#تحلیل_بازار
🔽کلپس
بازارهای مالی و غیرمالی ایران دچار کلپس شده اند. کلپس به شرایطی گفته می شود که تقاضا به صفر میل می کند و این عدم تقاضا که ناشی از به تاخیر انداختن است ناشی از دو موضوع شده است. اول اینکه نرخ بهره ی بدون ریسک به قدری بالاست که به عقب انداختن تقاضا به کام منتظران شیرین می آید. از طرف دیگر چشم انداز مبهم کشور باعث شده حتی تقاضای مصرفی هم مطمئن نباشد در حال حاضر چه چیزی را مصرف کند به نفع اش است چه برسد به تقاضای سرمایه گذاری و حتی تقاضای سفته بازی. در هر صورت ما در یکی از شدیدترین کلپس های بازارهای مالی و غیرمالی تاریخ اقتصادی کشور هستیم. بورس به طور کامل این وضعیت قفل شدن را نشان می دهد. بورس امروز در شرایطی بسته شد که 91 درصد از نمادها منفی بودن و با صف فروش بسته شدند و از طرف دیگر ارزش معاملات نیز به 2600 میلیارد تومان افت کرده است. این در حالی است که تعداد کد فعال حقیقی پس از مدتها زیر 100 هزار نفر بود و تعداد خریدار 82 هزار نفری و فروشنده ی 64 هزار نفری تقریبا تعطیل شدن این بازار مالی مهم را نشان داد.
🚫افت ارزش معاملات آپشن
در ادامه رکود زنجیره ای ارزش معاملات بازار آپشن نیز به شدت افت کرده و امروز یکی از کمترین ارزش معاملات ها در این بازار در چند ماه گذشته رقم خورد. ارزش معاملات آپشن ها به 75 میلیارد تومان افت کرده و کماکان به روند نزولی اش ادامه می دهد. عدم تمایل به خرید آپشن ها نشان می دهد به طور کامل چشم انداز رشدی در بورس وجود ندارد. از هر زاویه ای به بازارهای مالی نگاه می کنیم، شاهد بحران هستیم.
💬مدیران عجیب
برخی از شرکت ها خصوصا در صنعت پتروشیمی، برخی هزینه ها که برای مثلا یکسال کامل یا حتی دو سال مالی بوده است را در زمستان 1402 شناسایی کرده اند. زاگرس، بوعلی و شگویا مهمترین نمادهایی هستند که چنین حرکتی زده اند. در اشل شرکت های کوچک نیز از این حرکت ها کم ندیده ایم. مثلا یک شرکت زراعی، هزینه ی استهلاک طرحی که هنوز کامل راه نیافتاده است را در گزارش فصل زمستان به طور کامل حساب کرده است. در مجموع به نظر می رسد برخی از شرکت های بورسی توسط مدیرانی اداره می شوند که هیچ دغدغه ای نسبت به اطلاعاتی که منتشر می کنند ندارد. در واقع نتیجه عملکرد آنها انتقال منافع است. از جیبی به جیب دیگر
1403/03/05
📱@fardaname
🔴سیاستهای انقباضی، عاملی برای رکود بازار سرمایه
محمد تبرائی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار بیدار بورس
🔹واقعیت این است که نمیتوان یک نسخه واحد برای نرخ بهره حقیقی بهینه در اقتصاد ایران صادر کرد؛ اما موضوعی که آشکار است، میل سیاستگذار به ایجاد رکود به هر قیمتی در مقطع کنونی است. با توجه به فضای سیاسی کشور و گزینههای احتمالی پیشروی ریاست جمهوری، به نظر میرسد دولت آیندهای که بر سر کار بیاید نیز تمایل به کنترل تورم، حتی به قیمت رکود اقتصادی را داشته باشد.
🔹با نگاهی به عملکرد فصلی بسیاری از شرکتها در زمستان ۱۴۰۲ و همچنین دنبال کردن معاملات شرکتها در بورس کالا، اثرات این شرایط انقباضی را میتوان کاملا مشاهده کرد. زمانی که سرمایهگذاران با روند کاهشی حاشیه سود شرکتها و همچنین سیاستهای مبهم و گاها غیر شفاف دولت در شرکتهای بزرگ بازار مواجه میشوند، به سمت کسب سود بدون ریسک سوق پیدا میکنند.
ارزش پایین معاملات و بیانگیزگی بسیاری از سرمایهگذاران نیز ناشی از همین فضای رکودی در بازار است.
➖➖➖➖
عاقبت بیزینس « پول ، پول می آورد »
✍️محمد حسین ادیب
صندوق های بورسی که بیش از ١٠٠٠ میلیارد تومان دارایی داشتند در یک ماه گذشته معادل ٢٧٠ همت زیان کردند یعنی دو برابر بودجه جاری دولت در ماه
چرا ؟ چون بیزینس « پول ، پول می آورد » دیگر جواب نمی دهد ، باید کار کرد ؛ به همین سادگی!
اگر پول داشته باشید اما مهارت کارکردن نداشته باشید پول به تنهایی پول نمی آورد
ضعیف شدن بیزینس پول ، پول می آورد به معنای قوی شدن رقابت در فضای بیزینس ایران است ؛
اینهایی که در بازار باقی مانده اند گرگ اند ، اتلاق گرگ در کف بازار یعنی زیر و بم کار را خوب می شناسند و می خواهند جنس را مفت بخرند
گرگ بودن یعنی سوپر حرفه ای ، واژه حرفه ای بودن این مفهوم را منتقل نمی کند سوپر حرفه ای و اگر سوپر حرفه ای نباشید و فقط پول داشته باشید ظرف پنج سال ٩٠ درصد آن را از دست می دهید ؛
درست مثل کسانی که در آمریکا لاتاری ١٠٠ میلیون دلاری برنده میشوند ؛
در ۵ سال ٩٠ درصد آن را از دست می دهند ،هیچ بخشی رها از رقابت نیست ؛ فرزندان خانواده های پولدار عنایت داشته باشند ؛ اگر سوپر حرفه ای باشند میراث والدین را نگاه می دارند ؛
و الا ثروت والدین بلیط لاتاری است
فرزند خانواده پولدار بودن این روز ها ۵ سال دوام دارد در پایان باید مهارت روز داشت تا ثروتمند باقی ماند
صندوق ها بیش از حد معامله می کنند و با معامله بیشتر از ظرفیت اقتصاد ایران ، بازار را ملتهب می کنند زیان صندوق ها در معامله باعث میشود تا صندوق ها کوچک شوند
کوچک شدن صندوق ها باعث میشود تا بیزینس پول ، پول می آورد کوچک تر شود و این راه کاهش تورم است
صندوق ها یا داوطلبانه دست از کثرت معامله بر می دارند و آرام میشوند یا مثل یک ماه گذشته بازار آنها را آرام می کند و این حرکتی ضد تورمی است
@adibmh
❌ شوک مصوبه جدید وزارت صمت / ارز ارزان با امضای طلایی
🔹سیاستگذار به جای حذف «رانت ارز ارزان»، کانال جدید برای آن تعریف کرده است؛ تخصیص به شرط ارائه برنامه به «صمت».
🔹بر اساس این مصوبه، بنگاههای تولیدی بزرگ با شرط ارائه برنامه تولید به دولت، انحصار واردات را در اختیار خواهند گرفت و تا اطلاع ثانوی، امکان ثبتسفارش برای واحدهای بازرگانی فراهم نیست.
🔹مسالهای که باعث میشود قدرت «امضای طلایی» در فرآیند «تامین نیاز ارزی تولید و تجارت»، مسلط شود و «متقاضیان واقعی ارز» از تخصیص محروم بمانند.
🔹ایجاد بستر برای تخلف اداری، ایجاد نوسان قیمتی در بازار کالاهای نهایی وارداتی، اختلال در فعالیت شرکتهای بازرگانی، مشکل تامین مواد اولیه توسط شرکتهای کوچک و متوسط، اعمالسلیقه شخصی کارمندان دولت در فرآیند واردات، ایجاد رانت برای بنگاههای صنعتی بزرگ و خطر از دستدادن فرصت ناشی از موقعیت جغرافیایی ایران، بخشی از مشکلات این مصوبه است که فعالان بخش خصوصی آنها را مورد تاکید قرار دادهاند.
دنیای اقتصاد
🟠با دقت بخونید و روی هر سوال مکث و فکر کنید:
🟡یک تریدر سودده و موفق چه کارهایی میکند؟ آیا در سودهای معقول تسویه میکند قانع هستتند تا روزهای بعدی از راه برسند یا اینکه صبر میکند تا اینکه شاید سود های زیادی بگیرد و سعی در نقض پلن خودشون دارند.
🟡آیا تریدرهای سودده ریسک کنترل شده دارند یا هر ریسکی که دوست داشته باشند به کار میگیرند؟
🟡آیا تریدرهای سودده پلن و سیستم خاصی دارند که مثل یک کارمند فقط بر پایه اون سیستم کار کنند؟
🟡آیا یک تریدر موفق روتین روزمره خسته کننده و کسل کننده دارد یا مطالعه و ورزش و تفریح رو ترجیح میدن به فضای مجازی و کانالهای خبری و گروه های چت و... ؟
اینها همگی جواب هایی دارند که تک تک ماها جوابها رو واضح میدونیم.
#آموزشی
#روانشناسی
🏴🏴🏴
یک #تشییع_جنازه باشکوه
برای فعالین بازار سرمایه نیاز است ...
۴ روز نه
۴ ماه نه
۴ سال تمام جسم و روح و مالش نابود شد....
ضرر یک طرف
جا ماندن از تورم یک طرف
اعصاب خردی یک طرف ..
وضع موجود و بلاتکلیفی یک طرف ....
واقعا برگشت این بازار برای بازار ساز کاری ندارد... 🚶♂
نفت جهانی ریزش ادامه دار داشت
تا ۱۰_۲۰ دلار هم پایین آمد
👇👇👇
اینجا پتروپالایشی ها هر روز سقف میزدند و بازار رشد میکرد
👈زمان کرونا بازارهای مالی جهانی منفی بود
اینجا سبز بود 👉
چرا آقایان درک نمیکنند شرایط از زمان جنگ با #اسرائیل و شهادت سردار #سلیمانی بدتر شده است ؟؟
#بورس 🏴
کانال آنالیز سهم ها
🏴🏴🏴 یک #تشییع_جنازه باشکوه برای فعالین بازار سرمایه نیاز است ... ۴ روز نه ۴ ماه نه ۴ سال تمام جسم
نمیدونیم به کدامین گناهمان شدیم فعال بازار سرمایه
خصوصا تو این یکسال اخیر🤷♂
#خوب_است_بدانیم_که یکشنبه 6 خرداد
*زمان مطالعه: 12دقیقه
1) نمره بازار در انتهای روز گذشته بر اساس کانال پایش بازار منفی 88
2) ارزش معاملات خرد کانال خلاصه بازار 2.7همت
3) خالص معاملات کدهای بزرگ حقیقی: منفی
4) میانگین بازده معادل بانکی اخزا بر اساس کانال امیر ندیری: 31.45
5) وضعیت شاخص های اصلی بازار:
هم وزن: متعادل منفی
کل: متعادل منفی
6) حباب صندوق های اهرمی 6.4درصد تا 27.7درصد است. ضریب اهرمی واقعی در صندوق اهرم 1.33 است که نشان می دهد مدیر صندوق در حال واکنش مطلوبی به شرایط دارد.
7) حباب صندوق های طلا 4.4درصد الی 16.3درصد است. (پایش بازار)
8) بن سلمان در پیامی به جمهوری اسلام "پادشاهی تمایل و نیاز خود را برای ارتقای سطح روابط دیپلماتیک و همکاریهای ایران و عربستان سعودی به بالاترین سطح ممکن اعلام میکند"
9) هیات رئیسه مجلس دوازدهم در جلسه علنی سه شنبه انتخاب می شوند. برای ریاست مجلس محمد باقر قالیباف منتخب تهران و حجتالاسلام مجتبی ذوالنوری منتخب قم و منوچهر متکی منتخب تهران نامزد خواهند شد.
10) قائممقام پژوهشکدۀ شورای نگهبان می گوید "قالیباف، اژهای و مخبر برای حضور در انتخابات منع قانونی ندارند."
11) بر اساس مصوبات جدید وزارت صمت " امکان اخذ ثبت سفارش جدید برای واحدهای بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت تا اطلاع ثانوی امکان پذیر نمیباشد."
12) فردای اقتصاد نوشت "بررسی اجزای تورم اردیبهشت ۱۴۰۳، حاکی از تداوم روند کاهشی تورم کالاها و افزایش تورم خدمات است. توجه به این نکته از آن جهت حائز اهمیت است که تداوم کاهش تورم در ماههای آتی مستلزم کنترل تورم بخش خدمات است و ادامه روند فعلی میتواند مانع مهمی در مسیر کاهشی تورم باشد.تورم اجاره هم که با ۳۳.۶درصد بیشترین سهم از تورم خدمات و تورم کل را دارد، همچنان صعودی بوده و به ۴۳درصد رسیده است."
13) بانک مرکزی از اول فروردین ماه امسال تاکنون، ۱۰میلیارد و ۱۸۵میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرد.
14) سرمایهگذاری چین در ۳۱ پروژه نفتی عراق منجر به نگرانی برخی فعالین اقتصادی در ایران شده است.
15) حسن کاظم زاده در فردانامه در خصوص صنعت قند نوشت "با توجه به تغییرات نرخ چغندر در سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ همچنین اعلام نرخهای جدید در سال ۱۴۰۳ همچنان میتوان منتظر بهبود عملکرد گروه قندی در طی سال جاری باشیم."
16) برای اولین بار، تگزاس ایالتی غنی از سوخت فسیلی، برق بیشتری از انرژی خورشیدی نسبت به زغال سنگ تولید نموده است. (کامولیدی)
17) طی هفته جاری، در ایالات متحده، همه نگاه ها به تورم PCE معطوف خواهد بود، معیار مورد علاقه فدرال رزرو برای تورم، که بینش های ارزشمندی را در مورد چگونگی رشد فشار قیمت ها در اقتصاد ارائه می دهد. (سبدگردان مانی)
18) با احتساب میانگین 6 سنتی برای گاز داخلی، طبق فرمول نرخ گاز خوراک پتروشیمیها 14 سنت خواهد بود. (کانال نفت گاز پتروشیمی)
19) پلتس آخرین نرخ متانول CFR چین که مقصد عمده صادرات ایران هست 301 دلار گزارش کرده است که 12 دلار نسبت به هفته گذشته کاهش نشان می دهد. (کارگزاری صنعت معدن)
20) بیش از ۱۴۰ هزار نفر خودروی برقی ثبت نام کردند.
21) وبشهر قصد دارد 10درصد سهام ونوین را عرضه کند. مالکیت اصلی با بانک ملی است.
22) شپدیس در گزارش ماهانه تاکید کرده است که نرخ خوراک در 6 ماهه اخیر میانگین ۶۱,۵۸۹ ریال بوده است. (بتاسهم)
23) خاور در گزارشی اعلام کرد "نرخ هاي فروش محصولات شركت براساس تصویب هیات مدیره، از ابتدای سال 1403 به طور ميانگين به میران 18درصد افزايش مي يابد."
24) زاگرس و شگویا در خصوص افزایش هزینه های یوتیلیتی شفاف سازی زدند. زاگرس برگشت حدود 55 هزار میلیارد ریال از ذخایر منظور شده در حسابها را اطلاع رسانی کرد. شگویا در انتظار قطعی شدن رای و اصلاح سود سال 1402 است.
25) مدیرعامل شپنا می گوید "با سیاستهایی که پی گرفتیم تا سال ۱۴۰۵ اکثر واحدها و تا سال ۱۴۰۶ پتروشیمی اصفهان وارد مدار میشود. با این دست فرمان پیشبینی این است که تا پایان ۱۴۰۶ سوددهی پالایشگاه به ۱۲۰ همت برسد." (خط انرژی)
26) شفاف سازی در وگردش و شناسایی 74 هزار میلیارد ریال سود ناشی از فروش املاک. (بتاسهم)
موفق باشید.
@validhelalat
کمر نحیف بورس و اقتصاد و مملکت با نرخ بهره سی و چند درصدی شکستن و تا اون اصلاح نشه کسی نمی تونه نفس بکشه.
اون "ناکسی" که اومد نرخ سی درصد رو رسمی کرد خودش خوب می دونست که ترکیب نقدینگی و منابع بانکی مملکت چجوریه و عمدا هزینه ای بالا به سیستم تحمیل کرد و پشت بندش اخزا و ...
فقط بورس نیست که تاوان میده، ما جلوی چشمیم.
کل تولید و اقتصاد و تجارت زیر این نرخ کمرش می شکنه و وقتی تولید آسیب دید، تاجر دستش خالی شد، تورم میاد با یه حرکت صاحب سپرده ها رو هم جا میذاره.
#مرتضی_عباد