🔹 علم هیأت عشق؛ در سوگ روشنفکر تراز انقلاب آقای دکتر عماد افروغ
خبر کوچ همیشگی دکتر عماد افروغ در فجر سومین شب قدر (بامداد جمعه ۲۵ فروردین ۱۴۰۲) گرچه برای آنان که از بیماری جانکاه ایشان آگاه بودند، غیرمنتظره نبود، برای همه آنها که از دانش و دردمندی و بیداری او آگاه بودند، به سختی قابل پذیرش بود.
شناخت مستقیم بنده از این روشنفکر ِتراز انقلاب و دانشمند فکور و اندیشمند خدوم به سالهای عضویت مشترک در جلسات هفتگی کمیسیون تلفیق و سیاستبلند مدت دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام (بازه زمانی تقریبی سالهای ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۵) با ریاست مرحوم دکتر کاظم نجفی علمی برمیگردد. همکاری به عنوان مشاور در یک رساله دکتری به راهنمایی ایشان، شرکت در یک هماندیشی با عنوان "بازخوانی و نقد و بررسی کتاب خدمات متقابل اسلام و ایران؛ اسلام و ایران: تعامل یا تقابل؟" در ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۳ در خانه اندیشمندان علوم انسانی و ارائه سخنرانی در مراسم رونمایی از دو کتاب ایشان در ۵ خرداد همان سال در فرهنگسرای شفق به همراه موارد متعدد دیگری از دیدارها و گفتوگوهای تلفنی و حضوری در گردهماییها و جلسات رسمی و غیررسمی عرصههای دیگری بود که زمینهساز شناخت و علاقهمندی بیشتر بنده به این شخصیت شاخص عرصه علم و فرهنگ و سیاست شده بود.
ویژگیهای شخصیتی احترامبرانگیز آقای دکتر افروغ را میتوان بیش از هر چیز در سلامت نفس، صداقت، صراحت لهجه، آزادگی و عدم وابستگی روحی او به نهادهای قدرت جستجو کرد. این ویژگیها همراه با سلوک اجتماعی ویژه او از وی چهرهای ساخته بود که به درستی میتوان آن را روشنفکر تراز انقلاب نامید. آقای دکتر افروغ در عرصه اجتماع بیش از هر ویژگی دیگر دارای یک ذهن نظریهمند (تئوریک) بود که توان درک و تحلیل خلاقانه مسائل جامعه را در او به شدت بالا برده بود، تا آن جا که هر اظهار نظر او در باره مسائل روز، درهمتنیده با یک یا چند نظریه جامعهشناختی یا معرفتشناختی یا سیاسی بود. باور او به ضرورت تدوین نظریه انقلاب اسلامی و ابعاد و ارکان مختلف آن در همین چارچوب قابل فهم است. او دو سه دهه پیش به شدت بر این باور بود که ما هنوز هیچ تبیین نظری مدون از انقلاب و نیز کارکردها و نهادهای انقلاب اسلامی نداریم و برای شناساندن انقلاب و اصولا برای گفتوگو در باره انقلاب، هیچ گریزی از تدوین نظریه انقلاب نیست. پاسخ به این پرسش که آیا اکنون این نیاز برآورده شده است یا نه، بر عهده صاحبنظران است.
ویژگی دیگر او در این عرصه، باور به نقد و پرچمداری نقد درونگفتمانی جبهه انقلاب در سطوح مختلف بود. در حد اطلاع بنده، قدرت نقادی همراه با سوز و دردمندی و شور او همزمان با شدت علاقه به انقلاب اسلامی و امام خمینی مانند نداشت.
عدالتپژوهی و عدالتخواهی ویژگی دیگر او در عرصه اجتماعی بود. آثار علمی ایشان در باره عدالت بخشی قابل توجه از مجموعه آثارشان را تشکیل میدهد. برنتافتن ساختارها و رویههای ناعادلانه و خروش علیه آنها و خروج از آنها ویژگی دیگری برخاسته از روحیه عدالتخواهی ایشان بود که از او یک انقلابی واقعی درون انقلاب با حفظ چارچوبها و ارزشهای انقلاب ساخته بود. حُسن توجه و امیدواری او به نسلی از طلاب جوان در قم بیش از هر چیز ریشه در انصاف او در تحلیل وضعیت کشور داشت.
وجه مشترک ویژگیهای شخصیتی و اجتماعی آقای دکتر افروغ را میتوان در شدت علاقه و باورمندی و احساس مسؤولیت نسبت به آموزههای و شخصیتهای دینی دانست. قطعه فیلمی که از نوحهخوانی ایشان در روستای لفور در دست است بسیار گویاست و نگاه ایشان به مرگ و استقبال آگاهانه همراه با آرامش درون او در تجربه ماهها و روزهای نزدیک به مرگ که نشان گشودگی روح و قلب او به سوی حقیقت مطلق بود، شاهدی دیگر بر این مدعاست.
آقای دکتر افروغ از آغاز ابتلا به این بیماری، رفته رفته دفتر همه عِلمها را بست و به علم هیأت عشق پرداخت. یک فایل صوتی کوتاه به تاریخ ۱۷ دی ۱۴۰۰ پس از اولین جراحی و یک یادداشت کوتاه به تاریخ ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ پس از هشت مرحله شیمیدرمانی به روشنی این کوچ از دفاتر علم به دفتر عشق را روایت میکند. کسی که اسیر چشم شوخ معشوق شده باشد و تیر رها شده از کمان در کمین او به جانش نشسته باشد، پیش از آن که جان بسپارد، کُشته چشم سیاه معشوق میشود و نزد چنین عشقپیشهای آن چه دیگران در فلک هشتم یا همان فلک ثوابت که بالاترین فلک است جستوجو میکنند، در طبقه هفتم زمین هم دستیافتنی است. گوارای مرحوم دکتر افروغ باد این گونه زیستن و این گونه با معرفت پر کشیدن. به تعبیر همشهری آقای دکتر افروغ، جناب حافظ شیرازی:
...
ز چشمِ شوخِ تو جان کی توان برد؟
که دایم با کمان اندر کمین است
بر آن چشمِ سیه صد آفرین باد
که در عاشق کُشی سِحرآفرین است
عجب عِلمی است عِلم هیأت عشق
که چرخِ هشتمش، هفتم زمین است ...
۲۶ فروردین ۱۴۰۲
3.5M
سوال ۲۰
چرا با سلبریتی ها برخورد نمیشه ؟
پشت اینا به کی گرمه ؟
واسه روز انتخاب تو آب نمک نگه شون داشتن ؟
چرا همگی بدون سوء پیشینه ، عفو شدن ؟
جری تر نمیشن ؟
🎙آیا درست بود که این سلبریتی هایی که از اغتشاشات حمایت کردند پرونده هاشونرا بستند؟
🔴راه کار صحیح در برخورد با سلبربتیهای احمق، کوتوله سیاسی، وطن فروش و جوگیر و رسانه زده غربپرست طرفدار اغتشاشات چیست؟
🎙پاسخ شیخ قمی در فایل صوتی.
🔺️وقتی توصیه نه سال پیش مقام معظم رهبری را گوش نکردید اوضاع همین می شود!
محمود واعظی، رئیس دفتر روحانی در اظهارنظری مدعی شده است:« در ۸ سال دولت روحانی نیز به صورت مداوم خبرھای دروغی را علیه دولت کار میکردند و خبرهای دروغی که اکنون میسازند، موضوع تازهای نیست. هرکجا موفقیتی باشد می گویند کار ماست، هرجا مشکل است، می گویند دولت قبل.»
✅ نکات تحلیلی:
🔹نزدیک به نه سال پیش مقام معظم رهبری در تاریخ ۹۳/۶/۵ و در دیدار حسن روحانی و دولت یازدهم خطاب به آنها فرمودند:« همواره دولتها نسبت به دورههای گذشتهی خود منتقد بودهاند که ایرادی هم ندارد، اما این انتقاد نباید حالت اغراقآمیز و تخریب پیدا کند، زیرا در روحیهی مردم تأثیر بد میگذارد و آنان را نسبت به آینده نیز نامطمئن میکند.»
ایشان با اشاره به برخی اظهار نظرهای مبالغهآمیز و غیر منصفانه در خصوص دولتهای گذشته افزودند:« اگر در این اظهار نظرها بیانصافی شود، قطعاً در آینده نیز نسبت به عملکرد ما هم بیانصافی خواهد شد. اگر برخی سیاستها یا عملکردهای دورهی گذشته را قبول نداریم، بهترین شیوه اصلاح آن در عمل است و این روش بهتر از اظهار نظر است.»
🔹هرچند آیت الله خامنه ای توصیه هوشمندانه ای به دولت یازدهم کردند، اما در طول هشت سال دولت روحانی حمله به دولت قبل یکی از تاکتیک های آنان برای ناکارآمدی ها بود. این کلید واژه آنقدر در نزد دولتمردان پر تکرار بود که روحانی و جهانگیری بعد از چهار سال ، در جریان رقابت های انتخاباتی سال ۹۶ هنوز خود را در حال آوار برداری معرفی می کردند! یادمان نمی رود که کوچکترین اتفاق تلخی مانند حادثه برخورد اتوبوس تندرو در بزرگراه آزادگان هم به دولت قبل نسبت داده می شد!
🔹آقای واعظی! از قدیم گفتند چیزی که عوض داره گله نداره. اگر شما دولت قبل خودتان را اینگونه لجن مال نمی کردید و بی انصافی نمی نمودید، قطعاً کسی درباره شما هم اینگونه قضاوت نمی کرد. هرچند ارجاع دادن دولت رییسی به دولت روحانی کجا و ارجاع دولت روحانی به دولت احمدی نژاد کجا!؟
#جریان_شناسی
✍ سعید میرزایی
@kafesiasi
💡 هوش سفید| سید علیرضا آلداود
🇮🇷 جنگ شناختی | سواد رسانهای 👇
@aledavood 👈 عضو شوید
18.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این صحبتهای مهم آقای کریمی قدوسی را شاید نشنیده باشید. مربوط به دوره سراسر خیانت و خسارت آقای روحانی است. روایتی شنیدنی از ماجرای فولاد است؛ تنها نقطه تاریکش، نقش دلار در این قیمتگذاریها و سودهای نجومی است که امروز روشن شده است. حتما وقت بگذارید و ببینید. خیلی به مباحث این ایام ربط دارد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کلکشون کنده میشه؛ این پیام یک زن است که سناش از کل عمر اسرائیل بیشتر است
🍏🍏🍏
پیام تسلیت رهبر انقلاب درپی گذشت عماد افروغ
بسم الله الرّحمن الرّحیم
🔹درگذشت دانشمند فرزانه و انقلابی مرحوم آقای دکتر عماد افروغ رحمةالله علیه را به خاندان گرامی و دوستان و همکاران و شاگردان ایشان صمیمانه تسلیت عرض میکنم و صبوری و آرامش روحی برای آنان و رحمت و مغفرت الهی را برای آن مرحوم که در سحرگاه جمعه و قدر به لقاءالله پیوست مسألت مینمایم. تلاشهای فکریاش مقبول حق و یادش گرامی باد.