🔴بالاخره کانال #استاد_پناهیان وارد ایتا شد
👈از همه ی دوستان عزیزمیخوام تا در کانال《 استاد پناهیان 》عضو شوند تا از سخنرانی و مناجات های ایشان لذت ببرنند 🙏
⭕ توجه
#تازه_تاسیس
#درحال_عضو_گیری
🌐https://eitaa.com/joinchat/276168751Cd048a6359d
🔻با ما همراه باشید؛ حمایت کنید👇
زود زود زود
┄┅═══••✾❀✾••═══┅┄
🌐https://eitaa.com/joinchat/276168751Cd048a6359d
#پیشنهاد_عضویت😍
▪️▪️▪️◾️◾️◾️
🔵 استفاده از مواد آرایشی، سرمه و انفیه برای روزه دار 🔵
🔷 #سرمه
🔷#لوازم_آرایشی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
❓ سوال: حکم استفاده از مواد آرایشی مانند #رژ_لب و همچنین سرمه و #انفیه برای روزه دار چیست؟
✅ پاسخ: 👇👇
🔳 1. حکم استفاده از مواد آرایشی مانند رژ لب:
✳️ همه مراجع: اگر چیزی از مواد عمدا به #حلق نرسد، #روزه باطل نمی شود. [1]
🔳 2. حکم استفاده از سرمه و انفیه:
✳️ همه مراجع: اگر #مزه یا #بوی آن به حلق برسد، #کراهت دارد. [2]
✅ پی نوشت: 👇👇
[1]. توضیح المسائل 16 مرجع، ج 1، م 1573.
[2]. توضیح المسائل 16 مرجع، ج 1، م 1573؛ عروه الوثقی مع التعلیقات، ج 2، کتاب الصوم، فصل فیما یجب الامساک.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
┏━✨🌹✨🌸✨━┓
🌸@tasvir12🌸
┗━✨🌸✨🌹✨━┛
📚 روزه و کلیه سنگ ساز
💠 سؤال: کلیه هام #سنگ_ساز هستن با توجه به اینکه طبق دستور پزشک نیاز است مدام آب بخورم تکلیف روزه برای من چیست؟
✅ جواب: اگر از گفته #پزشک متدین و امین، #گمان_عقلائی حاصل کنید که روزه برای شما #ضرر دارد و یا بترسید ضرر داشته باشد، روزه گرفتن بر شما واجب نبوده، بلکه صحیح نیست و اگر تا قبل از ماه رمضان آینده، بیماری برطرف شد، باید قضای آن را بگیرید و اگر برطرف نشد، #قضای_روزه ساقط است، ولی باید برای هر روز یک #مُد_طعام (تقریبا 750 گرم گندم یا برنج و مانند آن) به عنوان #فدیه به فقیر بپردازید.
#احکام_روزه #روزه_بیماران_کلیوی
┏━✨🌹✨🌸✨━┓
🌸@tasvir12🌸
┗━✨🌸✨🌹✨━┛
📚 افطار روزه بر اثر تشنگى و گرسنگى
💠 سؤال: اگر #روزه_دار (در #ماه_رمضان) براى خوردن #سحرى بيدار نشود و نتواند روزه را تا #غروب ادامه دهد و به دلیل #ضعف، روزه را #افطار کند، آيا #کفّاره واجب است؟
✅ جواب: اگر روزه را تا زمانی ادامه دهد که ادامۀ روزه ـ بر اثر #تشنگى و #گرسنگى ـ همراه با #حرج و سختی زیاد باشد در این صورت اگر افطار کند، فقط #قضای_روزه واجب است و کفّاره ندارد.
┏━✨🌹✨🌸✨━┓
🌸@tasvir12🌸
┗━✨🌸✨🌹✨━┛
🚫كفاره افطار عمد روزه ماه رمضان🚱
✍️ آیت الله خامنه ای: کفاره افطار عمدی روزه عبارت است از:
🔺 شصت روز روزه
🔺 یا اطعام شصت فقیر
🔺یا دادن شصت مدّ طعام به شصت مسکین که سهم هر کدام یک مُدّ است
👈 و چنانچه قدرت بر روزه دو ماه و یا اطعام شصت مسکین برای هر روز نداشته باشد، باید به هر تعداد فقیر که قادر است، غذا 🍲 بدهد و احتیاط آن است که استغفار نیز بکند.🔸 و اگر به هیچ وجه قادر بر دادن غذا به فقرا نیست فقط کافی است که استغفار کند، یعنی با دل و زبان بگوید «اَستَغفِرُالله» (از خداوند بخشایش میطلبم).
🙁 کسی که بهخاطر عدم توانایی بر روزه و غذا دادن به فقیر، وظیفهاش استغفار است، اگر بعدها تمکّن پیدا کرد که روزه بگیرد یا به فقرا غذا دهد، انجام کفّاره لازم نیست گرچه احتیاط مستحب آن است که انجام داده شود.
📝 (اجوبة الاستفتائات، س۸۱۱ و۸۱۲ و۸۱۴)
✍️ ایت الله مکارم :( مسأله 1402ـ) 🔹هرگاه هيچ يک از اين این دو کار یعنی 60 روز روزه یا 60 نفر اطعام ممکن نشود هر چند «مُد» که مى تواند به فقرا اطعام کند و اگر نتواند بايد 18 روز روزه بگيرد و اگر نتواند هر چند روز که مى تواند به جا آورد و اگر نتواند استغفار کند و همين اندازه که در قلب بگويد: «استغفراللّه» کافى است و واجب نيست بعداً که قدرت پيدا کرد کفّاره رابدهد.
✍️ آیت الله سیستانی: مسأله ۱۶۳۰ ـ در کفاره افطار روزه ماه رمضان، باید یک بنده آزاد کند، یا دو ماه روزه بگیرد، یا شصت فقیر را سیر کند یا به هرکدام یک مُد که تقریباً «۷۵۰» گرم است، طعام ـ یعنی گندم یا جو یا نان و مانند اینها ـ بدهد، و چنانچه اینها برایش ممکن نباشد، باید به قدر امکان تصدّق دهد، و اگر ممکن نیست، استغفار نماید. و احتیاط واجب آن است که هر وقت بتواند، کفاره را بدهد.
✍️ آیت الله وحید: مسأله ۱۶۶۸ ـ كفّاره افطار روزه ماه رمضان اين است كه يك بنده آزاد كند ، يا دو ماه روزه بگيرد ، يا شصت فقير را سير كند ، يا به هر كدام يك مُد ـ كه تقريباً ده سير است ـ طعام ، يعنى گندم يا آرد يا نان يا خرما و مانند اينها بدهد ، و چنانچه اينها برايش ممكن نباشد بنابر احتياط واجب بين تصدّق به هر اندازه كه مى تواند و استغفار جمع نمايد ، و اگر امكان تصدّق نبود استغفار كند ، اگر چه يك مرتبه بگويد «اَسْتَغْفِرُ اللّهَ» و احتياط واجب آن است كه هر وقت بتواند كفّاره را بدهد.
✍️آیت الله شبیری: مسأله 1669- كسى كه كفاره روزه ماه رمضان بر او واجب است، بايد يك بنده آزاد كند، يا به دستورى كه در مسائل بعد گفته مىشود دو ماه روزه بگيرد، يا شصت فقير را اطعام كند يا به هر كدام يك مد طعام بدهد.
و اگر مقدار شصت مد برايش ممكن نباشد، هر چند مد كه مىتواند، به فقرا طعام بدهد و اگر يك مد هم نتواند طعام دهد استغفار مىكند و احتياط مستحب آن است كه هر مقدار كه مىتواند به فقير طعام دهد، و احتياط واجب آن است كه هر وقت بتواند، كفاره بدهد و اگر مقدارى داده، آن را تكميل كند.
#
┏━✨🌹✨🌸✨━┓
🌸@tasvir12🌸
┗━✨🌸✨🌹✨━┛
آیا پرداخت پول کفاره به نهادهایی مانند بهزیستی و کمیته امداد یا صرف آن در امور فرهنگی، جشن ازدواج و مانند آن کفایت می کند؟👆👆
┏━✨🌹✨🌸✨━┓
🌸@tasvir12🌸
┗━✨🌸✨🌹✨━