هدایت شده از کانال تحلیلی بورس
ترسی از فقر ندارند گدايان کريم
دست خالی نروند از در احسان کريم
حاجت خواسته را چند برابر داده است
طيب الله به اين لطف فراوان کريم
◼️ سالروز شهادت امام موسی کاظم علیه السلام را تسلیت عرض می نماییم
📌تعداد معاملات مسکن بیش از ۲ برابر سال گذشته/ میانگین قیمت در تهران ۳۳ میلیون تومان
🔹بر اساس تازه ترین گزارش بانک مرکزی؛
تعداد آپارتمانهای مسکونی معامله شده در شهر تهران در بهمن ماه سال ۱۴۰۰، به ۸ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۱۱۷.۸ درصد افزایش نشان میدهد.
🔹براساس این گزارش، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی شهر تهران در بهمن ماه سال جاری ۳۳ میلیون و ۶۰ هزار تومان بود که حاکی از افزایش اندک ۰.۴ درصدی نسبت به ماه قبل است.
#نفت
زمین و زمان دست به دست هم داده است که نفت همچنان بتازد 😊😊
دولت عراق بدلیل تعمیرات و اعتراضات کارگری ... دو میدان نفتی این کشور بنامهای Qurna-2 و Nasiriya را با مجموع ظرفیت تولید 480 هزار بشکه در روز را تعطیل کرده است (حداکثر تا 14 مارس)
#بررسی_گزارش_کدال #کیمیا
✅ کیمیا در بهمن 86 میلیارد تومان فروش ثبت کرد که نشان از افزایش 14 درصدی نسبت به فروش 76 میلیارد تومانی ثبت شده در دی دارد. فروش بهمن شرکت 70 درصد بالاتر از میانگین ماههای قبل سال است.
✅ فروش شرکت از ابتدای سال مالی تاکنون 593 میلیارد تومان است که نشان از رشد 110 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل دارد.
📉 آخرین قیمت سهم برابر 1095 تومان بوده و در یک ماه اخیر 6 درصد بازدهی داشته است...
#فولاد
پیشنهاد هیئت مدیره به مجمع عمومی فوق العاده در خصوص افزایش سرمایه
✅ درصد افزایش سرمایه : 94%
💬 موضوع افزایش سرمایه : تأمين بخشي از منابع مورد نياز جهت تکميل طرحهاي توسعه در دست اجرا (احداثِ نيروگاه سيکل ترکيبي به ظرفيتِ اسميِ 914 مگاوات) خريد داراييهاي سرمايهاي (50 دستگاه لکوموتيو) جبرانِ مخارجِ انجام شده بابتِ مشارکت در افزايش سرماي? شرکتهاي سرمايهپذير مشارکت در افزايش سرماية شرکتهاي سرمايهپذير جبرانِ مخارجِ انجام شده بابتِ سرمايهگذاريهاي صورت گرفته (خريدِ سهامِ) تحصيلِ سرمايهگذاريهاي جديد (خريدِ سهامِ جديد) تأمينِ بخشي از سرماي? در گردشِ مورد نيازِ شرکت
🔷 محل تامین افزایش سرمایه :
▪ سود انباشته
💡 بدیهی است انجام افزایش سرمایة یادشده منوط به موافقت سازمان بورس و اوراق بهادار و تصویب مجمع عمومی فوق العاده می باشد.
۱۴۰۰/۱۲/۰۹
نقد مسیر حرکت دولت رئیسی در حوزه اقتصاد کلان
✍️محمد حسین ادیب
استراتژی دولت ، کاهش یارانه انرژی و کاهش یارانه ارزسوبسید دار ( دلار ۴٢٠٠ تومان ) است و مکانیزم های جایگزین که برای جبران کاهش یارانه انرژی و ارز سوبسید دار پیش بینی کرده است در عمل فقط بخشی از کاهش قدرت خرید طبقه سه را جبران می کند ، به عبارت دیگر مجموعه سیاست دولت ، افزایش فشار به قدرت خرید طبقه سه است
از سوی دیگر بدهی بانکها به بانک مرکزی در آغاز فعالیت دولت رئیسی ١٢۴ هزار میلیارد تومان بود که در آخر دی به ١٧٠ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است که گواه این است که بانکها کم آورده اند و به وسیله بانک مرکزی مورد حمایت قرار گرفته اند میزان کسری در دولت جدید ۴۶ هزار میلیارد تومان است و چون ضریب فزایندگی ٨ است ٣۶٨ هزار میلیارد تومان نقدینگی را افزایش داده است
پایه پولی در دولت جدید ۵٢ هزار میلیارد تومان افزایش بافته که ۴۶ هزار میلیارد تومان آن به سبب کسری بانکهاست
برگرفته از مطالب بالا ، عامل تورم بانکها هستند ، تورم باعث میشود طبقه یک پولدار تر شود و طبقه سه فقیر تر !؟
نتیجه گیری : وقتی دولت جدید با کاهش یارانه انرژی و کاهش یارانه ارز سوبسید دار ، فشار به طبقه سه را افزایش می دهد باید تورم را کنترل کند تا از این ناحیه فشار به طبقه سه وارد نشود ، کاهش قدرت خرید طبقه سه از سه سو ، مثبت ارزیابی نمیشود
کاهش یارانه انرژی و ارز سوبسید دار یک الزام غیر قابل مذاکره دارد از ناحیه دولت و بانکها نباید تورم ایجاد شود ، اکنون دولت عامل تورم نیست ولی بانکها دارند می تازانند، اگر این کار ناآگاهانه است گواه این است که دولت استراتژی ندارد و اگر آگاهانه است گواه استراتژی نادرست است
ساده شده مطلب یک نکته بیشتر نیست دولت رئیسی هم مثل دولت روحانی ، احمدی نژاد و خاتمی ، قادر به کنترل بانکها نیست ، بانکها حیاتی خود سر دارند
#انقلاب_انرژی_سبز
بزرگترین مشکل انقلاب انرژی سبز چیست؟
واضح است که نمی توان روی باد و خورشید به طور متناوب برای تامین منابع کافی در مواقعی که انرژی بیشتری مورد نیاز است حساب کرد.
ذخیره سازی کافی برای برق در هیچ بازه زمانی معقولی امکان پذیر نیست
به نظر می رسد اقتصاد جهانی در حال حاضر به محدودیت هایی در زمینه استخراج زغال سنگ و گاز طبیعی رسیده است تا برای متعادل کردن برق ارائه شده توسط انرژی های تجدید پذیر متناوب استفاده شود.
حامیان انرژی پاک معتقد بودند که الکتریسیته متناوب تولید شده از باد و خورشید می تواند مبنای اقتصاد سبز باشد. اما متأسفانه بر خلاف میل باطنی آنها دوره گذار به سمت انرژیهای پاک مطابق با برنامه پیش نمیرود. گاز طبیعی یا زغال سنگ که برای متعادل کردن تولید متناوب انرژی های تجدید پذیر استفاده میشود به طور فزاینده ای قیمت بالایی دارد یا در دسترس نیست. واضح است مدلسازانی که این دیدگاه را تشویق میکردند که انرژیهای تجدید پذیر طی سالهای پیش رو جایگزین کاملی برای سوختهای فسیلی خواهند بود، برخی از نکات مهم و واقعیتهای را پیش بینی نکرده بودند.
3 مشکل عمده برای تأمین انرژی پایدار بواسطه انرژیهای تجدید پذیر:
1) واضح است که نمی توان روی باد و خورشید متناوب برای تامین برق کافی در زمانی که سیستم توزیع برق به آنها نیاز دارد حساب کرد.
2) ذخیره سازی کافی برای برق در هیچ بازه زمانی معقولی امکان پذیر نیست.
3) پس از سالها تلاش و دادن یارانه و پیگیری قوانین و مقرارات انرژی سبز، برق سبز امروزی تنها بخش کوچکی از آنچه برای فعال نگه داشتن اقتصاد فعلی دنیا نیاز است را تأمین می کنند .
هدایت شده از کانال تحلیلی بورس
#مبعث
🌸 عید است و هوا شمیم جنت دارد
نام خوش مصطفی حلاوت دارد
🌸 با عطر گل محمدی و صلوات
این محفل ما عجب طراوت دارد
🌹 عید مبعث مبارک باد
حمله گازانبری غولهای نفتی به پوتین
▫️غول انرژی بریتیش پترولیوم (BP)، بانک جهانی HSBC و بزرگترین شرکت لیزینگ هواپیما در جهان، AerCap، امروز (دوشنبه) به فهرست رو به رشد شرکتهایی که به دنبال خروج از روسیه هستند، پیوستند. زیرا تحریمهای غرب محدودیتها را بر مسکو به دلیل تهاجم این کشور به اوکراین سختتر کرده است.
▫️بریتیش پترولیوم، بزرگترین سرمایهگذار خارجی روسیه، به طور ناگهانی اعلام کرد که 20 درصد از سهام خود در شرکت روسنفت تحت کنترل دولت روسیه را کنار میگذارد. این اتفاق ۲۵ میلیارد دلار هزینه مالی دارد، ذخایر نفت و گاز این شرکت انگلیسی را به نصف کاهش میدهد و تولیدات بیپی را بیش از ۳۰ درصد کاهش می دهد.
▫️تصمیم بریتیش پترولیوم، پس از مذاکرات با دولت بریتانیا، توجه سایر شرکتهای غربی را که در پروژههای نفت و گاز روسیه سهام دارند، مانند شرکت آمریکایی اکسون موبیل، توتال انرژی فرانسه و شل بریتانیا در کانون توجه قرار داده است.
▫️شرکت انرژی اکوئینور که اکثریت آن متعلق به دولت نروژ است، گفت که سرمایهگذاری مشترک خود را در روسیه واگذار خواهد کرد، اگرچه سخنگوی آن اضافه کرد: "انحلال یک کسبوکار که طی چند دهه توسعه یافته، به زمان نیاز دارد."
▫️صندوق ثروت دولتی نروژ، بزرگترین صندوق سرمایهگذاری جهان، داراییهای روسیه خود را نیز به ارزش حدود 2.8 میلیارد دلار واگذار خواهد کرد. همچنین، صندوق ثروت دولتی استرالیا اعلام کرد که قصد دارد از شرکتهای پذیرفته شده در بورس روسیه کم کند.
#بازار
یکی از مسائلی که این روزها بسیار مورد توجه فعالین بازار است، عرضه و تقاضا در گروه های مختلف بر اساس برجامی بودن یا نبودن است.
ما همکنون در نقطه ای از زمان هستیم که احتمال موفقیت مذاکرات بیشتر از عدم آن است. همین باعث یک نگاه ویژه به صنایعی شده که آن را برجامی می گویند. صنایع مالی که وابستگی به برجام دارند مانند لیزینگ خودرو، بانک و نظایر آن، طی سال های اخیر یک/دهم صنایع وابسته به بازار جهانی و نرخ ارز، بازده داده اند.
این مساله ناشی از رشد قیمت کامودیتی ها و نرخ ارز از یک طرف و تاثیر تحریم از طرف دیگر بوده که بازده صنایع کاملا دلاری و مالی را تا این حد واگرا کرده است.
معامله گرانی که سهم DPSدار و کامودیتی محور می خرند، متفاوت از خریداران سهام شرکت های آسیب دیده از برجام هستند. به بیان دیگر ذائقه این دو گروه بسیار متفاوت است از هم.
وقتی خبر مثبت برجامی برسد، گروه های اصطلاحا برجامی به سمت صف خرید می روند و حالا اگر ابهامات در مذاکرات افزایش یابد، عدم خرید برجامی ها باعث منفی شدن این گروه می شود اما پتانسیل کافی برای ایجاد روند در صنایع دلاری (غیر برجامی) را ایجاد نمی کند.
یعنی برجامی و دلاری، حالت الاکلنگی ندارند که وقتی برجامی منفی بشود لزوما دلاری مثبت شود چون ذائقه سرمایه گذاران این گروه ها متفاوت است از هم.
آن هایی که دلاری می خرند عمدتا به دنبال شرکت های DPS محور بوده و تا حد زیادی ریسک گریز هستند لذا کمتر هیجانی برخورد می کنند. وقتی ابهام در خصوص مذاکرات افزایش یابد، از دید آن ها به معنای شکست مذاکرات نیست که با فرض رشد نرخ ارز، سهام دلاری خرید کنند ازین زاویه، نظاره گر هستند.
با این تفاسیر به سه نکته توجه کنیم:
الف) در یک پروسه دو ساله، حتی صنایعی که درآمد ارزی دارند هم، نفع بیشتری از رفع تحریم ها خواهند برد و در صورت توافق سیاسی، بازدهی واقعی یا دلاری ایجاد می کنند اما اگر توافق نشود، تنها ابزاری برای پوشش تورم بوده و بازده اسمی (به اندازه تورم) خواهند داشت.
ب) صنایع مالی به شدت از تحریم آسیب دیده اند و به اندازه تورم هم بازده نداده اند. بازده قیمت سهام این شرک تها، لزوما به پس از تحقق برجام موکول نمی شود. با هر خبر مثبتی، یک پله این صنایع رشد می کنند لذا بازده را طی مسیر می دهند.
ج) روند بازار در چند سال اخیر صعودی بود لذا هر پرتفویی بازده ایجاد می کرد. با فرض ثبات نسبی نرخ ارز، اگر ما یک پرتفو به صورت تصادفی ایجاد کنیم، بازده کمتری از نرخ سود سپرده خواهد گرفت ازین زاویه برای کسب بازده بهتر از سود بانکی، باید حرفه ای تر از سال های قبل پرتفو بچینید و کاملا باید اکتیو باشید. با این حال برای کسب بازدهی نزدیک به سپرده بانکی و شاخص کل، می توانید حدود 10 هلدینگ متنوع بازار از صنایع مختلف بزرگ را خریداری کنید در این صورت به نظرم بازده شما در مقابل ریسک پذیرفته شده منطقی خواهد بود و طی یک دوره 18 ماهه از سود سپرده بانکی پیش می افتید.
#ولید_هلالات
🔰 برندگان و بازندگان تجاوز روسیه به اوکراین
✍️ اسفندیار خدایی
تحلیلگر مسائل آمریکا
تهاجم روسیه به اوکراین در میانه راه است و قضاوت درباره برندگان و بازندگان نهایی آسان نیست. چین، ایران و عربستان قاعدتاً برندگان این بحران خواهند بود. انتظار میرود آمریکا نیز در مجموع در لیست برندگان قرار بگیرد. اما نتیجه هرچه باشد، اوکراین و اروپا قاعدتاً بازندگان این بحران خواهند بود. بحث برانگیزترین پیشبینی، برنده یا بازنده بودن روسیه است که در پایان نوشتار بحث خواهم کرد و و بر این باورم که در لیست بازندگان جای خواهد گرفت.
1️⃣ چین، برنده بزرگ
چین قطعاً بزرگترین برنده بحران اوکراین خواهد بود. گرفتاری آمریکا و اروپا در باتلاقهایی همچون جنگ با تروریسم، بحران کرونا و اینک جنگ اوکراین و روسیه، فرصت ادامه رشد روزافزون و گسترش حضور و نفوذ چین بر بازارهای مناطق مختلف جهان را فراهم ساخته است و مهار اژدهای زرد را دشوارتر ساخته است. روسیه با حمله به اوکراین، خدمتی بینظیر به چین کرده است و هر چه این بحران به درازا بکشد، چینی ها خوشحالتر خواهند شد.
2️⃣ ایران و عربستان، برنده
جمهوری اسلامی ایران قاعدتاً یکی از برندگان قطعی این بحران محسوب میشود. چون اولاً با طغیان روسیه، کشورمان موقتاً از اولویت آمریکا و غرب خارج می شود و اگر مسئولان اراده کنند، گرفتن امتیازات از آمریکا و اروپا در شرایط کنونی آسانتر خواهد بود. ثانیاً با بحران اوکراین و اختلال در جریان انرژی روسیه و تحریمهای بانکی و اقتصادی احتمالی اروپا و آمریکا علیه مسکو، قیمت نفت و گاز به شدت افزایش خواهد یافت و اقتصادهای بزرگ دنیا متوجه منابع نفت و گاز ایران بعنوان ظرفیتی آماده برای جبران کمبود انرژِی در بازار خواهند شد. افزایش قیمت انرژی برای عربستان و سایر کشورهای صادرکننده نفت نیز فرصت گرانبهایی است.
3️⃣ آمریکا، احتمالاً برنده
تهاجم روسیه به اوکراین، موجب تحقیر آمریکا و متحدانش شد. اما تحقیر، احساسی گذرا است و آنچه مهمتر است، نتایج اقتصادی و سیاسی در درازمدت است. اشغال اوکراین توسط روسیه طولانی نخواهد بود و هرگونه انتخابات یا سیستم سیاسی در اوکراین در نهایت به اخراج روسیه خواهد انجامد. منافع آمریکا از اینجا شروع خواهد شد: اولاً اتحادیه اروپا بیش ازگذشته به آمریکا وابسته تر خواهد شد و فکر رقابت و تقابل با آمریکا را کنار می گذارد؛ ثانیاً روسیه با توجه به تحریمهای آمریکا و غرب، تضعیف خواهد شد و اقتصاد ضعیف روسیه موجب می شود مسکو از رقابت استراتژیک با آمریکا را باز بماند. ثالثاً با تضعیف روسیه، امکان پیوستن برخی جمهوری ها و کشورهای اروپایی به ناتو ممکن می شود.
4️⃣ اروپا، بازنده بزرگ
اروپا از طرفی نیازمند نفت و گاز روسیه است و از طرف دیگر امنیت خود را به شدت در معرض خطر از جانب روسیه می بیند. برای فرار از روسیه باید به دامان آمریکا پناه ببرد و بیش از گذشته به واشنگتن وابسته شود. افزایش قیمت نفت و گاز موجب گرانی کالاها در اروپا می شود، تحقیر، ناامنی، عوارض جنگ . جا ماندن از قافله چین، آمریکا و آسیا موجب می شود اروپا بازنده این جدال باشد. هیچ چشم اندازی برای برنده خواندن اتحادیه اروپا وجود ندارد. انگلستان که از اتحادیه جدا شده، کمترین آسیب را میبیند، و آلمان که سخت وابسته به گاز روسیه است هم از جانب روسیه و هم از جانب آمریکا تحت فشار و تحقیر بیشتر خواهد بود.
5️⃣ اوکراین، بازنده اصلی
شواهد جدی از مقاومت اوکراین وجود ندارد و ارتش روسیه تا پشت دروازههای پایتخت رسیده است. انتظار میرود سرنوشتی همانند جزیره کریمه در انتظار دو ایالت روستبار اوکراین باشد. نابودی زیرساختهای نظامی و ارتباطی فقط بخشی از خسارتهای این کشور جنگ زده است. فرار سرمایه ها و رکود اقتصادی، پس از جنگ، از عوارض اشغال این کشور است.
6️⃣ روسیه، بازنده
قضاوت درباره برنده یا بازنده نهایی بودن روسیه در این جنگ آسان نیست. اما احتمال بازنده بودن خیلی بیشتر است. اگر هدف روسیه جلوگیری از گسترش ناتو باشد، اتفاقاً با حمله نظامی امروز به اروپا، سایر جمهوری های سابق و کشورهای اروپایی با عزم بیشتری به دنبال عضویت ناتو خواهند رفت و این پیمان نظامی قدیمی و مرده که در برابر تروریسم و کرونا و بسیاری بحرانهای دیگر بلااستفاده مانده است، بار دیگر با این تهاجم نظامی، زنده میشود. اما حکایت تحریمهای اقتصادی و بانکی آمریکا و غرب، در درازمدت موجب تضعیف روسیه و به خطر افتادن حکومت پوتین و حتی کنترل سایر جمهوریها و هموار شدن مسیر گسترش ناتو خواهد شد.
.
⭐️ پورتفوی مشترک صندوقهای سهامیِ برتر (بهمن ۱۴۰۰)
🔺 اینک این شما و این هم پورتفوی مشترک صندوقهای سهامیِ برتر، بر اساس آخرین گزارشِ اعلامی در سامانۀ کدال؛
🔹 ۵ صندوقِ مورد بررسی در این ماه، شامل: آگاس، اطلس، کاریس، سرو و کاردان (بهنمایندگی از صندوقهای شاخصی)؛
🟩 آرشیو پورتفوی مشترک در ماههای پیشین: دی، آذر، آبان، مهر، شهریور، مرداد و تیر.
🟧 در انتشار این پست کوشا باشید!
- ۱۴۰۰/۱۲/۱۲
کلوز #کامودتی_ها
خیز #طلا بری عبور از ۲۰۰۰ ، #روی روی ابرها ، #آلومینیوم و رکورد افسانه ای، جهش مجدد #اوره ،
هر اونس #طلا ۱۹۷۴ دلار
#نفت_برنت ۱۱۸ دلار
#مس ۱۰۷۵۱ دلار
#آلومینیوم ۳۹۰۲ دلار
#روی ۴۱۲۳ دلار
#اوره ۸۳۷ دلار