این فشارهای سنگین، نظام سوریه را به نقطه بحرانی رسانده است.
🔻در سوریه چه می‌گذرد؟ (بخش اول) ✍️محمد کوره‌پز (در این چند روز که همه از پیشروی سریع تروریست‌ها در حلب و حماه متعجب بودند تلاش کردم از منابع موثق برآورد صحیحی از میدان داشته باشم. متنی که پیش روی شماست حاصل این جستجو است. امید که مفید فایده باشد.) 1- بی‌تردید مقصر اول اتفاقات اخیر سوریه را باید ارتش فاسد و ناکارآمد این کشور دانست که البته چندان هم موضوع عجیبی نیست. رزمندگان مدافع حرم خاطرات تلخی از ارتش بعثی سوریه در دوران مبارزه با تروریست‌ها دارند. از تسلیم خطوط به تروریست‌ها تا نفوذ عناصر جاسوس و حتی فساد اخلاقی و اعتقادی. طبیعی است که چنین ارتشی در برابر یک نیروی تکفیری که با عقیده ولو غلط در حال جنگ و قتال است نمی‌تواند کاری از پیش ببرد و دلیل اصلی عقب‌نشینی‌های مکرر ارتش عربی سوریه از حلب و حماه و ... همین است. این که می‌بینید بشار اسد دستور افزایش 50 درصدی حقوق ارتش را می‌دهد در واقع تلاشی برای تکان دادن این نظامیان است و ناگفته پیداست که این مشوق‌های مالی هم موفق نخواهد بود. البته معدودی از فرماندهان و نیروهای با غیرت ملی مثل ژنرال سهیل حسن را باید از این کلیت استثنا کرد. 2- ایران و جبهه مقاومت در این ماجرا به هیچ وجه غافلگیر نشده‌اند. برآوردهای اطلاعاتی از سه ماه پیش کاملا گویای این بود که تروریست‌های مستقر در ادلب در حال آمادگی برای حمله هستند. قبل از آن هم می‌دانستیم که به تعهدات ترکیه در سوچی و آستانه نمی‌توان تکیه کرد و اردوغان ابایی از هزینه کردن تکفیری‌ها برای مقاصد خود ندارد. اما مشکل اینجاست که در سوریه تصمیم‌گیری نهایی با ایران نیست. لذا خطای محاسباتی دولت سوریه در بی‌توجهی به هشدارهای ایران را هم باید در نظر گرفت. 3- اجازه بدهید قدری ریشه‌ای تر به موضوع نگاه کنیم. ترکیب جمعیتی سوریه حدود 75 درص سنی، 10 درصد مسیحی و تنها 13 درصد شیعه (علوی و اسماعیلی) است. تمامیت‌خواهی و دیکتاتوری حزب بعث در راه ندادن به اهل سنت در ساختار حکومتی از یک طرف و فساد گسترده در بین علوی‌های حاکم از طرف دیگر، زمینه اصلی بحران 2011 و نیز اتفاقات فعلی است. (البته ما می‌دانیم که بالا کشیدن علویان در دوره حافظ اسد در واقع دلایل دیگری داشت ولی فعلا مجال توضیح این موضوع نیست) در جامعه‌ای با اکثریت سنی که از دیرباز با اسلام اموی و ضدشیعی خود گرفته‌اند ترکیب فعلی صحنه بزرگترین انگیزه‌ها را در اختیار عناصر تکفیری قرار می‌دهد تا بر روی گسل‌های موجود بحران‌آفرینی کنند. ایران با فهم صحیح از این مسئله به خوبی می‌دانست که پاکسازی سوریه -و حتی شاید بتوان گفت آزادسازی ادلب- پایان کار نخواهد بود و باید تغییرات ریشه‌ای در دستور کار قرار گیرد وگرنه هر لحظه امکان حرکت معکوس وجود دارد. 4- شهید بزرگوار حاج قاسم سلیمانی بعد از آزادسازی بخش اعظم خاک سوریه از عناصر تکفیری، پیشنهاد ایجاد اصلاحات در ساختار حاکمیت را به بشار اسد داد و خود نیز با مذاکره با عناصر میانه‌رو سنی تلاش کرد تا وضعیت صحنه را به شکل معتدل‌تری در آورد و توفیقاتی هم در این زمینه کسب کرد. ولی متاسفانه برخورد حکومت سوریه (و البته بعضی دولت‌ها در ایران) با این وضعیت را باید فرصت‌سوزی بزرگ نامید. نتیجه این شد که ما فرصت بهره‌برداری از پیروزی‌های میدانی را از دست دادیم و کشورهایی مثل امارات و ترکیه در خلاء حضور ما میدان‌دار شدند.
🔻در سوریه چه می‌گذرد؟ (بخش دوم) ✍️ محمد کوره‌پز 5- قطعا رژیم صهیونیستی، آمریکا و ترکیه –هر کدام به دلیل و نیتی- در فتنه فعلی نقشی بازی می‌کنند. ولی تجربه نشان داده ما از اشتباهات جبهه خودی بیش از تحرکات دشمن باید واهمه داشته باشیم. یک نمونه روشن آن موج مشکوک افغان‌ستیزی در یکی دو سال اخیر و خصوصا بعد از روی کار آمدن طالبان است که هدف آن انشقاق بین صفوف رزمندگان فاطمیون و جبهه مقاومت بود. نمونه دیگر آن ترورهای متعدد عناصر مستشاری سپاه و حزب‌الله در سوریه است که ردپای عناصر نفوذی در حزب بعث در آن به چشم می‌خورد. این نفوذ را به هیچ وجه نباید شوخی گرفت. در زمان جنگ تحمیلی خودمان وقتی که وزیر سپاه از حافظ اسد درخواست موشک کرد او بسیار ناراحت شد و بعد از مرخص کردن اطرافیان خود گفت: «مگر شما نمی‌دانید سوریه پر از جاسوس است که این درخواست‌ها را علنی مطرح می‌کنید؟» البته مسئله «تجارت اطلاعات» به درجاتی دیگر در لبنان و حتی اسرائیل هم وجود دارد. 6- چرا ایران در فتنه جدید سوریه حضور سریع میدانی پیدا نکرد؟ به طور خلاصه، باید حکومت سوریه به این درک برسد که قرار نیست تاوان ندانم‌کاری‌های آنها را ایران و رزمندگان جبهه مقاومت پرداخت کنند. موضع‌گیری فالح الفیاض (رییس حشدالشعبی عراق) در مورد عدم مداخله در سوریه را باید در این چهارچوب فهمید. البته حرکت‌های ایذایی نیروهای آمریکایی در منطقه نیز تا حدی بر سرعت عمل ایران تاثیر گذاشته است. 7- به لحاظ میدانی و نظامی، هر منطقه‌ای که به سرعت فتح شود به سرعت نیز قابل بازپس‌گیری است ضمن اینکه که تحرکات عناصر تحریر الشام (النصره سابق) در این مدت به صورت پیشروی‌های سریع ولی بدون تثبیت خطوط دفاعی بوده است. هلی‌برد نیروهای لشکر 25 سوریه و نیروهای واگنر روسی در ارتفاعات مشرف به حماه و غرب حلب نشان‌دهنده سست بودن عقبه تکفیری‌هاست. این یعنی فرصت برای جبران این اتفاقات هست ولی سوریه باید در این زمینه نصایح و توصیه‌های ایران را بپذیرد. درست است که سوریه برای ما پل ارتباطی با حزب الله است ولی این موضوع نباید در تصمیمات حزب بعث سوریه اشتباه محاسباتی ایجاد کند. 8- متاسفانه فضای داخل کشور یا مشغول تحلیل‌های آخرالزمانی است (که طبق آنان اساسا باید اجازه دهیم سوریه سقوط و سفیانی ظهور کند!) یا همه چیز را به منازعه ایران-رژیم صهونیستی خلاصه می‌کند و روی هر واقعه و اتفاقی برچسب «عقب‌نشینی غیرتاکتیکی و عذاب الهی(!)» می‌زند. چه می‌شود کرد که بعضی‌ها به دنبال ساده‌ترین تحلیل هستند نه دقیق‌ترین تحلیل. خناسی رسانه‌های معاند و غرب‌گرایان داخلی نیز جای خود دارد. اما ما هم باید بدانیم که صحنه سوریه پیچیده و ذوابعاد است و باید در تصمیم‌گیری دقیق بود. اکنون وقت آیه یاس خواندن و تحلیل‌های صد من یک قاز صادر کردن نیست. نه می‌توان با هر کجروی سوری‌ها کنار آمد و نه می‌توان بالکل رهایشان کرد. تردید نکنید که ایران و رهبر تیزهوش و بافراست آن و نیز کلیت جبهه مقاومت صحنه را تحت نظر و اشراف دارند. این منطقه منطقه ماست و آنهمه هزینه نکردیم که امروز به سادگی واگذارش کنیم. در روزهای آینده ایران نشان خواهد داد که اراده‌اش در حفظ محور مقاومت چقدر جدی است.
🔻سرنخ تحلیل کلاف سردرگم سوریه کجاست؟ 🔹با پیشروی سریع گروه‌های مخالف دولت سوریه در استان‌های حلب، ادلب و حماه، نگرانی‌ها برای سقوط دمشق افزایش یافته و موجی از ابهامات و گمانه‌های متفاوت بر سر چگونگی رفتار جمهوری اسلامی ایران در این شرایط شکل گرفته است. این تحلیل‌ها عمدتاً ایران را به عنوان بازیگری تصور می‌کند که مستقل از شرایط سیاسی میدان باید همچون گذشته نقش محوری در تحولات سوریه ایفا کند. 🔹جمهوری اسلامی از روزهای آغازین تنش‌ها در سوریه، تلاش‌های دیپلماتیک خود را در سطح منطقه آغاز کرده و به مرور و در روزهای اخیر، با صراحت بیشتری صحبت از حمایت از سوریه می‌کند اما گویا بر خلاف دور قبل درگیری‌های سوریه، لحن ایران این بار متفاوت است. 🔹عباس عراقچی در گفتگویی که با یک شبکه عراقی داشته شکل حمایت ایران از سوریه در این برهه زمانی را تابعی از «خواست دمشق» خوانده و گفته «ما بر اساس آنچه سوریه از ما بخواهد از آن‌ها حمایت می‌کنیم» و تلویحا پرده از مسأله ای برداشته که احتمالا سرنخ اصلی تحلیل شرایط موجود است. 🔹از سوی دیگر، وزرای خارجه ایران، عراق و سوریه نیز در بیانیه مشترکی تصریح کرده‌اند که در این مرحله، هماهنگی و رایزنی دیپلماتیک، تنها گزینه موجود برای بهبود و حل بحران رخ داده است. نکته مهم آن است که چنین پیام روشنی، از خاک عراق و با امضای وزیر خارجه سوریه به منطقه مخابره شده است. 🔹در عرصه رسانه نیز صداوسیما با تغییر ادبیات واضحی به همین سمت و سو گرایش پیدا کرده و گویا راهبرد ایران در قبال بحران سوریه چیزی متفاوت از فاز قبلی درگیری بشار اسد با مخالفان خود خواهد بود. 🔹با این وصف، نوع مواجهه ایران با بحران سوریه را در این مقطع زمانی را نه طراحی ایران، که احتمالا باید ناشی از انتخاب دمشق دانست و ابراز نگرانی‌های مقامات ایران و عراق از گسترش ناامنی به سایر بخش‌های منطقه را نه یک هشدار، بلکه یک مطالبه بازدارنده در برابر دولت سوریه تفسیر کرد. مطالبه‌ای که دمشق نسبت به ابعاد آن، به ویژه در حوزه پشتیبانی از محور مقاومت از یک سو و خطوط قرمز مرتبط با اماکن مقدسه از سوی دیگر، کاملا آگاه است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شهید حجازی، یک فرمانده هوشمند و پاسدار تراز انقلاب اسلامی بود/ خدماتی که شهید حجازی در بسیج از خود به یادگار گذاشت، فراموش‌ناشدنی است 🎙 گفتگو با سردار اشتری
♨️تاریخ نشان داد که... 📌افغان‌ها یک هفته‌ای افغانستان را تحویل طالبان دادند 📌اوکراینی‌ها سه روز اول جنگ به کشورهای اطراف پناهنده شدند. 📌سوری‌ها در یک هفته عمده سوریه را تقدیم تروریست‌ها کردند. 📌مردم خوزستان ۳۴روز با دست خالی جلوی ارتش عراق که پشتوانه‌ی تمام‌عیار شوروی‌ و ناتو را داشت ایستادند. ✍بزرگ‌ترین سرمایه ایران همین مردم نجیب و مقاوم هستند؛ خدا کند که همه قدردان این سرمایه باشیم...
فرماندهی ارتش سوریه در بیانیه ای، سقوط حکومت بشار اسد را اعلام کرد
ادعای خاموش شدن رادار هواپیمای بشار اسد در هنگام ترک سوریه 🔹وب سایت فلایت رادار که در زمینه ردیابی هواپیماها فعالیت می‌کند، ادعا کرد: هواپیمای حامل بشار اسد به سمت شمال غربی پرواز کرد، سپس در نزدیکی حمص پیچید و ناپدید شد. 🔹هواپیمای بشار اسد رادارهای خود را بسته و از صفحه دستگاه‌های رصد، پنهان شده است. 🔹وال استریت ژورنال به نقل از مسئولان امنیتی سوری اعلام کرد که بشار اسد به مقصدی نامعلوم، کشورش را ترک کرد. خروج اسد از سوریه پس از آن صورت گرفت که همسر و فرزندانش هفته گذشته به روسیه رفتند.
🔰 سقوط بشار و صعود بشارت ها 🔹با انتشار اخبار بد سقوط حکومت سوریه، شاهد تحلیل های هیجانی و ناامید کننده گوناگونی هستیم: 🔸«خون شهدای مدافع حرم را به باد دادند!» گویا که شهدای مدافع حرم برای دفاع از حکومت سوریه و شخص بشار اسد میجنگیدند، در حالی که با رفتن بشار، آرمان دفاع از حرم ها و مقدسات سوریه بر زمین نخواهد ماند. 🔸 «مقصر پزشکیان و عراقچی هستند که با ابزار دیپلماسی و مذاکره به دنبال مدیریت مسئله پیچیده سوریه بودند»، انگار نه انگار که عراقچی در دوحه و علی لاریجانی به نمایندگی از رهبری دوبار در دمشق به دنبال مدیریت صحنه و متقاعد سازی طرف های درگیر و انگیزه سازی برای بشار اسد و حاکمیت سوریه بودندـ 🔸 «جمهوری اسلامی مقصر است که گذاشت حکومت سوریه سقوط کند!» یعنی انتظار دارند وقتی رئیس جمهور سوریه نمیخواهد، مردم سوریه نمیخواهند و ارتش سوریه نمیخواهند به هر دلیلی مقاومت کنند، ایرانی ها دایه دلسوزتر از مادر شوند و با دخالت بیجا در امور داخلی یک کشور دیگر، اراده خود را بر مردم و حاکمیت آن کشور به هر قیمتی تحمیل کنند! ما قبلا هم با درخواست سوریه و حاکمیت بشار اسد،عملیات مستشاری در این کشور داشتیم. 🔸«چون عملیات وعده صادق با تعلّل روبرو شد، دولت سوریه سقوط کرد» رهبر معظم انقلاب تأکید کردند نه تعلل میکنیم و نه شتابزده عمل میکنیم؛ همه ما به تدابیر رهبر جبهه مقاومت و فرمانده کل قوا ایمان داریم و با تهمت «تعلل کردیم که سید حسن نصرالله به شهادت رسید»، تدابیر امام خامنه ای و بیانات صریح ایشان را نادیده نمیگیریم و دل مردم منطقه و حاکمان کشورهای جبهه مقاومت را با وسوسه های سرپنجه های رسانه ای دشمن، خالی نمیکنیم. 🔸 «اگر حاج قاسم بود، سوریه سقوط نمیکرد» گویا که نمیدانند استاد و پیر مراد حاج قاسم تاکید کردند که با آمدن سردار قآآنی خلاء حضور حاج قاسم رفع گردید. تضعیف سرداران سپاه و فرماندهان میدان که این روزها تا توانستند تلاش کردند تا علاوه بر متقاعد سازی حاکمیت سوریه، آرایش میدان و جبهات مبارزه را سروسامان دهند، اشتباه راهبردی بوده و تنها به سود رژیم صهیونیستی تمام میشود. 🔻 بهترین پایه تحلیل برای این روزها همان بشارت ماندگار سردار دلها حاج قاسم سلیمانی عزیز است که: «من با تجربه این را میگویم که میزان فرصتی که در بحران ها وجود دارد، در خود فرصت ها نیست. اما شرط آن این است که: نترسید و نترسیم و نترسانیم.» و چه زیبا فرمود امام راحل عظیم الشان ما: «چه کوته نظرند آنهایی که خیال می‌کنند چون ما در جبهه به آرمان نهایی نرسیده‌ایم، پس شهادت و رشادت و ایثار و از خودگذشتگی و صلابت بی‌فایده است، ما در جنگ برای یک لحظه هم نادم و پشیمان از عملکرد خود نیستیم. راستی مگر فراموش کرده‌ایم که ما برای ادای تکلیف جنگیده‌ایم و نتیجه فرع آن بوده است. ملت ما تا آن روز که احساس کرد که توان و تکلیف جنگ دارد به وظیفه خود عمل نمود. و خوشا به حال آنان که تا لحظه آخر هم تردید ننمودند.» ✍جعفر ولایی منش
🔴 ورود تانک‌های اسرائیلی به خاک سوریه 🔺️در پی سقوط دمشق، رسانه‌های صهیونیستی از ورود تانک‌های ارتش اشغالگر به قنیطره در بلندهای جولان خبر دادند. 🔺️رادیو ارتش رژیم صهیونیستی هم اعلام کرد که این رژیم عملیات نظامی خود را در منطقهٔ حائل در قنیطرهٔ سوریه آغاز کرده است.
🔰 رسیدن به هدفهای بزرگ ✏️ : روزی که آن جنگ خونین، در حول‌وحوش جزیره‌ی آبادان واقع شد و جوانان رزمنده‌ی ما، همین‌طور مثل ستاره‌های فروزانی که ساقط بشوند، در بهمنشیر می‌افتادند و شهید میشدند، امّا برنمیگشتند و میرفتند، تا دشمن را نابود کردند و سرش را به سنگ کوبیدند و جزیره‌ی آبادان را فتح کردند و محاصره را شکستند و دشمن را عقب راندند، چیزی که برای این جوانان و این رزمندگان مطرح نبود، جانشان بود. ✏️ این‌طوری میشود به هدفهای بزرگ رسید. این‌طوری میشود شرّ استکبار را کم کرد. این‌طوری یک ملّت، زندگی راحت و شرافتمندانه را برای خود فراهم میکند. ۶۹/۷/۴ 🗓 سالروز شکست حصر آبادان در عملیات ثامن الائمه(علیه‌السلام) 🇮🇷🇮🇷🇮🇷 @bimemoj
🔰 پیروزی و شکست! 🔹 الإمامُ عليٌّ عليه السلام : الدهرُ يَومانِ : فيَومٌ لَكَ و يَومٌ علَيكَ ، فإذا كانَ لكَ فلا تَبطَرْ ، و إذا كانَ عَليكَ فلا تَحزَنْ ، فَبِكِلَيهِما سَتُختَبَرُ . ▪️ امیرالمومنین ع : روزگار دو روز است ؛ روزى به كام تو و روزى به زيان تو . چون به كام تو بود، سرمست مشو و چون به زيان تو بود، غمناك مباش ؛ زيرا هر دو مايه آزمايش توست . 📌 جنگ است دیگر! شکست و ِروزی با هم است. 📌 مگر در زمانی که همت و باکری و زین الدین و ... بودند همه اش پیروزی بود؟! 📌 عملیات های رمضان و والفجر مقدماتی و بدر را فراموش کرده ایم؟! 📌انشالله با تجربه از شکستها، والفجر 8 ها در راه است!
رئیس پارلمان اسرائیل به کانال 12 اسرائیل: آنچه در سوریه اتفاق می افتد مثبت است زیرا ایران، دشمن بزرگ اسرائیل را تضعیف می‌کند. اسرائیل در حال انجام عملیات در سوریه است که برخی از آنها علنی هستند و برخی دیگر بهتر است مخفی نگه داشته شوند.
در سوریه چه اتفاقی افتاده است؟ سوریه امروز با شرایطی بحرانی مواجه است که نتیجه سیاست‌ها و فشارهای متعددی است. فشارها و تنگ‌نظری‌های بشار اسد نسبت به جبهه مقاومت، تحت تأثیر شرایط تحمیلی امارات و عربستان سعودی که وعده حمایت مالی به سوریه داده بودند، باعث شد اسد با دست خود، دوستان واقعی‌اش را محدود کند و آن‌ها را در موقعیتی دشوار قرار دهد. این تصمیمات نادرست به شکل‌گیری وضعیتی انجامید که اکنون نظام سوریه را در آستانه بحرانی جدی قرار داده است. از جمله عوامل تشدیدکننده این بحران می‌توان به اجبار جبهه مقاومت به تخلیه اماکن استراتژیک، انحلال نیروهای دفاع وطنی - که به‌عنوان یک نیروی مردمی با حمایت ایران شکل گرفته بود - و کاهش شدید نیروی انسانی محور مقاومت در سوریه اشاره کرد. علاوه بر این، پذیرش دستورات تحمیلی تحت نظارت اسرائیل از سوی امارات و روسیه، همراه با وعده پرداخت‌های میلیارد دلاری، نقش مهمی در تضعیف موقعیت سوریه ایفا کرده است. در کنار این موارد، عدم انجام اصلاحات سیاسی جدی و بی‌توجهی به راهکارهای پیشنهادی ایران، به‌ویژه در حوزه‌های سیاسی و اجتماعی، مزید بر علت شده است. همچنین، فروپاشی اقتصادی ناشی از تحریم‌های شدید جهانی و ناتوانی دولت در برقراری گفت‌وگو با مردم و توجیه و همراه کردن آن‌ها در تحمل این فشارهای سنگین، نظام سوریه را به نقطه بحرانی رسانده است. ┄┅♦️SEDAYESIASAT♦️┅┄ 🇮🇷| @seday_e_siasat
32.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
به ما چه با سوریه؟ ⭕️ غزه و لبنان کم بود، حالا سوریه؟!! تحولات سوریه به منِ ایرانی چه ربطی داره؟ 🎧 مقداد خداداد
در سوریه چه اتفاقی افتاده است؟ سوریه امروز با شرایطی بحرانی مواجه است که نتیجه سیاست‌ها و فشارهای متعددی است. فشارها و تنگ‌نظری‌های بشار اسد نسبت به جبهه مقاومت، تحت تأثیر شرایط تحمیلی امارات و عربستان سعودی که وعده حمایت مالی به سوریه داده بودند، باعث شد اسد با دست خود، دوستان واقعی‌اش را محدود کند و آن‌ها را در موقعیتی دشوار قرار دهد. این تصمیمات نادرست به شکل‌گیری وضعیتی انجامید که اکنون نظام سوریه را در آستانه بحرانی جدی قرار داده است. از جمله عوامل تشدیدکننده این بحران می‌توان به اجبار جبهه مقاومت به تخلیه اماکن استراتژیک، انحلال نیروهای دفاع وطنی - که به‌عنوان یک نیروی مردمی با حمایت ایران شکل گرفته بود - و کاهش شدید نیروی انسانی محور مقاومت در سوریه اشاره کرد. علاوه بر این، پذیرش دستورات تحمیلی تحت نظارت اسرائیل از سوی امارات و روسیه، همراه با وعده پرداخت‌های میلیارد دلاری، نقش مهمی در تضعیف موقعیت سوریه ایفا کرده است. در کنار این موارد، عدم انجام اصلاحات سیاسی جدی و بی‌توجهی به راهکارهای پیشنهادی ایران، به‌ویژه در حوزه‌های سیاسی و اجتماعی، مزید بر علت شده است. همچنین، فروپاشی اقتصادی ناشی از تحریم‌های شدید جهانی و ناتوانی دولت در برقراری گفت‌وگو با مردم و توجیه و همراه کردن آن‌ها در تحمل این فشارهای سنگین، نظام سوریه را به نقطه بحرانی رسانده است.
هشدار خرداد ماه رهبرانقلاب به اسد
آیا ما شکست خوردیم ؟ نه لزوما آیا کار جبهه مقاومت سخت شد؟ قطعا چرا شکست نخوردیم؟ چون در دو سه سال اخیر، بشار اسد دلش خیلی با ما و جبهه مقاومت نبود و حتی پیشنهاد کمک ما را رد کرد. در واقع بشار اسد خواست تا با سازش و عادی شدن روابط با عربستان و امارات ، بقای خودش را تضمین کند و نه با مقاومت. اگر با جبهه مقاومت مانده بود اوضاع خیلی فرق میکرد پس ایده مقاومت شکست نخورده بلکه ایده عادی شدن و مذاکره مثل همیشه به شکست انجامید.
دسته‌بندی گروه‌های شبه‌نظامی و تروریست در سوریه آخرین تحولات در
⭕️ هشدار رهبر انقلاب در خرداد امسال به بشار اسد غربی‌ها و دنباله‌های آنها در منطقه قصد داشتند با جنگی که علیه سوریه به راه انداختند، نظام سیاسی این کشور را ساقط و سوریه را از معادلات منطقه حذف کنند اما موفق نشدند و اینک نیز قصد دارند با شیوه‌های دیگر و از جمله وعده‌هایی که هیچگاه به آنها عمل نخواهند کرد، سوریه را از معادلات منطقه خارج کنند. بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با بشار اسد10/03/1403 آخرین تحولات در